Festen har börjat i Oslo

Festen har börjat i Oslo
Annons

Nu har festligheterna börjat i Norge, för födelsedagsbarnet kronprins Haakon. Med ett fallskärmshopp…

På det norska hovets Facebook och på deras twittersida kan man hitta denna bild, med texten:
– Kronprinsen fyller 40 år i dag. Han ankom Skaugum i fallskärm, och nu är festligheterna med familj och vänner i full gång.

Annons

Här kan man se när prinsessan Märtha Louise och maken anländer till Skaugum i bil.

Här kan man ana kronprinsessan Mary och maken kronprins Frederik.

Kungaparet anländer, Harald och Sonja.

Gästerna anlände med bil.

Bilden här ovan kommer från norska hovets hemsida – Kronprinsfamiljen sommaren 2013. Publicerad 20  juli 2013 med anledning Kronprinsens 40-årsdag.

En bild till, på Haakon med prins Sverre Magnus.

Vi återkommer med fler bilder allt efter de kommer in.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Norska hovets Facebook, Stella Pictures och faksimil aftenposten.no

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

61 kommentarer till “Festen har börjat i Oslo”

 1. allegraä skriver: 20 juli, 2013

  Skaugumshowen för Haakon (som kronprinsen kallas från scen)
  kan direkt på http://www.vg.no
  Han stod på scen och sjöng hellre än bra till egen gitarr.
  Allt till kanonfint väder.


 2. Marguerithe skriver: 20 juli, 2013

  Stort Grattis kronprins Haakon!
  Du har en härlig familj och prinsessan Ingrids tal idag var underbart fint och också modigt gjort av henne.


 3. Annette skriver: 21 juli, 2013

  Kronprinsesseparret og Madeleine befinder sig på Solliden, men
  med hensyn til påklædningen havde de passet fint ind på
  Skaugum Festivalen 2013…. ikke mindst Madeleine med sine
  hullede blue jeans/cowboybukser. 😀
  http://1.bp.blogspot.com/-f58igm88igQ/UerzwrQMdLI/AAAAAAAA8p4/avpSi1vXv6U/s1600/1187205-exclusif-prix-special-la-princesse-620×0-1.jpg


 4. Signe skriver: 21 juli, 2013

  Grattis Haakon! Härlig familj och ett mycket annorlunda firande ! Härligt avslappnade och jag tittade in på hovets hemsida där M-M och barnen hedrade sin far och efter talet kommer Haakon in med ett par rosa shorts ! Det skulle jag vilja se Daniel i ! Festen verkar vara lite hippiebetonad ! Och det är ju det som är det festliga att kunna se familjen och även de inbjudna som stod vid scenen så “vanliga”

  “3” Anette….dum kommentar om Madde ! Varför ska man alltid ha slips och kostym, samt galaklänningar vid varje tillfälle ? Haakon har en familje och släktfest på sin födelsedag och då väljer han enkel sommarklädsel !


 5. Kristine, Oslo skriver: 21 juli, 2013

  Mette Marit forteller til media at hun hadde lyst til å arrangere et 40-års kalas til Haakon, som var mer i hans “ånd” enn en middag på slottet. For første gang siden han traff MM har han hoppet i fallskjerm. Han ankom selskapet i dette fallskjerm-stuntet. MM har vært så redd og nervøs for Haakons hang til ekstremsport, at hun har nektet ham det, men nå skulle han få lov. Han har ikke fått lov til å se nyheter på TV, lese aviser eller være på sosiale media de siste dagene før kalaset fordi alt skulle være en overraskelse. Og etter hva han sier har det også blitt det. Han har selvfølgelig forstått at noe har foregått rundt ham, men det meste kom som en overraskelse.


 6. Kerstin skriver: 21 juli, 2013

  Varför finns ingen från det svenska kungahuset på plats i Norge för att fira Haakon? Jag tänker inte på de äldre utan på vårt kronprinspar , Carl-Philip och Sofia eller de nygifta. Läser man norska tidningar så finns det en hel del syrliga kommentarer och det med all rätta.


 7. Jessica skriver: 21 juli, 2013

  @ Kerstin nr 6,

  Att INGEN representant för den svenska kungafamiljen deltar
  då Norges blivande konung fyller 40 år är minst sagt besynnerligt.
  Att det är ‘semestertider’ gäller ju i så fall också alla andra europeiska kungligheter – och de uteblir inte för det.

  Låt oss vädja till Damtidningen att utnyttja sin utmärkta förbindelse till det svenska hovet och få ett officiellt svar!


 8. emma_h skriver: 21 juli, 2013

  6__Svenskdam rapporterade ju nyss att CG är I USA på scout-grej då måste ju V vara riksföreståndare (vikarierande statschef) o stanna i Sve enligt lag
  annars måste V övertala brorsan att steppa in f henne o han kanske planerat in ngt kul själv just då…


 9. Monica skriver: 21 juli, 2013

  @ emma_h nr 8, Att prins Carl Philip inte ställer upp förvånar nog ingen; han behagade ju inte ens komma då hans egen guddotter, prinsessan Estelle, firade sin första födelsedag den 23/2 i år.

  De övriga då? Prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill har avslutat sin smekmånad – och Madeleine brukar ju inte ha
  några svårigheter med att snabbt ta flyget till vilken destination hon vill. Kronprins Haakon´s 40 års firande kan knappast ha varit ett okänt datum i kalendern för något kungahus. Vår egen kung Carl Gustaf är dessutom kronprins Haakons gudfar!


 10. Pia skriver: 21 juli, 2013

  Jag instämmer med andra, varför finns ingen från svenska kungahuset. de vill väl inte avbryta sina “semestrar! Det är svagt gjort mot våran granne, kungahuset i Norge.


 11. Eva M skriver: 21 juli, 2013

  Lugna ner er lite jag tycker också det är konstigt. Men det är norska kronprinsparet som bjuder in. Prinsessan Madeleine och prins Carl-Philip har inte samma starka anknutning som kronprinsessparet. Och kronprinsessan vikarierar för kungen. Detta har säkert diskuterats kronprinsparen emellan. Belgien har ju regentbyte och dit kom ingen från Norge eller Luxemburg Kronprinsessan Märta var syster till drottning Astrid och furstinnan Josephine-Charlotte var syster till kung Albert.


 12. Claire de Lune skriver: 21 juli, 2013

  OM några från den svenska kungafamiljen var inbjudna, torde det ha varit Victoria och hennes man.
  Men, som det verkar i mina ögon, vill de vara vanliga privatpersoner i största, möjliga mån.
  Det måste vara ett dilemma för kronprinsessfamiljen, detta att så hett önska sig ett privatliv men ändå ha kraven på sig att leva upp till kungliga förväntningar av alla de slag.
  Svenskarna kan ju inte, om det hela skulle ställas på sin spets, hålla Victoria handgripligen som gisslan. Vill hon verkligen hoppa av, borde hon få det.


 13. Sus skriver: 21 juli, 2013

  Det er nok kun Victoria og Daniel, der er inviteret ? Ser ud til, at de kongelige på gæstelisten mest tilhører den nære vennekreds. De unge fra Luxembourg er der ikke, heller ikke (de sædvanlige) Edward og Sophie fra England.


 14. Claire de Lune skriver: 21 juli, 2013

  I Sverige finns inte den regeln, att någon kunglig måste hålla brandvakt i staten. Det skicket finns i Danmark. I Sverige har vi istället jourhavande statsminister.


 15. Jessica skriver: 21 juli, 2013

  Prins Carl Philip fick nya uppenbarelser efter sina yogasessioner.

  Prinsessan Madeleine ansåg att hennes kungliga titel inte var jämbördig med de övriga kungliga inbjudna utan föredrog det egna hovklientelet på Upper East Side i New York.

  Kronprinsessan Victoria regerade landet med Estelle på ena armen och spiran i den andra och hennes make
  saknade vaccination mot otaliga norska lömska virus – drottning Sonja skickar därför en flaska prima norsk tran (fiskolja).


 16. Claire de Lune skriver: 21 juli, 2013

  Tänk om det bara är Sofia Hellqvist som flyttar en trappa ned?


 17. Julia skriver: 21 juli, 2013

  Varför kritisera Victoria för att hon stannar hemma med lilla Estelle på Solliden. Den här festen var mer lämpad för vuxna och större barn.

  En högljudd musikfestival där gästerna måste betala för underhållningen och medföra eget porslin. Man tror sig förflyttad till 60-talet och Flower Power tiden.


 18. Sthlm skriver: 21 juli, 2013

  #3
  En surare kronprinsessa går väl knappast att hitta. Kanske tur att hon inte deltog i festen. Finns flera bilder från kronprinsessparets familjeutflykt.

  Nej, Victoria är ingen vanlig småbarnsmamma, som kan springa med dottern i famnen när helst det behagar henne. Det är dags för kronprinsessparet att börja jobba på riktigt! De uppbär en rad förmåner från svenska skattebetalare och då ska de ha ett riktigt arbetsschema. Paret verkar mest ägna sig åt föräldraledighet och avkoppling efter dotterns födsel.


 19. Anna skriver: 21 juli, 2013

  Visst är det konstigt att Victoria valt att stanna hemma, dels för att Sverige låter bli att skicka officiella representanter, dels för att hon låter bli att fira en väns födelsesdag…


 20. Britt PerssonFestenharbörjat skriver: 21 juli, 2013

  Denna musikfestival tyckte Mette-Marit troligen var en passande present till käre maken då de båda träffades på en sådan!
  Lilla Estelle vill nog inte ha öronproppar under 2 dagar och därför att ansåg föräldrarna säkerligen att de skulle stanna hemma!
  Men eftersom så många undrar varför ingen av de svenska kungligheterna reste till Norge, så att det inte blir ny kritik,: kan kanske någon av er redaktörer skulle kunna ta reda på svar på dessa frågor?


 21. Mona skriver: 21 juli, 2013

  Viktoria vikarierar för kungen när han är borta.
  Det räcker inte bara med en statsminister.
  Madeleine & Chris kanske har åkt till USA för att jobba.
  Carl Philip kan vara upptagen med något vi inte har med att göra.
  Tycker det är så otroligt fånigt av vuxna människor att syssla med elaka nid skriverier. Mobbning.
  Sofia kan knappast flytta ensam till en av kungen ägd lägenhet.
  Den förra lägenheten kanske ska renoveras, stambyte eller något annat. Paret har precis skaffat en valp tillsammans så era förhoppningar om en separation kommer på skam.


 22. allegraä skriver: 21 juli, 2013

  Kommer aldrig att glömma den slutliga delen av direkt på nätet sända Skaugumfestivalen där Märtha Louise ropar ut anvisningar till gästerna in English of course om var nånstans de uppställda toaletterna placerats i terrängen. De var inte så värst många så hon tillade att det fanns en stor skog också.

  Av vad jag såg var vädret bäst, värst Haakons egen sång till gitarr från scen och allra värst en trubadur som aldrig slutade som hette Lars Lille nånting.
  Tur att gästerna inte hade långt till närmsta champagneglas.


 23. nea skriver: 21 juli, 2013

  Emma_h, varför skriver du osanning? Sådan regel finns inte i Sverige. Vid flera tillfällen tidigare har samtliga kungafamiljen varit utanför sveriges gränser.


 24. Maj skriver: 21 juli, 2013

  #6,7 Var det inte så att kronprinsparet ville ha en fest med spontanitet och trevligt uppgänge.
  Är det då så konstigt att Sverige inte finns med bland gästerna.


 25. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 21 juli, 2013

  Jag hade för mig att Riksdagens talman träder in som vikarie om inte någon i tronföljden kan.


 26. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 21 juli, 2013

  Sluta klaga på deras fest. De har arrangerat den efter egna önskemål och vi har inget med det att göra.


 27. emma_h skriver: 21 juli, 2013

  Demba – det är som sista utväg – annars är tronföljarna skyldiga att ställa upp enligt köplats-nr …och det kanske bara var VoD som var inbjudna för övrigt – Åxå talmannen har sommarlov nu m riksdagen stängd Ytterst få tillfällen Kfamiljen varit iväg utrikes samtidigt – typ viktiga bröllop – annars reser de omlott – tänk vilket tjafs det var här vid LondonOS ifjol exvis då var V i Sve hela tiden medan CP+D åkte först o CG+S sen – men det har NEA glömt minsann…TILL NEA fr Wikipedia “Riksföreståndare är 1 temporär eller Stf Statschef i 1 Monarki. Enligt grundlag tjänstgör 1 tillfällig Riksföreståndare som Statschef då CGB på gr av sjukdom, utrikes resa etc är hindrad att fullgöra sina uppgifter. Som tillfällig Riksföreståndare fungerar i första hand Medlem av Kungahuset enligt Tronföljden. Om ej någon av kungahusets medlemmar kan utföra uppgiften, så kan riksdagen utse 1 person att, efter regeringens beslut, tjänstgöra som tillf. Riksföreståndare


 28. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 21 juli, 2013

  emma_h # 27
  Allt det där visste jag och flera andra här.


 29. Julia skriver: 21 juli, 2013

  Alla måste inte gå på allt. Vad jag vet kom inte Mette-Marit till Estelles dop. Ska det också kritiseras i oändlighet?

  Ingen från England eller Spanien kom till Norge heller.


 30. Marie skriver: 21 juli, 2013

  Jag tycker också det är skandal att inte någon i Svenska kungahuset åker dit eller åtminstone kan tala om om och varför de är förhindrade.

  Scouterna är något kungen gör på “fritiden” och på “semestern”. Det är inget kungligt uppdrag även om han tar upp det i sin kalender. Silvia gör inte det.

  Sen är de andras kalendrar verkligen helt tomma. Daniel åker dock på business-möte i Moskva. Han tror sig faktiskt vara affärsman! När blev han det?


 31. esse skriver: 21 juli, 2013

  staten måste sluta betala för cirkus bernadotte


 32. MacIrena skriver: 21 juli, 2013

  Att någon av tronföljarna måste vara hemma och hålla vakt, det är helt gripet ur luften.
  I Sverige är monarkin bara en plym, lite fluffig prydnad i samband med Utrikesdepartementets angelägenheter.
  ALLA andra monarkier har mer än bara artig representation att utföra, där har man fortfarande en “statschefsfunktion” d.v.s. utser regeringsbildare, leder utrikesnämndens arbete, skriver under lagar o.s.v.
  I Sverige tog allt sådant slut i och med Torekovsöverenskommelsen.
  Och Mona, du är lite för nitisk. Jag har ingenting emot Sofia. Vart hon flyttar intresserar mig inte överhövan, men att man har en hund tillsammans har troligen väldigt sällan lagt hinder ivägen för en skilsmässa.


 33. Bente skriver: 21 juli, 2013

  Hvilke rockbands spillede…. det kan ikke være Haakons
  guitarspil, der har kostet “cash”, selvom han måske er en
  habil guitarist ?!?
  Mona/Emma_h: Den svenske kongefamilie har været samlet
  i udlandet ved adskillige begivenheder, såsom bryllupper og
  også ved ferierne i Sydfrankrig.
  Så dennegang dur jeres “forsvar” ikke. Der findes fotos
  og beviser på nettet 😉


 34. Mötschlmayer Gerlinde skriver: 21 juli, 2013

  Bin neugierig ob dies veröffentlich wird???

  Liebe Schweden, denkt bitte daran, dass Mette-Marit auch bald 40 wird, ebenso Daniel und die Thronfolge von König Carl-Gustav.Man kann nicht auf allen Hochzeiten Tanzen.(Ein Sprichwort)
  Liebe Grüsse.


 35. Anna skriver: 21 juli, 2013

  Kan väl knappats vara så att Victoria inte kan slita sig från Estelle en kväll, det har hon gjort flera gånger tidigare och kommer vara tvungen till mången gången i framtiden… Det är väl därför flickan har en nanny…


 36. emma_h skriver: 21 juli, 2013

  tydliggörande nr27 var ej riktad t Demba utan annan person (+nea)


 37. Marguerithe skriver: 21 juli, 2013

  “18” Sthlm,
  Jag tycker inte att Victoria sett glad ut på länge. Hon ser mycket pressad ut och verkar alltmer samlad och bekymrad och om hon uteblir från Haakons fest nu har hon säkert väldigt speciella skäl.
  Hennes livsglädje och glada skratt har dämpats. Vet inte om hon känner oro för Estelle, sin framtida roll eller något annat.
  Själv känner jag empati med henne om hon blivit “utbränd”, vilket man kan bli av olika orsaker.
  Någon av hennes syskon borde i så fall hoppat in istället, men det är väl för mycket begärt.


 38. Julia skriver: 21 juli, 2013

  Okänsligt av de kungliga att ordna en stor, bullrande fest i Oslo i helgen när det i morgon är tvåårsdagen av massakern på Utöya.


 39. Lilla My skriver: 22 juli, 2013

  Man kan ju fundera över varför Fredrik och Mary åkte till Oslo, men inte Victoria och Daniel.


 40. Karin Nilsson skriver: 22 juli, 2013

  Kungen behöver ingen vikarie när han är utomlands. Oberoende av vad som än händer har vare sig kungen eller tronarvingarna något som helst ansvar. De blir knappast väckta mitt i natten.
  “Sveriges statschefämbete är bara ceremoniellt och representativt.
  Statschefen har inga befogenheter vad beträffar riksstyrelsen. Den verkställande makten tillkommer regeringen”.


 41. Hilde skriver: 22 juli, 2013

  Herregud man kan jo nesten tro at verden snart går under eller at tredje verdenskrig snart utbryter på grunn av at kronprinsesseparet ikke dukker opp på en privat fest.
  Kanskje de helt enkelt ikke hadde lyst til å avbryte ferien, de vil prioritere samvær med datteren,kanskje Daniel heller ville på fotballsmatch eller de helt enkelt hadde annet innbokad.
  Man har vel ingen plikt til å takke ja til venners private fester.
  Mette-Marit har jo selv prioritert bort sin manns søsters 40 års dag. Den private festen kvelden før Madeleines bryllup ble også valgt bort for en privat reise.
  Carl-Philip var ikke i Estelles første bursdagsselskap.
  I dag har prins Felix av Danmark fødselsdag. Han feirer dagen med pappa,stemor og søsken i Frankrike,mens f.eks farmor og farfar er i Danmark.


 42. Hilde skriver: 22 juli, 2013

  Signe
  Tror du misoppfattet Anette # 3 sin kommentar. Hun mente at de i de klærne hadde glidd rett inn på festivalen til Haakon og MM. Altså uformelt, fritidskledd.

  #12hva er det du insinuerer? Skulle liksom det norske kongehuset invitere alle andre kongehuset utenom det svenske? De er jo det kongehuset det er mest naturlig å invitere. Haakon er som en storebror for Victoria og hun har på sin side vært en viktig støttespiller for MM. Da kronprinsparet feiret sin 10 års bryllupsdag var V og D der. Victoria leste til og med en bønn i kirken under gudstjenesten.
  Dette dilemmaet som du nevner gjelder for alle kongelige,Haakon har snakket om det i flere intervjuer. Men de er jo født inn i sin rolle og har nok klart å finne en balanse som fungerer.


 43. Hilde skriver: 22 juli, 2013

  #19
  Man sender ingen offisielle representanter til et privat anliggende. Da er man der som privatperson,ikke som Sveriges representant.

  Sthlm
  Sur? Selv om man ikke smiler og er alvorlig betyr vel ikke det at man er sur. Ingen går vel rundt med et smil på leppene 24timer i døgnet.
  Om hun skulle være sur,ja så hva så? Det har vel også kronprinsesser lov til å være.
  Når du møter på joggere eller noen som er ute å spaserer ser de som oftest alvorlige og konsentrerte ut.


 44. konsttantenDisquis skriver: 22 juli, 2013

  Det finns säkert en godkänd anledning varför inte Viktoria/Daniel kommer till Oslo! Vänskapen med Haakon är mycket god!


 45. Michelle skriver: 22 juli, 2013

  # 30 m.fl. : I må godt nok bruge ordet skandale anderledes end man gør i andre lande, når man mener, at det er en skandale, at ikke NOGEN fra det svenske kongehus deltager i denne private flower power fødselsdagsfest! I kan da ikke i fuld alvor mene, at MM har inviteret kong Carl Gustaf ?
  Og NOGEN i dette tilfælde er sikkert kun Victoria og Daniel.
  Jeg har været på flere festivaler, der varede flere dage, bl.a. Roskilde, men der var faciliteterne langt bedre end dem man tilbyder udendørs på Skaugum. Virker som der slet ikke er taget højde for toiletforhold til ca. 300 gæster – og hvor kan man duche og børste tænder ?
  Selv ville jeg måske have takket ja, hvis jeg var under 20 år ellers ikke, tror jeg.


 46. Hilde skriver: 22 juli, 2013

  #30 Marie(Eva)
  Hva mener du med at Daniel tror at han er business-mann?
  Det tror han selvfølgelig ikke. Han er prins av Sverige og det hører til hans jobb å INNVIGA, i dette tilfelle et business-seminar. Det er ganske vanlig at kongelige markedsfører sitt lands næringsliv i utlandet. Det har Sveriges konge gjort mange ganger og han er vel heller ingen business-mann.
  Kronprins Haakon innvigde den norske paviljongen på en oljemesse,han er vel heller ingen business-mann eller utbildning i oljebransjen. Kongen deler ut Nobel- prisene selv om han verken er kjemiker,medisiner eller fysiker.


 47. Hilde skriver: 22 juli, 2013

  Dette er et privat arrangement og da har man verken plikt til å komme eller plikt til å informere folket om hvorfor.
  Synes det er merkelig at man offentliggjør en gjesteliste i et privat arrangement.
  MM har jo selv droppet et offentlig arrangement for å bruke sitt diplomatpass for å reise til India for å ta vare på to surrogatbarn.
  Det er en skandale, ikke at et kronprinsesseparet dropper en privat fødselsdagsfeiring.


 48. Ingrid skriver: 22 juli, 2013

  Tycker att redaktören borde gå in och ” rätta ” när felaktiga uppgifter sprids.
  Tillskriv inte hovet uppgifter de inte har, de har ingen för staten viktig uppgift och är fria att åka vart de vill.
  Jämför inte heller med de andra kungahusens skyldigheter då de är helt annorlunda..


 49. Mona skriver: 22 juli, 2013

  #38 Varför skulle det vara okänsligt? Livet måste gå vidare.
  Kronprins Haakon fyller år den 20 juli det kan väl inte han hjälpa.
  Idag den 22 juli kommer årsdagen av Oslo och Utöya att
  uppmärksammas på olika sätt i Oslo och på Utöya.
  Festen för kronprinsen var privat, så du menar norrmän aldrig kan fira något med tanke på den 22 juli?
  Matte-Marit kommer säkert att idag minnas sin bror som dog den 22 juli.


 50. Tulla skriver: 22 juli, 2013

  Der er blevet gjort en stor historie ud af, at det var en privat fest — alligevel lægger kongehuset de deltagende kongelige gæsters navne ud på hjemmesiden !!!
  Jeg tror ikke, at det tilsvarende har stået på det danske kongehus hjemmeside, at Mary og Frederik deltog, selvom pressen har oplyst det for flere uger siden.
  Dette var som sagt privat, det var Estelles dåb ikke, og der foretrak MM selv at tage til en planlagt konference i USA, som fandt sted på samme tidspunkt. Alle kan ikke deltage i alt – altid!


 51. Hege skriver: 22 juli, 2013

  #38
  Og i England gir de seg til å FÖDE på en dag som 22.juli! Hvor er respekten??

  #49
  Det var ikke Mette-Marits bror som döde, det var sönnen til Rolf Berntsen som var gift med hennes mor. Mette-Marits mor og Berntsens to sönner lå i en rettslig strid (stesönnene anklaget Mette-Marits mor for tyveri), og jeg tror ikke forholdet mellom Mette-Marit og stebroren var särlig hjertlig da han döde.


 52. Maggie M skriver: 22 juli, 2013

  #44 Konsttanten

  Instämmer!

  __________________

  Det finns självklart en förklaring varför Victoria och Daniel tackat nej och liksom festen är privat så är det också privat.
  Anl till att Victorias syskon ej deltog beror säkert på att de inte var bjudna och är man inte bjuden så går man inte, eller? Det verkar på en del kommentarer som man borde delta objuden.


 53. AstridA skriver: 22 juli, 2013

  #22 allegra: Får man be om en gnutta respekt for andre lands etablerte artister? Lars Lillo Stenberg har en spesiell sangstil som er veldig omtyckt i Norge. Han er en fin komponist som har skapt musikk til filmer som “Elling”. Denne filmen har du kanskje aldri hört om i din krok av verden. Jeg kan tipse deg om en annen sångare med spesiell stil: Ole Paus. Heldigvis fins det andre sangere enn Erik Saade og Sean Banan her i verden.


 54. caterineg skriver: 22 juli, 2013

  Nog blir man förvånad över attt inga från Sverige har bytt sig om att närvara vid en sån fest. Privat scoutresa, semester och gud vet vad dom sysslar med. Rent av oförskämt.


 55. emma_h skriver: 22 juli, 2013

  Karin.N_40 Uppdraget i sig är att axla Statschefs-rollen tills CG är åter – Rollen sommartid är mestadels beredskap i praktiken – med modern teknologi kan V jobba på distans men måste stanna i Sve vilket är själva poängen
  Sina respektive HKHroller har de ju dygnet runt året om livet ut – detta rör sig om temporärt vikariat
  *Från Hovets Hemsida:”…Om Kungen är bortrest eller sjuk arbetar Riksföreståndare istället för Kungen. Det är i 1:a hand den person som sedan ska bli Kung eller Drottning.Då blir alltså Kronprinsessan Victoria landets riksföreståndare.
  …” http://www.kungahuset.se/ovrigt/lattlast/larommonarkinochhovet/monarkinisverige.4.1a2467a10ad032dc26800011353.html
  Utdrag Sv.Dam_Juli 2010: “CP börjar nu få vanan inne att Vikariera, häromveckan som Regent när Silvia och kungen var på på Rivieran, Victoria & Daniel på smekmånad i Söderhavet & Madde på Childhood F gala i London.” Svenskdam.se/2010/07/prins-carl-philip-vikarierar-for-victoria/


 56. Ellinor skriver: 22 juli, 2013

  Herregud……… Ikke underlig at det blir krig i verden, mange patetiske kommentarer her, tatt ut av løse luften. SvD er et av de største skvallermagasiner noensinne!


 57. nea skriver: 22 juli, 2013

  Vad bra att du, Emma_h, förtydligar det jag, och många andra, skriver – nämligen att kungafamiljen i sverige inte är förhindrade att vara utomlands samtidigt, och att detta ofta utnyttjas av desamma.

  Skillnad till danmark där någon av kf alltid måste vara på plats.


 58. Hege skriver: 22 juli, 2013

  #57
  emma_h förtydligar aldrig någonting. Hon skriver efter helt egna och ingen kända grammatikregler, så det går inte att förstå vad hon skriver. Vilket är synd, för jag har en aning om att hon vet vad hon pratar om.


 59. Hm skriver: 22 juli, 2013

  #18 & 37 Vad nu då? Om kronprinsessan råkar se allvarlig ut på en bild, tagen i ett privat sammanhang dessutom, så är hon inte surast i världen eller “aldrig glad”. Går ni själva omkring och ler och skrattar dygnet runt? I alla representationssammanhang ser Viktoria hur glad ut som helst.


 60. emma_h skriver: 22 juli, 2013

  tvärtom det DU skrev NEA var att jag for med “osanning”
  …efter JAG nämnt att trolig orsak till att V ej dök upp i Oslo (diskussionstema) var att V ersatte sin bortreste far o högste chef …varpå jag generellt angav Orsak samt Referens till vår Grundlag som anger detta som 1 av arbetsuppgifterna en tronföljare HAR att utföra “Vid Behov”…
  Ibland dvs UNDANTAGSVIS då Fam.B bjuds in gemensamt & CG beslutar att samtliga ska åka iväg tar de exvis Talman i anspråk – då vissa ändå hade tvivel om att R-rollen existerade överhuvud taget länkade jag till HOVETs hemsida med f a k t a därom Har EJ förtydligat andras texter utan bemött faktiska påståenden


 61. nea skriver: 22 juli, 2013

  Emma_h, vet du vad ironi är…?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar