Ekerö runt med kungaparet

Annons

Silvia-4

 Kungaparet besökte under onsdagen Ekerö kommun och visst kände de sig som hemma!

Det blev ingen lång resa för vårt kungapar som gjorde en rundtur i sin egen hemkommun under onsdagen den 3 september. På morgonen kom kungen och drottningen till Mälarön Adelsö och där besökte de Adelsö kyrka.

Silvia-4

Landshövding Chris Heister, kommunfullmäktiges ordf. Inger Linge och länsöverdirektör Magdalena Bosson tog emot.Därefter berättade kyrkoherdarna Peter Strömmer och Lars Brattgård om kyrkan och om Färingsö pastorat.

Silvia-4

Kungaparet promenerade till Hovgården, där Karl Krister Dahlberg (Kalle Runristare) berättade om runstenar i området. Han visarde kungaparet hur man hugger nya runstenar efter gammal konsttradition.

Silvia-

Kungaparet anländer till hembygdsgården och välkomnas av Violet Norrestad, rektor Munsö skola. Munsö skola är en kommunal grundskola med fokus på världsarvet, ”världsarvskola” innebär att de åtagit sig att vårda och sprida kunskap till omvärlden om världsarvet Birka Hovgården.

Silvia-54

På hembygdsgården fick kungaparet se en utställning som eleverna gjort tillsammans med världsarvsläraren Johan Sandmark.

buss

Så vanligt är det inte att kungen och drottningen åker kommunalt. Därför var det extra spännande för kungaparet att kliva på Sveriges första El-buss. Johnny Bryggman, vd Adelsö Buss AB, berättade om elbussen och företaget.

Läs mer på Hovets hemsida>>

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Kungahuset.se

Se knepen bakom prinsessornas Nobeldiadem

Dela på:

6 kommentarer till “Ekerö runt med kungaparet”

 1. Anna Berlin skriver: 4 september, 2014

  Hela tiden måste kungaparet ställa upp på meningslösa tillställningar, se intresserade ut, le och ta emot blommor, ta i hand, ja inte kungen förstås, han hälsar ju aldrig på folk. Finns det inget som verkligen intresserar kungen som han kunde engagera sig i. Jag tänker på Gustaf VI Adolf som var så intresserad av utgrävningar, han jobbade med dem och var med som vilken annan som helst. Det måste vara trist och meningslöst för kungen att bara vara utställningsföremål. Undra på att han ser sur ut.


 2. kickr skriver: 5 september, 2014

  Är det meningslöst att besöka olika verksamheter i kommunerna? Jag tycker inte kungen ser sur ut – det skulle väl se väldigt konstigt ut om han skrattade på alla bilder och då skulle ni ju ha något annat att klaga på.


 3. emma_h skriver: 5 september, 2014

  #1 jämför ordspråket_Vill man vara fin får man lida pin
  CG har ju privat intresse av…
  Fiskeri uppdrag (glad kung)
  Bevista sporttävlingar (glad kung)
  Scout uppdrag (glad kung)
  Älgjakt (glad kung) ja – brukar anges i jobbkalendern (viltvård)
  Bilsportevent ihop m sonen (glad kung)
  Veteranrally (glad kung)
  Dop av barnbarn (glad kung)
  Fira 40år som kung (glad kung)
  Bröllop (glad kung)
  Ens jobbtillvaro blir vad man gör det till Tycka synd om CG är meningslöst. Sura på arbetstid=oproffsigt, inget kollegorna gör


 4. Hilde skriver: 6 september, 2014

  Ekerø? Var ikke dronningen der for bare noen dager siden på de gamlas dag?
  At man reiser rundt og treffer folket er bra men det må jo være andre kommuner i Sverige som aldri har hatt kongelig besøk eller som ikke har hatt besøk på mange,mange år.


 5. royal skriver: 6 september, 2014

  Varför inte göra som i Storbritannien, bjud in vanliga personer på Garden party varje år. De skulle ändock säkerligen ej vilja byta sitt liv och lunka på arbete mathandla tvätta hinna med socialt nätverk baka mm
  .


 6. Ture Lund skriver: 7 september, 2014

  Det är inte bara för att han är kung som han ser sur ut.


Annons

Laddar