Emma Pernald vill rädda jordens orangutanger

Emma Pernald vill rädda jordens orangutanger
Annons

Emma Pernald, Jonas Wahlström, Dilba Demirbag och Arne Weise på Skansen
Emma Pernald, Jonas Wahlström, Dilba Demirbag och Arne Weise på Skansen

Emma Pernald har visat sig vara en djurens förkämpe. Hon är nu styrelseledamot för organisationen BOS som arbetar för de utrotningshotade orangutangernas överlevnad i världen.

Emma Pernald är inte längre känd enbart för att vara prins Carl Philips fästmö, före detta eller ej. Hon är numera också en förkämpe för de utrotningshotade orangutangerna i organisationen BOS.

Annons

Hon är en av styrelseledamöterna där tillsammans med bland andra Skansens Akvariums Jonas Wahlström. I dagarna ställde de bägge upp på en fotografering bland de “vilda djuren” tillsammans med artisten Dilba Demirbag och teveprofilen Arne Weise. Några gulliga lemurer ville också vara med på ett hörn

Emma som till vardags jobbar på reklambyrån Storåkers McCann har ett enormt intresse och engagemang för djur. På BOS hemsida säger hon apropå djurens rättigheter och välbefinnande:

– Jag ser det som en ära men även en skyldighet att vara delaktig i en förändring.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ylwa Yngvesson/Scanpix


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Emma Pernald vill rädda jordens orangutanger”

 1. Birgitta skriver: 25 juni, 2009

  Det var så härligt att se Emma på bild tillsammans med Carl-Philip i senaste numret av DAM..
  Kan bara hoppas på en snar förlovning dem emellen.. Perfekt par !
  Och här har ju Emma nyttjat sin “status” för ett mycket gott syfte..Lite kunglig prägel över beskyddarskap av alla dess former och dessutom ett område som ligger Carl-Philip varmt om hjärtat om jag inte feltolkat hans tidigare engaemang som naturfotograf..


 2. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Ja Birgitta.
  Det var härligt. Båda såg så glada och lyckliga ut. Hoppas dom lyckats lappa ihop det som inte fungerade.


 3. Birgitta skriver: 25 juni, 2009

  Demba…Eller var det ingen fnurra utan bara stora skälvan efter det att Victorias förlovning kom…Fokuset flyttades fram och de kände det kanske som ett krav att legalisera sitt förhållande efter alla år tillsammans..Skulle tro att “uppehållet” varit välgörande och fått dem att inse att de endast är positivt med Victoria och Daniels förlovning och kommande bröllop som dragit igång den rojalistiska yran.. En förlovning mellan Emma och Carl-Philp nu skulle bara vara helt naturligt och ytterst välkommen… Jag ser den mera nära förestående an Madeleine och Jonas ´.


 4. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Birgitta.
  Möjligt att det var så. Jag tror nog också att det ligger närmare till än Madeleines och jonas förlovning.


 5. Margarethasolsken skriver: 25 juni, 2009

  Sä det är djurens väl som värnas nu,det ju var trevligt .En annan gång var det moderaterna som hon skulle arbeta åt,et hade säkert varit bra det också.Ja, alla måste vi ha en inkomst.


 6. Margarethasolsken skriver: 25 juni, 2009

  Monarkin behöver stärkas och vårt fina kungahus få ha kunglig glans och era, även i framtiden.Visst finns det i en kvinna med anor för prinsen.


 7. Gun skriver: 25 juni, 2009

  Reklamemma förstår att smida medans järnet är varmt!


 8. Margarethasolsken skriver: 25 juni, 2009

  Instämmer med Dig, Gun.Det gäller att “sola sig i glansen”.Om hon nu tror att artister m.fl. kan öka chanser, vilket jag betvivlar.Det behövs en ödmjukhet med egen kunglig glans,inte “titta på mig”tjej.


 9. Gun skriver: 25 juni, 2009

  Margaretha!
  Men det kanske är en sådan hon är “titta på mig” och vem vill då bli bortglömd ifall det skiter sig helt med prinsen. Då är det bra att säkra upp B C-kändisskapet. Hon kanske inte är intelligent men streetsmart verkar hon vara. Skulle detta stämma är det skrämmande var nära och ända in i kungafamiljen de, lycksökarna. Inte undra på att man vill ha högre status på gemålerna.


 10. Margarethasolsken skriver: 25 juni, 2009

  Gun,et kan inte sägas bättre än Du gjorde det.


 11. Isabella Carlsson skriver: 25 juni, 2009

  Hon kanske har ett alldeles äkta engagemang! Hoppas det…


 12. Martin skriver: 25 juni, 2009

  Har far man en chans att vara annu mera elak i en kommentar men jag avstar…:) Tycker inte om hennes utseende och tror inte pa ett lyckligt eventuellt aktenskap…..hitta en battre “match” Carl-Philip…!!


 13. Gittan skriver: 25 juni, 2009

  …..Det är Emmas utseende som en av alla hennes största tillgångar.. Vacker som en dag och söt som ett nypon ! De andra är charmen,de glada ögonen och ett självbestämmande över sitt eget liv som gjorde att hon valde utbildning före en familjebildning.


 14. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Gittan.
  Jag håller med dig. Härligt att se en tjej också som inte låter någon trampa på sig. Att hon är så pass självständig även i sitt förhållande till sina “kanske” blivande svärföräldrar. Hon är sig själv helt enkelt.


 15. Helena M skriver: 25 juni, 2009

  Är lite ny i gemet om ni förstår vad jag menar?

  Vem är Emma av dom, jag har försökt att räkna bort orangutangerna och Jonas Walström men är helt förvirrad, det är ju två tjejer med på kortet bland aporna. Men men, jag tror att Emma blir en bra orangutangtant.
  Bara hon låter C-P hitta den rätta ifred så kan hon gosa ifred med aporna.


 16. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Helena.
  Emma är nr 2 från vänster.


 17. lena nilsson skriver: 25 juni, 2009

  Fy sjutton vilka ynkliga och elaka kommentarer.Hur kan ni diskutera Emmas karaktär ni har ju ingen aning vad hon är för person,men hon har tillräckligt med intelligens för att inte prata skit om andra och det är en bra sak i dessa tider,då det är så lätt att snacka dynga om andra,men avundsjukan är en farlig sjukdom som tyvärr angriper fler och fler…….


 18. Gun skriver: 25 juni, 2009

  lena nilsson hur vet du att Emma inte pratar skit? Läste för övrigt reportaget i svensk damtidning där det framställs att Emma själv tar kontakt med pressen, är inte det att vara hungrig på uppmärksamhet? Hon svarar också på frågor men ler hemlighetsfullt när frågan kommer om hon är tillsammans med prinsen igen isf. att säga nej eller ingen kommentar, utan man ska tro att det kan vara så, samtidigt har hon ju inte sagt något om det inte stämmer, vilket det säkert inte gör. Hon om någon är en renodlad pr-kvinna enligt mig. Hon gör alla rätt efter mallen A1.


 19. Marie skriver: 25 juni, 2009

  Martin, jag tycker precis som du!


 20. Helena M skriver: 25 juni, 2009

  Demba, jag visste inte vem som var vem, men hon var jättesöt säkert en ödmjuk person om C-P valt henne vid sin sida så måste hon väl vara bra?

  Kram Helena


 21. Gittan skriver: 25 juni, 2009

  Gun… Det låter lite långsökt att jaga en prins bara för att “komma sig upp”…Vi lever ju faktiskt inte i det tidevarvet när folk föröker sko sig och ernå positioner genom giften. MED NÅGOT UNDANTAG NATURLIGTVIS…DET DÄR ENDA, SOM BEKRÄFTAR REGELN !
  Men om man tar sunda, normalt begåvade människor finns ju inte det alternativet. Man ska ju leva med personen också..Och vem är beredd att offra mycket av sitt liv för att vantrivas. Motvilja kan aldrig fungera som motivation, för att ändra sin personlighet för att lägga sig vinn om att fungera socialt korrekt i offentliga sammanhang och representera.
  Under min studietid – läste beteendevetenskap – arbetade jag ofta på en institution som hade varit i privat regi men börjat luckras upp genom kommunal inblandning. Där träffade jag “fröknar” som aldrig hade förmått presentera en kandidat som accepterades i familjerna. Detta tack vare alla krav och ställda förväntningar på ett “uppgraderingsgiften”, och som resulterade i att de förblivit ogifta i hela sitt liv. Det flesta berättade att de hade haft ögonen på jämnåriga pojkar under uppväxten men aldrig kunnat etablera någon relation, då föräldrana vägrat samtycke. Det handlade om livsmönster, religion, och sociala positionen lika mycket som pengar.
  Men vi talar om folk från sent 1800- till tidigt 1900-tal.. Där satt de som sagt, bittra och ofta väldigt gamla och hade inte den minsta susning om vad en parrelation handlade om eller hur ett liv tillsammans med en annan människa fungerade.
  Folk är lika lite beredda till offer i dagens samhälle….Det är bara att konstatera…Mellan prinsen och Emma finns någonting bra mycket bättre och finare än social jakt..
  Förmodligen innerlig kärlek och äkta känslor..


 22. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Gittan.
  Ja dom har känt varandra och varit ett par i 10 år. Om dom återförenas på riktigt så är det för att brytningen var fel. I så fall är det kärleken som gör att dom måste ha varandra igen. Inget konstigt i det.


 23. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 25 juni, 2009

  Förlåt men jag undrar vem är Margaretha? är du ny här, varför jag undrar är att jag heter lika men kallas Maggan.


 24. Gun skriver: 25 juni, 2009

  Gittan!

  Det du beskriver är förfärliga och sorgsna historier, och inget jag tror så många önskar tillbaka. Men om man inte ska se allt i svart och vitt finns det väl många som “nöjer sig” av olika orsaker, tex rädsla att bli ensam kvar på glasberget, konventioner osv. Vår prins ser bra ut, verkar trevlig och väluppfostrad och ja faktiskt räknas nog som ett kap. Jag ifrågasätter egentligen inte Emmas känslor för honom det är mycket möjlig att hon fortfarande är kär i honom, men även om det är så att de mest är goda kamrater så är hon ju eventuellt påväg att mista detta kap. Omställningen skulle ju bli enorm, men i dagens mediasamhälle inte lika dramatiskt som kungens gamla flammor som ju försvann i anonymitet, om man är intresserad av att synas utan att ha skapat ett dyft.


 25. chris skriver: 26 juni, 2009

  jisses hur unga var dom när dom möttes? en tonårskärlek sånt tror inte jag på när man är 30- mest hoppas jag hon slipper bli ihågkommen som en av prinsens flammor.


 26. chris skriver: 26 juni, 2009

  dessutom tror jag Gun är för förtjust i Carl-philip du ser inte klart uppenbarligen men var inte orolig- Emma är urless på honom- så du får heja på honom själv så gott du kan- du kanske kan bli hans kartläsare eller nåt


 27. BJ skriver: 26 juni, 2009

  Emma vill föra apornas talan, vilken god tjej…


 28. Irena. skriver: 26 juni, 2009

  Stackars Gun, ibland måste du känna dig som en viss herr Quijote…Inga jämförelser i övrigt, men det är ett ärende du har, som sagt var.


 29. Gun skriver: 26 juni, 2009

  Chris!

  Visst är det så att jag är fötjust i prinsen men jag blir hellre chaufför då jag gillar att köra bil, fniss.

  Irena inte behöver du tycka synd om mig jag klarar mig alltid. Menar du att mitt ärende är att bevara monarkin i Sverige så gör jag så gott jag kan.


 30. Margarethasolsken skriver: 26 juni, 2009

  Hej MAGGAN, Ja,jag är Margaretha och är inte ny här.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar