Fergie: Allt är min mammas fel

Fergie: Allt är min mammas fel
Annons

Sarah “Fergie” Ferguson skyller nu alla misstag hon gjort i livet på sin mamma – modern lämnade ju sin 12-åriga dotter för kärleken till en argentinsk hästpolostjärna.

Ja, hon kan onekligen konsten att skapa rubriker! Sarah “Fergie” Ferguson har som bekant gjort en egen teveserie “Finding Sarah” tillsammans med Oprah Winfrey. I den ser vi Fergie ställas mot väggen inte bara av Oprah utan också både relationsexperten Dr Phil och några som kan allt om affärer. I dagarna har det också läckt ut en del uppgifter från några av avsnitten ur Fergies dokusåpa.
Sarah menar där att det var hennes kärlekslösa barndom som fått henne att bli som hon blivit.
– Mamma lämnade mig när jag bara var 12. Det fick mig alltid att undra – var jag inte duktig nog? Det gav mig ett dåligt självförtroende och gjorde att jag ständigt försöker köpa mig kärlek, säger prins Andrews exhustru i serien.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Fergie: Allt är min mammas fel”

 1. Anna skriver: 4 mars, 2011

  Ja, så bekvämt att ha en mamma att skylla allt på…särskilt när mamman i fråga är död och inte kan försvara sig. Något eget ansvar har man förstås inte, inte ens vid 50 års ålder?


 2. Birgitta Jonsson skriver: 4 mars, 2011

  Det är naturligtvis svårt att bli lämnad av sin mamma.

  Har man fyllt 50 år är det väl ändå dags att ta eget ansvar för sitt liv!
  Du bör söka hjälp dels för att kunna gå vidare men också att sluta med detta otroligt slösande med pengar. Allt hänger troligtvis ihop. Det ändå du själv som måste ta tag i ditt liv. Lycka till!
  Birgitta


 3. mb skriver: 4 mars, 2011

  Och just precis där försvann all min sympati för Fergie. Folk över 30 som fortfarande skyller alla sina tillkortakommanden på sina stackars föräldrar är bortom allt hopp.


 4. Ulla Forsman skriver: 4 mars, 2011

  Mångårig terapi kostar nog mycket pengar. Men säkert skulle Oprahs gode vän Dr. Phil kunna ordna något för Fergie. Skulle vara god PR för programmet, och Phil med.


 5. gunilla skriver: 4 mars, 2011

  Fergies dottrar och f.d. man alskar och stoder henne.
  Sa vem ar vi som maste vara sa skandaliserade?
  Ocksa om hennes beteende ar patetiskt, sa har det tydligen inte drabbat dem som star henne narmast.


 6. Marguerithe skriver: 4 mars, 2011

  Tycker för min del att mammor som lämnar sina barn p g a att man träffar en snyggare man (som Fergies mamma gjorde) har förbrukat sitt förtroende som just mamma.
  Fergie själv verkar väldigt hängiven sina två flickor.


 7. Anna skriver: 4 mars, 2011

  Det var militärdiktatur i Argentina då tror jag, då tyckte Susan Barrantes (Fergies mamma) väl att döttrarna hade det tryggare i England.
  Jag hade för mig att de fick bra kontakt före hennes död.
  Men kanske var det inte så..


 8. Anita Kuusela skriver: 4 mars, 2011

  Mitt bästa råd är att ta tag i ditt eget liv först, du kan inte skylla på din mamma nu. Väx upp och klandra inte andra för dina misstag.


 9. pia skriver: 4 mars, 2011

  Precis vad jag man kunde vänta sig av denna osympatiska och egotrippade vuxna(?) kvinna. Taskig mamma behöver inte innebära att man lever helt utan ansvar för sitt liv. Man väljer själv hur ens liv ska bli. Jag säger inte att det är lätt om man inte har fått det stöd man behöver som barn. Nu tror jag att Fergie varit privilegierad trots det. Många som upplevt svek har dessutom haft det fattigt och uselt på andra sätt, men sett det som en sporre att se till att klara sitt eget liv trots det. Det är nog ens grundinställning som avgör. Fergie verkar slapp och släpphänt.


 10. Helena skriver: 5 mars, 2011

  Trodde först att hon var så ovacker och ärft det av mor sin, men gråta glömma och förlåta säger jag bara, hemskt att bil lämnad men hon borde ta sig i kragen och lära döttrarna att inte hamna i skandaler,


 11. Ulla skriver: 5 mars, 2011

  Fergies fantastiske sløseri med penge tror jeg hun selv må
  tage ansvaret for. Den “kærlighed” hun forsøger at købe, må
  være til materielle ting. For det kan næppe kaldes kærligt, at .
  forsøge “at sælge” prins Andrew for 6 millioner kr. !
  Jeg tror mest på, at hun har svært ved “at takle” at være forhenværende kongelig…..dyre opnåede vaner er svære at
  slippe.Hvorfor har hun f.eks. stadigvæk så mange personer
  ansat ? Det skulle vel række med hjælp til rengøringen!


 12. Sandra skriver: 5 mars, 2011

  Fergie är patetisk! Detta är förmodligen bara ett nytt desperat utspel eftersom intresset nu börjar svalna efter hennes senaste utspel…hon verkar göra allt för att stå i rampljuset och även tjäna en hacka på det.


 13. miayahoo.se skriver: 6 mars, 2011

  Visst det är inte roligt när din vackra mor sticker bara en dag med en man dessutom till ett annat land. I Överklassen i England är detta inte ovanligt genom tiderna. Det kallas för att göra en “bolter”. Det var en skandal då. Som en häst som galopperar iväg. Dianas mamma gjorde precis samma sak när hon var barn och gifte om sig och bodde i Australien!Därför tror jag är hennes bror Charles är slit och släng när det gäller kvinnor-han var mycket yngre när mamman stack. Alla barnen avskydde hela livet pappans nya fru.
  Papporna ofta omgifta med icke omtyckta kvinnor fick ta hand om barnen ofta genom att skicka iväg de till internat skolor.
  Därför var Drottniingen och hennes mor och Dianas mormor tveksamma till bägge vid giftemål att de saknade en kvinnlig förbild mor och var omogna barnsliga.
  Jag tror att Fergie saknar själv insikt och en inre kompass. Hennes döttrar dock verkar avgudar henne och då kan hon inte gjort allt fel i livet.


 14. Pamela P skriver: 6 mars, 2011

  Jag har för mig att Dianas mor försökte kämpa för henne och lillebror Charles men vid en rättegång tilldömdes Dianas far alla 4 barnen efter att Dianas mycket konservativa mormor vittnat mot sin dotter och påstått hon var en dålig mor.
  Dianas och Fergies mödrar var jämnåriga och vänner i ungdomen. Fergie och Diana var vänninor redan innan Fergie gifte sig in i kungahuset. Vid den tidpunkten då Andrew och Fergie träffades så hade han en blond flickvän vid namn Catherine Oxenberg som var dotter till prinsessan Elizabeth av Jugoslavien och en amerikansk miljonär. E2 var förtjust då hon och den blåblodiga CO var släkt på långt håll och E2 såg fram emot att få CO till svärdotter. Men Diana och CO tålde inte varandra. Diana besöt sig för att hålla en middagsbjudning för 20 personer som endast bestod av par. Därför var Dianas båda systrar bjudna men inte hennes bror och på prins Charles sida var endast prins Andrew och hans flickvän CO bjudna. Då betjänten som gjort upp inbjudningslistan räckte över den till Diana drog hon ett streck över COs namn och satte dit Fergies namn i stället eftersom Diana visste att Andrew var mycket svag för “rödhättor”. Det ledde till att CO åkte ut ur Andrews liv och det var så Fergie kom in i kungahuset.


 15. gunilla skriver: 7 mars, 2011

  Dianas och Fergies mammor var tonaringar nar de gifte sig/giftes bort.
  Sedan blev det barn och en konventionell upper class livsstil.
  Intellektuella och konstnarliga egenskaper togs aldrig pa allvar.
  Knappast heller langtan efter ett innerligt och karleksfullt aktenskap.
  Till raga pa allt, ansags de vara i en avundsvard situation – pa 50-talet (och senare, med andra metoder), var det viktigaste att gifta sig sa “bra” som mojligt. Familjen stolt och nojd.
  (Dianas mormor kunde inte fatta att man lamnar en tillvaro som grevinna pa ett av Englands storsta slott, for en vanlig affarsman, hur charmig och t.o.m. rik han var.)
  Hur kan man klandra en ung kvinna som tror att hon antligen har en mojlighet att “forverkliga sig sjalv” – hur omoderligt och sjalviskt hennes beteended an kan verka?
  Diana och Fergie anklagade sina modrar – som sakert hade anklagat sina modrar.
  Drottningen maste vara ytterst lattad nu nar ambitiosa, duktiga och (far man hoppas) oneurotiska unga damer tar sig av de kungliga plikterna.


 16. Hansen skriver: 7 mars, 2011

  Den britiske overklasse har jo været notorisk berygtet for at overlade opdragelsen af deres børn til nannies, guvernanter og kostskoler – så Fergie har da sikkert ikke fået tilstrækkelig kærlighed og omsorg fra sin mor.
  Men uanset opvækst og opdragelse så har man selv ansvaret for, hvordan man opfører sig som voksen. Og det håber jeg, der er nogen, der fortæller Fergie.


 17. miayahoo.se skriver: 12 mars, 2011

  #14 Pamela har rätt- Dianas mor försökte få vårdnaden men hon var chanslös och hon kom aldrig över sveket från sin mor som vittnade emot henne.Dianas mor kunde inte heller tala ut om sin man i rätten och skillsmässan. Han var inte snäll mot henne om jag uttrycker mig milt och sånt kunde det aldrig ordas om inte som idag.Men många som kände honom visste hur han behandlade henne.Sen att mormor igen uttrycker att hon tycker att Diana 19 år inte är lämpligt, för instabil mentalt (vilket visade sig vara sant),och skulle inte klara av ett sånt äktenskap och kungligt liv med Charles var oförlåtligt för både mor och dotter.Alla tre kvinnor snudd på inte erkände varandras existens och det var iskallt de emellan.När Diana dog då upplevde hennes mamma en enorm sorg och skuldkänslor hon aldrig kom över. En bror till Diana dog som barn också. Hon blev katolik senare i livet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar