En annan bild av Sofia Hellqvist

En annan bild av Sofia Hellqvist
Annons

Sofia-4

Sofia Hellqvist står på tröskeln till att bli medlem av svenska kungafamiljen officiellt.  Nu talar hon ut i en tv3 dokumentär.

De har väntat länge. Men nu är prinsessan Madeleines bröllop, kungens 40-årsjubileum och Nobelfesten över. Drottningens födelsedagsfirande står för dörren och julen. Men efter årsskiftet är det fritt fram för prins Carl Philip och Sofia att eklatera förlovning.

Annons

Sofia-Hellqvist

Sofia-3Vägen till att bli svensk prinsessa har försvårats i och med de val Sofia gjorde i yngre år. Att medverka i dokusåpan Paradise Hotel och att posera i en herr-tidning utan kläder är inget som direkt gynnar en prinsess-aspirant.

Göra en “Mette-Marit”

Många menar att det krävs en “Mette-Marit” av fröken Hellqvist – hon måste själv berätta om den tiden, precis som Mette-Marit gjorde vid en presskonferens i Oslo innan hon gifta sig med kronprins Haakon av Norge.

I TV3:s dokumentär om Project Playground visas en annan bild av prinsens sambo. Och i programmet tar hon steget till att “bikta sig” och berättar om bikini-bilderna från förr.

Ångrar bilderna?

Renée Nyberg frågar Sofia i tv-dokumentären om hon ångrar de bilder som finns på henne eller medverkan i dokusåpan “Paradise hotel”:

ste_carl-philip-sofia

– Jag skulle inte ha gjort de valen i dag, det är en sak som är säker. Jag har svårt att säga att jag ångrar någonting i mitt liv. Jag trodde inte att jag skulle behöva sitta här i slutändan och försvara mina val i livet, konstaterar Sofia.

Sofia-Hellqvist

– Det är en sådan liten del av mitt liv de här bilderna. Det är två tillfällen av hela mitt liv. Och jag har gjort så otroligt mycket mer.

Se programmet Project Playground – en galen dröm på TV3 ikväll kl 21:00.

Anna von Koch har sett dokumentären och berättar mer på sin blogg Vimmelprinsessan>>

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, TV3 Pressbild.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

249 kommentarer till “En annan bild av Sofia Hellqvist”

 1. Midnattsol skriver: 16 december, 2013

  Väntat länge??
  Den som fick vänta länge är Prins Daniel…


 2. veronica skriver: 16 december, 2013

  Sin kärlek kan man inte välja, men det vore en katastrof och slutet för Sveriges monarki om Sofia Hellqvist blir prinsessa eller hertiginna.


 3. Bittan skriver: 16 december, 2013

  # 2, Veronica håller med dig i vart ord du skriver!


 4. Katarina skriver: 16 december, 2013

  Sofia från artikeln ovan:

  "– Det är en sådan liten del av mitt liv de här bilderna. Det är två tillfällen av hela mitt liv. Och jag har gjort så otroligt mycket mer."

  Vadå två tillfällen? Hon har väl fotats massor med fler gånger än de?
  Har jag missat något?


 5. emma_h skriver: 16 december, 2013

  Med tanke på att ett prinsgiftermål hägrat länge(4,5 år) …inget har hindrat Sofia att under tid försöka komma ikapp sina blivande ingifta prinsesskollegor apropå bildningsnivå, kompetensnivå Det vill säga genomföra studier såpass att S h-a-d-e kunnat uppvisa 1 examen. Det enda hon pluggat är gymnasiets då 2åriga estetiska linje med Teater Sång och Dans (utan flertalet sedvanliga teoretiska ämnen)
  En jobbande HKHare måste kunna lite om mycket och då vore en bachelor-examen för Sofia varit 1solid grund att bygga vidare från. Och hade signalerat tydligare "kursändring" – än ÅBs citat ovan!
  Känner många studenter som jobbat deltid m volontärjobb vid sidan av studierna men det har förvisso gjorts inkognito, utanför media


 6. Kate skriver: 16 december, 2013

  MM och Sofia har liknad bakgrunder
  MM:s mamma tog ju ofta hand om lilla Marius medan MM var ute och roade sig med olika män. Man får inte glömma bort alla hennes drog-pojkvänner, hon själv använde droger osv.

  Om MM kan bli kronprinsessan med sin bakgrund så kan Sofia bli prinsessan. Så ni som hyllar MM men avskyr Sofia är hycklare.

  Jag gillar inte MM eller Sofia och tycker att den enda har varit en katastrof för monarkin och med Sofia så kommer monarkin att försvagas.


 7. lovisa skriver: 16 december, 2013

  Håller helt med övriga.


 8. Marguerithe skriver: 16 december, 2013

  Jag tror inte att monarkin kommer att försvagas av Sofia. Redan nu "går det ett sus genom församlingen" när hon deltar i något.
  Hon är en flicka som svenskarna kan identifiera sig med, examen eller ej. Hon är artig, väluppfostrad vilket betyder nästan allt. Se de ungdomar som ville intervjua drottning Silvia i den nyliga intervjun. Det var ingen kul syn. Sverige är ett inte så fint land längre, skolorna är på bottennivå. Skyll det gärna på en viss politiker som tog bort ordnings- och uppförandebetygen. Sedan har det gått utför. Sofia H är bara ett barn av sin tid och ingen borde förfasa sig över några bilder. Hon har inte varit i närheten av något kriminellt.


 9. ingela skriver: 16 december, 2013

  #2 0ch 3 håller med er bägge två!


 10. ChristinaVideotron skriver: 16 december, 2013

  Det här är början på slutet för svenska kungahuset.


 11. eva skriver: 16 december, 2013

  8. Sofia är bara barn av sin tid! Nej, vet du vad. Mina flickor skulle inte ens tänka tanken.
  Att det gick ett sus genom församlingen, talar väl sitt tydliga språk och inte som du tolkar det. Utan vad i hela fridens namn gör den damen här.


 12. Monica skriver: 16 december, 2013

  Så roligt för henne att hon hittat ett arbete hon brinner för så mycket. Dessa barn behöver all hjälp de kan få 365 dagar per år. Nu tycker jag att de kan gifta sig och sedan flytta till Sydafrika så att hon få arbeta med det hon brinner för.


 13. ingalisa skriver: 16 december, 2013

  Att tala ut om de sk "bikini-bilderna" (utan bikini) i TV3 verkar seriöst. Kommer säkert att hjälpa henne på traven mot prinsesstiteln.


 14. My skriver: 16 december, 2013

  Ja nu gäller det att ta fram stora skurborsten och tvätta bort det förflutna innan förlovningen. Frågan är väl fortfarande om hennes välgörenhet började före eller efter hon träffade C-P för det påverkar ju trovärdigheten rejält. Tanken på att leva ett gott liv som Herr och Fru Bernadotte verkar fortfarande vara otänkbart…tyvärr.


 15. Malmödamen skriver: 16 december, 2013

  Jag tänker på vad en kvinna, som kom från ett annat land, och som jag mötte nyligen sa:
  "Sverige är ett fantastiskt land, här kan vem som helst bli kunglig"!
  Onekligen ett intressant synpunkt.
  Och om det nu är så, vilket verkar uppenbart, har då inte monarkin spelat ut sin roll?
  Vad blir annars nästa steg- nästa roll- nästa funktion?
  Behövs monarkin överhuvudtaget om det ändå är alldeles helt vanliga – nåja- människor som ska vara "kungliga"?
  Ja, kungen har det inte lätt, helt klart! Men vad säger man, äpplet faller inte långt…


 16. snickarjohn skriver: 16 december, 2013

  Marguerithe 8,
  Det var inget fel på de ungdomar som ställde frågor.
  De var uppfräschande befriade från fjäsk och kryperi.
  Ordningsbetygen försvann för snart femtio år sedan.
  Skolagan förbjöds 1958.
  Vill Du ha tillbaka den också?


 17. Emma1 skriver: 16 december, 2013

  Jag tycker ni ger Sofia alltför stor betydelse i kungafamiljen. Huvudsaken är att vi har Victoria, Daniel och lilla Estelle. Madeleine har ju skött sig bra och det har CP också gjort.


 18. Hen skriver: 16 december, 2013

  Sofia verkar vara en helt vanlig fräsch tjej, en tjej som alldeles utmärkt passar för Sverige i tiden. Hur många som skriver här har inte ett eller annat skelett i garderoben från en ljuv men obetänksam ungdomstid – alt innerst inne önskar att vi haft det …
  Varför blev det förresten så snabbt tyst om Hr O’Neill’s preMadde-damer, tex de från gamla öst som hade en kropp tillräckligt väl skulpturerad för att passa väl i underklädmodellbranschen? Men han har ju ärvt stålar! Visst ja.


 19. Ulla-Bella skriver: 16 december, 2013

  Heja Sofia! Jag ska se programmet i kväll. Till alla bitter……! Hur ska man vara för att ni ska vara nöjda? Det finns inga jungfruar längre som sitter och väntar i tornet på sin prins. Och hur ska man i ungdomens yra veta allt? Dom flesta mognar ju och tar livet på ett seriösare sätt. Men det verkar som om vissa personer inte hängt med i utvecklingen med tanke på kommentarerna ovan. Så lägg av säger en gammal 70-årig mormor som minns sin ungdoms synder.


 20. Monica skriver: 16 december, 2013

  Jag håller med nr 8. Vem har bestämt att mobba ut Sofia? Hur många av er känner henne som person? Det är skrämmande hur vi ser på människor. Ingen pratar om människors lika värde, vilket det står om, mänskliga rättigheter. LÄS! Här döms en människa ut som många av inte känner. Att sedan dra in Mette Marit i detta förstår jag inte. Alla ni som skriver så illa om Sofia och MM hoppas jag inte gjort något under era ungdomsår. Om ni hör till dem är ni beundransvärda. Vi människor måste lära oss se varandra och göra gott. Finns ingen på vår jord som gjort allt rätt. Jag beundrar Norges kungahus som tog till sig MM och även hennes son. Vi är alla olika låt oss vara det.


 21. Anna skriver: 16 december, 2013

  Ja, Sofia blir nog republikanernas största vän. Och det handlar inte om några bilder med eller utan bikini på henne. Istället har hennes framfart i hovet redan devalverat kungahuset. Genom att trängt sig på kungahusets officella/privata begivenseler har hon visat att hon är totalt respektlös för gamla traditioner.Traditioner som kan diskuteras, men som är livsviktiga för ett kungahus överlevnad och som vår kung i vanliga fall månar mycket om. Och varför han har gång på gång när det gäller Sofia, kan man ju endast spekulera i.


 22. Humaniora skriver: 16 december, 2013

  Misstänker att det mesta som sägs är tillrättalagt, modifierat och
  kameravinklarna förutbestämda………….! – Om Sofia påstår att bilderna på henne är tagna vid enbart två tillfällen………..är hon dessvärre inte trovärdig. – Då är dokumentären enbart en glorifieringskampanj inför stundande förlovning…………!!


 23. Jedidja skriver: 16 december, 2013

  Om nu alla ni, som bara är ute för att framföra negativt om Sofia, skulle föreställa er, att var i hennes situation !
  Skulle då era egna "bagage" var tomma på fle o brister som begåtts i ungdomens år?
  Tänk om vi ska börja med att rannsaka oss själva först, innan vi kastar pilar på andra !


 24. Marguerithe skriver: 16 december, 2013

  Jag ska uttala mig ärligt när jag sett dokumentären. Har bara hört Sofia tala vid något enstaka tillfälle, och då har hon bara svarat på tilltal.


 25. Marguerithe skriver: 16 december, 2013

  "17" snickarjohn,
  Fjäsk och kryperi är en sak, men dåligt uppförande och brist på hyfs är en annan.
  Ang ordningsbetygen i skolorna ser vi att samhället på 70-talet var upparbetat sedan lång tid och man hade normer i skolor och i hemmen. Det dröjde ända till 90-talet innan landet började undermineras och nu har vi ett förfall utan like. Som sagt, världens sämsta skolor, våld, mobbing, allt en följd av att inte ha respekt för något. Just därför tror jag monarkin är viktig.


 26. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  # 2 Veronica:
  Nei, det vil ikke bli slutt på det svenske monarkiet om S + CP gifter seg. SE på MM + tronarvingen Haakon – hun fungerer strålende!
  Men CP er jo ikke tronarving engang – hva er problemet?
  Prinsesse Mabel i Nederland ble jo prinsesse. Hun var samboer med en mafiaboss og elskerinne til en politiker på en gang da hun traff prinsen. Dette er jo mye verre enn noen nakenbilder! Men Mabel er del av den nederlandske kongefamilien og det er ikke slutt på monarkiet der! Tronarvingen, prins Charles hadde telefonsex med Camilla mens han var gift med Diana. Monarkiet lever der! et er ikke enkeltstående familiemedlemmers liv i kongehusene som avgjør monarki eller ikke, men andre prinsippspørsmål, som avgjøres av politikerne, ikke av tantene her!


 27. Mona skriver: 16 december, 2013

  #22 Anna. Sofia kan inte delta i kungafamiljens begivenheter såvida hon är inbjuden av kungen. Att du påstår annat är kränkande mot kungafamiljen.
  Detta med bilderna kan säkert uppfattas som mer än 2 gånger. Men det Sofia säger är sant ni måste väl begripa att hon inte ljuger om det som kan kollas Nu är det inte så att monarkin går under pga Sofias bilder. Det ska röstas i riksdagen vid två tillfallen med val emellan då det gäller en förändring av grundlagen. Det finns inte en enda politiker som skulle välja att driva frågan om monarkin bara för Sofias bakgrund, den politikern skulle anses som lite knasig .Tor du att Reinfeldt skulle säga nej eller kungen? Var lite sansade. Sluta nu att mobba Sofia.Era kommentarer säger bara vilka ondsinta typer ni är. Men kvinnor kan vara väldigt elaka mot andra kvinnor.


 28. Hanna skriver: 16 december, 2013

  Känns inte alls bra för kungahuset det här. Man har en samlande roll och många svenskar ser faktiskt upp till och identifierar sig med de olika medlemmarna och vill kunna känna stolthet över dem. Tyvärr anser nog många att man inte gör det längre i och med Sofia.


 29. Sthlm skriver: 16 december, 2013

  En sorgsen, snäll prins Carl Philip och en sprudlande glad, självsäker Sofia Hellqvist, vad säger denna bild egentligen. Lyckan är givetvis stor hos Sofia Hellqvist som får ett megautrymme i media och hon verkar till och med ha glömt bort i vilken utsträckning hon har varit i utvikningsbranschen.


 30. Annica* skriver: 16 december, 2013

  Jag tänker i alla fall krypa upp i soffan och se vad Sofia har att berätta om sig och sitt arbete! Jag tror på en snar förlovning och giftermål till sommaren! Är nyfiken på hur Project Playground arbetar och följer de också via Facebook. Vem vet, kanske vi rent av får höra nyheterna om TRE kungliga bebisar nästa år! Det händer mycket i kungahuset just nu och kungaparet måste vara överlyckliga för sina barns skull! =D


 31. royal skriver: 16 december, 2013

  Tyngden över monarkin lättar. Den degraderas i och med att Westling får tituleras prins (ingen jämförelse med Silvia tack).Ska man få äran av en kunglig titel tycker jag att det krävs anor och/eller gedigen skolbakgrund..


 32. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  "gjøre enn MM" for Sofia? Hennes nakenbilder er jo velkjente, så det er ikke nødvendig! Det var flere kjente journalister i Norge som mente at det var helt unødvendig MM å beklage sitt levde liv, slik hun gjorde! Nesten ingen er jomfru når de treffer sin ektefelle! Det er ingen menn som avkreves slik botsgang! Svenskekongen ba heller ikke om unnskyldning for sitt "forflutna"!
  Selv om han innrømmet å "ha vendt blad"! Heller ikke prins Charles har gjort det – og de har en mye viktigere rolle innen monarkiene enn Sofia! Og monarkiene har overlevd! hvorfor skal Sofia gjennom en mye verre skjærsild enn disse voksne herrene? Det er godt nok det Sofia sier i dokumentaren på TV3 – at hun ikke ville gjort de samme valgene i dag. Det er jo mye mer renhårig enn herrene Charles og CGB!


 33. Olga skriver: 16 december, 2013

  Till # 12, Monica -Tveksamt att prinsen med SH vill flytta till det landet som de idkar välgörenhet för…målet är ju motsatsen för att hela iden
  " välgörenhetsbransch " ( en ny ord påhittad av fröken SH ) är för att roa sig, förbättra statusen och rykte , gå på fina middagar och skapa den rätta look på nätet …de flesta som jobbar på-riktigt för välgörenheten i den tysta använder aldrig ens ord " v-bransch " , ännu mindre söka och stå i rampljuset hela tiden…
  Och " de " måste ju ha folket och landet att leva gott och problemfri på ))


 34. MedeaChintohs.blogspot.se skriver: 16 december, 2013

  Och nu har hon ledsnat på balklänningarna!Hennes uttal om kungahuset,borde vara mindre om hon ska förlova sig med prinsen!


 35. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  # 5 emma_h:
  Hvilken bathelor-eksamen gir Sofia kunnskaper "lite om mycket"?
  Man kan hente kunnskaper fra mange steder – og i dag er praksis snart mer etterspurt enn det som finnes i masseproduksjon av batchelor-grader. Jeg har 2 og 1/2 Batchelor og ville ikke vært mer kvalifisert til å bli prinsesse enn Sofia!!!!! Hun gjør det prinsesser skal gjøre! og hun gjør det bra!!! Du overvurderer akademiske grader!


 36. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  # 15 Marie:
  Åh, Gud-bevare-meg-vel – hvor nedvurderende og latterliggjørende kan du være? Minus også for Botix-quizz?
  Du burde skrive en drama-serie!


 37. I.J. H-MUSA skriver: 16 december, 2013

  Ursäkta stavfelen, men språket i mina iPad, dator m.m. är inte inställt på svenska så det korrigeras automatiskt och ibland missar jag det.


 38. Mari skriver: 16 december, 2013

  Att vara kungliga… Det betyder att man måste ha lite mystik i sig, mycket karisma och man måste respektera traditioner. Så jag kan inte se Fröken Sofie H. som en prinsessa. Har redan sett för mycket av henne.


 39. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  # 16 Malmødamen:
  De kongelige er noen alldeles vanlige mennesker, som etter mitt syn har fått tildelt noen roller, som skal inneha mer eller mindre "opphøyet mystikk". Og det er vel heller den "skuespillerkunst" og evne til å opptre i offentligheten som avgjør deres overlevelse, når vi "dødelige" skal evaluere disse. Og jeg mener at Maxima, Mary, MM, Mathilde, Kate og Diana har tilført kongehusene nytt blod, fornyelse, glamour og mer PR enn mange "blåblodete" prinsesser ville vært i stand til – nettopp fordi
  disse damene har vært i stand til å ta egne og selvstendige valg – ikke hele tiden like vellykkede, men likevel nyttige for kongehusene!!


 40. emma_h skriver: 16 december, 2013

  vore mer intressant om Renee kan få klart besked om hur Hovet skall hantera kommande problem med opåverkbar åter-publicering av de bilder som Sofia tog 16 tillomed publiceringen av Slitz årsalmanacka för ett par år sen… nu ligger makten hos bildernas ägare då internationell media vill köpa/hyra dem för publicering med sina förlovningsartiklar Där är verkliga problemet för Sv Kungahuset & Sveriges anseende utåt sett. Ni som ältar ordet Ungdom bör veta ATT 1_enbart vuxna 18ouppåt kan ingå kontrakt 2_enligt modellens kontrakt erhåller de ett Arvode (1gångsbelopp) med noll inflytande över bilderna eller hur/när de används i framtiden. Bildens ägare rår över det. Ju mer i ropet modellen är desto högre pris o större risk att de kan komma användas igen Oavsett om modellen ifråga har "sadlat om" och lever annorlunda liv exvis HKHtillvaro Då M&Cs bröllop omskrevs kallades SH för f.d. glamourmodellen av utrikes media – helt utan referens till PP. Sv media lär nog köpa "sagan"


 41. ruggugglanjantelagenelr skriver: 16 december, 2013

  jag vill bara påpeka för er som skriver "ner" Sofia H: den som är felfri kastar första stenen!
  att ni bara orkar och att jag orkar bry mig men jag tycker vissa är så j-a elaka så jag kan inte låta bli att kommentera!skitsnacket! har ni inga grannar ni kan snacka skit med ang SH! hon är söt och hon gör sin grej! va gö rni? inte e enda bra smack!


 42. mary kMaryKristiansen skriver: 16 december, 2013

  #22 Anna! Du er født 100 år for sent! Kungen er jo ikke akkurat rette person til å være moralsk forbilde! Nå er det engelske dronning Elisabeths kongehus mer moderne enn CGBs! Hvordan vet du at Sofia har tvunget seg på kongelige arrangementer? Dronning Elisabeths barnebarn har med seg sine kjærester som ikke har ring på fingeren på offentlige arrangementer, slik både Kate og Harrys forrige vennine fikk være med.


 43. I.J. H-MUSA skriver: 16 december, 2013

  #11 Eva skriver att hennes flickor vet hur man uppför sig. Jag är också en mamma med döttrar och kan med säkerhet påstå att Sofias uppförande har med uppfostran att göra. Man lär sina barn att respektera andra och deras egendommar och att tänka efter innan de pratar eller gör något impulsivt (något som tonårs föräldrar verkligen måste kämpa med). Alla välutbildade människor inser att kroppsfixering som tatueringar, piercings, konstiga frisyrer och färgningar är ett rop på hjälp och/eller ett sätt att hålla folk på avstånd. I vilket fall så skriker det osäkerhet och man inser att dem inte har (eller tror att de har) tillräckligt med intelligens för att kunna imponera på något annat sätt än med kroppen.


 44. Birthe Vejrum skriver: 16 december, 2013

  # 16 Malmødamen; I Danmark har vi et gammelt ordsprog/talesaet, som siger: "… at lever man længe nok, så kan man blive konge i Sverige"!


 45. Nordmann og stolt av det! skriver: 16 december, 2013

  Hva er det med dere svensker? Her dømmer dere et menneske som dere ikke kjenner i det hele tatt. Er det ingen av dere sladrekjerringer som har gjort noe i deres ungdom dere ikke burde gjort? Var dere alle sammen jomfruer til dere fant drømmeprinsen og har levd livet etterpå uten noe galt? Tror dere er sjalu over at ei vanlig jente har vunnet svenskeprinsens hjerte….


 46. veronica skriver: 16 december, 2013

  Marie nr 15
  Det är ingen som på något sätt vill hindra S H att gifta sig med CP. Däremot motsätter sig stora delar av svenska folket att hon skulle bli prinsessa eller hertiginna och på så sätt representera Sveriges kungahus.


 47. Maja skriver: 16 december, 2013

  Alla har naturligtvis, och tack och lov, rätt att tycka och uttrycka vad de vill i vårt land. Det är jag glad, stolt och tacksam för. Synd bara att det här uttrycks så mycket fördömande, avsky och förakt mot en ung kvinna som ,så vitt jag förstår, inte gjort någon annan illa utan som, efter bästa förmåga, försöker göra gott för barn som behöver justs lite godhet och trygghet.


 48. Maryou skriver: 16 december, 2013

  veronica, monarkin är redan urvattnad. Alla kungliga är inte av kunglig börd.
  Marguerithe, vilka svenskar identifierar sig med Sofia? Det är nog inte så vanligt bland folk i allmänhet att fotograferas i så utmanande poser som Sofia gjort.
  Marie, C-P har inga tjejer att sovra bland.
  Ulla-Bella, just det: Sofia verkar inte ha mognat och det passar sig inte när man siktar mot samhällets toppenskikt.
  Monica, det är ingen som bestämt att Sofia ska mobbas ut. Däremot är det många som vill försvara monarkin och därför tycker man inte att hon passar in.


 49. Jewel skriver: 16 december, 2013

  Enig med #2 og #6.

  Jeg mener MM er et godt eksempel på hvorfor Sofia ikke bør bli prinsesse. MM har forvaltet sin rolle som kronprinsesse svært dårlig. Hun er både arbeidssky og sløsete! I tillegg viser hun dårlig dømmekraft i flere saker, som bla surrogatsaken, organisering av Haakons 40 års dag, hun hopper frekt over 3 år på høyskolen for å ta en master FORDI hun er prinsesse og kan snike i køen og det faktum at hun lar seg sponse av designerhusene. Dette handler om å forstå rollen – hvilket hun ikke gjør. Mitt inntrykk av Sofia endret seg ikke etter hennes uttalelser i dette programmet, tvert i mot.


 50. bettan skriver: 16 december, 2013

  Ja hjälp, monarkin går i graven. Att Sofia ångrar vissa delar av sitt liv, är ingen ursäkt. Man kan tänka före,men hon verkar vilja vara i rampljuset. Att det det görs en dokumentär hjälper inte, det finns de människor som verkligen gör något men i det tysta. Skrika ut och få pr för man är sambo med en kunglig visar hur beräknande hon är. Hylla alla som arbetar idet tysta med en dokumentär, det ger mer trovärdighet.


 51. Anne skriver: 16 december, 2013

  Vad vill man man komma fram med programmet ?


 52. sessan skriver: 16 december, 2013

  WOW WOW WOW!!!! vill bara säga till ALLA er tanter som SKRIVER elaka saker om Sofia….. Det är nog dags för ER att tänka OM!!!!!

  Till alla er som sett dokumentären ikväll ang Sofias jobb i kap staden…. jag hoppas ni skäms för vad ni skrivit för elakheter om henne, och att ni nu öppnat ögonen och sett en helt annan bild av vår framtida vackra, drivnade och kloka prinnessa Sofia!!!

  Om inte, så är det ER det är fel på!!!

  heja Sofia du äger!!!


 53. Linda skriver: 16 december, 2013

  Fy f.n vilka avundsjuka bitterf….. det finns här inne!! Nu borde skämmas! Oavsett om man tror att Sofia gör detta för att "vinna" så är det precis det hon ska ha! Om hon har gjort lite lättklädda bilder el varit med i PH så har hon jobbat som volontär länge och långt innan….hur många av er har gjort en bråkdel av vad hon med kompanjon gör, tom på plats! Skänker ni ens pengar?….., tror knappast!


 54. Marguerithe skriver: 16 december, 2013

  Underbara flickor, Frida och Sofia. Vilket otroligt arbete de har lagt ner och gör hela tiden. Sofia håller låg profil, men arbetar nog och sliter dag och natt. Bägge är beundransvärda. Att se barnen från de hopplösa miljöerna skratta och leka är magiskt och en början på ett förhoppningsvis bättre liv för dem framöver.


 55. Linda skriver: 16 december, 2013

  "Vinna" respekt, självklart!


 56. Lea skriver: 16 december, 2013

  Vilken bra kampanj som sagt.


 57. Pia skriver: 16 december, 2013

  CP:s sambo kommer alltid att dela Sverige i två; en sida för och en emot. En tatuerad f d utvikningstjej som går fram som en storm i kungahuset och vill bli prinsessa? Nej, tack. Märk väl att jag inte fördömer henne eller någon annan, inte som människa, men som representant för monarkin passar hon inte.


 58. Anna skriver: 16 december, 2013

  Wow vilket fantastiskt jobb Sofia och hennes kollegor gör. All lycka till Sofia med jobb och kärlek. Hoppas på en förlovning och bröllop snart :-))


 59. Eva M skriver: 16 december, 2013

  Sofia varför ställde du opp på dom förbaskade bilderna?? Har nu sett reportaget på TV3. Postkod lotterit stödjer PP dessutom reportaget. Det skulle dom inte göra om det inte var seriöst. Jag jobbar själv med frivillig i många år och jag tycker dom gör ett bra jobb. Beträffande giftemål prinsen kan behålla sin titel men Sofia en frutitel precis som Chris har herrtiteln.


 60. ATL skriver: 16 december, 2013

  Tittade just pa dokumentar filmen i min computor. I have never been a fan of Sofia’s, and, continue to think that her nude (totally) and near nude photos and kissing a porn star are not what one could call charming instances/moments. However, her interest in these children appear to be sincere – none of the "fancy" dialect either. I do think that Frida should be given the largest number of kudos as her work is every day, and on the ground. Sofia did come across as a nice and sincere person. Princess it does not make her though. But that is up to the King and, I guess, the government. So turn down the hate – some comments here are worse that what she has done – or not done.


 61. Ann-Sofi Björnerfjord skriver: 16 december, 2013

  Håller med kommentar nr 20: Vilket driv Sofia och Frida har. Så unga och hunnit uträtta så mycket bland i barn i deras projekt. Suttit och tittat på dokumentären och blev gråtfärdig vissa stunder


 62. KerstinA skriver: 16 december, 2013

  #8 – "Hon är en flicka som svenskarna kan identifiera sig med, examen eller ej" stammer nog inte, jag tror att de flesta av oss identifierar sig INTE med glitzmodeller och Paradise Hotel såpaskådisar, utan har mycket mer intelligenta förebilder och intressen än sånt.

  Sorgligt hur lite utbildning och ärligt arbete uppskattas i Sverige. Denna TV show och allt den presenterar är endast spel för gallerierna, précis from #23 skriver.


 63. Karin Nilsson skriver: 16 december, 2013

  # 16 Malmödamen. Mitt i prick! Bra kommentar.
  # 19 Hen. Det var ju inte Cris tidigare flickvänner som gifte in sig i kungafamiljen. Din kommentar är motstridig. Sofias "skelett i garderopen" har du överseende för men inte Chris?
  # 20 Ulla-Bella. Nej man behöver inte veta allt i ungdomens yra. Och av just den anledningen tillåter inte ansvarskännande föräldrar att deras 16 åring får delta i skandalomsusande TV såpor eller vika ut sig naken i herrtidningar.
  # 21 Monica. (Mona?) Det handlar inte om Sofia som privatperson, inte heller om mänskliga rättigheter eller om människovärde.
  Ett stelbent och djupt konservativt kungahus som följer uråldriga traditioner faller ihop som ett korthus när i princip vem som helst kan bli "kunglig"! All heder till Sofia om hon som Chris undanber sig adels- och kungliga titlar.


 64. Lilla My skriver: 16 december, 2013

  Och Sveriges kungahus ska göra om samma misstag som det norska kungahuset har gjort?


 65. Marlene De Gorter skriver: 16 december, 2013

  Jag är mycket imponerad av det arbete de har gjort, oavsett vilket namn de bär på eller vad de tiggare har gjort, två naturliga och enkla kvinnor Sofia och Frida som har gjort ett enastående arbete för att hjälpa barn, ungdomar och handikappade att komma ur våld droger osv. Räcker väl för er som kritiserar att de har gjort någonting positivt här i livet samt gjort andra lyckliga.
  Super Lycka till i framtiden !


 66. lotta skriver: 16 december, 2013

  Håller med nr 6/Kate! Att använda droger och vara en ansvarslös mor är väl många gånger värre än att fotograferas naken/halvnaken!! Tycker inte MM är värd någon respekt.


 67. Anne-MarieAnne-Marie skriver: 16 december, 2013

  Till redaktören Jag heter Anne-Marie och inte Anne Mätas som det står i kommentar nr 24


 68. Ida skriver: 16 december, 2013

  #4, # 23: Det drejer sig om 2 serier af n-fotos, men til gengæld har et par meget flittige personen linket til dem igennem nu 3 år.
  # 5 Emma_h: En Sofia, uden en bachelorgrad, har brugt tiden bedre som voksen med velgørenhedsprojekter end en med en påstået højere uddannelse, som bruger den og tiden til at sidde og skrive kommentarer på en kändis-site dagen lang, hvad grunden så kan være til at spilde sit liv på det! Jeg synes udfra det der står i teksten, at Sofia svarer klogt. Hun har intet at skulle behøve angre overfor nogen offentligt, hun har afprøvet grænser, stået på egne ben som ung, det har de fleste, men der findes også dem, der aldrig får klippet navlestrengen til deres mødre, de forbliver børn hele livet!


 69. Anna skriver: 16 december, 2013

  Upphör inte att förvånas över alla bittra och avundsjuka kommentarer på,denna sida,spec då det fäller Sofia. Kvällens dokumentär var otrolig och visar mer än något att ni har en fantastisk kommande prinsessa i Sverige.


 70. Barbro skriver: 16 december, 2013

  Efter att ha sett TV3-programmet om Playground har jag helt ändrat uppfattning om Sofia Hellqvist. Vilket fantastiskt projekt! Och vilka fantastiska tjejer, som driver det! Anser att Sofia kan komma att bli en mycket bra gemål till prins Carl-Philip. En "prinsessa" vi kan var stolta över!


 71. Lillemor skriver: 16 december, 2013

  Heja Sofia
  Alla ni som är så kritiska till Sofia måste ha varit superperfekta hela livet. Inga fel och brister… Det är omöjligt. Min fråga är, känner ni Sofia eller träffat henne. Allt ni skriver här har ni läst i pressen eller så är det hörsägen! Jag tror inte att man tränger sig på i kungafamiljen
  för att bli inbjuden vid olika sammanhang.
  Mycket förutfattade meningar har ni. Tänk allt negativt som skrivits om Prins Daniel innan han och Victoria fick varann.
  Störst av allt är kärleken och Kungahuset kommer inte att sänkas för att Carl Philip och Sofia gifter sig….


 72. Bodil Sørensen skriver: 17 december, 2013

  Jag gillar Sofia jättemycket och jag tycker hon blir en underbar prinsessa og hertiginna av värmland <3

  Mitt favorit kungsfamilj är den svenska, gillar alla dom unga där med sina partner


 73. Lina skriver: 17 december, 2013

  #5 Och vad är det för fel på en 2-årig estetisk utbildning ? Vad vårt kungahus behöver är lite bildning i de kulturella ämnena.Är det något de inte behöver så är det teoretisk bildning. De får ändå berättats för sig vad studiebesöken kommer att handla om och efteråt behöver de bara säga att allt är fantastiskt och intressant. Och se glada ut. Men entreprenörskap verkar ju vara på tapeten sedan 2010. Språkintresset i den familjen verkar vara obefintligt numera.


 74. Rita skriver: 17 december, 2013

  Ulla- Bella bra skrivet, jag såg programmet ikväll med många tårar i ögonen. Gnällkärringarna med sina fula kränkande åsikter skulle inte nå henne till tånaglarna. Jag är stolt över CP som stöttar sin Sofia. En duktig enkel tjej.


 75. Maria skriver: 17 december, 2013

  Har nu sett tv-programmet och fick verkligen en positiv billd av Sofia.Hon var varm,baturlig och inte konstlad på något sätt.Hon är dessutom duktig på att uttrycka sig.Hon kommer att klara sin framtida roll utomordentligt


 76. Elisa skriver: 17 december, 2013

  Ni måste leva på stenåldern – det är faktiskt 2013, världen förändras


 77. Kristiina från Turku skriver: 17 december, 2013

  Hur är det med bilder tagna av en en fotograf i Thailand när hon var minderårig och had inte ens en bikini på sig själv? Talade Sofia om det? Hon är väldigt bra på att nedsätta hennes förflutna och överdriva sitt arbete på Sydafrika.


 78. H. Jensen skriver: 17 december, 2013

  # 22 Anna: Hvilke traditioner er det du mener kong CG månar mycket om ? Han var vel fx den første konge ud af Bernadotte-slægten, som giftede sig med en borgerlig kvinde! Victoria og Daniel var kærester længe før forlovelsen, men det er vel heller ikke en tradition, Madeleine og CP flyttede hurtigt sammen med deres kærester. At Emma og Jonas ikke deltog i meget i offentligheden, lå ligesom ikke i tiden, det gjorde man heller ikke i andre kongehuse. Da Frederik fyldte 30 år, stod hans daværende kæreste Maria Montell i hans lejlighed på Amalienborg og fra et lukket vindue kunne hun kigge over på, at han stod og vinkede til folket fra balkonen i dronning Margrethes palæ på den anden side af Amalienborg Plads. Bagefter kørte hun hjem, hun var ikke inviteret med, selvom det var en privat fest. Det er mere end 15 år siden, sådan var det dengang — sådan er det ikke i dag i noget kongehus. Det er dig, der vil holde fast i traditioner ude af takt med tiden – ikke Kongen. 😉


 79. Anna-Lisa skriver: 17 december, 2013

  Prins Carl Philip är inte tronföljare, så låt honom gifta sig med vem han vill. Någon borde påminna kungen om hans eget valspråk "För Sverige i tiden", för han tycks ha glömt bort det.


 80. KatarinaSweden skriver: 17 december, 2013

  #24
  #26
  Bra sagt! Jag har också alltid tyckt att Sofias beteende och uppförande visar brist på god uppfostran och moral.


 81. Ingrid skriver: 17 december, 2013

  Hovet väntar på Ternerts efterträdare som kan ställa upp dessa falsarier och försvara familjens CV.


 82. LadyX skriver: 17 december, 2013

  Hade det enbart varit bikinibilder så hade ytterst få brytt sig. Tyvärr finns det bilder där hon inte har några kläder på sig. Sen icke förglömma bild/intervju i en av kvällstidningarna då det pratas om hur det var att kyssa Jenna Jameson en berömd vuxenfilmsaktris. Åren i USA osv. Tror att internationell press skulle definitivt ta upp det…


 83. Ulla skriver: 17 december, 2013

  # Katarina
  Hvordan kan du skrive bra til #24 og #26, som man se i din kommentar under seneste kommentar ??? Her kl. 8.01 er kun 23 kommentarer synlige for andre.
  Konklusion: Du må have skrevet kommentarerne selv. 😀 😀


 84. yvonne skriver: 17 december, 2013

  Jag måste erkänna att jag är en av dem som efter programmet i går fått en ny bild av Sofia. Med ett starkt engagemang och mycket envishet har hon och hennes kompis startat något bra.
  Om hon nu vill ha Carl-Philip låt dem gifta sig, men slopa prinsess-titeln.


 85. snickarjohn skriver: 17 december, 2013

  emma h,
  Damen i fråga är för ung för att ha gått tvåårigt gymnasium.
  Vid tidpunkten för hennes gymnasiestudier var alla program treåriga.


 86. Monica Allström skriver: 17 december, 2013

  Programmet om Play Ground var mycket bra och Bravo till Sofia m kompis för ett toppenjobb! Lycka Till med både detta och Ditt privata liv med prinsen! Jag önskar Er Lycka Till och väntar varje dag på en tillkännagiven förlovning, det finns väl inget mer att vänta på nu! Gammal pren. på Sv Damt och kungaälskare!


 87. konsttanten skriver: 17 december, 2013

  Starkt av Sofia att inte uttala ånger om bikinibilderna, ty de är vackra rent konstnärligt sett! Hon har inget att göra en MM för!
  Hon verkar rakryggad, stark och ödmjuk. Jag ser fram emot en förlovning.


 88. Emy skriver: 17 december, 2013

  Vilken upprättelse för Sofia. Ingen av er avundsjuka bittra mobbare härinne är värd ens hennes avsky.


 89. Louise skriver: 17 december, 2013

  Såg Ni programmet igår kväll? Det gjorde jag, och slogs av den maximalt redigerade bilden av hela affärsidén och inte minst prinsessämnet själv.
  Inledningsvis verkade det rätt bra, men ju längre jag tittade desto mer tvivlande blev jag, tyvärr. Intrycket av de svarta, utsatta och fattiga sydafrikanska barnen och ungdomarna kändes väldigt forcerat; det kändes som om de tvingades uppträda inför kameran och på ett ‘teaterliknande’ sätt intyga hur livsavgörande ‘Project Playground’ varit för dem – vilket det säkert har varit.

  Ni som går på det måste vara oerhört lättlurade och manipulerande bittra tanter med egna lik i lasten – som givetvis identifierar er med Sofia.
  Men jag instämmer med yvonne # 86 – avböj prinsesstiteln, så kanske jag blir något mer övertygad om Sofia´s avsikter.


 90. Midnattsol skriver: 17 december, 2013

  Är dokumentären skapad för att visa arbetet i kåkstäderna, eller handlar det om att städa upp Hellqvists förflutna? Visst har de åstadskommit en hel del därnere i Langa, men jag går inte på detta ändå. Det är för tillrättalagt och handlar mer om att sälja in en ny bild av Hellqvist. Om Hellqvist känner att hon trivs bättre i Langa och kan vara sig själv därnere så tycker jag att hon kan stanna i Sydafrika. Och dessutom behöver hon inte synas med prinsen innan hon är förlovad, för det har ingen annan gjort tidigare, så det &quot;skådespelet&quot; hade hon sluppit om hon hade velat. Det har hon valt själv. Sorry, men jag köper inte denna snyft-dokumentär. Det är inte två tillfällen i Slitz; det är tre lättklädda fotograferingar (ett som 16-åring) och sedan var det PH och barturnéer och värdinnejobb i Las Vegas. Internationell business?? Vad är det för kurs och på vilken skola? Jag trodde hon var där för att prova på partylivet med Camilla Sundman från PH… Luta er tillbaka och njut, för nu faller monarkin…


 91. Bittan skriver: 17 december, 2013

  # 59, Pias, håller med dig!

  Såg inte programmet, men enl inläggen så skulle hon prata om bilderna. Men alla vi svenskar är inte så dumma att vi tror att det bara fotades 2 ggr. Hon blir inte "rumsren" för detta uttalande!


 92. Pensionär skriver: 17 december, 2013

  Jag förstår nu att alla själva arbetar ideellt med barn och dessutom har flera fadderbarn. För annars kan ni väl inte stå upp för era åsikter om ni sett TV-programmet i går. Hatten av för dessa tjejer som lägger ner så mycket arbete och som betyder så mycket för dessa barn. Alla insändare som har dessa väluppfostrade och välstuderande barn, gör dom något liknande. Kungaparet bör vara stolta över den bild Sofia ger av sig själv i programmet.


 93. Midnattsol skriver: 17 december, 2013

  Och jag undrar fortfarande varför Angelina Jolin bekräftade på sin blogg att hon varit stylist på Hellqvist numera ökända "spegelbilder".
  Varför skulle hon ljuga om detta? Hon ingick i BBB och bör väl blivit utslängd om hon ljugit om detta? Det betyder att bilderna är äkta. Det bör finnas fler bilder tagna i NY. Det är en lång period och därför köper jag inte att man använder arbetet i Sydafrika i en dokumentär som egentligen är mer än dokumentär om Sofias "nya goda jag". Hade de låtit bli att nämna kungahuset och varit ärliga med hennes bakgrund, så hade det varit mer trovärdigt. Och till er som tror att jag är bitter och avundsjuk, och inte gjort något själv: Jag har varit iväg på volontärarbete i Colombia. Den organisation som arbetade där har varit verksamma i över 30 år.. De har åstadkommit underverk i slummen men har inte fått någon dokumentär på TV3 för det… Men det behöver de inte heller. De vet vilka de är och behöver inte "städa upp" efter sig..


 94. Marguerithe skriver: 17 december, 2013

  "70" Ida,
  Ditt svar till "5" är ett mycket bra inlägg. Tack för att du ser detta "spel för gallerierna" som pågår. Vi skulle behöva en arbetsam energisk flicka i Kungafamiljen. Jag hoppas att det blir så och att förlovningen kommer snart.


 95. Marie skriver: 17 december, 2013

  # 37 Mary K: Oj, oj, oj, vilken reaktion! Jag är den sista som vill vara nedvärderande. Jag har bara reflekterat över att vissa kändisar (och kungligheter) har en något stirrig blick och undrar vad detta kan bero på. En helt oskyldig fråga som – jag upprepar – INTE är menad att vara nedvärderande vare sig mot Sofia eller någon annan.
  P.S. Jag har heller inga planer på att skriva en dramaserie (!) men med tanke på din något häftiga reaktion vore detta kanske något som du kan tänka dig att göra?


 96. Eva H. skriver: 17 december, 2013

  #79 Kristina från Turku, du skriver om bilder tagna i Thailand " minderårig och inte ens hade… " . Bara ordet minderårig borde ha fått dig att tänka till. Är man minderårig är hjärnan (vetenskapligt bevisat) inte färdigutvecklad, därför är t.ex. lagen annorlunda för brott begågna av minderåriga. Varför är det så svårt för somliga att acceptera ungdomliga felbedömningar och inse att människor utvecklas. Sofia har som alla andra mognat och hon var dessutom engagerad i barnen i Afrika redan som 17-åring, alltså före CP.


 97. Yankee skriver: 17 december, 2013

  OK, I watched the documentary, Yes, there is a big need for help in these townships, I believe in Frida and her engagement in this project, BUT I just cannot believe in Sofia. Sorry. I cannot seem to get past her past. It was a much bigger part of her life then she wants to admit. All of this seems to have come about when she met Carl Philip.


 98. Ingrid skriver: 17 december, 2013

  Är monarkister mer lättlurade än andra?
  Hur kan ni tro att ett helt liv och andra värderingar kan tvättas bort genom att ett supervinklat program lyfts fram?
  Snart har alla inom familjen fått nya CV och ska ägna sig åt hjälpverksamhet och forskning och utveckling!
  Flickan har inte ens teoretiska ämnen från 2-årigt gymnasium.


 99. Olga skriver: 17 december, 2013

  Till # 8 , Marguerithe -Ärade medskribent !
  Varje gång knäcker Du ner många svenska kvinnor utan ens kanske förstå detta…" Hon är en flicka som svenskarna kan identifiera sig med" – det låter väldigt översittare för att jag tycker Du( eller Dina dötrar ) aldrig skulle identifiera sig just med SH…
  Tack för äran av en sådan fantastisk identifikation ( det var ironiskt sagt , skriver för sakerhetens skull ) .
  Filmen är jord av PR-proffs och städar -friserar väl , men mycket resurser och stödet av en makt-familj går det att tvätta bort nästan allt …Nu väcks tankarna på allvar faktiskt hur meningslöst kungahuset -exicentence har blivit …det verkar så att allt kan spela ut sin roll ngn gång tiden …och kungahuset med sådana medlemmar börjar visa sitt innehållstomhet tyvärr…


 100. Maggan skriver: 17 december, 2013

  I PP-programmet: Rene Nyberg frågar SH:Hur känns ditt liv med CP och att gå på röda mattan? Svar SH: Röda mattan känns som skådespeleri…


 101. Pensionär skriver: 17 december, 2013

  #92
  Hur kan du påstå att Victoria och Madeleine inte visade sig med sina pojkvänner innan förlovning. Vilken värld lever du i. Sofia gör ett jättebra arbete tillsammans med Frida, men du tänker bara på nakenbilder. Du måste vara extremt fixerad på nakna kroppar. Jag föreslår att du gör en guidad tur på slottet så får du se massor av nakna människor om du tittar upp i taken. Där kan ditt intresse tillgodoses.


 102. Beatrice skriver: 17 december, 2013

  @ Midnattsol nr 92,

  precis så tycker jag också.
  Det här var renodlat syfte och inte ändamål.
  Det flotta kontoret i exklusiva Hammarby Sjöstad kunde ha mättat många små barnamunnar i Sydafrika. 🙁

  Jag reagerade starkt på hur villigt man exponerade barnen
  för kameran;
  särskilt den utvecklingsstörda flickan och hennes mor i deras hem – liksom den lilla flickan som utsatts för övergrepp.
  Att skydda barnets identitet var tydligen inget man reflekterade över, vilket hade varit självklart i vårt land.
  Det var ett intrång och kändes respektlöst att utnyttja personliga
  tragedier i närbild för att skapa en ‘Moder Teresa’ image.
  Och bittra, mobbande surtanter applåderar här på sajten och yvs över ‘godheten’ – grundlurade som ni är.


 103. Sandra skriver: 17 december, 2013

  Det är bara att gratulera PR folket bakom denna dokumentär. De gjorde ett fantastiskt jobb med att ändra bilden av Sofia hos svenska folket. (I alla fall hos en del av svenska folket.) Hade hellre sett att dokumentären fokuserat bara på Project Playground och inte "intervjuat" Sofia om hennes privatliv. Det fina arbetet Project Playground gör är mer intressant.


 104. Monarkist än så länge skriver: 17 december, 2013

  Ett eventuellt giftemål för Carl Philipp och Sofia är det ingen som kan styra, var och en väljer sin egen parter.
  Däremot om Kungen är delaktig att ge henne titel prinsessa eller hertiginna i samband med giftemålet så underminerar han själv den ställning som kungahuset har i dag.
  Att försöka tvätta bort tidigare fadäser i livetgenom starta upp Project Playground med hjälp av mentorer förändrar ingen personlighet. Sen att hon ljuger och bagatellisera om antal ggr inför hela svenska folket hjälper knappas till att glorifiera henne.


 105. Rubin skriver: 17 december, 2013

  #48 "veronica"
  Du kender Sofia ligeså lidt som alle vi andre og vi har alle forskellige menneskelige værdinormer, men at skrive og "udtale", at store dele af den svenske befolkning har samme mening som dig, er det ikke lidt barnligt og dumt, for hvad kender du til det, hold dig til at skrive på egne vegne!
  Jeg har desværre ikke set programmet, jeg kan tage både TV3 og TV3+, men det er de tilsvarende danske udgaver. Kan det ses via internettet?


 106. LadyX skriver: 17 december, 2013

  Midnattsol nr 92 och Beatrice nr 96 har helt rätt. Project förbättra imagen snarare…en av de första stora donatorerna tii PP var Peter Hagitay, en man som har mycket på sitt samvete..kolla nätet. Sofia skulle ha varit yogalärare under tiden i NY? Det är tyst om det? Jag personligen bryr mig inte ett dugg vem CP väljer, dock sägs det att kungafamiljen gör ovärdelig PR för landet och dess näringsliv. Varför skulle inte utländsk press tjäna pengar på att skriva om Sofias förflutna, och de som kan göra sig en hacka på att skvallra.


 107. Sthlm skriver: 17 december, 2013

  Det här ser ut att bli monarkins fall! Det går bara inte att plocka in den här Paradise Hotel tjejen att representera Sverige. Carl Philip och sambon verkar ligga på samma nivå och hon håller honom nog sysselsatt, men nu får Carl Philip bestämma sig. Om han vill gifta sig med Sofia Hellqvist så är det upp till honom, men då får han avsäga sig den kungliga titeln. Sofia Hellqvist, som verkar brinna för att arbeta med handikappade, borde söka in till något vårdprogram och skaffa sig en grundutbildning. Det finns så oerhört många svårt handikappade utanför Sydafrika, som också är i behov av vård och omsorg.


 108. Kristiina från Turku skriver: 17 december, 2013

  Jag såg programmet från internet och fick ett mycket gott intryck av Frida. Hon har rätt inställning till arbetet, hon gör det inte för att få bättre rykte. Frida är den verkliga hjälten på PP, hon bor i Sydafrika och arbetar där varje dag. Arbetet med barnen är inte alltid så lätt och kul som programmet påståd. Det är Frida som hanterar med vardagen och problem, inte Sofia. Sofia lever ett bekvämt liv i Stockholm och besöker Langa för några veckor inom året, det är inte hennes vardag. Men hon tar alla äran. Och varför hovet låter prinsen tala om sin flickvän på TV, när Daniel och Emma fick inte synas med Victoria och Carl Philip?


 109. Olga skriver: 17 december, 2013

  Till # 110, Kristiina från Turku – Tack för den friska kommentaren !
  Håller med Dig. SH var ju "instoppad " i Fridas PP och fick den stora äran men i verkligheten är den rutinvardags som avgör ,inte en flott fest ordnad av Sofia… Vist det är trevligt att tillbringa några soliga veckor i Sydafrika istället november-trist Sverige…
  Tycker synd om prinsen …även han är en vuxen man längre sedan…


 110. Humaniora skriver: 17 december, 2013

  Angående gårdagens dokumentär gällande Project Playgrounds verksamhet i Langa, har jag följande kommentar: Frida V och Sofia H gav ett sympatiskt intryck och verkade engagerade i sin verksamhet. – Sofia har levt med kungahuset i ett flertal år och har hört, sett och blivit införstådd med mycket av det falsarium som denna instans står för. Sofia är begåvad och har genom- skådat det kungliga livet…..men hon är också medveten om fördelarna och tänker inte förspilla dessa. Hon sa vidare att PP är det hon är mest stolt över i livet…..kan ana att hon innerst inne inte längre är speciellt smickrad av den kungliga världen …hon har sett för mycket, men vet att hon har god användning för både en titel och alla förmåner….
  – Varför skulle barnen lära sig att sjunga: &quot;Du gamla du fria&quot;??…..kunde också ha varit &quot;Kungssången&quot;………….en förtäckt markering och behov av vördnad för det etablissemang som nu Sofia anser sig tillhöra……….!!?? Ett giftermål med Carl Philip hägrar trots allt. – Ett nytt projekt skall startas upp i Sydafrika nästa år…..hur skall hon hinna med att vara fullt engagerad med det och representera Sverige.


 111. Gneta skriver: 17 december, 2013

  Men herregud, visst har vi lite till mans gjort våra misstag i ungdomen.
  Det viktigaste är väl ändå hur vi är idag inte hur vi var för 10 eller 5 år sedan.


 112. kickr skriver: 17 december, 2013

  Vilket århundrade lever vissa skribenter här i ? Ska föräldrarna välja partner till sina barn? Vi kritiserar ju resonemangsäktenskap i andra länder/kulturer. Jag är övertygad om att Sofia kommer att bli en bra representant för Sverige.


 113. Mona skriver: 17 december, 2013

  # 100 Ingrid nu blir ja arg på dig. Du ska inte påstå det som inte är sant. Sofia är född samma år som min brors dotter och när de
  gick på gymnasiet fanns det inga 2 åriga linjer.
  Alla gick 3 år alla hade teoretiska ämnen, men Sofia valde estetisk inriktning, man måste ha både talang och begåvning för estetiska ämnen för att gå den linje
  Du är obehaglig Ingrid, vad vinner du på att mobba Sofia?
  Att så många här mobbar Sofia visar bara på vilken ruskig syn på andra människor ni har.
  Kan ni inte tänka eller vad är som är fel?
  Era hemska kommentarer säger mer om er än om Sofia.
  Sofia skulle aldrig skriva sådana här intelligensbefriade kommentarer.


 114. bettan skriver: 17 december, 2013

  Ni får kallas oss gnällkärringar, men jag ser det som fakta det jag skrivit. Alla som lägger ner mer arbete i det tysta lyfts inte fram,men sambo med en kunglighet blir en dokumtär. De finn de som har arbetat i många år med hjälparbete.Sofia kan säkert vara trevlig, men lite mer utbildning eller arbete hade ställt henne i bättre dager.Ingen kan säga något annat utan hon lever på C-P. Jag inbillar mig att man vill klara sin försörjning själv för självkänslan.Med all respekt att det finns andra orsaker man inte kan det.Men som Sofia välja gräddfil för sitt levene inger ingen respekt.


 115. Monica skriver: 17 december, 2013

  Det gjordes ingen dokumentär om Daniel. Varför? Han hade säkert inga fläckar som behövde "tvättas" bort.

  Frida verkar göra ett mycket bra jobb.


 116. Atti skriver: 17 december, 2013

  Verkligen ett vinklat program! Och det omvände kanske några? Intressant att "röda mattan" bara är ett skådespeleri!!


 117. Cissi skriver: 17 december, 2013

  326 Marguerithe; om svensk utbildning och uppfostran är i ett sämre skick i Sverige än i t ex Finland, Tyskland, Frankrike…så är alltså monarkin viktig? Kejsaren har inga kläder (det kan vara ett barn som säger sanningen).


 118. lena nilsson skriver: 17 december, 2013

  Jag håller med dej helt #110,Det är Frida som äras bör och inte Sofia bara för att det är hon som skall synas alltid.och förresten vill jag inte ha henne som hertiginna av mitt kära fosterlän heller.


 119. Marguerithe skriver: 17 december, 2013

  "101" Olga,
  Att knäcka någon kvinna här är nog inte lätt. De flesta har sina sambos bakom ryggen. Att våga stå upp för något ensam som starka kvinnor gör, är mycket sällsynt på dessa sidor. Mobbingdrev är ordet för dagen.
  Du har rätt ang min syn på utbildningar och vad jag anser om värdet av dem, eftersom svenska universitet idag inte duger. På min tid var det gott nog. Idag får man söka sig utomlands.
  Jag är både företagare och anställd så jag ser livet ur olika synvinklar. Hårt arbete är lika mycket värt som studier, faktiskt.
  Forts…


 120. Kerstin Bergström skriver: 17 december, 2013

  #15 De har nog linser båda två.


 121. Marguerithe skriver: 17 december, 2013

  forts "111"
  Sofia fascinerar mest på grund av sitt mod att ge sig ut i världen ensam vid 16 års ålder och idag arbeta med något hon brinner för. Hon har guidat sig själv och kommit rätt. Inget kan idag vara mer viktigt än att hjälpa barn i nöd. Jag tycker det är mycket fel och von oben-tänk att det är finare att sitta av sin tid på en högskola än att jobba hårt som entreprenör. Däremot att kunna tala om konst, teater, litteratur och vara allmänbildad är något man måste kunna som prinsessa.


 122. Kerstin Bergström skriver: 17 december, 2013

  #53 Anne Om du nödvändigtvis vill veta.RING TV3 och fråga.


 123. emma_h skriver: 17 december, 2013

  95 Midnattsol …Utöver de 3 experter som intygat bildseriens äkthet – så finns som du påpekade sagda inlägg av BBBmedsystern & för sagda A.Verglas-photo-shoot anlitade stajlisten A Jolin… där AJ själv infogade 1 inklippt beskuret huvudfoto ur sagda bildserie – ihop med CITAT_”I did this shoot in NYC with celebrity photographer Antoine Verglas, Sofia Hellqvist is today dating the Prince Carl Philip of Sweden” Posted _Jan2010. http://www.angelinajolin.com/sofia-hellqvist-scoop-of-the-day/2113 Det är lönlöst att förneka det NU för då "serveras" bara media chansen att nysta vidare och sen själva presentera mer "bevis" – precis som media gjort/ältat i åratal med SilviasPappas fabrik-följetong (efter Silvias ord i TV om att fadern tillverkade bara hårtorkar o leksaker)
  Däremot är dags att CG ger besked o fakta om framtida titel PLUS 1Motivering, såpass mkt kan han ge oss. Denna fega tystnad eldar bara på debatten & ger Svenskar + Media spekulationsutrymme


 124. kickr skriver: 17 december, 2013

  Tjejerna jobbar ju tillsammans!


 125. Marguerithe skriver: 17 december, 2013

  "119" Cissi,
  Monarkin är viktig som ett grundfundament i ett land som är i förfall. Jag hoppas även att vi får behålla våra kyrkor.
  Idag finns inga människor i hemmen för barnen!!! Alva Myrdals tankar på den tiden som väldigt mycket liknade Sovjets har blivit till hård verklighet här.


 126. emma_h skriver: 17 december, 2013

  Marguerithe
  som omyndig 16åring har man väl ändå skolplikt fortfarande och då borde väl det ha varit dags att påbörja gymnasiet. enligt uppgift sökte hon o kom in på Estetisk Linje hemma i Dalarna


 127. Marguerithe skriver: 17 december, 2013

  "129" emma_h,
  När man är 16 år har man väl gått ut grundskolan. Hon tog kanske ett ledigt år innan hon gick i gymnasiet, och enligt uppgift fanns det bara 3-åriga gymnasielinjer i hennes årsgrupp. Detta är något jag förmodar, alltså inte vet säkert hur hennes gymnasiestudier var upplagda.


 128. Birthe Vejrum skriver: 17 december, 2013

  # 42 Emma_h … professionelle fotografer har ikke rettighederne til de foto s de tager.
  Helena Christense ( dansk supermodel ) har fortalt om disse kontrakter, fotografen indgår kontrakt på vegne af kunden, som så i en vis tid f.eks. 2 år må bruge dette foto/materiale. Rådigheden over tagne fotos kan variere.

  # 97 Marie "…stirrig blik"! Årsagen kan helt enkelt skyldes, at personen bruger kontaktlinser.


 129. Birthe Vejrum skriver: 17 december, 2013

  Helena Christensen hedder hun – der forsvandt et n i farten.


 130. Helena skriver: 17 december, 2013

  Riktigt bra program! Tjejerna gör ett jättebra jobb. Sofia vinner garanterat i längden gentemot gnälltanterna här. Hon har gått vidare med sitt liv och gör ett bra jobb med det hon brinner för. Att vissa andra står och stampar (det har ju skrivits exakt samma typ av kommentarer av samma personer i flera år) är deras problem. Lycka till Sofia! Hoppas på förlovning snart.


 131. Carina skriver: 17 december, 2013

  Att Madde blev gravid innan bröllopet, det är det ingen diskussion om


 132. AlbertinaAlbertina skriver: 17 december, 2013

  Utdrag från intervjun med Sofia H.
  1. "Det sa klick". Tror vi hört det tidigare. 2. " Blod, svett och tårar" Vill hon verkligen härma Churchill? 3. "Vi var studenter som bildade Playground" . Var Sofia student efter dans-skolan på högstadiet?
  4. Att lära barn sjunga Sveriges nationalsång i Sydafrika är ju fruktansvärt pinsamt. Skall vi ha en koloni där?


 133. emma_h skriver: 17 december, 2013

  BV_130 au contraire… supermodeller förhandlar fram egna villkor – och just DET särskiljer dem från VANLIGA modeller som har standardkontrakt med standardparagrafer med uselt skyddsnät rättsligt såväl som ekonomiskt på kort/lång sikt… har en flickfotograf också intygat i intervju. det är alltid folk bakom kameran som tjänar storkovan på bilderna och har makten… i fashionindustrin såväl som den andra branschen för modellande. de glamourmodeller som förekommer i herrmagasin o dylikt har den verklighet beskrivet i mitt inlägg. därför bör de tänka sig för 2ggr extra innan de skriver på avtalet…i sve är det ett trist uppvaknande fr dessa unga tjejer senare i livet i exvis jobbsökarsituationer. omtalat i tvdokumentärer, rättegångar etc Vad som gäller i DK är knappast relevant heller


 134. Emy skriver: 17 december, 2013

  #112
  Kommentarer över 10 rader publiceras ej.
  Detta forum saknar helt etik o moral.


 135. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 29 Sthlm:
  Fordi hun har tatt noen nakenbilder i sin ungdom – skal hun derfor slutte å planlegge sin framtid – og leve i nåtiden! Det nytter ikke å leve i fortiden for noen – men viktig å ta med sine mangfoldige erfaringer videre og bruke de på en mest mulig positiv måte – som Sofia gjør! Skam deg, din surpomp!


 136. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 31 royal:
  Det saklige er jo å sammenligne med Silvia! Og Sverige har jo likestilling, så prins Daniel er perfekt og logisk!


 137. Malin skriver: 17 december, 2013

  Oavsett vad Sofia gjort tidigare i livet så har hon gått vidare och det hon gör nu kommer många utsatta barn till hjälp. I mina ögon är det oerhört mycket mer värt och säger betydligt mer om än person än att sitta här och gnälla dag och och dag in. Heja Sofia! Du gör ett jättebra jobb och snart hoppas jag du får din prins.


 138. Ewa skriver: 17 december, 2013

  Hur mycket blått blod finns det egentligen i Svenska Kungahuset? Det är bara en samling vanliga dödliga´människor som har haft turen med sig att få roa sig på skattebetalarnas bekostnad. Ner med monarkin!!!


 139. Ewa skriver: 17 december, 2013

  Glömde tillägga: Vem behöver dem och till vad???


 140. Maggie skriver: 17 december, 2013

  #131

  Och vad har det med Sofia att göra?
  Håll dig till ämnet!


 141. T.L. skriver: 17 december, 2013

  Då nu Sofia enligt många läsare har ett CV i bagaget som är helt OK, och begåvad med alla egenskaper för en framtida prinsess- och representationsroll, kan man ju undra VARFÖR det behövs till ett TV-program som så uppenbart försöker tvätta bort hennes inte så imponerande image hon trots allt förknippas med??? Tror man att folk är SÅ lättlurade?

  Det var väl aldrig tal om att Viktorias eller Madeleines tillkommande skulle ha fått en sådan chans? (Och det behövdes inte heller…)
  Unnar Sofia och CP ett bröllop inom kort som blivande paret herr o fru Hellqvist!


 142. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 48 Maryou:
  Svenskekongens stamfar var jo av en høyst borgerlig fransk familie som endatil tilhørte minoriteten valoner, som på et tidligere tidspunkt ble jaget ut av Paris fordi de utnyttet økonomisk sin håndverkerstatus. JB Bernadotte var gift med en silkehandlerdatter, og heller ikke i hennes årer rant det en dråpe blått blod! så i utgangpunktet har den svenske kongefamilien en høyst borgerlig opprinnelse! Så da er det logisk at de gifter seg med andre borgerlige som Daniel og Sofia! Bernadottene har ingen grunn til å påberope seg blåere blod enn andre borgerlige!


 143. caterineg skriver: 17 december, 2013

  Tycker faktiskt att det jobb som Sofia och hennes kompis gör är bra mycket mer värt än att ta emot julgranar på Haga och att dela ut medaljer och kalla det för jobb och ha betalt för det. Missunna inte en helt vanlig tjej att gifta sig med Carl Philip, det kan behövas lite nytt blod i kungahuset. Kanske en som kan prata och agera utan att ha instuderat svaren i en vecka och ändå inte komma med något nytt som vi jinte har hört förr. Drottningens apa och hennes engagemang har vi hört förr.


 144. Birgitta skriver: 17 december, 2013

  Kan man säga något negativt om denna "dokumentär" …..om man ej kritisk granskar… ock betänker fakta—! Först av allt en eloge till Frida V. som är grundaren! Hon var den som visade sig ha kunskap om hur det hela fungerade. Även språkmässigt behärskade hon engelskan bra. (en klar brist märktes hos Sofia H.) Men..— att exploatera barnen med namn ock vad de varit utsatt för, STRIDER mot all etik ock moral!! Detta borde Frida V. som ändå är en mycket välutbildad kvinna tänka på! Att Sofia H. inte tänker på det kan jag förstå!…- Det var ju det som gjorde programmet…..på bekostnad av denna exploatering! Det jag ställer mej tveksam till, rent juridiskt, är när Sofia h. Påstår sig ha studerat :Internationell business?? + Barns rättigheter??. Man får ej utge sig för att ha studerat, ( förutom enstaka kurs veckoslut-vecka utan betyg)…. Men det hon säger sig ha studerat kräver åratal av studier+ betyg!! Där är ett uppenbart faktafel! Sedan var det lite väl genomskinligt med sången..Du gamla du fria….Den var riktad direkt till Kungen….(hennes beskyddare ….??…) förutom P.Carl-Philip.


 145. Ingrid skriver: 17 december, 2013

  Den som ger sig ut i en sådan här lek, där hela sanningen inte kommer fram, får leken tåla.
  Sedan undrar man ju om en prins får gå in som styrelseledamot i en sådan här sk privat organisation. Kungafamiljen skall ju vara neutrala.


 146. Singoalla skriver: 17 december, 2013

  Sofia verkar vara en tjej med hjärtat på rätta stället. Hon duger alldeles utmärkt. Ingen vettig människa är intresserad av vad som hände för flera år sen.


 147. Birgitta skriver: 17 december, 2013

  54 Marguerithe. Nej, dom sliter inte både natt ock dag…. som du skrivit. Enl. Frida V. är dom EJ där kvällar ock helger! Till något helt annat. Ser att du debatterat ungdomars brist på " uppfostran" idag. Men där har föräldrarna det enskilt största ansvaret, vilket många föräldrar verkar glömma,.. ock anser att skolan…samhället.. allt är "någon annans uppgift"


 148. ellie skriver: 17 december, 2013

  Ett bra och viktigt arbete de gör Sofia och Frida, säkert slitsamt och inte alls glamoröst.


 149. Ann skriver: 17 december, 2013

  Jag förstår inte detta hat mot Sofia. Hennes bakgrund och utbildning ligger väl i nivå med övriga ingifta i kungahuset i vår tid. Bara Madeleine har tagit en akademisk examen. Silvia har att dras med sin farsbakgrund som nazist. Daniel var en enkel gymtränare och inte heller Chris är adlig, visserligen väldigt rik, men hur han tjänar sina pengar kan diskuteras. Dessa sk vanliga personer sänker i så fall alla förtroendet för kungahuset.


 150. Gabriella skriver: 17 december, 2013

  Sofia ger ett empatiskt och ärligt intryck. Är övertygad om att hon blir en tillgång för kungahuset. Fin dokumentär och fint att se deras engagemang. Allting som kommer utsatta barn till hjälp bör uppmärksammas och uppskattas så mycket det bara går.


 151. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 49 Jewel:
  MM er som andre prinsesser – helt normale mennesker som gjør gode og dårlige valg! Ingen prinsesser kommer til å bli perfekte!
  Hun hoppet ikke over 3 år på høyskolen. Hun hadde eksamen fra Høyskolen i Agder, universitetet i Oslo og utviklingstudier på Universitetet i London i 2 år. Tror du ikke dette er mer enn nok til å være en Bachelor? Og i tillegg har hun jo praktisk internasjonal trening i å delta i prosjektledelse av flere hjelpeprosjekter bl. a. både under ledelse av Clinton/Bill Gates, Røde Kors og i de prosjektene kronprinsparet har sammen i Norge og hjelpe-arbeidet gjennom World YOUTH Forum, hvor hun har høstet stor anerkjennelse. Alt dette er kompetanse langt utover en simpel Bachelor-grad/3 årig høyskole/universitet.
  Du er nok bare en surpomp!


 152. Britt PerssonEnannanbildavSofia skriver: 17 december, 2013

  För en del tycks mantrat vara" kritisera Sofia H så mycket som möjligt"!
  Men det blir ibland tämligen så vulgärt!
  Ni som vill avskaffa kungahuset, vill ni ha v-ledaren som president, då skulle det kanske bli som i Ryssland!?


 153. Midnattsol skriver: 17 december, 2013

  Vad kungahuset bör tänka på är att det inte håller hur länge som helst att ta in nya medlemmar i familjen och konstruera deras bakgrund så att det ska verka som att de utfört stordåd, trots att den nakna sanningen finns där ute.. Det är därför jag tycker att de förtjänar att falla, för att de borde vetat att Hellqvist skulle ta för sig, alla tecken har funnits där i åratal…


 154. Midnattsol skriver: 17 december, 2013

  För övrigt håller jag med om att det är mycket oetiskt att exploatera barnens upplevelser. Barnens integritet borde vara högsta prioritet, särskilt den lilla flickan som sjöng. Visst har de skapat mycket positivt för Langa, men att berätta vad enskilda individer blivit utsatta för är så fel som det bara kan bli… Sedan kan jag tycka att det säger en del om tv-kanalen i sig, när man först sänder en dokumentär som är tänkt att belysa utsatta barn med både sexuella övergrepp och våld i historiken, och sedan i slutet av programmet annonsera: strax: Paradise Hotel… Jag hade aldrig låtit denna tv-kanal göra en dokumentär om hjälparbete om man vill få fram ett seriöst budskap.


 155. py skriver: 17 december, 2013

  Såg dokumetären. helt underbar.och bra jobbat av dom två. Sofia har verkligen driv och ambitioner. därför har hon kommit så långt. så lägg ner mobbningen av henne. så strunta i vad hon har gjort tidigare. det är här och nu som gäller. punkt slut!!! trevlig tisdag alla.py.


 156. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 50 Bettan:
  både du og jeg kommer til å gå i graven før monarkiet faller!
  og det kommer ikke til å falle pga. Sofia!


 157. Malin skriver: 17 december, 2013

  All heder till Frida V som startade upp detta projektet!


 158. AlbertinaAlbertina skriver: 17 december, 2013

  #152 Britt Persson Hade vi fler av dina underliga kommentarer kommer nog v-ledaren att bli president i Ryssland! Vem är din v-ledare, och var skall hen styra i öster?


 159. Cissi skriver: 17 december, 2013

  Instämmer i att det ska ges en eloge till Frida Vesterberg, hon verkar vara en generös person och förtjänar att lyftas fram mer.


 160. lisa larsson skriver: 17 december, 2013

  Det är skrattretande att läsa vuxna människors tankar och tyckande på detta forum Hade en 3-åring kunnat skriva , hade jag trott det var ett gäng i den åldern !!


 161. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 57 Pia:
  Jo, du fordømmer Sofia – og det forteller graden av dobbeltmoral hos deg! Tatuering og nakenbilder er ganske så uskyldig sammenlignet med annen faenskap i verden – forårsaket av maktmennesker i høye posisjoner over hele verden! så jeg forstår godt at kongefamilien anser Sofias bilder som bagateller i den store sammenheng! Og hun har jo ikke gjort noe kriminelt! Tenk om sinne, hatet og den mobbing enkelte tanter med stor energi synligjør her overfor Sofia hadde blitt brukt til å fordømme de virkelig urettferdige, krimminelle og voldelige mennesker/miljøer! Da kunne det gjort nytte – men symptomatisk så er disse kommentatorene så feige at de over flere år heller med stor styrke mobber et uskyldig og ungt menneske som ikke har gjort annet enn å forelske seg i et kjent fjes!


 162. Eva M skriver: 17 december, 2013

  Såg programmet Frida och Sofia gör ett fantastiskt jobb tillsammans med personalen. Jag tror många av er inte skulle våga ge er ut i Langa. PP får pengar bl a av Postkodlotteriet och dom stod efter programmet. Vore detta inte ok skulle PP inte få stöd därifrån. Jag jobbar själv med frivilligarbete sedan flera år så jag vet hur jobbigt det är att starta opp nytt. Jag undrar om hon vill ha en prinsesstitel för då kan hon inte lägga ner så mycket tid på PP det skulle väl inte mottas väl här om hon reste från Sverige.


 163. Marguerithe skriver: 17 december, 2013

  "147" Birgitta,
  Ja tänk om det vore så väl att föräldrar tog ansvar för sina barn. Tyvärr har man manipulerat folk sedan 70-talet att samhället ska ta hand om både barn och gamla. På sikt måste vi få ett mänskligare samhälle.


 164. Emma1 skriver: 17 december, 2013

  Synnerligen integritetskränkande för de små barnen att bli exponerad på sådant sätt i TV. Varför har de lärt barnen nationalsången? Borde i stället lärt dem en barnvisa.


 165. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 64 Lilla My:
  Hvilket mistag har det norske kongehuset gjort? Jeg ser ingen! Mennesker finner hverandre – lever sine liv – og yrkesliv med de roller som hører til – i tillegg til at de er mennesker av kjøtt og blod med de brister og gode sider de har. Kongelige er ikke laget på andre måter enn oss andre! Jeg synes du skal vokse opp – og anerkjenne likeverd, rettferdighet og være ydmyk nok til å akseptere virkeligheten i stedet for å ønske deg eventyr – som at kongebarne heller burde gifte seg med patnere med "finere" bakgrunn! Haakon og Märtha er demokratisk oppdratt – gått på vanlige skoler – gjort vanlige erfaringer – både gode og vonde – som andre ungdommer!


 166. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 66 lotta:
  Er MM en ansvarsløs mor???????????????? Og hvordan har du kommet fram til det?
  Du er ikke sann – du bedriver løgner! Tvert i mot kronprinsen svarte på et spørsmål om hva som var best med MM – at hun var en så god mor!! At hennes barn forstod hvor mye hun elsket dem! Og som mor så datter! MMs mor har jo vært en super rollemodell!


 167. Mini skriver: 17 december, 2013

  Sofia … en helt fantastisk ung kvinna, blivande prinsessa.
  Som Carl-Philip sa: Vilket driv dessa tjejer har!

  Startade utan noll krona, har byggt upp och fortsätter bygga trygghet för så många barn och unga i Langa.
  Stor beundran från mig och jag ser gärna Sofia som prinsessa av Sverige.
  Snacka att jobba handfast på plats i SA än att gå på Childhoodfester i full gala.
  Vi ska vara stolta över prinsens val av fru – prinsessa!!!


 168. Yankee skriver: 17 december, 2013

  Normalt bryr jag mig inte ett dugg om någon har poserat naken, har tuatueringar osv. It’s their life, their choice. MEN om samma person ska representera Sverige i olika sammanhang, träffa dignitärer, sitta på nobel middagar etc. etc. då förväntar jag mig att personen har andra kvaliteter, speciellt när man ska tillhöra kungafamiljen. Jag ställer stora krav på kungafamiljen och förväntar mig att dem lever upp till det annars är det ingen vits längre. Egentligen vet jag väldigt lite om Sofias tidigare liv, men jag är övertygad om att mycket sk…..t kommer upp till ytan den dagen dem ska gifta sig (om CP behåller sin ställning).


 169. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 90 Midnattsol:
  Du er utrolig gammeldags som sier at ingen kongelige har vist seg med sin partner før forlovelsen. Feil!! Det har skjedd i alle land i Europa! Du er jo ikke oppdatert – og henger tydeligvis ikke med! Verden og tradisjoner og rutiner endres i raskt tempo. Dronning Elisabeth har jo akseptert at hennes barnebarn tar med kjærester uten ring til offentlige oppdrag/arrangementer!


 170. Pensionär skriver: 17 december, 2013

  När Madeleine satt och petade ett barn i magen så var det inte identitetskränkande men när Sofia och Frida leker med barn så är det det. Konstig inställning. Att inte ens ge ett gott ord för de dom gör. Ni måste – vad jag kan förstå – göra betydligt mer för utsatta barn än dessa tjejer, eftersom ni förringar deras arbete. Berätta gärna hur mycket ni själva gör så kanske ni också får samma uppskattning som dessa tjejer får.


 171. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 93 Midnbattsol:
  Du forstørrer nakenbildene til Sofia som om de var en større forbrytelse enn alt annet kriminelt i det svenske samfunnet. Hva om CP skulle finne en jomfruelig adelsfrøken med professorgrad i et eller annet, men med økonomiske forbrytelser på samvittigheten?????? Hadde hun vært mer lemplig enn Sofia?


 172. Hanna skriver: 17 december, 2013

  Sofia och Frida gör ett fantastiskt jobb båda två. Vad man än gjort när man var yngre så är det vad man gör av sitt liv, nuet och framtiden som räknas. Sofia blir absolut en tillgång för såväl sin blivande man som för kungahuset. Keep up the good work Sofia!


 173. lena skriver: 17 december, 2013

  Tjejer med driv vet vad en bra grundutbildning är dvs en akademisk utbildning, det är det minsta man förvänta sig att en gemål till prinsen -.Den tid som spenderas i Sverige verkar ju inte så driftig, mycket ledighet där.


 174. Birthe Vejrum skriver: 17 december, 2013

  # 133 Emma_h . Helena Christensen er international supermodel helt på niveau med Tyra Banks, Linda Evangelista, Elle Macpherson, Claudia Schiffer m. fl.
  Hun har lavet en meget omtalt musik vidio sammen med Chris Isaak: " Wicked Game ".
  Hun 42 år og arbejder på fuldt endnu, har egen tøjlinie bl. a., og er også engageret i velgørenhed.
  Emma, hvorfor mener du, at Sofia er småt begavet?


 175. Eva H. skriver: 17 december, 2013

  En stilla undran, när blev Svensk Damtidning megafon för Republikanska Klubben ? Det är fruktansvärt att man kan låta kommentarerna flöda utan kontroll. Ett är då säkert, ngn förlängning av min prenumeration blir det inte.


 176. Birthe Vejrum skriver: 17 december, 2013

  Ups! 44 år er Helena.


 177. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 118 lena nilsson:
  All ære til Frida også, men etter det jeg forstår så har disse damene en rollefordeling:
  Frida – daglig leder på plass
  Sofia – markedsfører
  Sofias søster – prosjektleder
  Alle er viktige på sin måte! Sofia skal fronte og være den som sørger for at sponsorene gir penger – hun bruker sin kjendis-status på en positiv måte for å sørge for inntekter til Playground.
  Dette er jo like viktig som Fridas jobb – begge er avhengig av hverandres innsats. Søsteren skal være den profesjonelle leder som holder oversikt og orden i administrasjon og økonomi!
  Det virker som en bra rollefordeling!


 178. Pamela P skriver: 17 december, 2013

  Uppenbarligen blir det förlovning snart! Men jag köper inte den förskönade bild som TV3 vill ge av henne. TV-dokumentären ville ge bilden av att Sofia och Frida med hjälp av Svenska postkod lotteriet rakt av startade en hjälporganisation. Det är inte så enkelt att få pengar rakt av från SPL för att starta en hjälporganisation. För att kunna göra det måste en inflytelserik person/företag stå bakom dig. I detta fall Barbro Ehnbom som är mentor till Sofia. Intressant att inte Barbro Ehnbom och hennes nätverk BBB där Sofia ingår nämndes i dokumentären. Vi får hoppas att BE inte blir en ny Rasputin i kvinnlig tappning! http://www.barbrosbestandbrightest.com/
  http://www.project-playground.org/


 179. mary kMaryKristiansen skriver: 17 december, 2013

  # 130 Helena:
  Det er ingen tvil i min sjel! Den positivt arbeidende Sofia kommer til å vinne over de evig klagende, kritiserende, negative og mobbende "gnälltantene" her på sidene! Sofia har mer ryggrad og egen motor for å sette tantene "dit"!


 180. Pamela P skriver: 17 december, 2013

  Började Sofia med välgörenhet före eller efter det hon blev ihop med prinsen? Det svaret gav inte dokumentärenen. Att hon inte tog avstånd från bilderna ligger henne i fatet. Hon borde ha gjort en Mette-Marit. Men eftersom hon inte gjorde det så borde CP göra en Märtha Louise, alltså avstå titlarna HKH, prins av Sverige och hertigtiteln. CP bör bli greve Bernadotte af Wisborg då han gifter sig med SH. Alternativ skulle vara att paret blir prins/furste och prinsessan/furstinnan Bernadotte utan möjlighet att representera Sverige och deras barn bör inte vara med i tronföljden.


 181. emma_h skriver: 17 december, 2013

  EvaM FAKTAFEL_Postkodlotteriet ger EJ regelbundet stöd till PP Sånt får bara organisationer som är innehavare av 90Konto – vilket PP saknat sedan starten 2010! Det står FEL om "förmånstagar-status" på hemsidan hos Postkodlotteriet + påTV3hemsidan enligt både Lotteriinspektionen och Postkodlotteriet via muntligt besked häromdan Vad PP h-a-r fått är enstaka bidrag Projektstöd via PostkodkodlL.Stiftelsen som ansöks om upprepade ggr – då går just Lotteriinspektionen in & kräver f-u-l-l redovisning av hurdant målet uppnås + redovisning av pengar (sånt som sker automatiskt m full insyn + regelbundenhet via de med 90konto) TV3s fokus var helt klart att ändra din bild av Sofia – men faktum är att då HerrR o CG beslutar om SHs lämplighet att bli Sve’s offentliga medarbetare & Sessa handlar det EJ om "PPs seriositet" utan SHs bakgrund/CV inkl. allt – som i vilket Khus som helst i begrepp att utöka med 1till!


 182. Pia skriver: 17 december, 2013

  Jag saknar ett alternativ i enkäten gällande åsikt om Sofia H, nämlöigen: "Jag är fortfarande negativt inställd till Sofia H. som prinsessa". Är det för att Svensk Damtidning sitter i knäet på hovet? I så fall är det en märklig styrning av läsaropinionen.


 183. Britt PerssonEnannanbildavSofia skriver: 17 december, 2013

  Jaha, Albertina, är du ny här eller är det ett alias?!
  Vad är det som är så underligt i mina kommentarer, eller har du svårt att förstå ironi?
  Gillar du inte v-ledaren och hans politik? Det gör jag absolut inte!
  Jag brukar inte bry mig om vulgära kommentarer men i detta fall
  :: Et tu Brute!


 184. Anna skriver: 17 december, 2013

  Dokumentären om Sofia och Fridas visar på vilka godhjärtade och kloka tjejer dom är. Jag hoppas fler låter sig inspireras och utifrån sin egen situation tänka på hur man kan hjälpa utsatta människor.
  Sofias förflutna börjar bli uttjatat och väldigt inaktuellt. Media och trångsynta människor håller det vid liv. Gjort är gjort, uppenbarligen har Sofia själv lagt det bakom sig och står rakryggad för ditt förflutna.
  CP har valt Sofia av kärlek och gifter dom sig blir hon en del i kungafamiljen oavsett vad vi andra tycker.
  Lägg er energi på något vettigt, släpp allt ältande om Sofia och må gott i stället!


 185. Irma skriver: 17 december, 2013

  #105 Här kan du se dokumentären: http://www.tv3play.se/play/338077?autostart=true
  Mej oj, vilket sorgligt spektakel. Försök till människotvätt?


 186. Irma skriver: 17 december, 2013

  Själv har jag dessvärre inte haft tid att delegera ut något till behövande barn idag. Inte lätt att använda ‘svåra’ ord när man försöker prata fint 😉


 187. Irma skriver: 17 december, 2013

  Mary K: Nu får du allt lugna ner dig. Med den frenesi du försvarar fröken Hellqvist ligger du i riskzonen för ett slaganfall. Du måste vara en mycket nära släkting till henne.


 188. caterineg skriver: 17 december, 2013

  Lite lustigt att man här ondgör sig över några tatueringar, som om det skulle göra monarkins fall. Jag kommer ihåg kung Fredrik av Danmark som hade tatueringar från huvud till fot, danska prinsarna har också tatueringar, och vad jag kommer ihåg visade danske kungen sig ofta utan skjorta på bilder så någon kris blev det inte av den orsaken. Men här ska det nagelfaras inpå nakna kroppen, vad Sofia har gjort i sin ungdom i evighet och lämplighet att representera OSS, som om vi vore några av gud utvalda människor. Vi lever år 2013 och läs historien från Gustav Vasa och till dags dato så nog kommer det fram värre saker. Kolla Englands prinsar och prinsessor t ex, skandaler och otrohet hit och dit, det kan man ha överseende med i det strikta landet England. Blått blod, bah, struntprat.


 189. ChristinaVideotron skriver: 17 december, 2013

  Det här programmet var bara för att försöka städa upp inför en kommande förlovning. Det är bara ett spel för gallerierna och de finns alitid som är naiva och lättlurade.
  De som verkligen gör gott och hjälper dem som har det svårt gör det utan några tv program.


 190. point skriver: 17 december, 2013

  168. Yankee
  Javisst har vi all rätt i världen att ställa krav på kungafamiljen, men vad hjälper väl detta, om familjen inte bryr sig om att ställa krav på sig själva.


 191. Maggan skriver: 17 december, 2013

  Vad är det SvD vill få fram med enkäten om SH?? Handlade inte dokumentären om PP?


 192. Ruta skriver: 17 december, 2013

  -&quot;Jag trodde inte att jag skulle behöva sitta här i slutändan och försvara mina val i livet, konstaterar Sofia&quot; … den meningen säger allt om Sofia!!


 193. Kerstin Bergström skriver: 17 december, 2013

  TV3 har kartlagt deltagarna i PH för att se vad som hänt ned dem.En hade tagit livet av sig,gåt ej att göra dokumentär om,eller? En blivit nunna ej heller ngt ,eller? en hemmafru loka där,eller? de tyckte väl att detta project var intressant.TV4 gör ju lika med Bonde söker fru.Glöm nu att det är Sofia+ Hovet som ligger bakom dokumentären.De är nog kreativa själva.
  Nu har vissa av er hållit på och skrivet ner henne i 4 år.Låt nu henne vara.Vi vet vad hon har gjort och hon har stått för det.Tänk Letzias bok kom efter 10 års äktenskap.Den är värre än bilderna på Sofia.


 194. My skriver: 17 december, 2013

  Jag tycker att hon är precis lika opassande som prinsessa som jag tyckte tidigare, hennes bakgrund talar för sig själv oavsett alla desperata åtgärder för att sudda ut den från hovets sida. De får väldigt gärna gifta sig men C-P bör då ta sitt kungliga ansvar och avsäga sig sin kungliga titel, precis som hans förfäder tillika pappa kungens farbröder fick göra. Monarkins framtiden ska vara det viktigaste, inte egna personliga förmåner.


 195. Anna skriver: 17 december, 2013

  Min personliga åsikt är att det är opassande att Sofia skulle kunna bli prinessa med hennes bakgrund. Men kärlek är kärlek så då är det passande att C P avsäger sin prinstitel så får han gifta sig med vem han vill, när han blir en vanlig "svenson". Är han villig att offra det, så får han mitt gillande…..


 196. Karin Nilsson skriver: 17 december, 2013

  Som någon skrev tidigare, är det här det hon brinner för kan hon väl flytta dit för gott 365 dagar/år. Om barnen, som hon säger, är hennes familj och det viktigaste i hennes liv är det väl där hon skall bo? Med dagens teknik behövs inget flott kontor i Stockholm, hon kan väl sköta det på distans! Varför bryr hon sig om att överhuvudtaget gå på "röda mattan" om hon tycker att det känns som "skådespeleri"? Hon kan väl säga nej tack?
  Jag förringar inte hennes insats. Men tyvärr känns det här bara som ett dåligt försvarstal.


 197. Mara skriver: 18 december, 2013

  Vilken fin dokumentär film. Arbetet Sofia och Frida har gjort är beundransvärt. Att starta ett eget project är svårare än att vara voluntär på något som redan fungerar. Duktiga tjejer som förtjänar en eloge !


 198. KatarinaSweden skriver: 18 december, 2013

  Prins Johan Friso (av Nederländerna) avsade sig ärvsrätten till tronen samt tillhörigheten i Nederländernas kungahus när han gifte sig med Mabel Wisse-Smit (hon var fd flickvän till en ökänd knarkbas/kung). Hon tillhör inte kungahuset och hennes döttrar finns inte med i den nederländska tronföljden.
  Vill Prins Carl Philip gifta sig med en utvikningsbrud som inte ens har någon allmänbildning – då ska han avsäga sig titlarna och medlemsskapet i Sveriges kungahus/tronföljd precis som Prins John Friso av Nederländerna gjorde när han gifte sig av kärlek med den han ville.


 199. Eva skriver: 18 december, 2013

  Jag tror Sofia kommer hjälpa och tillföra kungahuset och CP energi. Jag tror också att hon i möten med människor visar engagemang och entusiasm. Gott. Hon behöver inte göra en MetteMarit och ångra sig i TV, det skulle se för arrangerat ut. Att visa sig halvnaken är inget brott, hon var dessutom ung. Hon är ett barn av sin tid, som någon sa. MEN. Man får inte agera som om det är den naturligaste sak i världen att flickor skall posera på det viset m.m. Det är ingen bagatell när det kommer till att vara förebild för unga. Därför tycker jag ändå hon skall uttala avstånd från den delen. Annars: Lycka till till de unga tu.


 200. Rosita Enarsson skriver: 18 december, 2013

  Sverige närmar sig republik när vi inte längre har ett kungahus vi kan se upp till.


 201. Emy skriver: 18 december, 2013

  God Jul alla ni ynkligt ensamma Sofia-hatare!


 202. My skriver: 18 december, 2013

  #201, åsikterna om Sofias förflutna och lämplighet som prinsessa har varken med hat eller egen social status att göra. Majoriteten här önskar henne och C-P ett långt och lyckligt liv som Herr och Fru Bernadotte.


 203. Marguerithe skriver: 18 december, 2013

  "188" Caterineg,
  Bra skrivet. Det framgår väl här mer och mer att detta är ett terapiforum för att få ut sin egen frustration över livet. De ilskna kommentarerna påminner lite om dokusåpornas utröstningar av någon som man tycker är för vacker, eller är ett hot på något sätt.


 204. jewel skriver: 18 december, 2013

  Enig med #198 godt skrevet – en formalisering på dette nivået er det eneste riktige. Jeg er også undrende til SD ensidige fremstiling av Sofia.

  Mange gode innlegg på dette forumet og tema engasjerer – men kan det være en ide at man maks fikk skrive 3 innlegg så slipper vi spam a’la det Mary K kommer det.


 205. Monica skriver: 18 december, 2013

  Det finns säkert många av hennes f d vänner och även f d pojkvänner som går och väntar på bröllop för att sedan sälja sin historia. Säkert finns det många amatörfoton också att tjäna pengar på. Jag förstår ärligt talat inte om kungen tillåter ett bröllop utan att C-P avsäger sig sin prinstitel.


 206. emma_h skriver: 18 december, 2013

  Birthe V_174 jag vet mycket väl vem H Christensen är… just därför poängterade jag SKILLNADEN i Kontraktinnehåll före påskrift där Supermodell inom MODE har HELT ANDRA rättigheter möjligheter att påverka förhandla kontraktsparagrafer i jobbet – dt vill säga 1jämförelse á la äpplen/päron av Dig alltså i föregående inlägg – så läs OM din 131 174 liksom min 133… exempelvis skrev jag "supermodeller förhandlar fram egna villkor – och just DET särskiljer dem från VANLIGA modeller som har standardkontrakt med standardparagrafer med uselt skyddsnät rättsligt såväl som ekonomiskt på kort/lång sikt" Modevärlden skiljer sig också från glamourmodellvärlden där SH en gång arbetade i. Jag har ALDRIG uttalat mig om Ss "begåvning" bara hennes Brist på Utbildning i jämförelse med ingifta framtida Prinsesskollegor + Vad för Kompetens-Nivå sagda Yrkesroll brukar kräva inför HKHarbetet!


 207. Maggan skriver: 18 december, 2013

  205 Monica

  Självklart har hon en hejarklack men av fel anledning


 208. emma_h skriver: 18 december, 2013

  Pamela P-Citat_Alternativ skulle vara att paret blir prins/furste och prinsessan/furstinnan Bernadotte utan möjlighet att representera Sverige och deras barn bör inte vara med i tronföljden.
  http://www.bonnierforlagen.se/Katalog/forum/Var-2014/Carl-Philip/
  Titeln furste/furstinna existerar ej här – är du Prins/-essa ÄR du Del av Kungahuset och därmed skyldig att jobba åt Sve&Kungahuset dvs en av folket avLÖNad dvs försörjd offentlig person/Sverige-representant. Hurpass ofta bestämmer dennes chef Kungen – likaledes blir barnen tack vare blodsband till CG i rakt nedstigande led Tronföljare med HKHrang vilket går per automatik enligt vår grundlag. Då CGB enligt uppgift tycker att CPs fråntagna KrP-titel va orättvis och alltid daltats mer med än systrarna lär CP slippa "välja" på dina alternativ HerrB eller Prins (oavsett CGs farbröder)


 209. Humaniora skriver: 18 december, 2013

  I programmet sades att Sofia värnade om djurens och barnens rättigheter………………men det rimmar logiskt sett inte med hennes
  under många år ytliga liv med bl a dokussåpadeltagande, utvikningsbilder osv. – Hade hennes engagemang i dessa frågor varit seriöst, borde/skulle hon ha valt en helt annan inriktning i sitt liv………….studerat och sökt sig till mer seriösa och för engagemangen mer lämpliga kretsar…..istället för ytligt festfolk i NY och kring Stureplan etc!!


 210. Emy skriver: 18 december, 2013

  209 Så var Surmaniora tillbaka med sin bittra avundsjuka-


 211. Ingrid skriver: 18 december, 2013

  håller med 52 elakheter det är svenska k-r duktiga på att skriva. Undrar om dom själva är fläckfria.


 212. Humaniora skriver: 18 december, 2013

  210! Emy!……jag är verkligen inte en avundsjuk person, ej heller bitter! Att du kallar mig "Surmaniora" vittnar bara om att du inte känner mig som person……………jag är privat en mycket glad och lättsam person, som lätt ser humorn i tillvaron……………………men orättvisor, falskhet, förljugenhet etc har jag mycket svårt för!!….Kan- hända då att man felaktigt uppfattas ss alltför negativ…………. ………speciellt då man reagerar på sådant som vissa människor inte klarar av att se pga sina "rosafärgade glasögon"………………………men det är ett problem de dessvärre själva inte är medvetna om!!


 213. Monica skriver: 18 december, 2013

  Kungahusets uppfattning om SH anser jag alldeles uppenbart. Av vilken anledning skulle de annars tillåta denna exponering av henne. Mig veterligt har något liknande aldrig inträffat i något kungahus.


 214. Monica skriver: 18 december, 2013

  211. Ingrid

  Det är möjligt att inte alla som har synpunkter på SH har ett fläckfritt förlutet men jag tror inte heller att någon av dem försöker få en plats i kungahuset.


 215. Pensionär skriver: 18 december, 2013

  Hur kan Sofia bli prinsessa med tanke på vad hon gjorde i sin ungdom. Samma fråga kan väl ställas till kungen. Hur kan kungen vara kung – med tanke på vad han gjorde i sin ungdom. Sofia tog betalt som modell och kungen gav presenter till sina kaffeflickor. Detta med kaffeflickorna har aldrig dementerats från kungahuset, de har bara vänta blad. Kan inte Sofia också bara vända blad.


 216. emma_h skriver: 18 december, 2013

  PENSIONÄR á la äpplen/päron – 1HKHares privatliv som ogift ungkarl dvs Singel har NOLL att göra med sakliga jämförelser & bedömning av en blivande prinsessas hela YRKESLIV som vuxen 18 år & framåt eller hennes olika kända fattade livsval att göra – fullt uppenbara i dennes CV
  Precis som Du i otaliga försök EJ alls OCH lika litet kan likställa lättklädda individer i takmålningarna på Stockholms Slott m kända publicerade bilder i herrmagasin (delvis/helt avklädda) vilket alltid ansetts va kontroversiellt att ha i bagaget då Prinsessuppdraget likt Khusets kollektiva Uppdrag är att agera föredöme/föredömligt utåt sett
  Sofia framstår ej som "bättre" för att du klankar ner på nån annan (och Kungen behöver som sagt inte kvala in som Chris D S – han föddes in i verksamheten och sitter säkert)


 217. Ingrid skriver: 18 december, 2013

  En annan Ingrid

  Vi andra aspirerar inte på en plats, vi blandar helt enkelt inte in oss själva i debatten!
  Vi måste ju skilja på att vara objektiv eller subjektiv.


 218. Pensionär skriver: 18 december, 2013

  #216
  Sofia var – precis som kungen – singel. Dessutom förekom kaffeflickorna när kungen var både gift och pappa. Varför är det OK för en man att begå felsteg men inte för en kvinna.


 219. Emy skriver: 18 december, 2013

  212 Du blir alltså såå glad o positiv privat efter att du öst din galla över Sofia. Detta forum är mao din terapi.


 220. Mona skriver: 18 december, 2013

  Hu vilka ruskiga kommentarer. Ni skriver om en medmänniska
  inte om en pryl.Undrar var ni har er empati? Mörkermänniskor.
  Lev idag 2013.
  Ni får svälja besvikelsen att ni aldrig blev modell eller dokusåpa
  deltagare. Svensk avundsjuka ?


 221. emma_h skriver: 18 december, 2013

  218 Att vara med i herrmagasin upprepade gånger i åratal var ett medvetet KarriärVal – inget "Felsteg" eller misstag, utan ngt man uppenbarligen då trivdes med Pensionär… och som sades ovan Yrkesliv/yrkesval ska jämföras med Yrkesval Om man ska vara konsekvent. Den vars bakgrund prövas för en yrkesroll livet ut bedöms utifrån sin totala kunskapsbank, kompetensnivå samt omdöme plus annat typ umgängeskretsar. Att som DU nu i efterhand yrka på "felsteg" blir bara larvig efterhandskonstruktion
  Vad CG gjort eller inte gjort i sitt privata liv är 1. inget du har exakta uppgifter på faktamässigt och 2. är enbart en privatsak mellan Kung och Drottning att reda upp hemmavid isåfall…
  Verkligen inget som påverkat CGs sätt att utföra sitt jobb – då som nu – CG&S tycks ju vara sams så varför ska DU lägga dig i det?


 222. Olga skriver: 18 december, 2013

  Till # 212, Humaniora -bästa medskribent ! Bryr inte sig så mycket ( # 210-211 ) om småflickor som SH-fans här – en del tonåringar vill ju gärna ha en svensk K.Kardashian / P. Hilton //eller ngn annan lika upplåst media-figur som de gärna " identifierar " sig med …eller kanske de trevliga damerna 80+ som oroar sig bara om barn-födslar som sådana …
  De som vågar ställa någorlunda krav och vill se ett visst kvalitet på blivande representanter är i minoriteten här …därför tack för Dina genomtänkta kommentarer !
  Att kalla andra på forumet " syr " bara för att skribenten föreslog arbeta -studera indikerar ju verkligen på nära förskola-nivån ))


 223. snickarjohn skriver: 18 december, 2013

  Pensionär 218,
  Carl Gustaf Bernadottes snedsteg och kaffeflickor har aldrig existerat.
  Det är modigt av Dig att nämna dem.
  De är bara förtal………


 224. Olga skriver: 18 december, 2013

  Till # 218 , Pensionär -Det är synd att göra Dig besviken men SH var inte singel när hon " träffade " prinsen . Den här länken var på forumet förut http://www.dt.se/nyheter/alvdalen/1.3385830-jubel-da-lena-sjong-med-larz-kristerzmade-in-alvdalen-uppskattad-show
  Läs gärna vad berättar Sofia själv …
  Och länken till hennes egen blogg om livet i NY undviker jag att lägga fram …men detta fanns på forumet också.


 225. Maggan skriver: 18 december, 2013

  220 Mona
  Citat:"Hu, vilka ruskiga kommentarer! Ni skriver om en medmänniska!"
  Själv skriver du om mörkermänniskor!? Vad är det för kommentar om inte ruskig?

  Och nej, jag är inte avundsjuk på en nakenmodell eller dokusåpadeltagare! Det är inget val jag skulle göra frivilligt för alla pengar i världen. Inte heller någon annan med lite självaktning.


 226. Humaniora skriver: 18 december, 2013

  219 Emy! En oerhört dum/fånig och i sammanhanget irrelevant kommentar! -Du förstår ju inte vad jag säger!! Att jag ifrågasätter Sofia har inte alls med hur jag är privat…………försök att tänka liter mer nyanserat, tack! Kan istället säga att ibland blir jag så oerhört trött på alla icke genomtänkta och ganska så dumma kommentarer här….många personer förstår ju inte alltid sitt eget språk och ordens reella betydelser! Bedrövligt! Men – attackera medskribenter som inte delar ens egna värderingar och dessutom på osaklig grund är man kompetent till! Vi som inte tycker om fjäsk och underdånighet, skall inte behöva bli "förföljda" av aggressiva antagonister..!!
  Vem du än är som döljer dig bakom signaturen………….tänker icke bemöta dig mer!!


 227. Humaniora skriver: 18 december, 2013

  222. Tack Olga för din kommentar………..befriande att det finns fler som reflekterar och vågar ifrågasätta!!


 228. Maryou skriver: 18 december, 2013

  223. snickarjohn, förtal? Vad rolig du är! Snart kommer någon att skriva att historierna om att Silvias pappa hörde till nazistpartiet var bara en tidningsanka.
  215. Pensionär, Sofia har redan vänt blad. Det gör hon i filmen om PP. Hon kunde inte föreställa sig att hon skulle få försvara vissa saker hon gjort i yngre dagar.


 229. mary kMaryKristiansen skriver: 18 december, 2013

  # 153 Midnattsol.
  Hvorfor har du så store problemer med at Sofia har "vendt blad" i likhet med kongen (selv om den voksne innehaver av kongerollen burde visst mye bedre enn den unge nysgjerrige Sofia som ikke hadde en hel nasjon å ta hensyn til, kun seg selv den gang!
  Og dette er jo en god test for Sofia!! Hun viser her og dokumenter at hun
  ¤ i full offerntlighet er i stand til jobbe med/i en rolle i denne
  hjelpe-organisasjonen
  ¤ bidrar i rollen som PR-ansvarlig og til og med på plass i Africa
  ¤ er i stand til på en representativ måte å fronte Playground
  ¤ er i stand til å bidra til innsamling av økonomiske ressurser
  ¤


 230. Pensionär skriver: 18 december, 2013

  Tänk om drömmar blev sanna. Då skulle insändarna som mobbar Sofia år ut och år in publiceras ( som i avpixlat) och få försvara sina synpunkter. Skulle vara rätt intressant att se i vilka åldrar dessa är. Vi lever ju på 2013-talet och inte i medeltiden. Resonemangsäktenskap förkastas av många svenskar men i Carl Philips fall är det tydligen nödvändigt då han tydligen måste inse att kärleken absolut inte kan vara ett skäl till äktenskap. Om Sofia vid ett ev. Äktenskap blir prinsessa är det väl bara kungen som kN avgöra.


 231. Hanna skriver: 18 december, 2013

  Vilket dravel! Kom med något nytt istället för att älta samma sak som ni gjort i flera år! Vad man än tycker om Sofias tidigare val i livet så har hon iaf gått vidare. Kanske något för en del 1800-tals tanter här att anamma? 🙂


 232. Pamela P skriver: 18 december, 2013

  CP bör ha förstånd att göra en "Johan Friso" och avstå sin plats i kungahuset och platsen i tronföljden för sig och sina barn. Det finns tillräckligt med tronföljare med Victorias och Madeleines barn. Även om Madeleine och Chris skulle planera det så att kommande döttrar blir lutherska prinsessor av Sverige och kommande söner blir katolska Mr O’Neill.


 233. Birthe Vejrum skriver: 18 december, 2013

  # 228 Maryou. Jeg kan ikke rigtig se nødvendigheden af at grave i eventuelle nazister i Silvias familie. Var man i Tyskland i Hitler-årene var man officielt nazist. Grav hellere i Bernadotternes samtidige, her finder man både CGs farfarsfar og hans forældre som glødende nazister – og måske flere end dem. Og var flyulykken i København, hvor den daværende svenske kronprins omkom, virkelig en ulykke? Eller var det en sabotage handling?


 234. christinavideotron skriver: 18 december, 2013

  Tyvärr är den här filmen bara ett sätt av mentorn och hovet att försöka tvätta rent byke.
  Ganska passligt att Paradise Hotell visades genast efter filmen.


 235. Kerstin Bergström skriver: 18 december, 2013

  #198 Katrina Den prins du omnämner och hans fästmö /( du glömde spionen}Det räknas som kriminellt,men att fota sig naken är ej kriminellt,Där har du skillnaden
  Citat:Vill prins Carl-Philip gifta sig med en utvikningsbrud som inte ens har någon allmänbildning– Slut citat.Är man allmänbildad skriver man inte på det sättet dessutom var det mycket kränkande.


 236. Christina Helsinki skriver: 18 december, 2013

  Sofia är nog ett underverk.

  Igen så här många kommentarer som blandar ihop henne med Sveriges monarkis framtid. Monarkin i Sverige faller inte pga henne och troligtvis inte utan henne heller.
  Har blivit slött här på sajten, orkar inte läsa som förr MEN när Sofia gifter sig med CP, kommer jag att följa kommentarerna och lusläsa dem.
  Har förstått att ett gott skratt förlänger livet.

  GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!


 237. Karin Nilsson skriver: 18 december, 2013

  Ni som känner er personligt kränkta, på Sofias vägnar, så till den grad att ni häver ur er oförskämdheter mot era medmänniskor (-skribenter) med avvikande åsikt lever inte som ni försöker lära!
  Räcker det inte med att ni skriver vad ni tycker? Och låter andra skriva vad de tycker?
  Utslitna argument som hat, bitterhet, avundsjuka, skaffa er ett liv, behov av terapi etc. är det allt ni har att komma med?


 238. T.L. skriver: 18 december, 2013

  201. Emy.

  Vi "Sofia-hatare" känner oss INTE ALLS så ensamma som du hoppas på!
  Vi är bevisligen en avsevärd skara som säger vad vi tycker om Sofias blivande roll som svensk prinsessa och representant för det svenska folket, – och har vi inte rätt till det?
  Och inga tillrättalagda tv-reportage kan få mig åtminstone att ändra uppfattning om henne, – även om hon förmodligen kommer att bli det hon föresatt sig!


 239. ingela skriver: 19 december, 2013

  Nu har jag sett en del av programmet om PP. Orkade inte se hela.
  Men jag måste erkänna att Frida och Sofia gör ett kanonjobb där nere.

  Sedan kan man ju konstatera att Frida är den som verkligen visste vad hon ville med sitt liv. Hon valde rätt linje på gymnasiet och tog sedan även magisterexamen i Umeå. Att hon sedan jobbade med
  fotomedellandet kan jag också förstå. Pengar måste man ju ha! Det var också hon som bestämde sig för att starta PP och är ju egentligen grundaren också. Eller hur?


 240. ingela skriver: 19 december, 2013

  Fortsättning 239

  Sofia då? Inte valde hon någon bra eller nyttig linje i gymnasiet för att kunna hjälpa till i Kapstaden. Hon valde estetisk linje inriktning sång och dans. Sedan tog utbildningarna slut. Alla andra val hon gjorde hade hon ingen nytta av där nere! Slitzfoto och tävling sedan Paradis hotell lite bilder utan kläder m m. Hon förberedde sig inte alls för att uppfylla sin dröm. Att hjälpa utsatta barn eller hur?

  Frida känns äkta men det gör tyvärr inte Sofia! Detta var en proppagandafilm om Sofia men så dj dumma är nog inte alla att de går på detta!


 241. Kristine skriver: 19 december, 2013

  Men hur ska Sofia kunna fortsätta sitt arbete med projektet i Sydafrika om hon blir prinsessa? Måste hon inte avsäga sig detta, precis som prins Daniel fick göra med sitt gym? Hon får väl inte uppbära inkomster därifrån?


 242. emma_h skriver: 19 december, 2013

  232_PP …tvärtom…
  alla barn blir tronföljare enligt reglerna. villkoret för giftermål m tanke på att CO var katolik var att barnen skulle ej bli katoliker utan fostras enligt den Augsburgska Trosbekännelsen. barnen "tillhör" kungahuset liksom Herr O gifte in sig i CGs familj och ej M in i makens dito… likaledes har inget av dessa hypotetiska barn sin fars efternamn som medlemmar av SvKungahuset & med HKHrang, PamelaP
  Oavsett vad Du anser "bör" ske så kommer det icke ske – då CP låter andra tala/bestämma åt sig i det mesta (se Design-Gate) samt att CG skulle aldrig drömma om att degradera sin favoritson


 243. rasmus skriver: 19 december, 2013

  Hur har Sofia det med verkligehetsuppfattningen, ångrar dom "två tillfällen", menar hon bilderna där hon sitter på stranden med bakbundna händer, helnaken fotoserien från New York studio, hånglandet med Jenna Jameson i Las Vegas, bar turnerundorna….

  Ja barn/ungdomsprogramet "Paradise Hotel" & Slitzbilderna med ormen framstår som oskyldiga i hennes digra CV, ja visst är det ett sådant fruntimmer Sverige behöver för att stärka monarkin!


 244. Marianne skriver: 19 december, 2013

  Bra sagt "243 rasmus", mitt i prick!


 245. ingela skriver: 19 december, 2013

  243 Rasmus Sofia har ingen verklighetsuppfattning har jag märkt. Hon ändrar lite som hon tycker gagnar henne för stunden.

  Undrar när hon hann plugga i NY med tanke på allt festande?

  Mycket bra skrivet av dig! När man läser vad som händer i Paradis hotell denna omgången undrar man om det gick till så när Sofia var med i detta programmet.


 246. Birthe Vejrum skriver: 20 december, 2013

  # 241 Kristine –
  Det går jo fint for Silvia at arbejde med Childhood, så hvorfor skulle Sofia ikke klare at arbejde for PP?


 247. Eva M skriver: 20 december, 2013

  emma_h 181 jag går också på fakta PP får bidrag från Postkodmiljonären jag tittar varje vecka dom visar förmånstagare som inte har 90 konto ibland. Ikväll på TV3 och programmet Miljonjakten så visade dom en förmånstagare som just var PP. Så där har du fel. God jul på dig. Eva M


 248. emma_h skriver: 21 december, 2013

  Eva M
  Detta debatterades av 3-4 medskribenter i annan tråd… Redan där påpekades av nån ev snickarjohn om det där m erhållande av bidrag inte alls via Postkodlotteriet då 90konto saknas Utan via postkodlotteristiftelsen dvs ngt HELT annat som jag angav i min f.d. text till dig – så läs om det är du snäll. då diskussionen urartat något kontaktade jag Lotteriinspektionen för att få fakta. Den ansvarig för PKLstiftelsen + Postkodlotteriet sa att det stod FEL på både TV3s hemsida och Postkodslotteriets hemsida. Med tanke på att 90konto saknas kan de EJ va "förmånstagare" & erhålla regelbundet stöd. Dock kan de ansöka repetitivt om specifika projektstöd som bedöms från fall till fall – förutsatt att de skött sig i föregående projekt med redovisning & uppfyller utlovade mål Thats It!! GodJul du med…


 249. emma_h skriver: 21 december, 2013

  Och samma besked/faktauppgifter gavs tillika via FRII & Svensk Insamlingskontroll EVA M – så det är du som misstagit dig
  jag kollade detta åt en äldre släkting o tillika förbannad Postkodslotterikund som en gång valt att gå med hos PKL m tanke på just 90kontosregeln då 90konto flaggar för kvalitet & trygghet


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar