Dyrt med barn även för Kate och William

Dyrt med barn även för Kate och William
Annons

Det är inte billigt att uppfostra en tronarvinge – bäst för William och Kate att se över familjebudgeten redan nu.

Kanske borde William och Kate göra en hushållsbudget inför de kommande åren?
Även välbeställda familjer som prins Williams får dyra räkningar i samband med tillökningen. Det kostar att få barn.

Många utgifter

Den amerikanska tv-kanalen CNN har räknat på vad det kommer att kosta prins William och  Kate att sätta lille George i barnomsorg och privatskola under uppväxten.

Daghemskostnader

Vanliga föräldrar i London betalar i snitt runt 2,7 miljoner kronor i omkostnader för ett barn från födelsen fram till 21 års ålder. Det inkluderar inte privatskola till exempel.

Annons

Hertiginnan av Cornwall och sex barn i lågstadiet på St Peters Primary School i Eaton Square.

Barnsköterska och bästa skolan

Om prins William och Kate anställer en privat barnsköterska för den lille prinsen så får de punga ut med cirka 370 000 per år i lönekostnader, skriver SvD Näringsliv.
–Skickar de sitt barn till den bästa skolan, gymnasiet och sedan vidare till den prestigefyllda privatskolan Eton College kommer de upp i räkningar runt 4,4 miljoner.

William och Kate kommer säkerligen också att lägga ut mer pengar än snittet på 315 000 kronor för mat och kläder till sin pojke. Märkeskläder är dyra. Inte undra på att vår egen kronprinsessa klär Estelle i ärvda plagg.

Säkerhetspersonal

Därtill kommer kostnader för säkerhetspersonal varenda gång som Kate tar med sig barnet på besök hos föräldrarna i hembyn Bucklebury.

Lågbudget-semestrar på slott

Semestrar och dylikt kan de dock spara pengar på eftersom den kungliga familjen har tillgång till flera slott och herresäten i landet.

De nyblivna föräldrarna kommer att bo med sin son i Kensington Palace i västra delen av Hyde Park i London. 21-rumshemmet håller just nu på att renoveras för cirka 10 miljoner, något som den vanlige skattebetalaren i Storbritannien bidrar till årligen genom en så kallad Sovereign Grant på skattsedeln.

Prins William i sin helikopter.

Prins Williams pilotårslön från RAF, är på 447 000 kronor, men hans familj får också tillskott från pappa Charles.

Brittiska kungahuset bidrar också till ekonomin i landet, enligt varumärkeskonsulten Brand Finance. Ökad shopping och turism som en följd av entusiasmen kring att en ny kunglig bebis fötts kan på lång sikt ge Storbritannien intäkter på hundratals miljoner är analysen, skriver SvD Näringsliv.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, All over press, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Dyrt med barn även för Kate och William”

 1. Jeanette Nilsson, banktjänsteman, Borgholm skriver: 7 augusti, 2013

  Nu har de som tur är råd!


 2. Kenneth Sunesson skriver: 7 augusti, 2013

  Kan inte göra ett reportage från Kates älskade hemby, det är visst en riktig “Morden i Midsomer-idyll?


 3. Christina Helsinki skriver: 8 augusti, 2013

  # 2

  Kenneth S.

  Kates föräldrar har haft den goda smaken att bo ca 40 km från Windsors slott. I hembyn Berkshire bor de numera i ett £7 miljoners “mansion” och det påstås att William har varit med om att finansiera det hela.Dessutom har de betalat skyhöga terminsavgifter för att få med Middletons på den kungliga kartan.
  Middletons har knappast tänkt på morden i midsomer

  Beträffande vår Folkpensionanstalts skickning av paket för nyblivna mödrar till Kate, anser jag att det är rent “r*vslickeri.
  Kommer aldrig heller att förstå gummor som stickar och virkar åt folk som lever i överflöd.


 4. Hm skriver: 8 augusti, 2013

  # Cristina från Helsingfors. De som ägnar sig åt rövslickeri brukar väl vänta sig en motprestation, det gör knappast FPA. Mammalådan var en symbolisk present. Kanske litet skryt också eftersom en motsvarande gåva till nyblivna mödrar väl inte förekommer på annat håll.


 5. Hm skriver: 8 augusti, 2013

  # 4 Ja, Christina skulle det ju stå.


 6. emma_h skriver: 8 augusti, 2013

  Christina H
  Nu var Huset ifråga värderat till 4.7MILJ GBP – och inte som DU skrev 7MILJ GBP… men visst har W bidragit med pengar
  “…Agents Savills have refused to confirm the name of the winning bid but this morning’s Mail Online claims the Middletons … have “triumphed” & are paying some £4.7 million for the property…” bilder in/utvändigt http://thesteepletimes.com/opulence-splendour/to-the-manor-born/
  Alla britter som värderar bra utbildning & har råd därtill skickar sina barn till privata skolor. de md kunglig längtan försöker sajna upp barnen på Ludlow Eton etc dock väljs man ut som “kund”


 7. emma_h skriver: 8 augusti, 2013

  Uträkning av CNN i USA – Ja det låter ju trovärdigt (Not!) Pr:n Margarets hem hade 60talsstandard & var rejält nergången så det hade måst fixas till/repareras ändå… att Staten reparerar & står för självklar Asbest-sanering av hela K.P är väl knappast m.anknytning till “Baby-budget”…? Precis som här har UK 1 Fastighetsverk m ansvar f upprustning, FVs Budget m 2a ord… Kate & W betalar till 100% m.egna pengar för möbler + all inredning i lgh:n, så det går på W&Ks budget, snarare än G-Juniors… Vad Eton/Ludlow debiterar Hovet är tillika okänt. Utbilda G inför framtida roll går på Hovets Konto/Budget f övrigt… Livvakter 24/7 har de oavsett när & var de är= Polisens Budget Bara osäkra vaga belopp ändå sägs slutsumman m stor visshet av CNN – Snacka om nyhetstorka + att “gå över ån efter vatten”
  Allt som görs för George framledes är framtida investeringar


 8. Christina Helsinki skriver: 8 augusti, 2013

  #6

  Ja,ja emma_h. Ger mig, kanske uppgifterna som jag angav var i euro men med närmare 5 milj. pund får man väl köpa hela Ockelbo.
  Btw vad betyder K P? Här betyder det “kn**ske per”. LOL


 9. Karin Nilsson skriver: 8 augusti, 2013

  “Märkeskläder är dyra. Inte undra på att vår egen kronprinsessa klär Estelle i ärvda plagg”? Det är väl ändå att ta i! Estelle har en gång klätts i sin mammas klänning och det var bara en PR grej.


 10. Susanne skriver: 9 augusti, 2013

  Det er fint at opstille et hypotetisk budget for hvad det koster at opfostre et barn/tronarving, men hvad kan det bruges til ?
  William og Kate får apanage og William fik vistnok udbetalt arven efter Diana, da han fyldte 30 år. Renterne fra den alene dækker sikkert udgifterne for både barn nr. 1 og evt. 2 og 3.
  Jeg tror ikke William vil være så dum, at anmode om apanageforhøjelse, som Frederik var, da de ventede tvillingerne. F og M modtager omkring 25 mill. kr. skattefrit årligt plus. mængder af privilegier.
  # Christina, Helsinki
  ‘Strickar och vickar’ er bare noget, der hører med for hardcore royalister i den dyrkelse af kongelige, som vi har i DK. Det er ofte pinligt, at høre dem udtale sig om Mary, som var hun et nært familiemedlem.


 11. emma_h skriver: 9 augusti, 2013

  Christina H… Kensington Palace förslagsvis… (lgh= lägenhet) jag förklarar gärna vid behov vad mina ibland hemmasnickrade förkortningar är, så fråga på om det är svårt att gissa rätt

  Susanne – instämmer m dina ord… work-utgifter för Harry G Will Kate tas ifrån Prince Charles via inkomsterna från the Duchy of Cornwall Hertigdömet som tillhör hans titel

  Karin N – det har du rätt i… och ett av de första plaggen E syntes i var väl ett Dior-plagg så E får nog en hel del nytt likt andra barn


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar