En lunch på slottet innan avresan mot Oslo och skid-VM

En lunch på slottet innan avresan mot Oslo och skid-VM
Annons

Under gårdagen åt kronprinsessan Victoria och prins Daniel en lunch finansmarknadsministern Peter Norman. I morgon torsdag ska de närvara vid skid-VM i Oslo.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia samt kronprinsessan Victoria och prins Daniel åt under tisdagen lunch med finansmarknadsministern Peter Norman.På hovets hemsida får vi veta att de ska äta lunch med alla de nya ministrarna i regeringen under våren och att det då ges tillfälle för diskussion och en orientering kring ministerns ansvarsområde. Idag onsdag, ska kronprinsessparet ordna en lunch på slottet för migrationsminister Tobias Billström. Och så på torsdag den 3 mars ska de som bekant närvara vid skid-VM i Oslo.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

36 kommentarer till “En lunch på slottet innan avresan mot Oslo och skid-VM”

 1. Elvira M skriver: 2 mars, 2011

  Varför har de senaste bilder på hovets hemsida varit svart-vita? Gillar färger bättre.


 2. elsa_67 skriver: 2 mars, 2011

  Det är ju också en sysselsättning att äta lunch varje dag.


 3. snickarjohn skriver: 2 mars, 2011

  Det finns ingen lämplig rubrik att dela med sig detta under:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8646580.ab


 4. Ronja skriver: 2 mars, 2011
 5. Observant skriver: 2 mars, 2011

  Vad är det för tantstil Victoria har lagt sig till med? Frisyren är lika tråkig som kläderna. Inte behöver man lägga sig till med en sådan stil bara för att man gått upp några kilon.
  Vi har vant oss vid att se en ursnygg Victoria med otroligt snygga outfit 2009 och 2010. Vad har hänt?


 6. rasmus skriver: 2 mars, 2011

  #3 snickarjohn.
  Man tror INTE det är sant att Carl Gustaf begär ytterligare påökt för sitt leverne, vem var det som pratade om “stekta sparvar som kommer flygande i munnen….” häromåret?

  Vilket svammel från hovet att prata om bröllopet som var förra året och Daniel Bernadottes utbildning?
  Vad är det som kostar där, studiebesök och luncher?
  Nej det verkar som om familjen Bernadotte nu tappat förankringen i verkligheten, skulle hedra dom ifall dom gjorde ett upprop för Sveriges låginkomsttagare att få påökt som inte har miljoner och ytterligare miljoner på banken att använda till bröllop och vidarutbildning.

  Nu börjar det s.k svenska kungahuset likna ett stort skämt. vart har stilen och arbetsmoralen tagit vägen?


 7. Birgitha skriver: 2 mars, 2011

  # 3. Gör som Pia.


 8. L. skriver: 2 mars, 2011

  Victoria looks great! It just lunch with local men..:)


 9. Sthlm skriver: 2 mars, 2011

  #3
  Nu är det väl dags för regeringen att sätta ner foten. Apanaget bör sänkas istället för att höjas. Inte kan svenska folket acceptera att Madeleine och Carl Philip glider omkring på det sätt som de gör med rätt till apanage. Det bör absolut räcka med att kungaparet och kronprinsessparet representerar Sverige. Daniels prinsskola är väl heller inget som svenska folket ska betala. Här får väl Victoria öppna plånboken om maken inte själv kan finansiera sina studier.


 10. Emma skriver: 2 mars, 2011

  Jojo minsann, det kostar nog en hel del att driva Haga Slott också. Där finns nog en hel del personal som ska avlönas och sedan allt annat förstås som t ex uppvärmning av alla byggnader på slottsområdet. Och så ska förstås prins Daniel avlönas och han är nog inte billig i drift.


 11. Marianne skriver: 2 mars, 2011

  Har Victorias stylist slutat?


 12. Emma skriver: 2 mars, 2011

  Med en president i stället för en kung blir nog inte kostnaden för apanage lika stor. Nu avlönar vi alla kungens barn. Prins Daniel ska väl också ha apanage och sedan Sofia Hellqvist och Chris O´neill. Med en president behöver vi ju inte avlöna alla presidentens barn med äkta hälfter. Nu utökas den svenska representationen genom giftermål, inte genom verkliga behov. Var någonstans har man en sådan rekryteringsfilosofi!


 13. Bittan skriver: 2 mars, 2011

  # 5, håller med, men det är väl så att svartvita bilder syns inte “figuren” så markant som i färg.

  Men man behöver ju inte ha en tantstil för att man gift sig.


 14. irene björkeroth skriver: 2 mars, 2011

  det är bekymmersamt om svenska folket hela tiden skall betala mer o mer, detta borde hovet tänka på , de kan sälja ut saker från alla slotten, det fick överklassen göra i england…..


 15. Gittan skriver: 2 mars, 2011

  När jag såg den här bilden på hovets hemsida igår funderade jag varför de lägger ut den alls…Är det för att matcha stämningen…?
  Tant Victoria tycks lägga sig vinn om sin nya tråkstil… Hemmafruoutfit från topp till tå…Så det passar ju bra med att satsa på svartvitt….
  Hela gänget ser ju fruktansvärt besvärade ut med påklistrade stomatolleenden…


 16. Elvira M skriver: 2 mars, 2011

  “12. Med president blir det inte mycket billigare, det finns fortfarande alla statens byggnader som måste underhålla osv. Och glöm inte alla de människor, som nu jobbar i hovet. De får lön från staten (skattepengar) men de är också skattebetalare själva, men om i repuklik alla kanske inte hittar ny jobb skulle socialkostnader bli högre och skatter mindre. Bara en sida av mångfaldig sak.


 17. pia skriver: 2 mars, 2011

  Kungens sanslösa krav börjar närma sig gränsen för vad svenskarna kan tolerera. Har han ingen hut i kroppen? I Frankrike gjorde de revolution när de fått nog. Visst är vi nordbor tåliga men när det väl gått för långt… Gustav Vasa fick känna på dalkarlarnas missnöje, glöm inte det. Än finns det kullor och masar som kan protestera. Backa nu innan det är för sent, C-G.


 18. Emma skriver: 2 mars, 2011

  #16 Elvira. Man kan inte upprätthålla en verksamhet som kungahuset enbart för att personalen skulle bli arbetslösa annars. Så är det överallt i samhället. Staten får ta över förvaltningen av de fastigheter som redan nu ägs av staten. Slotten skulle kunna säljas ut och dra in pengar till statskassan. Gör om de statsägda slotten till hotell eller “vandrarhem” eller någon annan intressant verksamhet för skattebetalarna och turister.

  Kungen får ju behålla sin titel även om republik införs men statschef är han förstås inte. Han behöver inte ens markera sin titel med ex-kung, han får behålla titeln kung.


 19. Julia skriver: 2 mars, 2011

  Har Victoria börjat extraknäcka som flygvärdinna?


 20. fia andersson skriver: 2 mars, 2011

  Ansern ohemult att öka kungens apanage med 8 miljoner då man vet hur mycket lönerna ökas för anställda i allmänhet.
  Kanske kunde silvia ha lärt Victoria lite hushållssysslor som att laga enklare maträtter eller låtit victoria gå på hushållsskola.
  Upprustningen av haga blev dyrare än beräknad , vilket till en del berodde på att ändringar och synpunkter skedde rätt ofta av Victoria m.fl och sådant kostar alltid pengar. Klädsamt om Victoria kanske kunde bidraga lite ur egen ficka.
  Anser även att Daniels utbildning mm ej är skäl att höja apanaget. Kostar hans luncher och möten så mycket??
  Instämmer med övriga om att ej öka apanage med tanke på Carl-Philips samt Madeleines spendersamma liv och leverne. Inte så att jag missunnar dem det, men tycker ej att en ökning är befogat med dett belopp utan att Kungen . m.fl kan skjuta till ur egen kassa, vilket var tänkt till en del vad gäller brölloppet. vet dock om det skedde eller ej.


 21. Charlotte skriver: 2 mars, 2011

  Mycket märkligt foto.
  Varför håller samtliga personer händerna på “prins Daniel maner?”
  Ett skämt.
  Victoria ser ut som hon är på pappas scoutmöte.


 22. Kristine, Oslo skriver: 2 mars, 2011

  Så fint at de kommer på besøk til oss, og til Holmenkollen! Hjertelig velkommen skal de være. Det blir fint med de norske og svenske kongefamiliene sammen på kongetribunen, midt under den fabelaktige folkefesten som pågår i Kollen om dagen. Jeg tror de svenske gjestene kommer til å trives.

  Det antydes at kronprinsesseparet skal bo hos kronprinsparet på Skaugum. Da skal vel kungaparet bo hos kongeparet på Slottet.

  Jeg er overbevist om at Victoria og Haakon har et meget hjertelig og godt forhold til hverandre, og ikke minst Victoria og Märtha. Det ser ut som forholdet mellom de to kongeparene også er godt. Hvor hjertelig det er vet jeg ikke, men jeg tror det er godt.

  Heldigvis er isen brudt mellom våre to kongehus i disse to siste generasjonene. Deres kong Gustaf Adolf var en hedersmann, men jeg tror også han ble et offer for kong Olavs bitterhet og vrede etter alt som skjedde under krigen. Forholdet mellom dem var, tror jeg, ganske kjølig.

  Men de to generasjonene som lever nå har satt en strek over det.


 23. Nano skriver: 2 mars, 2011

  Är det inte dags att skrota gamla seder nu på 2010 talet. Varför skall kungahuset äta lunch med den ena ministern efter den andra ? Dom har ju ingen rätt att blanda sig i politiken eller hur landet styrs överhuvudtaget. Allt är en schablon från forna tider då kungen hade makten.”Kungafamiljen jobbar hårt”, ingen kan väl med bästa vilja i världen påstå att det är ett tungt arbete att äta lunch med någon, att “närvara” vid olika tillställningar eller att närvara i skidVM i Oslo !
  Finns det någon som kan komma med ett svar om den sk. “PR:en” som dom sägs göra för landet ? Hur har det gynnat landet och invånarna ? Brasilien är omtyckt av familjen när det gäller officiella besök och där gynnas Silvias släktingar nog betydligt mera än svenska folket.


 24. Christina Helsinki skriver: 2 mars, 2011

  Oslo skriver så vackert. att jag får tårar i ögonen.

  Har besökt Holmenkollen. Kriget i Sverige förde ju oss alla samman. Isen är bruten.


 25. [email protected] skriver: 2 mars, 2011

  Sluta skriva elaka anonyma kommentarer, heder åt den som vågar stå för sin åsikt öppet . Att gnälla är lätt men tänk efter först.
  Hur många skulle skkriva här om man var tvungen att skriva namn och adress?

  Mona


 26. Linda skriver: 2 mars, 2011

  Daniel får inget apanage , de bestämdes redan vid bröllop. sen kan man ju tänka på alla folk som jobbar åt hovet som får lön och betalar skatt. de kostar om man vill hålla alla bygnader fina.


 27. Ingalill skriver: 3 mars, 2011

  Men snälla nån.Det syns ju tydligt att det är ngt på gång.Det går inte att dölja med skärp och långa scarves.Jag retar mig mest på att Madeleine bara sysslar med en fråga som svensk prinsessa.Jfr Anne av England som har ca 365 uppdrag/år.Tycker hon ska avsäga sig rätten till kronan och fortsätta sitt New York-liv i lugn och ro.Eller komma hem och hjälpa Victoria under våren och sommaren…


 28. hilde skriver: 3 mars, 2011

  De reiste til Oslo etter den lunsjen i går. De var tilstede under medalje utdelingen i går kveld. Victoria og Daniel fikk like mye jubel som medalje vinnerne da tilskuerne kunne se dem på storskjermen.

  Ja Kristine, Victoria har jo omtalt Haakon(og Frederik) som sin storebror så de har nok et nært forhold. Det samme tror jeg gjelder Victoria og Märtha.
  Jeg trodde kongefamilien hadde flyttet til Kongsseteren under ski-VM,men det er vel plass til Sveriges kongeligheter også der.
  Bor Victoria og Daniel privat under sitt opphold i Oslo bruker de jo mindre av sitt apanasje og det bør vel glede svenskene som sutrer over at kongen vil ha 5 millioner ekstra.


 29. hilde skriver: 3 mars, 2011

  #2
  Å spise lunsjer med politikere,representanter for det offisielle Sverige,representanter for ulike organisasjoner osv. er en del av jobben som kongelig og statssjef.
  Det gjør kongelige i alle land og det måtte også en president gjort om man har det.
  Hva synes man at de kongelige skal gjøre da?
  Hvis de ikke representerer er det feil, hvis de representerer er det også feil. Merkelig.


 30. Vicki skriver: 3 mars, 2011

  Jag bara ser och hör hur de har väldigt roligt åt att det finns folk som gnäller om allt när det gäller dem.

  T.ex. detta att Prins Daniel står med händerna i kors över det heligaste, och man står ju som man brukar eller som det naturligast blir i vissa situationer, och när Victoria var i Amiraten, var det hädelse att stå med händerna i kors så.
  De skämtar säkert om att nu står de så allihopa, alltid retar det väl någon ha ha…………


 31. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 3 mars, 2011

  Gud så jobbigt det måste vara att jobba för en lunch!
  Jag har också ätit lunch,utan fotografer,tack o lov!


 32. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 3 mars, 2011

  Men Emma!
  Vi vill inte ha president.Blir inte billigare!Du,titta ut i världen får du se,hur det ser ut med prsidenter.Usch.Se,på Libyen,gyptien,mfl länder.


 33. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 3 mars, 2011

  Rättelser,Egyptien!


 34. Kristine, Oslo skriver: 3 mars, 2011

  # 24
  Hei Helsinki!

  Takk for “komplimentet”. Din statsminister er også på plass i Kollen. Hun er sammen med de to platten-deutschere Reinfelt und Stoltenberg. Så ingen av dem bruker tiden sin på å styre landet sitt om dagen.

  Kanskje Halonen kommer også?

  Hurra for deg. Du skal slett ikke sensureres som noen av svenskene her sier, men komme med dine små pileskudd fra øst, i fred, fryd og frihet.


 35. hilde skriver: 4 mars, 2011

  Emma

  At man ved monarki må betale for statssjefens barn og deres ektefeller er ganske naturlig. De har som jobb å representere og derfor skal de avlønnes for det.
  I Norge har både kongeparet og kronprinsparet hver sin stab med flere medarbeidere. Søsteren til en arbeidskollega av meg jobber som HMS- leder på slottet for hoffets ansatte. Et hoff er som en bedrift.
  Haga eies av staten og derfor skal utgiftene dekkes av staten. Victoria og Daniel disponerer bare slottet og de har ikke hatt mulighet til å bestemme noen ting angående renoveringen. Den private delen av slottet har de bekostet selv. En renovering er ikke noe man gjør hvert år heller.


 36. LinaLina skriver: 4 mars, 2011

  # 25

  Det verkar att SvD: s webb har befolkats av republikaner eller spydigt folk. Riktiga republikaner (t. ex min make) öser inte ut spydigheter mot kungafamiljen utan försöker påverka politiker. Riksdagen behöver majoritet för att förändra statsskicket.

  Jag såg igår att Reinfeldts, även Filippa, Finlands statsminister och Stoltenberg är i Holmenkollen. Tänk om kungafamiljen inte var där. Vilket klagande. Kommer ni ihåg hur det klagades kungafamiljens frånvaro under Handbolls VM?

  Visst, offentliga personer måste tåla kritik, men kränkande ord är verkligen inte lämpliga. Jag tror som du #25, om vi inte var anonyma skulle de värsta spydigheterna falla bort. Kritik är helt på plats.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar