Ebba Kleberg von Sydow: “Kronprinsessan Victoria är väldigt inspirerande”

Ebba Kleberg von Sydow:
I kväll är det dags för Ebba Kleberg von Sydow att inta tv-rutan igen. Denna gång med ett nytt program om kungafamiljen.
Annons

EbbaKlebergvonSydow

Kungligheternas vardag. Ja, det är vad Ebba Kleberg von Sydows nya program, som sänds i kväll, handlar om. Här möter hon den svenska kungafamiljen för personliga samtal. Med kronprinsessan Victoria blir det bland annat lite prat om barn. I mars blev Victoria mamma till lille Oscar. Och nu är det Ebba som väntar på en marsbebis – hon ska nämligen bli mamma för tredje gången.

Annons

Vi träffas på det anrika konditoriet Tösse på Östermalm i Stockholm. För sex år sedan var Ebba Kleberg von Sydow, 35, här och provsmakade Victorias och Daniels bröllopstårta för SVT:s räkning.

Och i dag är ämnet detsamma men kanalen en annan. Förra året lämnade Ebba public service för TV4:s Nyhetsmorgon men det är med anledning av hennes nya program, “Kungahuset 9-5”, som vi i dag slår oss ner vid de frestande prinsessbakelserna.

– Programmet handlar om kungligheternas vardag. Allt det där som händer mellan festligheterna. Det är faktiskt de vanligaste frågorna jag får: Vad gör de om dagarna? Hur mycket jobbar de? Det är ju ett väldigt speciellt familjeföretag de har.

Men de tv-tittare som, liksom Ebba, älskar kungliga klenoder lär verkligen inte bli besvikna. För att klä sig enligt rätt klädkod är ju faktiskt också en stor del av kungafamiljens jobb, konstaterar hon.

Tiden utöver den kungliga bevakningen, Nyhetsmorgon och barnen Marianne, 5, och Klas, 3, lägger hon på just mode och stil.

Tillsammans med parhästen Emilia de Poret har Ebba släppt boken “Säker stil” och nästa år kommer uppföljaren. Dessutom driver duon en podcast med samma namn och de åker ofta runt i landet och hjälper kvinnor med garderobspanik och alldeles för många tröjor i samma färg.

– Jag har jobbat ensam i så många år och i Emilia har jag verkligen hittat en partner. Vi har väldigt roligt ihop! “Säker stil” är ett riktigt lustprojekt!

Och vad gäller kungligheternas garderober, från året som gått, så har hon förstås en personlig favorit. Kronprinsessan Victorias Elie Saab-klänning i spets, som hon bar vid prins Alexanders dop.

– Den fastnade i mitt kungliga stilalbum! Jag blir alltid väldigt inspirerad av kronprinsessans look.

De som väntar sig en kopia av SVT:s “Året med kungafamiljen” får dock tänka om. Ebba, och hennes team, har nämligen inte fokuserat på årets kungliga händelser i kronologisk ordning och några gamla retrobilder ur det kungliga arkivet blir det inte heller. TV4:s mål har istället varit att skildra familjen Bernadottes vardag här och nu.

När nyheten blev känd var det många tidningar som valde rubriken “Ebba Kleberg von Sydow utmanar SVT” vilket förvånade henne.

– Tänk om man hade resonerat så kring matprogram eller fotboll? Jag tycker snarare att det är konstigt att det bara har gjorts en timme kunglig tv om året. Jag hade gärna gjort en hel serie!

Och förutom filmklipp från Stockholms slott och ett höstlikt Solliden kommer tv-tittarna att få se personliga intervjuer med alla förutom Londonborna Madeleine och Chris.

– Jag fick en ordenlig pratstund med Victoria. Vi talade om vad hon brinner för, hur hon ser på sin roll och hur hon för över sina intressen på prinsessan Estelle.

Och dessutom har ju hon och Victoria någonting gemensamt. Ebba är nämligen gravid igen och precis som prins Oscar så är bebisen beräknad till i början av mars.

– Jag sa faktiskt det till henne när vi träffades. Det är väl en bra grej med mars-bebisar? “Väldigt”, svarade hon då.

”Kungahuset 9-5” ser du i TV4 den 25:e december klockan 20.00.

Av: Ellen Myrgård Lindén.
Foto: Privat.

Dela på:

20 kommentarer till “Ebba Kleberg von Sydow: “Kronprinsessan Victoria är väldigt inspirerande””

 1. demokrati skriver: 25 december, 2016

  Förutsägbart, det var inte ngn större skillnad än vanliga intervjuer m Kfam. Kfam är förberedda på vilka frågor som är och svarar som vanligt bara allmänt på saker som är självklara alla vet och områden besök som är aktuella.

  Frågan om vad Victoria ska göra tillföra som FN ambassadör kom inte fram, mer än att “alla bidrar jobbar på olika sätt”.
  Kfam besöker olika platser för en mkt hög kostnad i skattemedel för samhället.
  Sofia o C-P besök i Värmland – vilket syfte vad gav det
  forts.


 2. demokrati skriver: 25 december, 2016

  forts
  annat än PR för de själva o Khus. En räkning på x antal milj till kommunen, där samma pengar hade gjort stor nytta ex. i skolan, vården.
  Barnen som fick några frågor har tyvärr faktiskt inte en aning om hur systemet m Kfam/Khus fungerar.

  Gen-Pep Daniel det låter som att inte några andra (företag, org.) i hela Sverige jobbar med de här frågorna. Vilket är fel det finns ett stort engagemang i om hälsa och olika träningsaktiviteter för barn & ungdomar.


 3. demokrati skriver: 25 december, 2016

  Kungligheternas vardag, inte riktigt, några uppdrag tycker inneh i Tv programmet var ungefär som att läsa SvDam.
  De stora frågorna om systemet m monarkin och vardagslivet i deras skattefinansierade lyxtillvaro m förmåner lär de aldrig svara på el. visa det svenska folket.
  De sociala medier Khus finns på ex instagram sades det att de Kfam skulle behöva ta bort det skal som de har. Det är ju deras sätt att visa sig som en sk överklass en image, de vill nog tyvärr inte bli alltför folkliga.


 4. Gittan skriver: 26 december, 2016

  Väldigt tråkigt program…
  Hade hoppats, och trodde, på ett helt nytt “grepp” av Ebba…
  Kändes som ett panikartat hopaplock av de som redan är sett, känt och gammalt…
  Behövs ett helt nytt koncept för att inte bli den evinnerliga “reprisen”.
  INGET spännande eller nytt dök upp, så halvvägs in i programmet brast intresset…


  1. Gigi skriver: 27 december, 2016

   Sönmigt & inte något nytt kom fram.Jag gillar Herman Lindkvist,men gav inget plus denna gång.


 5. Allegra skriver: 26 december, 2016

  Ebbas program var vad man kan vänta – blekt. Men så blir det då svenska kungafamiljen inte precis bjussar på sig. Vilken mot Norge och Danmark där tv gjort så fina nära och varma program tack vare verkligt aktiv samverkan med respektive kungliga familjer.


 6. Maria Olsson skriver: 26 december, 2016

  Märklig vinkling på programmet. Utöver bra intervju med kronprinsessan fick Herman Lindqvist alldeles för stor plats.

  Vart tog 9-5 aspekten vägen? Ser ju vilket ansträngt schema som finns, vilket inte framgick i programmet.

  Påståendet att inga konstnärliga egenskaper finns bland nuvarande kungligheter finner jag också märkligt. Carl Philip har visat många bevis på detta.

  Slutkommentaren, skulle den vara lustig? Mindre kostnad för apanage om någon i familjen hoppar av.
  Kände EvS till vinklinge


 7. Marie skriver: 26 december, 2016

  Jag älskar kungahuset och missar aldrig ett program med dem men jag blev väldigt besviken på TV4:s “Kungahuset 9-5”. Rubriken låter som man skall få följa dem under en arbetsdag men man hoppade fram och tillbaka och det fanns liksom ingen röd tråd. Ser fram emot SVT:s “Året med kungafamiljen” som förhoppningsvis bjuder på ett mer intressant program.


 8. emma skriver: 27 december, 2016

  TV4 hade i åratal 1 kungl rådgivare som alltid uttalat sig kunnigt i TV4s kgl bevakning i vardag/fest Forna hovmedarbetaren Tarras-Wahlberg tillika författare till böcker om deras arbete i vardan

  Varför ges inte detta uppdrag till ETW för kan man undra
  EVS är mer amatör i sammanhanget OCH EVS kompisrelation till 1iKF skapar samma läge som för Niklas E som fråntogs sitt bröllopsreporterjobb 2010 då NE o brudgum var nära vänner – efter mkt kritik inom SVT/SR f att sakna objektiv/granskande läge


 9. My skriver: 27 december, 2016

  Programmet var en välregisserad besvikelse, märkts att det primära målet var att vinna kungafamiljens förtroende för att få frottera sig i de kungligas närhet och då få göra fler program….


  1. demokrati skriver: 27 december, 2016

   My
   Det var välregisserat, och att Kfam utnyttjar media för att få PR försöka vinna folkets förtroende väl medvetna info. om kritiken av dagens Khus.


 10. Ingrid skriver: 27 december, 2016

  Tyvärr infriades inte förväntningarna på det utlovade nya journalistiska greppet i detta kungliga reportage. Är benägen att instämma med My 9.44. Samma tankar infann sig hos mig.


 11. Ingrid skriver: 27 december, 2016

  I Intervju med prinsparet i Ebbas program säger Sofia: Då JAG startade PP….. självsäker ung dam! Prins Carl Philip nickar och håller med. Sofia jämförs i media med drottning Silvia. Kan inte se någon likhet alls. Drottningen har alltid varit ytterst diskret. Låter än i dag kungen föra talan och kompletterar på ett mjukt och sympatiskt sätt med några välvalda ord.


  1. Mona skriver: 27 december, 2016

   Sofia och Frida Westberg startade Project Playground.
   Varför ska inte Sofia få säga det.Hon är en självständig kvinna
   inget bihang till sin make prinsen.


  2. Marguerithe skriver: 27 december, 2016

   Enligt Frida Vesterberg själv registrerade hon och Sofia en liten firma i Sverige innan de “drog igång i SA”. Frida var nagelteknolog. Varför kan man inte erkänna bägges engagemang?. Det förekommer många vandringssägner här.


 12. Liv skriver: 27 december, 2016

  Ebba pleier å være flink, men dette programmet var ikke noe videre etter min mening. Ebba VAR intervju med prinsparet var godt og langt bedre enn TV4 sitt.


 13. Ingrid skriver: 27 december, 2016

  Mona
  Drottningens behagliga väsen har nog sin grund i god uppfostran, diplomati och diskretion. Gör inte detta till en kvinnosaksfråga! Vill inte heller att prinsen ska ses som ett bihang till sin fru, hennes kungliga höghet prinsesssan.


 14. Gigi skriver: 27 december, 2016

  Håller med “My”.Jag blev förvånad & besviken.BLEKT!!!


 15. Hanna skriver: 27 december, 2016

  En besvikelse, känns mest som något hastigt ihopklippt. Madeleine eller hennes familj syntes väl inte alls tex? Rätta mig om jag har fel. Ser fram emot “Året med kungafamiljen”.


 16. PernillaA skriver: 28 december, 2016

  My gillar,
  Ingrid gillar


Annons

Laddar