Efter skilsmässan – så lever kungliga släktingen idag

patrick sommerlath prinsessan madeleine leonores dop
Skilsmässan i den svenska kungafamiljen chockade många. Men som tur är har den kungliga släktingen drottning Silvia som finns där och stöttar.
Annons

I veckan kunde Svensk Damtidning avslöja att skilsmässan mellan kungabarnens kusin Patrick Sommerlath och Maline Sommerlath har gått igenom. Patrick är son till drottningens bror Walther och kom till Sverige som 15-åring. Vid den tidpunkten hade hans föräldrar precis skilt sig och den unga, lite vilsne, tonårskillen behövde en nystart i livet. Och tryggheten stavades faster Silvia.

Drottning Silvia stöttar sin brorson

Patrick flyttade in på Drottningholm slott och fick sedan växa upp vid sidan av Victoria, Carl Philip och Madeleine. Och nu när hans äktenskap har gått i kras är det tur att han har kungafamiljens vid sin sida.

Annons

– Drottningen finns som stöd för sin brorson och hans barn, har hovets informationschef Margareta Thorgren berättat för Svensk Damtidning.

patrick sommerlath drottning silvia

15 år fick de tillsammans. Patrick och Maline. De träffades år 2003 på en fest hos en gemensam vän och samtalsämnena ville aldrig ta slut. De kom snabbt fram till att de båda var egenföretagare och Maline har tidigare sagt till Svensk Damtidning att hon föll för Patrick eftersom han fick henne att skratta. Paret gifte sig i Paris år 2011. Men de nöjde sig inte där. På Valborgsmässoafton samma år hölls även vigsel i Sverige. Och kungaparet var självklart gäster vid både kärleksfesterna.

Patrick är en självskriven gäst vid kungliga tillställningar

patrick sommerlath maline sommerlath
Maline och Patrick med sina tvillingdöttrar Chloé och Anaïs och Patricks son Leopold (t v) som han har från sitt tidigare äktenskap med Camilla Lundén.

I alla år har paret Sommerlath och tvillingdöttrarna Chloé och Anaïs, 11, figurerat på kungliga middagstillställningar och högtider. Ibland har familjen dessutom gått på röda mattan i samband med olika biopremiärer vilket är ytterst ovanligt för personer som rör sig så nära kungafamiljen. Patrick är fadder åt prinsessan Leonore och hade en framträdande roll på hennes dop, år 2017. När tvillingarna föddes valde paret Sommerlath Madeleine och Carl PhSenast vi såg dem i ett offentligt sammanhang var på prins Gabriels dop, i december 2017.

Men nu har kärleken alltså tagit slut mellan Patrick och Maline. I april förra året skickade de in skilsmässohandlingarna till tingsrätten och under onsdagen, den här veckan, gick de igenom. Familjen bodde tidigare på Hovstallet i centrala Stockholm (där huserar ju även Madeleine och Chris när de är hemma i Stockholm) men nu är Maline skriven på Slottsbacken medan Patrick är folkbokförd på en adress i Norra Djurgårdsstaden.

Patrick drev tidigare en medlemsklubb tillsammans med kungabarnens vän Tom Davidson. Klubben, med sina exklusiva lokaler ovanför Café Opera, heter Nobilus och är fortfarande i bruk – även om Patrick har valt att gå vidare med nya projekt. Just nu är han aktiv i flygbranschen med en tjänst som hjälper olika flygbolag vid eventuella förseningar.

Men trots att Patrick har tillbringat större delen av sitt liv i Sverige har han fortfarande god kontakt med sina föräldrar. Pappa Walther bor i Italien med sin nya hustru Ingrid medan mamma Michelle bor i Los Angeles.

Läs mer

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Efter skilsmässan – så lever kungliga släktingen idag”

 1. caterine skriver: 6 april, 2019

  Hur kan man påstå att han är en kunglig släkting? Silvia är inte kunglig annat än genom gifte och han är definitivt inte kunglig.


  1. Kristina skriver: 8 april, 2019

   Så är det ju !


  2. charlotte skriver: 8 april, 2019

   Varför denna fräna ton mot drottning Silvia, vilket hon också ska benämnas och inte bara med förnamnet.


 2. josefin skriver: 6 april, 2019

  betyder adresserna att báda makarna bor inom ramen f de av kungen förvaltade bostäderna, som kungen enligt egen vilja o beslut kan hyra ut till vänner o bekanta?


  1. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 8 april, 2019

   Ja Josefin, precis så är det. Brorsonen har hela tiden åtnjutit de förmåner som ett släktskap med kungen medför. Lägenhet i Hovstallet först och nu bor fd hustrun i huset på Slottsbacken, brorsonen på en adress som, även den, disponeras av kungen. Dessa bostäder ägs av skattebetalarna och bör inte användas av kungen till släkt, vänner m fl. Om inte kungen begriper det själv så kanske någon från Fastighetsverket kan få honom att förstå. En väninna till drottningen sålde sin stora våning i hjärtat av Östermalm för mångmiljonbelopp och fick då en lägenhet i Hovstallet att användas då hon inte är på sitt gods. Man tar sig för pannan!


 3. Flemming Fartland skriver: 8 april, 2019

  Ni som hävdar att en president inte skulle bli billigare än en kung, tror ni på fullt allvar att presidentens frus brors sons före detta fru skulle få bo gratis i statens fastighet utan att presidenten skulle tvingas avgå?


  1. Ingrid skriver: 10 april, 2019

   10p


  2. Marie S. skriver: 13 april, 2019

   Få bo gratis – nej.
   Tvingas avgå – tveksamt. Men säkert skapades en ny lag.


 4. konsttanten skriver: 8 april, 2019

  Svenska avundsjukan härjar som vanligt. Låt Maline med barn och Patrick få bo i dessa bostäder. Såå lite som vi betalar per man/år, är inget att tjafsa om!
  Det finns andra samhällsutgifter som är m y c k e t värre!


  1. josefin skriver: 8 april, 2019

   Snälla konsttanten, kan man inte átminstone behovspröva boendesubventionen när den ges till folk utanför den närmaste familjen? eller hur vitt och brett ska subventionen ges: drottningens brors sons förra hustru…..är ju inte direkt nära släkt.


 5. konsttanten skriver: 8 april, 2019

  josefin: Helt säkert betalar de hyra, och bostäder som är så närliggande kungaparet, måste bebos av säkra och skötsamma personer.
  Maline är en viktig vän till drottningen genom giftermålet med Patrick. Eftersom det finns barn i bilden, är stödet större.


  1. josefin skriver: 9 april, 2019

   Konsttanten, kungaparet bor ju pa Drotningholm. Det är ju inte särskilt nära??


  2. konsttanten skriver: 10 april, 2019

   josefin: Det är iallafall nära slottet. Tänkte fel i hastigheten.


 6. Pensionär skriver: 8 april, 2019

  Kom han till Sverige bara för att föräldrarna skildes. Vanligen brukar föräldrar kriga om vårdnaden, här var det tydligen tvärtom, ville ingen ha vårdnaden om honom?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar