Se bilderna när kungaparets paradrum blev chockrosa

Kungaparet på konsert i Rikssalen på Stockholms slott.
Vilken förvandling! Kungaparet fick vara med om en ”total make over” på Kungliga slottet i går kväll. Deras paradrum bytte färg till chockrosa och själva satt de på första parkett.
Annons

Musiken fyllde Kungliga slottet i går kväll. Det var legendariska manskören Orphei drängar från Uppsala som stod på scenen, tillsammans med hovsångerskan och sopranen Elin Rombo, och hela den mäktiga Rikssalen badade i rosa ljus. En ”total make over” med kungliga mått mätt…

Annons
Rikssalen på Kungliga slottet i ny skepnad. Under konserten med Orphei drängar och Elin Rombo blev hela rummet rosa.
Chocking pink! Och intrycket blev ännu starkare eftersom det är riktigt högt i tak.

I alla fall jämfört med hur det brukar se ut i Kungliga slottets paradrum från 1755:

Rikssalen under kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllopsmiddag den 19 juni 2010.
Rikssalen som ”sig själv” under kronprinsessan Victorias och prins Daniels oförglömliga bröllopsmiddag den 19 juni 2010.

Kungaparet lutade sig tillbaka i sina guldstolar och de fick alltså se ”sin” Rikssal i ett helt nytt sken. Men framför allt fick de njuta av Orphei drängar och Elin Rombo som bland annat sjöng Bellman, Stenhammar och Rossini, men också nutida musik av Anders Hillborg.

Drottning Silvia vid konserten med Orphei drängar och Elin Rombo i Rikssalen på Kungliga slottet.
Drottningen var förväntansfull.

Drottningen hade valt en klassisk blå-vit-rutig Chanel-look för kvällen, och kungen matchade i dubbelknäppt marinblått.

Jubel för hovsångerskan Elin Rombo och Uppsala-kören Orphei drängar vid konserten i Rikssalen på Stockholms slott. Till höger skymtar körledaren Cecilia Rydinger-Alin.
Jubel för hovsångerskan Elin Rombo (just nu aktuell i Rosenkavaljeren på Operan i Stockholm) – och för Uppsala-kören Orphei drängar som funnits ända sedan 1853! Till höger skymtar körledaren Cecilia Rydinger-Alin, som även är rektor för Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Kungen pluggade ju i Uppsala som ung kronprins och med Orphei drängar på scenen fick han säkert en och annan nostalgikick från den tiden. Han har ett stort och djupt musikintresse och det är framför allt ett favoritstycke som han älskar – Lars-Erik Larssons lyriska svit Förklädd Gud från 1940, med text av poeten Hjalmar Gullberg. När det framförs i Stockholmstrakten händer det ofta att kungen sitter i publiken helt privat.

Kungaparet på konsert i Rikssalen på Kungliga slottet.

Annars gillar han rockgruppen Pink Floyd och särskilt den musik som de gjorde på 1970-talet, det berättade han själv i en intervju med Svenska Dagbladet för några år sedan. Då bjöd han också på den här listan över sin musiksmak:

1. Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson

2. Duke Ellingtons Is God a three-letter word for love? framförd av Alice Babs.

3. Gammal Fäbodpsalm av Oskar Lindberg.

4. Joaquin Rodrigos Concierto de Aranjuez – gitarrspel av Göran Söllscher.

5. Pink Floyds Wish you were here.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Se bilderna när kungaparets paradrum blev chockrosa”

 1. josefin skriver: 20 september, 2018

  en icke-händelse – scensättning för en konsert


 2. Pia skriver: 20 september, 2018

  Oj , kungen och jag har något gemensamt nämligen några musikfavoriter! Det mest överraskande för mig var att han tycker om Pink Floyd och deras “Wish you were here”. Nu måste jag spela den tror jag. Det var en tid se´n sist.
  Rodrigez är väldigt bra och “Förklädd gud”, L-E Larssons underbara tonsättning till Hjalmar Gullbergs vackra diktcykel hör till det bästa som finns – tycker jag (och tydligen Hans Majestät). Trevligt.


 3. vesna skriver: 20 september, 2018

  Musik på slottet. Festivalen äger rum mellan 6-29 september. Nästan varje kväll är det stora upplevelser. Lyckliga människor som kommer att höra och se de finaste.


 4. konsttanten skriver: 21 september, 2018

  Nu kommenterar jag kungens klädsel för ovanlighetens skull. Den blå kostymen är supersnygg, och äntligen verkar byxbenen vara lite smalare; den sitter perfekt!!
  Vilken underbar kväll det måste ha varit!


  1. Desirée skriver: 21 september, 2018

   Ja, fast nu får de inte bli smalare. Åtsittande byxben i det offentliga rummet är en styggelse! Tights utan täckande överdel kan man ha hemma, inget för andra att se varenda kroppskurva. Snyggare om Silvia hade haft kjol i den mörkblå färgen i dräktjacksbanden.


 5. Asta skriver: 21 september, 2018

  rummet chockrosa och de de närvarande blev högröda


 6. MILIA skriver: 22 september, 2018

  Det arbete som Orphei drängar, Elin Rombo, Anders Hillborg, ljustekniker, körledare m fl lagt ner för att att skapa en konstupplevelse resulterade alltså i en ”icke-händelse” enl. kommentar. Vad är väl en ”icke-händelse” på slottet?
  Säkert ”alldeles, alldeles underbar”… !


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar