Felipe vikarierar nu för sin sjuke pappa

Annons

Kronprins Felipe och kronprinsessan Letizia.

Kronprins Felipe och kronprinsessan Letizia.

Kronprins Felipe och kronprinsessan Letizia har nu blivit inhoppare för den ännu sjukskrivne kung Juan Carlos och drottning Sofia. Den spanske kungen har som vi tidigare skrivit om opererats för en tumör i lungan.

Annons
Annons

Nu är det kronprins Felipe och hans maka kronprinsessan Letizia som får ta över alla plikter som tidigare låg på kung Juan Carlos och drottning Sofia. De mötte i måndags presidenten för den Europeiska kommissionen Jose Manuel Barroso och höll sedan en galamiddag på slottet.

Kronprinsparet med Mexikos presidentpar.

Kronprinsparet med Mexikos president Felipe Calderon med maka.

Tidigare på dagen hade de också ett möte med den mexikanske presidenten Felipe Calderon och hans hustru Margarita Zavala. Det är också de sistnämnda som syns på bilden här intill. Det spanska kungahuset hävdar trots allt att kungen mår bra, han behöver bara vila lite efter operationen och ska snart vara på benen igen.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures.Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Felipe vikarierar nu för sin sjuke pappa”

 1. Solveig skriver: 19 maj, 2010

  Är dessa två verkligen lyckliga? De ser ine så ut.


 2. Maria skriver: 19 maj, 2010

  Solveig,du kanske alltid skrattar,särskilt på allvarliga tillställningar när du sitter och lyssnar:)
  Set här paret är jättesöta mot varandra.Till och med vid officiella tillställningar håller de för det mesta varandra i hand.


 3. Caroline skriver: 19 maj, 2010

  Kommenterer man ud fra et enkelt foto, så kan man hurtigt få noget forkert ud af situationen.
  For et par dage siden så vi dem glade sammen på billeder fra deres pilgrimsmarch.


 4. MartinzzonSvenskDamtidning skriver: 19 maj, 2010

  En del blir bra på kort.
  Och en del blir sig lika.


 5. Joannaordleken.spaces.live.com skriver: 21 juni, 2010

  Ja vem sitter och fnittrar när man ska arbeta som stand in – kung? Vilken dum kommentar av Solveig, Dom är säkert lyckliga med varandra. Lyckan sitter inte i mungiporna. Vad jag också tycker är att Felipe med hustru borde skämmas att bevista tjurfäktningar och akta sig för att kalla det “välgörenhet” .. pengar kan man dra in på andra sätt. I folksjälen i Spanien finns inte bara tjurfäktning rotad, utan även tankeförmågan och förmågan till empati.


 6. Joannaordleken.spaces.live.com skriver: 21 juni, 2010

  Vilken korkad kommentar av Solveig. Varför skulle de skratta när de agerar som kung och drottning i arbete? Sitter lyckan i mungiporna? Och … Felipe med fru kan dra långt bort som bevistar en tjurfäktning och kallar detta “välgörenhet”. Den spanska folksjälen är rotat i tjurfäktningar? Är inte tankeförmågan och empatin rotad i deras gener alls? Barbarer!


Annons

Laddar