Exklusivt för Svensk Damtidning! Stor intervju med prinsessan Birgitta

Exklusivt för Svensk Damtidning! Stor intervju med prinsessan Birgitta
Annons

Birgitta-Suvad

Om bara några dagar flyger prinsessan Birgitta från Mallorca till Stockholm för att fira sin 80-årsdag på Drottningholms slott med de 70 närmaste.
Men redan innan jul tog prinsessan emot Svensk Damtidning för en exklusiv intervju på sitt älskade Mallorca. Vi sågs på golfklubben Club Santa Ponsa, där prinsessan spelar golf fyra timmar varje dag.

Annons

Hon var avslappnad, frispråkig och glad och ville absolut inte bli titulerad prinsessa.

– Vad gör man i Sverige, säger du antar jag? Jag tar inte illa upp. I couldn’t care less, sa Birgitta och skrattade stort.

Birgitta-Anna-Suvad

I intervjun, som finns att läsa i det nya numret av Svensk Damtidning, delar Birgitta generöst med sig av berättelser ur sitt rika liv, fyllt av både ljusa och mörka stunder. Ett liv som bjudit på stor kärlek, fina barn och barnbarn – men också sorg efter pappa, arvprins Gustaf Adolf, och barnbarnet som bara fick leva tre dagar.

Av: Anna von Koch.
Foto: Suvad Mrkonjic.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Exklusivt för Svensk Damtidning! Stor intervju med prinsessan Birgitta”

 1. Marja skriver: 11 januari, 2017

  Best regards and congratulations to fine princess Birgitta. I have always followed stories about your lifestyle, because my birthday will be 80, too, this year.


 2. Stefan skriver: 11 januari, 2017

  Kungens systrar, med undantag av Christina, har sannerligen inte gjort många knop för att stödja sin bror i dennes ämbete. Margaretha och Désirée är närmast att betrakta som folkskygga och Birgitta i princip bofast på golfbanan.


  1. Marguerithe skriver: 11 januari, 2017

   På Kungens 70-årsdag tackade Christina för vad Kungen gjort för systrarna och deras familjer under åren. Säkert sant att Kungen månat om alla.


  2. Grötchen skriver: 11 januari, 2017

   Du är aldrig nöjd!

   Hade de deltagit i arbetet hadedy gnällt över kungafamiljens storlek, antal arbetande personer och att de antagligen också fått del av apanaget för sina insatser.

   Försök nu se det positiva i att de inte hjälpt till och minska ner på ditt gnäll!


 3. Christian Johansson skriver: 11 januari, 2017

  finns ingen ny syskon bild på alla tillsammans vilket skulle vara kul och se för det är ju sällan alla samlas. skulle vara kul med syskon bild och familjebild på alla på festen på Drottningholm


 4. Mats skriver: 11 januari, 2017

  Härlig självständig prinsessa och lika förtjust i cigaretter som danska drottningen.Men det talar man inte om.Grattis!!!!


 5. Ketty Magnusson skriver: 11 januari, 2017

  Stefan!


 6. Pia skriver: 11 januari, 2017

  Birgitta gifte sig långt innan brodern blev kung. Hon flyttade till sin makes land och fick tre barn. Margareta bosatte sig i England, fick också tre barn. Det är inte bara att sticka iväg till Sverige för ett uppdrag. Desirée är väl den som kunde ha ställt upp, men inte gjort det. Christina fanns verkligen vid sin brors sida, fram till bröllopet med Silva. Hon har också efter det varit på plats med eller utan “rasslet”, som hon humoristiskt kallade juvelerna i en intervju.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar