Emanuele Filiberto som pizzabagare

Emanuele Filiberto som pizzabagare
Annons

Prins Emanuele Filiberto från exkungahuset Savojen deltog i veckan i en pizzatävling, 22:nd Pizza championship.

En viss snits på pizzaspaden hade han allt, prins Emanuele Filiberto av exkungahuset Savojen som häromdagen deltog i  22:e pizzabakningens världsmästerskap i Parma. Ni kan se fler roliga bilder på Åsas Kungliga Europa.

Annons

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Emanuele Filiberto som pizzabagare”

 1. Tulla skriver: 19 april, 2013

  Åh nej…… et tu Emanuele Filiberto!
  Jeg kan altså ikke fordrage tatoveringer, synes de fleste er såå grimme.
  Forleden sagde de på tv, at man anslog, at over 600.000 danskere havde mindst én.
  Kronprins Frederik har i hvert fald to.
  Og den danske sangerinde Sanne Salomonsen, som også er kendt i Sverige, har mange, de er gyselige… IMO.


 2. Saga skriver: 19 april, 2013

  He isn’t a prince, Italy is a republic.


 3. Helena skriver: 19 april, 2013

  #2 Nej han är inte kunglia längre, med de flesta ex-kungahusen behåller kvar sina kungliga titlar. Kanske av nostalgi eller bara ren trots, jag vet inte.


 4. Humaniora skriver: 19 april, 2013

  Engagemanget i denna tävling får väl betecknas som ett “trevligt inslag” i den annars pliktfyllda?? vardagen!
  Vad gäller kvaliteten på kungliga uppdrag så krävs det en rejäl uppgradering och omvärdering. – Vi behöver uppdrag som gagnar samhället och dess medborgare. 2013 kan vi inte acceptera att kungahuset deltar i diverse triviala arrangemang som saknar samhällsnytta.
  Vi är snart på nivå med att kungligheter inviger Nettobutiker, Jysk-
  bäddlager och övriga köpcentrum, bara som exempel!
  Vi måste bli på det klara med vilken funktion våra kungligheter fyller idag och vad vi har rätt att förvänta oss utav dem!!


 5. Lilla My skriver: 19 april, 2013

  Bra sagt Humaniora.


 6. Olga61 skriver: 19 april, 2013

  Till # 4 , Humaniora -Tack för kloka ord !
  Medlemmar i svenska kungahuset kan bli hur vackra -snygga-rara -sympatiska som helst , men något nytta för landet Sverige borde bli också…deras engagemang borde gagna även landet förutom självaste familjen Bernadotte…det redan gott med skådisar av olika rang ute…och jag köper inte argumentet att ” deras varumärke ” värderas i miljarder …


 7. Arne von Giebel Löfström skriver: 19 april, 2013

  Min fru skrattar gott åt alla tyska prinsessor och prinsar, grevar o.s.v. hovet lyckas finna i Tyskland / Italien. Tyskland vimlar av ättlingar till f.d. kungar i Tyskland. Hon frågar sig varför hon aldrig får inbjudan till hovet.Men gräva fram gamla kungar av Bulgarien och här en prins av Savojen, är kungahuset världsledande på ???
  Hon tänker på en Prins som var hissmaskinist i en av de kolgruvar hennes far var chef för i Ruhr. I och för sig ordnade svärfar att han fick sjunga för experter. Prinsen är nu operasångare.


 8. Arne von Giebel Löfström skriver: 19 april, 2013

  Humaniora #6.
  I Tyska dokumentärkanaler kommer snart dokumentärer gällande just hur mycket en kung med familj tar in till sitt land på grund av Statsbesök. De har anlitat världsberömda forskare. Vad som blev resultat, gäller alla 11 monarkier i Europa = 7 kungahus. 4 hertigdömmen. Till det räknar man även Vatikanen som monarki.
  Ingen monarki genererar idag dessa miljarder till sitt land. Det finns inte minsta belägg för detta. Samma gäller Hertigdömmen.
  Allt är bara hypotetiska beräkningar utan förankringar i verkligheten.


 9. Arne von Giebel Löfström skriver: 19 april, 2013

  Åberopande #8.

  Vid undersökningen gällande vad kungahus ger sitt land i ökad export m.m, så sades:
  Monarkier är till mycket hög procent inte välkomna på officiellt statsbesök. Det får istället ske på vanlig diplomatisk nivå. Detta på grund av monarkers, staternas historia från olika krig främst WW1 och WW2. Detta gäller även vårt kungahus. USA´s president skulle troligen aldrig våga bjuda in kungaparet på statsbesök. Det får bli på diplomatisk nivå. Busch sade det klart vid thestund med kungaparet. “Nu måste vi bryta och få något vettigt gjort !”


 10. Humaniora skriver: 19 april, 2013

  8. Arne von Giebel Löfström – Tack för denna information!
  Vidare önskar jag dig välkommen till detta “de fria åsikternas forum”
  ……………..länge leve demokrati och yttrandefrihet!!


 11. Eva K skriver: 19 april, 2013

  Er Prins Emanuele Filiberto ikke barnebarn af Italiens sidste konge og derved mere kongelig end mange af de prinser rundt om i Europa, som er prins uden at have tilhørt en regerende kongefamilie ?


 12. elsalena skriver: 20 april, 2013

  hej på er! håller med er till viss del. men samtidigt är det fint att vårt kungapar visar sig på ge-kå i ullared. det är ett företag som ger mängder med arbetsplatser åt den bygden. monarkin får inte bli för högtravande -då klagar en del på för det. själv ska jag idag njuta av solens varma strålar! trevlig helg.


 13. Humaniora skriver: 20 april, 2013

  I en demokrati och rättsstat måste det finnas utrymme för ifrågasättande av makteliten etc. Jag är royalist……….men fördenskull anser jag att granskning, kritik/ifrågasättande,där det är befogat, är en demokratisk rättighet och en nödvändighet.
  – Hur skulle vårt samhälle se ut ifall statschef och regering levde i en oantastlig skyddszon??!!……………………..Så är det till stora delar redan nu…….därför är upprätthållandet av de demokratiska spelreglerna så oerhört viktiga!!


 14. Jojo skriver: 20 april, 2013

  Han tilhører Huset Savoyen, men hans titel er: prince of Venice (Venezia) and Piedmont.
  Og modsat hans jævnaldrende fra det forhenværende græske kongehus, så lever han ikke på noget, der var engang.
  Virker både realistisk og usnobbet.
  Familien er hovedrig og de penge, han tjener ved at medvirke i diverse shows, indgår i en fond, som støtter et børnehjem og til hans to afrikanske adoptivsønners skolegang og senere uddannelse. En eloge til ham.


 15. Maryou skriver: 20 april, 2013

  elsalena, det är nog så att folk inte vill att monarkin blir alltför högtravande och att medlemmarna av kungahuset ska uppfatta sig såsom förmer än andra. Samtidigt vill man inte heller att dom ska ge sig ut i medelsvenssons värld. Hur ska upphöjdhet gå hand i hand med jämlikhet?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar