“Estelle är väldigt glad”

Annons

Familjen på Haga slott växer och i mars nästa år väntas prinsessan Estelle bli storasyster. “Hon är väldigt entusiastisk och glad över det” säger prins Daniel till Svensk Damtidning.

Prins Daniel närvarade under söndagen under Idrottens dag och Prins Daniels lopp i Hagaparken. Prinsessan Estelle är ännu för liten för att delta, loppet är för barn i åldrarna 6 till 12 år, men hon är redan en aktiv tjej enligt sin pappa. För TV4 berättade Daniel att Estelle just nu verkar mest intresserad av kullerbyttor, studsmatta och gymnastik.

Annons

danielslopp

Under Idrottens dag var 1500 barn anmälda till motionsloppet runt parken och det gavs möjlighet att prova på 45 andra sporter och idrotter. Hälsa och idrott är ett av prinsens hjärteämnen och han vill gärna inspirera barn och ungdomar rör sig mer, något som kan vara svårt när Ipads och spel stjäl uppmärksamheten.

– När vi var unga fanns äventyret utomhus, men i dag kan man får världens äventyr i soffan framför Ipaden, så det är en utmaning. Men jag tror att det behövs mer radikala åtgärder, säger prinsen till Svensk Damtidning.

ste_estelle_storasyster2

I mars nästa år väntas prinsessan Estelle bli storasyster. Prins Daniel är själv lillebror till Anna Westling Söderström, 44, och kronprinsessan är som vi alla vet storasyster till prins Carl Philip, 36, och prinsessan Madeleine, 32.

– Det känns jättebra, men det är en lång bit kvar så vi får hålla tummarna att allt går bra, säger prinsen om det härliga gravidbeskedet.

Prinsessan Estelle och hennes framtida syskon växer upp på Haga Slott, precis som kungen och hans systrar, de så kallade Hagasessorna, gjorde.

ste_haga_slott

Besök den kungliga barnbloggen för retrobilder från kungabarnens barndom.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures och Charles Hammarsten.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till ““Estelle är väldigt glad””

 1. Marianne skriver: 6 september, 2015

  / men i dag kan man får världens äventyr i soffan framför Ipaden, så det är en utmaning. Men jag tror att det behövs mer radikala åtgärder, säger prinsen till Svensk Damtidning./

  Ja det är viktigt med motion, det är hemskt att se alla unga kutryggar med ipads och mobiler idag.


 2. Britt skriver: 6 september, 2015

  Det klart att Estelle tycker att detta är spännande.
  Hon verkar ju gilla sina små kusiner mycket.
  Får hoppas att hon fortsätter att tycka att det är lika kul när bebisen kommer hem.
  Min systerdotter tyckte det var otroligt roligt att bli storasyster men när bebisen kom hem sa hon direkt:
  "Det var väl onödigt att ta hem honom till oss"


 3. Anna Gabrilssvenskdamtidning skriver: 6 september, 2015

  Grattis underbara familj. Till graviditeten. Hoppas allt går bra tills barnet kommer i mars nästa år 2016.


 4. Marguerithe skriver: 6 september, 2015

  Grattis lilla Solskensprinsessa!


 5. Hanne J skriver: 6 september, 2015

  Det bliver spændende for Estelle og hun er så gammel, at hun kan "hjælpe" med at passe…… og undgå den jalousi, der let opstår, når der kommer endnu en baby og man selv stadigvæk er det.
  Hun har allerede vist kærlig omsorg for Leonore.
  Og om det bliver en lillesøster eller lillebror er jo uden betydning, også mht til arvefølgen. Der er kun at ønske Victoria en dejlig og problemfri ventetid og at hun, Daniel og Estelle nu sammen kan glæde sig til familieforøgelsen.


 6. Elisabeth Aronsson skriver: 6 september, 2015

  Jag blir på riktigt gott humör när jag ser Estelle på bild hon har en speciell utstrålning, det kan bero på att man sett henne på bild alltifrån hon föddes och sedan allt eftersom hon växt upp, men go är hon den tösen och kommer att bli en perfekt lite lillgammal storasyster!!


 7. Linnea skriver: 6 september, 2015

  Lilla gumman! Det bäst barndomsminne man kan äga är den att bli storasyster.Den kärleken böjer och formar oss livet igenom.Du passar så bra till det Estelle.


 8. Brita Pettersson. skriver: 7 september, 2015

  Så roligt för Estelle.


 9. Kristina skriver: 7 september, 2015

  Önskar all lycka. Då Estelle nu får ett syskon, kommer han el hon ta platsen eft henne i tronföljden. Kan ej tänka mig annat. Hoppas verkl allt går bra.


 10. Obs skriver: 7 september, 2015

  Nu hamnar lilla sessan i skymundan och blir ett barn i mängden och det kan nog kännas skönt för både henne och föräldrarna. Barn ändrar sig snabbt och det där gulliga omvandlas plötsligt till något annat. Det är bara att titta på gamla klipp från Victorias uppväxt där hon vid något tillfälle snäser av media.


 11. Emilia skriver: 7 september, 2015

  #10 Det var väl ändå att överdriva lite grann. Bara för att man blir irriterad på att människor följer efter en med kameror och snäser till så är man inte en otrevlig människa. Finns en gräns av hur mycket man klarar av.


 12. Ingrid skriver: 8 september, 2015

  En kopia av sin pappa!


 13. Kristina skriver: 8 september, 2015

  Behjärtansvärt uppdrag som Daniel gör.


 14. SveaSv.damtidn skriver: 23 september, 2015

  Vår härliga,lilla,söta prinsessa! Jag skulle så gärna vilja höra hennes kommentarer då de diskuterar där hemma. Får för mig att hon är mycket duktig, snabb i replikerna,sprallig, har roliga kommentarer och förstår humor…Hoppas jag har rätt! Det är nog en fantastiskt fin liten familj. Vi får kanske höra lite mer av henne i "svt:s Julprogram? Jag hoppas! Ha det bra!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar