Fergie slår tillbaka mot kritiken av hennes tv-program

Fergie slår tillbaka mot kritiken av hennes tv-program
Annons

Sarah Ferguson på besök i verkligheten.
Sarah Ferguson på besök i verkligheten.

Sarah Ferguson slår nu tillbaka kritiken mot henne efter den omtalade tv-dokumentären The Duchess On The Estate. Hon säger att det blir fler program om ett år och att hon står fast vid sitt reportage om Manchesters fattigare områden.

Annons

Det stormade rejält kring Sarah “Fergie” Fergusons nya tv-serie The Duchess On The Estate där hon promenerade runt i ett av staden Manchesters fattigare förorter, Northern Moor.

Sarah Ferguson vill fortsätta filma.
Sarah Ferguson vill fortsätta filma.

I programmet gick Fergie och pratade med invånarna om ämnen som narkotikamissbruk, lokal brottslighet och brist på engagemang för sin förort. Något som nu fått många att reagera.

En del var upprörda över att en kvinna som varit gift med en pris och vuxit upp i den så kallade överklassen skulle göra en dokumentär om hur de mindre bemedlade i samhället levde. Fergie påbörjade också någon form av program för att hjälpa en överviktig familj, med både en ny diet och ett träningsprogram.

– Sarah Ferguson var här i 10 dagar, hur har hon kunnat få en uppfattning om vår verklighet, säger stadens före detta borgmästare Glynn Evans till tidningen Hallo.

Men det finns också de som uppskattade Sarahs besök i stan och tyckte även att hertiginnan av York var en mycket sympatisk person.

Fergie gick även på puben med sina nya vänner.
Fergie gick även på puben med sina nya vänner.

– Jag tyckte inte att hon var fördömande eller märkvärdig. Hon var istället väldigt jordnära, säger en kvinna, Dawn McGeown, till samma tidning.

Dawn berättar också att Sarah Ferguson håller en regelbunden kontakt med henne och att de håller regelbunden kontakt med telefon och sms.

– Hon har lovat mig att komma tillbaka och stödja vårt projekt.

Sarah Ferguson säger själv att hon inte heller tänker ge upp projektet. Till nästa år kommer en ny omgång av reportage från förorten.

– Det här har länge varit en dröm för mig och är inte bara en tv-show. Jag kommer åter nästa år och då kommer vi visa att vi gjort succé, säger hon till Hallo.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella PicturesMer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Fergie slår tillbaka mot kritiken av hennes tv-program”

 1. Martin skriver: 21 augusti, 2009

  on a fatfinding mission …eh or on a factfinding one..:) after 12 years in
  the USA….:
  http://www.youtube.com/watch?v=RH3BiIbCtM8


 2. Linda skriver: 21 augusti, 2009

  Hon kanske har ett alldeles äkta samhällsengagemang…


 3. Martin skriver: 21 augusti, 2009

  det tror iaf jag att hon har…


 4. Helena M skriver: 21 augusti, 2009

  Håller med Linda, hon kanske brinner för detta, trots att hon är överklass.


 5. Martin skriver: 21 augusti, 2009

  skulle alltsa samhallssengagemang var forbehallet underklassen normalt.??…anej engagemang ar inte klass beroende….det ar en intressefraga…den franska overklassen stortade sig sjalv till stora delar…!!


 6. Christina Helsinki skriver: 21 augusti, 2009

  Jag tycker bara att det är bra när de kungliga gör någonting. Betydligt bättre än att enbart läsa om semestrarna som de har otaliga veckor året om.

  Men här ser man, vad man än gör så är det fel. Bäst att vara slö och utan drive, så blir det inga fel.


 7. signesigne skriver: 22 augusti, 2009

  Jag tycker det är bra att en “sk.” kunglig engagerar sig i verkligheten.Det borde fler göra och inte bara åka runt och leva lyxliv för det är inte intressant. Jag hoppas att serien köps in och att vi kan få se den i TV. Jag hoppas att Fergie får stöd av de flesta så hon fortsätter med sin serie.


 8. Netaadika.bloggspace.se skriver: 22 augusti, 2009

  Men hej signe, LTNS
  Har du haft semester?


 9. Helena M skriver: 22 augusti, 2009

  Var det inte Sarah som skulle banta? hon hade ju en personlig tränare tom, och så sitter hon och dricker öl???

  Tycker ändå att hon gör ett gött jobb i samhället.


 10. signesigne skriver: 22 augusti, 2009

  Hej Neta.
  Ja jag har haft semester och missat Lens förlovning som jag skrev någonannansstans här ibland kommentarena. Jag och några vänner har åkt med husbuss i Europa.Det har varit jättekul ! Men nu är jag åter på banan här bland kommentarena!!!!!
  Kram


 11. Netaadika.bloggspace.se skriver: 22 augusti, 2009

  OK, Signe. Roligt att du är med igen. LU


 12. mb skriver: 24 augusti, 2009

  Tycker det verkar vara en ovanlig vettig aktivitet hertiginnan ägnat sig åt. Mer sådant. Kungligheter (och politiker!) borde prya mer på sk. vanliga arbeten, det skulle ge ovärderliga insikter, insikter de knappast kan skaffa sig på annat sätt. Victoria borde t ex arbeta ett halvår inom långvården (kanske någon annanstans än i Sverige för att kunna vara mer anonym), hon skulle lära sig tusen gånger mera där än genom ytterligare en kurs i hur man kryssar under kristallkronorna. Detsamma, eller alldeles särskilt föresten, gäller landstingspolitikern Philippa Reinfeldt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar