Efter skilsmässan – så mycket får prinsessan Tessy i underhåll

Prinsessan tessy och prins Louis
Efter missfall, skilsmässa och tvist om underhåll har nu prinsessan Tessy kämpat hela året. Nu har domen äntligen kommit och exmaken prins Louis får snällt betala.
Annons

Luxemburgfamiljen har varit noga med att hålla ett fläckfritt rykte, men nu har skilsmässan mellan prins Louis och Tessy Anton solkat ned det i kanterna. Det rasar ett storbråk mellan prinsen och hans exfru och tvisten bara eskalerar.

Annons

Prinsessan Tessy kommer från en helt vanlig familj och träffade storhertig Henris och storhertiginnan Maria Teresas tredje äldste son, prins Louis av Luxemburg, när hon gjorde sin militärutbildning.

Prins Louis och Tessy

På bilden ovan ser vi prins Louis tillsammans med sin syster, prinsessan Alexandra av Luxemburg, som fortfarande är singel.

Gold digger

Tessy har kallats för “gold digger” av kungliga supporters, men har försvarats av egna vänner som sagt att det verkligen inte stämmer. Och prins Louis benämns som snål, då han inte vill betala underhåll sedan paret skilde sig.

I rätten har nu prinsessan Tessy kämpat ensam för sin rätt till underhåll. Hon har representerat sig själv och höll ett brandtal på över en timme – på engelska i rätten – för att övertyga domaren om att hon minsann behöver tak över huvudet som exprinsessa och tvåbarnsmor.

Luxemburg-prinsen tillhör en av världens mest förmögna familjer, men har inte varit helt med på att lätta på plånboken. Han har representerats av en välbeställd advokatbyrå.

Prins Louis får betala

Nu har emellertid domen kommit. Louis ska betala 40 000 kronor om året till sin exhustru.

Prins Louis

Det var i början av 2018 som tvåbarnsföräldrarna gick skilda vägar. Äktenskapet hade knakat i fogarna ett tag, trots alla gulliga bilder på man och barn som Tessy lagt upp på sin Instagram.

Förlorade arvsrätten till tronen

Exparet gifte sig 29 september 2006 när Tessy var 21 och samma år hade de fått sonen Gabriel av Nassau. I samband med vigseln avsade sig Louis arvsrätten till Luxemburgs tron. Son nummer två kom 2007 och fick namnet Noah. Louis och Tessy har bott i London med barnen. I dag är sönerna 12 respektive 10 år.

Fick missfall

Många känslor har det varit under vägens gång. Prinsessan Tessy har avslöjat att hon hade ett missfall precis före separationen från prins Louis. De skulle ha fått ett tredje barn tillsammans. I stället har de nu gått skilda vägar. Hon har sagt i en intervju hur hon “grät i dagar” och har berättat hur skilsmässan varit en av de värsta upplevelserna i livet.

Tessy

– Min skilsmässa var definitivt en av de svåraste situationer som jag gått igenom, sade Tessy.

Det var ändå hon som ansökte om skilsmässa, skriver Hello, eftersom hon tyckte att prins Louis “hade ett konstigt sätt”.

Läs mer

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Efter skilsmässan – så mycket får prinsessan Tessy i underhåll”

 1. HMA skriver: 1 januari, 2019

  40 000 kr om året i underhåll från en av världens mest fötmögna familjer, känns ju som ett skämt.
  Det är knappt lite mer än vad barnbidragen i Sverig skulle gett henne, och för det ska hon skapa ett bra liv för deras barn. Så
  dålig stil av denne prins..


 2. Bror skriver: 1 januari, 2019

  Så billigt som 40.000 kronor till ex-hustrun kom prins Louis inte undan med. Den nu avkunnade domen om underhållets storlek fastställer prinsens underhållsskyldighet till £4000 per år till var och en av de båda sönerna. 80.000 kronor årligen får i sammanhanget sägas vara nålpengar.
  Försöken att framställa ex-prinsessan Tessy som en gold-digger får därför ingen större trovärdighet. Då finns det praktfullare exempel på klassisk gold-digging på avsevärt närmare kungligt svenskt familjehåll – t o m i repris!


  1. Karin skriver: 2 januari, 2019

   De två sista meningarna hade jag inte förväntat mig att du Bror skulle skriva. Du brukar ju inte säga ett ont ord om Sofia.


  2. Birthe Vejrum skriver: 2 januari, 2019

   Hej Bror, skal din bemærkning forstås som, at det bare er piger uden titel, der er golddiggers?
   Der er da ellers mange ubemidlede – af begge køn – også blandt kongelige og adelige, som “sælger” deres titel for en pose guld.


  3. konsttanten skriver: 2 januari, 2019

   Bror!
   Dina två sista rader 1 jan, var inte fint sagt! Det kan väl alla se hur lyckliga Sofia och CarlPhilip är! De är som “gjorda för varann”; lyser om dem än! Båda har utvecklats fint, och det är nog bara början i hur de klarar uppdragen..


  4. charlotte skriver: 2 januari, 2019

   Karin,
   Jag tror inte att Bror menar Sofia!


 3. annica, helsingfors skriver: 1 januari, 2019

  “Louis ska betala 40 000 kronor om året till sin exhustru.” Detta kan väl ändå inte stämma? Dvs ca 5 000 euro. En lägre medellön i Finlad ligger på ca 35 000 euro/år – ungefär 40 000 kronor. Knappast har knökrika storhertigfamiljen i Luxemburg gjort rättsak av en sådan struntsumma?
  Varför familjen inte i tysthet gjorde upp ekonomiskt med Tessy är en gåta, hon är dock mor till två barnbarn till storhertigparet.
  Typiskt att en kvinna alltid kallas golddigger – månne inte den 19-årige prinsen gärna rullade runt i sänghalmen då han flyttade utomlands (och det första barnet blev till).
  Gott Nytt År!


 4. josefin skriver: 1 januari, 2019

  Har SvDam fatt valutan rätt här? 40 000 kronor om aret var verkligen en liten droppe….för det far allas vár egen Sofia en halv klänning, bara för att sätta det in perspektiv. Kortkort klänning pa Nobel, sa att säga 🙂

  eller ska det vara en nolla till, och euro tro?


  1. Margareta Gotthardsson skriver: 2 januari, 2019

   Nej denna summa stämmer. Trevlig dag! Mvh Margareta Gotthardsson, digital redaktör.


 5. mikael johansson skriver: 2 januari, 2019

  det kan ju inte vara 40 tusen om år ? kr måste ju vara E ? låter ju lite det också


 6. Anne-Marie skriver: 2 januari, 2019

  Det var inte mycket,bara 40000 kr om året! Stackars kvinna och vilken snåljåp, denna prins är.


  1. Royalist javisst skriver: 2 januari, 2019

   Hon måste väl ha fått ett engångsbelopp, ett antal miljoner, också??? Som ska vara okänt.
   För att vara diskret i framtiden.
   Summan på papperet är väl bara för syns skull? Ändå skandalöst låg.


 7. Kristina skriver: 2 januari, 2019

  40000kr om året? Vilken snåljåp till prins, ex-make och far till två barn! Det verkar vara orimligt, måste vara missförstånd! Och denna prins hör till “en av världens mest förmögna familjer”?!


 8. Bror skriver: 2 januari, 2019

  Ett förtydligande angående den “billiga” skilsmässan.
  Den domstol i England som fastställde skilsmässan kom fram till, att det saknas lagrum för att prins Louis föräldrar, det stormrika hertigparet av Luxemburg, och deras förmögenhet ska vägas in vid fastställandet av underhållets storlek. Prins Louis är därför i sammanhanget “fattig”. Att det finns luxuösa bostäder, bilar och båtar till hans fria disposition i flertalet jetset-tillhåll världen över, saknar även det juridisk betydelse.
  Tessy får fortsättningsvis ta bussen. Hon kanske rent av mår bättre av det. Sönerna också.


 9. Annakf skriver: 2 januari, 2019

  40000kr räcker väl knappt till en månadshyra i hyra i London? Fruktansvärt snålt, de har ändå varit gifta i 12 år.


 10. Birthe Vejrum skriver: 2 januari, 2019

  Hvis dette er sandheden, så vidner dette beløb om en yderst mærkværdig fyrstefamilie, der ikke bekymrer sig om deres børnebørns fremtid.
  Jeg troede faktisk der var tale om en slåfejl i Daily Mail, da jeg så beløbet, men det var det altså ikke.
  Tessy er nu fri til at sælge sin historie om livet i fyrstefamiliens “gyldne favn” til højest bydende medie.


 11. Ina skriver: 2 januari, 2019

  Prins Louis ejer ikke noget selv. Han har ikke noget arbejde. Det er hans forældre Storhertugparret der betaler leje for hans bolig og andre fornødenheder han måtte have brug for – blandt flere ferier som han er på hver år. Storhertugparret betaler også omkostningerne for de privatskoler Louis og Tessy sønner går i. De har også betalt for den bolig parret har i London og som Tessy forsat bor i. Så jeg tænker det også bliver dem som betaler underholdsbidraget


 12. konsttanten skriver: 2 januari, 2019

  Summan 40 000kr måste vara fel. Tror det är 40 000 € per barn/år? Dock fortfarande liten summa.


 13. Fia andersson skriver: 2 januari, 2019

  Det står ju 40000 pund vilket är drygt440000 kronor!


  1. ananas skriver: 2 januari, 2019

   Jaha, såg själv en artikel där det står 4,000 pund/son/år och en nominell summa till Tessy.


 14. m skriver: 2 januari, 2019

  Brukar väl ofta även förekomma en större summa pengar för lojalitet, diskretion och tystnad, antar att denna inte når offentlighetens ljus.


 15. Bror skriver: 2 januari, 2019

  Karin, Birthe och konsttanten!
  Det är som charlotte skriver. Det är i n t e Sofia som åsyftas! Tänk “i repris”!
  Visst är det så Birthe! Även det kungliga svenska ättens namn har vid tillfälle varit “till salu” via adoption.


  1. Karin skriver: 2 januari, 2019

   Tack Bror för förtydligandet!
   För en sekund glömde jag bort att en i kungahuset aldrig gjort eller kommer göra några fel medan en annan aldrig gjort eller kommer göra något bra enligt din åsikt. God fortsättning på det nya året!


  2. Bror skriver: 3 januari, 2019

   Karin!
   Med sådana omdömen om min person, behöver jag nog mer än de välgångsönskningar inför det nya året du så generöst består mig med.


 16. Olga skriver: 2 januari, 2019

  Man kan fundera över ju hur Meghan Markle fick så fet underhållsstöd fr. den sista ex-maken efter 1,5 år -lång äktenskap och “0” barn. Stödet som avnjöts även under sambo-tiden med en känd kock och även så sent som i fjol när ” kungliga” förlovningen erkändes. Bröllopsgåvan av ex-maken i form av en roll i serien” Suits ” som allt annat instopp in i olika projekt, fonder, kommittee och allt annat smått och gott status-förhöjande redan gav ju frukter och monitariserats väl. Därför märkligt att kalla Tessy “gold digger” när det finns riktigt äkta vara av sådan sort i en del av andra kungahus…


  1. ananas skriver: 2 januari, 2019

   Man kan även fundera på hur mycket som är sant och hur mycket som är tidningarnas spekulationer.


 17. Birthe Vejrum skriver: 2 januari, 2019

  I USA er der forskellige regler i de enkelte stater. Så hvad der skal være af underholdsbidrag afgøres af, i hvilken stat skilsmissen er begæret.
  Mr. Engelson havde intet at gøre med “Suits”. Det passede ham helt fint, at Meghan havde det besværligt. Og obs venligst, at det var først da Meghan fik succes, han mente det blev nødvendigt med ægteskab for at holde på hende, men der var det slut med at agere dørmåtte for ham.


  1. MarieS. skriver: 4 januari, 2019

   Birthe V.
   ….och efter tillgångar/inkomst. ☺️


 18. Gobi skriver: 2 januari, 2019

  I juni kommer hon och kör Vätternrundan så då kan man be henne
  förklara hur det ligger till


 19. Mona skriver: 2 januari, 2019

  Nu har ju USA väldigt generösa skadestånds regler. Går inte att jämföra med andra länder.
  Denna prins avsade sig titeln och ska försörja sig själv så summan stämmer säkert.


  1. josefin skriver: 3 januari, 2019

   Underhall och skadestánd är nu verkligen inte samma sak.


 20. Susanne Blomgren skriver: 3 januari, 2019

  Undrar när Svenska Kungahuset får sin första skilsmässa kan mycket väl hända här också, men tror kanske tyvärr det inte ligger så långt bort i tiden.


 21. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 3 januari, 2019

  Intressant det där. Ingifta kungligheter blir helt plötsligt kallade “Golddiggers” när de skiljer sig. (Minns hur “älskad” Alexandra blev som prinsessa.)
  Oerhört mycket värre om de de redan är klockrena sådana före vigseln…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar