Efter tunga sorgen – då ser vi drottning Máxima igen

Efter tunga sorgen – då ser vi drottning Máxima igen
Nästa vecka får vi åter se henne på uppdrag i Nederländerna. Drottning Máxima har som bekant befunnit sig hemlandet Argentina sedan hon fick det hemska beskedet att hennes lillasyster hade avlidit.
Annons

Det har nog varit de tyngsta veckorna i drottning Máximas liv, men nu ser det ut som hon är på väg tillbaka till jobbet. På torsdag den 21 juni ska hon ut på sitt första uppdrag sedan systerns död. Då ska hon inviga Performance Factory i Enschede.

Annons

Som ni kanske minns reste drottning Máxima direkt till Argentina efter att hon fått den fruktansvärda nyheten; din lillasyster Inés Zorreguieta har hittats död i sitt hem i Buenos Aires. Inés blev blott 33 år gammal.

Några dagar senare begravdes Inés och då fanns givetvis hela familjen på plats, kung Willem-Alexander och parets tre döttrar. Men en kort tid därefter åkte kungen och parets prinsessor hem igen. Willem-Alexander skulle åka på officiellt besök till Estland, Lettland och Litauen och sedan väntade andra viktiga uppdrag. Under resan passade han på att hälsa till alla som sänt familjen sina kondoleanser efter Inés död.

– Vi vill tacka alla för de fina meddelanden och hälsningar ni skickat till oss i denna svåra stund. Inés stod oss alla mycket nära och vi reste därför över till Argentina för att vara med om begravningen.

Drottningen däremot stannade kvar ett tag till i sitt gamla hemland, säkert fanns det en hel del saker att ta hand om efter lillasystern Inés plötsliga död. Men nu nästa vecka ser vi henne igen på ett nytt uppdrag i Nederländerna.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Efter tunga sorgen – då ser vi drottning Máxima igen”

  1. Daga skriver: 18 juni, 2018

    Så smärtsamt förlora ett syskon.Och i så tidig ålder.Tag vara på alla stunder att mötas och höras, ni alla syskon i världen.Vi vet inte hur länge vi har varandra.Det är så mycket man skulle sagt och gjort.Mvh Daga.


  2. vesna skriver: 19 juni, 2018

    Vi har en kort stund på jorden så man ska vårda sina relationer och vara snälla mot varandra. Drottningen måste gå vidare med sitt liv men hon ska sörja och sakna henne hela livet.


  3. Nin skriver: 20 juni, 2018

    Hvor er det trist, stakkels efterladte familie og venner


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar