Exprinsessan Alexandra har fått ett jobb

Annons

Alexandra[1]

Grevinnan Alexandra av Frederiksborg tar sitt första steg ut i arbetslivet i Danmark. Exprinsessan är lika hemtam i finansvärlden som i slottssalongerna – och tycker att det känns skönt att börja jobba igen.

Alexandra blir nu styrelseledamot i det schweiziska läkemedelsföretaget Ferring Pharmaceuticals, som utvecklar och säljer produkter inom bland annat fertilitet, gynekologi och urologi.
Det är en duktig affärskvinna, en gång mycket eftertraktad i finansvärlden i Hongkong, som nu börjar hos Ferring Pharmaceuticals, och doktor Frederik Poulsen säger att företaget ser fram emot av att få dra nytta av Alexandras erfarenheter.

Måste tjäna sitt eget levebröd

Annons

Som prinsessa engagerade hon sig starkt i olika humanitära organisationer som UNICEF och Dansk Blindesamfund. Men danskarna har länge undrat över hur Alexandra tänkt förtjäna sitt levebröd efter att sötebrödsdagarna som prinsessa är över. Nu vet vi att det är läkemedelsindustrin som får dra nytta av hennes digra meritlista.

Kontor världen över

Lämna Danmark behöver hon inte heller göra, Ferring Pharmaceuticals finns i 40 länder, och Danmark är ett av dem. I Köpenhamn ligger Ferring International Pharma Science Center.
Och nog får man anta att Alexandra längtar efter att få bita tag i riktigt saftiga arbetsuppgifter igen.

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: IBL

Se hur Lilian reagerade på Svensk Damtidnings oväntade fråga

Dela på:

Annons

Laddar