Efter barnbarnens feber – Silvias blixtresa till Madeleine i USA

Efter barnbarnens feber – Silvias blixtresa till Madeleine i USA
Å ena sidan 400 förväntansfulla gäster. Å den andra tre förkylda barn. I morgon kväll ska prinsessan Madeleine vara värdinna för höstens viktiga Childhood-middag, men efter sjukkrisen i Florida rycker drottning Silvia ut till hennes hjälp.
Annons

I morgon är det dags för Childhoods stora Thank You-gala i New York, en mycket viktig vip-kväll. Tanken är att denna välgörenhetsmiddag ska dra in mycket pengar till Childhoods viktiga kamp för att ge fler barn en trygg och lycklig barndom. Men prinsessan Madeleine har haft en sjukkris på hemmaplan, 4-åriga Leonore, 3-åriga Nicolas och 7 månader gamla Adrienne har enligt hovet legat nerbäddade hemma i Florida.

Annons

Hela familjen Bernadotte-O'Neill: Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas.

– Det har varit förkylda med feber och så pass sjuka att vi har fått planera för plan B – att drottningen skulle åka, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Men nu har drottningens barnbarn piggat på sig. Enligt Margareta Thorgren är prinsessan Adrienne så stabil att hon kan följa med mamma till New York och prinsessan Leonore och prins Nicolas stannar hemma i Florida med pappa Chris.

Så prinsessan Madeleine flyger till New York trots allt, hon är ju ett av Thank You-galans stora dragplåster och några av gästerna vid välgörenhetsmiddagen har betalat hisnande 900 000 kronor för att få sitta vid hennes bord.

Men när beskedet kom att det rett upp sig för Madeleine så var drottningens schema redan ändrat, vilket betyder att de nu kommer vara på plats på Manhattan båda två. Men det blir en blixtresa, för redan på torsdag ska drottningen vara tillbaka i Stockholm för att vara med vid diplomatmottagningen på Kungliga slottet.

Imorgon får vi se drottning Silvia vid prinsessan Madeleines sida i balsalen på Cipriani på Broadway, precis som i fjol. Före middagen deltar de även i Childhoods seminarium i FN på temat ”Out of the Shadows: Shining Light on Child Sexual Abuse and Exploitation”.
Imorgon får vi se drottning Silvia vid prinsessan Madeleines sida i balsalen på Cipriani på Broadway, precis som i fjol. Före middagen deltar de även i Childhoods seminarium i FN på temat ”Out of the Shadows: Shining Light on Child Sexual Abuse and Exploitation”.

Foto: TT, Stella Pictures, Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

62 kommentarer till “Efter barnbarnens feber – Silvias blixtresa till Madeleine i USA”

 1. AnnaS skriver: 2 oktober, 2018

  Det är väl inte 1 april i dag…?


 2. Bror skriver: 2 oktober, 2018

  För både stora och små är det tryggast när mamma är med.


 3. ananas skriver: 2 oktober, 2018

  Blir ordlös. Både över 900 000 kronor för att sitta vid samma bord och att flyga till USA för en dag.


  1. emmyh skriver: 2 oktober, 2018

   900 000 kr har ju gästerna betalat för att få sitta vid bordet med Madeleine, dessa pengar går ju direkt till Childhood.. det är en välgörenhetsgala, det är så det funkar


  2. Kerstin Bergström skriver: 2 oktober, 2018

   Svar t,ananas 2 okt. 2018 kl. 15:00 Bekymra dig inte om 900 000 kr för att sitta vid samma bord. De har råd med det o inte drabbar det dem heller.De får dra av summan på deras deklationer. Det räknas som välgörenhet. Däremot kan man undra varför den lilla skall med o barnflicka. Hon har valt själv o då borde Silvia ej åkt med.


  3. MarieS. skriver: 3 oktober, 2018

   ananas
   Det skall du inte bli. Det är en välgörenhetsgala det gäller där pengarna går till ett visst ändamål. Förhoppningsvis kommer det att doneras ett antal mil. under kvällens lopp.
   Att nu även D Silvia medverkar beror väl på att man vill vara säker på att inget oförutsett inträffar med anledning av barnens sjukdomar.


 4. josefin skriver: 2 oktober, 2018

  Om barnen har vanlig hederlig snuva, hosta, feber sa borde ju mamma kunna ga till jobbet o barnen skötas av nanny o fadern. Hur tror man att vanliga yrkesverksamma mödrar klarar det? I de flesta lánder är modern tillbaka pa jobbet nar barnet ar yngre an Adrienne. Och vad i all världen ska Adrienne i NY att göra? Lämna henne m barnflickan i hemmet istallet for pa hotellrummet.


  1. Anna skriver: 3 oktober, 2018

   Kan det vara så enkelt att hon fortfarande ammar kanske?


  2. Gunnel skriver: 3 oktober, 2018

   Detta forum formligen dryper av avundsjuka. Min första tanke är att Madeleine troligtvis fortfarande ammar Adrienne, så enkelt är det med den saken.


 5. Solveig skriver: 2 oktober, 2018

  Oj, det är stressigt för en 75-åring.


 6. vesna skriver: 2 oktober, 2018

  Sverige- USA- Frankrike för drottningen under några dagar. Hon har verkligen god hälsa och motivation. Min respekt.


 7. mikael johansson skriver: 2 oktober, 2018

  där lyckade ni bra svenska damtidning =)


 8. Pa skriver: 2 oktober, 2018

  när ska kungaparet få ta det lugnt?
  De är ju inte purunga..mina egna släktingar i samma ålder skulle inte orka en dag i detta tempo…


  1. Desirée skriver: 4 oktober, 2018

   Det får de ofta. De har två månaders sommarledigt, tre veckor vid jul och nyår. skidvecka på vårkanten och höstledigt en eller ett par veckor. Dessutom är “får” fel ord eftersom det bara är kungen som har några obligatoriska arbetsuppgifter. Jag tror att båda helt enkelt vill vara i farten och ha något att göra. De har ju anställda som sköter allt det som vi andra måste göra själva. Och då finns också orken.


 9. Bror skriver: 2 oktober, 2018

  En fråga:
  Har redaktionen slutat att i realtid moderera kommentarerna?
  Om så är fallet, varför?


  1. Margareta Gotthardsson skriver: 2 oktober, 2018

   Hejsan! Vi modererar fortfarande i realtid så gott det går, men har blivit färre på redaktionen den senaste tiden och därför kan det ta någon timme mellan omgångarna då vi hinner kika igenom kommentarerna, tyvärr. Jag hoppas ni har förståelse för detta. Vänligen, Margareta Gotthardsson, sajtansvarig digital redaktör.


  2. Bror skriver: 3 oktober, 2018

   Margareta Gotthardsson!
   Tack! Att jobba på “så gott det går”, trots en utglesad redaktion, är mer än vällovligt.
   En fråga till. Rättstavningsfunktionen på siten verkar ha gått i spinn. För oss med varierande grad av dyslektiska tillkortakommanden är frånvaron av automatiserad markering av felstavade ord problematisk. Är en lösning i sikte?


  3. Margareta Gotthardsson skriver: 4 oktober, 2018

   Tack själv för din fråga! Vi har aldrig haft någon rättstavningsfunktion, utan det har varit jag och min kollega Annie som redigerat jobben innan de gått ut, och ändrat alla fel. Jag vet att det under den senaste tiden har fallit igenom en otrolig mängd stavfel, vilket inte är okej, och vi tittar över våra rutiner för att komma åt problemet.


 10. KMS skriver: 2 oktober, 2018

  Drottningen är stark. Hon orkar resa ganska mycket och långa flyg. Jag ska till Israel om tre veckor och till London i Jul. Och det känns tröttsamt. Jag är bara 67.


 11. Sofia skriver: 2 oktober, 2018

  Sjukkris?!?! Tre sjuka barn?
  Hur i hela fridens namn klarade jag mig när barnen var små, mannen bortrest och ingen hjälp i närheten. Dessutom med gård och djur .
  Det målas upp som en katastrof när SvD beskriver något som drabbar alla småbarnsföräldrar och som vi vanliga klarar oss igenom . Ni borde kanske tänka på hur ni skriver. Det är ofta väldigt överdrivet.


 12. Monlec skriver: 2 oktober, 2018

  Sjukkrisen???


 13. m skriver: 2 oktober, 2018

  Silvia älskar att åka ut i världen så detta är nog ett uppdrag där hon gärna vill deltaga.


 14. Pernilla skriver: 2 oktober, 2018

  Piggat på sig ?


 15. Anne-MarieAnne-Marie skriver: 2 oktober, 2018

  Jag förstår inte,varför ta med Adrienne till New York? Är det inte bättre att hon får stanna hemma. De har ju barnflicka och pappa Chris är ju hemma,med de andra två. Förstår inte det här riktigt.varför flänga hit och dit med en sjuk bebis????


  1. Eva H. skriver: 3 oktober, 2018

   Hon kanske fortfarande ammar ? Eller kanske hon känner sig tryggare med att ha nannyn med sig !?


  2. ATL skriver: 3 oktober, 2018

   I do think that the parents know what is best for their children. None of us has a right to tell them what to do and how to do it. These comments are nothing but a “slam the parents” attack.


 16. Angelika skriver: 2 oktober, 2018

  varför tas detta privata engagemang upp i hovets kalener, trodde det bara var officiella uppdrag som skrevs in i akungahusets kalende


  1. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 2 oktober, 2018

   Det undrar vi också. Antagligen för att “fylla ut” ett schema med rätt få uppdrag. Silvia orkar säkert. Ett liv med tjänstefolk som uppfyller henne minsta önskan. Aldrig behöva ägna sig åt vare sig tvätt, städning eller matlagning. Eller oroa sig för ekonomin när månaden börjar gå mot sitt slut. Och detta bara för att hon gift sig med en man som fötts in till sitt ämbete… Snälla TÄNK ett varv till innan denna familj jämförs med vanliga svenskar.


  2. Skrutt skriver: 3 oktober, 2018

   WCF ar en kunglig stiftelse sa ar inte privat (till skillnad fran Sofias PP som varken ar kunglig stiftelse eller kungligt beskyddarskap). WCF ar lika stor del av det kungliga jobbet som kronprinsessparets och prinsparets egna stiftelser


 17. MarieS. skriver: 2 oktober, 2018

  Tycker inte det är det minsta konstigt att man behover hjälp om man har tre sjuka småbarn samtidigt. Speciellt om man ej har en fast heltidsanställd Nanny. Om minsta barnet eventuellt skulle vara med på resan till NY finns det säkert en anledning till det och som ej behover förklaras for utomstående.


 18. MarieS. skriver: 2 oktober, 2018

  D Silvia klarar säkert långa resor perfekt. Att flyga first class med eget sovrum och bra service hela vägen är inte så stressande det kanske tom kan bli riktig avkoppling.


 19. Monarkist skriver: 2 oktober, 2018

  Om ni Silva vill träffa barnen när de inte är så jättepigga, är det väl upp till henne. Eller??? Om om nu vissa människor är så rika, att de kan betala denna enorma summa för att Ditt vid Madeleines bord – so what? Pengarna går till välbehövliga ändamål. Det är väl bättre att pengarna hamnar där än på annat. Dess människor har pengar så det räcker och blir över.


 20. Ann Nylén skriver: 2 oktober, 2018

  Tycker det är bra att alla engagemang tas upp i hovets kalender för alla, då det har tyckts här i forumet att det inte arbetas tillräckligt.


 21. saradenrara skriver: 2 oktober, 2018

  Barnen har ju både pappa och barnflicka, what’s the problem?? Inget skäl att stanna hemma för Madde!


 22. Veronika skriver: 2 oktober, 2018

  Löjligt, har dom inte en pappa och en barnjungfru och varför i all världen måste drottningen hasta dit?


 23. caterine skriver: 2 oktober, 2018

  Drottningen hatar till barnbarnens hjälp men hux flux var det inga problem med dom små utan drottningen går på gala. Hon har väl en ny balklänning med sig hoppas jag, för säkerhets skull. Detta är dssutom ett privat åtagande så jag förutsätter att hon betalar resan själv.


 24. caterine skriver: 2 oktober, 2018

  hastar.


 25. Ingrid skriver: 3 oktober, 2018

  Det känns lite löjeväckande.


 26. PernillaA skriver: 3 oktober, 2018

  In man kan ändra drottningens kalender en gång ekan man väl ändra den en gång till .
  Det är väl bara att avboka flyget


 27. Måntand skriver: 3 oktober, 2018

  Alltså. Adrienne är typ 7 mån eller så. Madeleine ammar säkert henne, så vad är problemet? Seriöst. Förstår inte alls problematiken. Och det är väl deras ensak. Och det blir ju kul att både Madeleine och drottningen går på galan!


 28. lottie skriver: 3 oktober, 2018

  Förstår inte hovet, Childhood borde hållas utanför, tycker väl att de kungliga ska arbeta för Sveriges bästa och inte sina privata engagemang, tycker att dessa tar för mycket tid.


 29. HMA skriver: 3 oktober, 2018

  Tycker detmär ansvarsfullt av dem att de säkrar upp med Silvia, annars hade ju jippot riskerat att förlora sin kungluga glans helt.
  Adrienne ammas kanske fortfarande och behöver vara nära sin mamma, inget vi behöver bry oss om. Kanske var Madeleine också dålig, men inte vill nämna det mtp de hon ska dela middagsbord med. Vi vet inte och behöver inte veta..
  Hur som helst är det respekt mot gästerna att de kommer, och proffsigt att säkra upp med Silvia.


 30. Undring skriver: 3 oktober, 2018

  Var är nannyn? Vilket slöseri att Madeleine med make försöker gömma sig i USA. Ingen av dem har väl någon förvärvsinkomst.


  1. Mona skriver: 3 oktober, 2018

   Chris jobbar i ett företag ägt av hans svåger.Han har jobbat flera år i USA tidigare
   han är börs mäklare.Han fick ju ärva sin pappa.
   Madeleine har en stor egen förmögenhet. Hon betalade 600 000 kr i skatt 2016 vilket borde betyda att hon får en bra avkastning på sitt kapital.
   Så inget apanage eller sociala förmåner från Sverige har dom.
   Childhood jobbar Madeleine helt ideellt för.


  2. Serena M skriver: 4 oktober, 2018

   Chris avstod fran kunglig titel for att kunna fortsatta arbeta & forsorja familjen.
   Mycket av hans affarsverksamhet utgar fran just Florida.
   Nannyn ar inte heltidsanstalld.

   Kungen har sjalv placerat Madeleine vid Childhood dar hon varit aktiv sedan hon avslutade sina studier (forutom traditionella Kungliga uppdrag & uppdrag for Svensk/Amerikanska Handelskammaren i NY).


 31. Royalist javisst skriver: 3 oktober, 2018

  Veronica och Caterine 2 oktober:
  Att drottningen ändrade programmet och åkte till välgörenhetstillställningen
  var väl för att ersätta prinsessan Madeleine om hon inte skulle kunna vara med över huvud taget.


 32. Kerstin Bergström skriver: 3 oktober, 2018

  Svar t.Ann Nylén 2 okt.2018 kl:22:41

  Bra kommentar. Möten skriver de är inget jobb. Då kan man ju säga att ett kontorsarbete är inget arbete. Tror inte att CP:s styrelsemöten på M&S Bernadottes stiftelser står i kalendern? Dyslixsiförening? Då varken han syns el. hörs,men ändå ingår det ihans jobb o blir anklagad att inte göra något.


 33. Mona skriver: 3 oktober, 2018

  Ingen som funderat på att Madeleine kanske ammar fortfarande .
  Adrienne är 6 månader.
  Kungafamiljen får ca 2000 inbjudningar per år utöver de fasta programpunkterna
  av dessa tackar de ja till ca 900 uppdrag vilket blir vilket blir i snitt 4 uppdrag per dag.Om man räknar att man jobbar 20 dagar per månad vilket de som jobbar heltid gör.Till de kommer andra uppdrag plus internt arbete.Arbetar lite?


  1. Karin skriver: 4 oktober, 2018

   Ja vi är många som gärna hade sett att uppdragen var lite mer jämnt fördelade. Kungen och drottningen jobbar på som bara den och V & D verkar jobba flera dagar i veckan. Jag tycker att det är synd att S, CP och M i princip varit lediga från andra uppdrag än fest och galor sedan de fick barn, för de är alla tre fina representanter.


 34. Meta4 skriver: 3 oktober, 2018

  Madeleine ammar säkert bebisen fortfarande så det är därför hon tar med sig henne till New York.


 35. grema56 skriver: 3 oktober, 2018

  Det är väl underbart att ha en “Kunglig filial” i Amerika, där inte få amerikaner ens vet värt Sverige finns, och för det måste förväxlas med Schweitz. Och att vi har ett kungahus vet väl bara ” de välbestående” dollarmiljardärerna ?


 36. Daga skriver: 3 oktober, 2018

  Kära Sofia! Gården och barnen,du klarade det dels för du är en duktig människa och samtidigt att du måste.Ser fram emot vila ögonen på mor o dotter i fina kreationer.Hon kommer snart hem med familjen på höstlov då får Silvia tid värna om de små barnbarnen.Vet hur det är ha dem på håll.Vi får höras o ses per telefon i vardagen.Familjer allt till det bästa .Mvh Daga.


 37. Solan skriver: 3 oktober, 2018

  Pa: med de förutsättningar de har orkar de nog med! Flyger bekvämt, hjälp med allting hemma, skjuts överallt! Tror inte de vill ta det lugnt och i så fall har de säkert massor av tillfällen att göra just det!!


 38. Melli skriver: 3 oktober, 2018

  …åter igen: varför inte flyga hit och dit, svenska folket står ju för notan….


 39. CVM skriver: 3 oktober, 2018

  Tänk att Drottningen INTE ska passa några sjuka
  barnbarn utan ska representera på Childhood galan
  eftersom man var osäker på om dotter HKH Prinsessan Madeleine skulle kunna närvara.
  Kanske dags att ni tanter putsar glasögon och läser
  SVDam innan ni hittar på storys som inte stämmer.
  Att rida med Madonna kostar 450.000 € och få sitta
  med Prince Albert under GP gala dinner kostar 650.000 € allt detta kunde man bjuda på då auktionen
  för att rädda ocean hölls i MC.
  http://www.monacomatin.mc


  1. Helene skriver: 4 oktober, 2018

   CVM.
   Tack för att du finns på annat ställe, ock vet att allt ser inte ut som Sverige. Många refererar tyvärr till vårt sätt att leva,,det :Lagomlandet! (inget fel i det)–Men det finns en värld utanför våra gränser, där vardagen ser annorlunda. Bra att du tar upp detta, ock ger ex. Tack Claes för detta. PS Skrivet på min lunch, på stående fot. 🙂


 40. Måntand skriver: 3 oktober, 2018

  Förstår inte riktigt. Det var meningen att drottningen skulle till galan istället för Madeleine, inte att hon skulle till Florida och sköta barn, va? Så förstår inte problemet. Nu när barnen inte är lika sjuka längre så åker båda dit. Och det är väl inget konstigt om Adrienne åker med, speciellt om Madeleine ammar.


 41. Serena M skriver: 4 oktober, 2018

  Varfor klagade ingen pa Victoria nar hon tog med sig Oscar till NY nar han var baby? Pappa & nanny fanns ju hemma?
  Jag undrar med tanke pa alla klagomal Madeleine far har for att hon tar med sig Adrienne.


 42. Gunda skriver: 4 oktober, 2018

  365 dgr pr år og 900 oppdrag, det er flere til å dele på oppgavene og hvor mange er egentlig mest private???og ved å reise alene dekker man flere oppdrag?


 43. Bror skriver: 5 oktober, 2018

  Ingen verkar ha slagits av tanken, att där skon klämde var att Madeleine började darra på manschetten inför uppgiften att ensam representera kungahuset på galaevenemanget i NYC.


 44. angelika skriver: 5 oktober, 2018

  WCT är en kunglig stiftelse men inte Childhood. Borgar- och adelskvinnor och kungliga damer har alltid engagerats sig i välgörenhetuppdrag vilka aldrig setts som ett jobb. Förutom NYC så är det i Tyskland o Brasilien som Childhood mest verkar, tycker det pekar på att drottningen själv valt detta uppdrag och inte att det är ett jobb för Sverige


 45. Veronika skriver: 6 oktober, 2018

  Klart att Madeleine måste ha mamma med sig, så blyg som hon sägs vara. Den som inbillar sig att Madeleine ammar än är ganska blåögd, Och säkert har hon både barnsköterskor och hemhjälp, vad vet vi om deras hemliv? Inte ett smack.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar