Efter sjukdomsbeskedet – Mette-Marit arbetar igen!

kronprinsessan mette-marit
Så kul att se henne igen, det var ett tag sedan sist! Kronprinsessan Matte-Marit har varit ute på ett uppdrag med maken.
Annons

Det är inte så ofta man ser den norska kronprinsessan Mette-Marit nuförtiden, senast var ju på en date med maken i slutet på mars. Men häromdagen var hon i alla fall ute på ett uppdrag tillsammans med kronprins Haakon. Och det var en glad och pigg kronprinsessa vi såg!

Annons

WWF Verdens naturfond hade arrangerat en konferens som de kallat för Miljøtalen. WWF:s Bård Vegar Solhjell förklarade under kvällen att man nu måste starta ett näringslivsupprop för naturen:

– Om ekonomin ska tala ska även miljön för sin egen talan.

På bilden ser vi kronprinsparet tillsammans med Bård Vegar Solhjell som både arbetar för WWF och är en norsk politiker. Även kronprins Haakon talade under kvällen, bland annat om sitt förhållande till naturen och hur vi har förstört den.

kronprins Haakon o Mette-Marit

–De som lider mest är de fattigaste, de som bor i de mest utsatta områdena och lider mest är också de som får bära den största bördan även om de bidragit minst till miljöförstörelsen.

Vi ser tyvärr inte kronprinsessan så ofta numera, sedan hon fått diagnosen kronisk lungfibros. Även maken Haakon har ju varit drabbad av sjukdom, han åkte för en tid sedan till Rikshospitalet i Oslo för att operera bort en tumörväxt i örat. En operation som tack och lov gick bra och han har arbetat på sedan dess.

Kronprinsessan Haakon och kronprinsessan Mette-Marit

Kronprinsessan Mette-Marit har sedan sjukdomsbeskedet tvingats dra ner på sina kungliga uppdrag och representerar inte lika ofta som förr om åren. Hälsan är naturligtvis viktigare än allt annat.

Men en sak är i alla fall säker, kärleken mellan Haakon och Mette-Marit går det inte att tar fel på! De är lika lyckliga tillsammans som när de gifte sig och det är alltid lika roligt att se dem ihop. Även om det inte blir lika ofta numera.

Foto: TT

Läs även:

Oro för Mette-Marit – endast ett uppdrag inplanerat

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Efter sjukdomsbeskedet – Mette-Marit arbetar igen!”

 1. konsttanten skriver: 7 april, 2019

  Påpeka inte sjukdomen vid artiklarna framöver. Sorgligt tjatigt!! Mette-Marit är inte sin sjukdom; hon är kronprinsessa!


  1. Helena FIN skriver: 8 april, 2019

   Konsttanten, så sant. Jag är också väldigt trött på alla påpekanden om sjukdomar eller andra svagheter. Jag är säker på att Mette-Marit själv – som alla andra – mår bättre utan stigmatiserandet.


 2. Eva M skriver: 8 april, 2019

  Håller med konstanten.


 3. PernillaA skriver: 8 april, 2019

  helena instämmer


 4. ananas skriver: 8 april, 2019

  konsttanten

  Instämmer.


 5. undrende skriver: 8 april, 2019

  Helt enig – viktigere at de skriver om Victorias klær og sko !!


 6. caterine skriver: 8 april, 2019

  Haakon hade verkligen väl använda skor.


  1. undrende skriver: 9 april, 2019

   Det er nok Mocca


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar