Festligheterna i Oslo fortsätter – se första bilderna på Victoria och Silvia

Festligheterna i Oslo fortsätter - se första bilderna på Victoria och Silvia
Svensk Damtidning är på plats!
Annons

Nu är festmiddagen i Oslos vackra vita operahus snart igång! Ikväll är det regeringen som är värd för kung Haralds och drottning Sonjas firande. Det är 300 gäster inbjudna och klädkoden är smoking. Alla togs emot av Norges statsminister Erna Solberg.

Annons

Svensk Damtidnings Helena Wiklund är på plats och berättar att de plaskade när de kungliga damerna satte ner stilettklackarna på mattan med skogsmotiv. Hon beskriver stämningen som glad och förväntansfull.

Kronprinsessan Victoria bär ikväll en ärmlös klänning med blommigt mönster medan drottning Silvia ser fantastisk ut i en svart paljettklänning. Vår svenska kungafamilj, och de andra kungliga gästerna, anlände i kortege från Det Kongelige Slott. Jublet var stort längs paradgatan Karl Johan!

Nu sitter snart alla till bords i operans stora ljusa foaje med utsikt över Oslofjorden. Honnörsbordet är avlångt, men annars är det dukat vid små runda bord. Förutom en exklusiv meny blir det förstås tal och överraskningar, och Harald och Sonja har önskat sig en mix av ny och klassisk musik.

Middagen kommer nu att pågå fram till klockan halv elva och sedan kommer alla ut för att se kvällens stora final: det magnifika fyrverkeriet över Oslos inlopp!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Festligheterna i Oslo fortsätter – se första bilderna på Victoria och Silvia”

 1. Obs skriver: 10 maj, 2017

  Victoria snygg i trendig klänning, men jag gillar inte Daniels beteende. Han babblar och flinar offentligt med sina svägerskor medan han oftast ser sur ut tillsammans med Victoria. Det verkar inte som de ingifta i kungafamiljen bryr sig om vad som är passande eller ej. Kungen har nog tappat greppet och kungabarnen får nog snällt lyda sina respektive makar.


 2. Gittan skriver: 10 maj, 2017

  Hög stilpoäng till både Drottningen och Victoria…


 3. undrende skriver: 10 maj, 2017

  Nok en gang var Mette-Marit i den flotteste kjolen – enten svenskene liker det eller ei !


  1. Annakf skriver: 11 maj, 2017

   Mette-Marit hade väldigt snygg klänning, absolut! Även Märtha Louise var snygg.


 4. josefin skriver: 10 maj, 2017

  Drottningen har palscape ock KP ar bararmad…..anything goes, tydligen


 5. emma skriver: 11 maj, 2017

  det var ynkligt små paraplyer gästerna försetts med – ej anpassade för såna plagg

  QE2 modellen =större ock skyddar såväl päls/ytterplagg som voluminös finklänning mot väta o blåst på 1 effektivt sätt http://www.hammacher.com/Product/81109 (hovleverantör – verksam 169år)är likaså genomskinlig – m färgad kant i valfri nyans

  ingen “höjdare” att som de i N behöva sitta på hkhevent timtal i fuktiga plagg o sen ta på sig päls/cape/rock ej än torr(bra mängdrabatt vid ev inköp åt60+ hkhgäster förväg)


 6. Allegra skriver: 11 maj, 2017

  Följde i streamad direktsändning – från vg.no – promenaden i regn från bilarna till Operahusets entré vilket inte var lätt för alla: den åldrade linkande spanske abdikerade kung Juan Carlos inte hade fått något paraply – andra kungligheter hade lyckligtvis bättre villkor. Och inga paraplyer alls hjälpte de vida långa galaklänningarnas kjortelfållar från kollision med vätan på promenadvägen.


 7. Magdalena skriver: 11 maj, 2017

  Dette var en rad med sure kommentarer. Fulgte sendingen på NRK1 og TV2 i går, og så bare glade og latterfulle kongeligheter. Juan Carlos f.eks. spøkte med “fint vær” da han hilste på statsministeren. Hadde han ønsket seg paraply, hadde han fått en. Det var nok å ta av,- i flere størrelser. Så dere surmulere av noen svensker,- gled dere over at det går ann å ha det kul tross regn og kulde.


 8. Monarkist skriver: 11 maj, 2017

  Daniel träffar inte sina svägerskor lika ofta som sin fru, så det är väl bra om han har trevligt och trivs tillsammans med dem. D och V visar dessutom varandra mycket uppmärksamhet, men den första tidens offentliga kramar verkar ha upphört. Däremot har de ofta ögonkontakt. Jag tycker att de är väldigt fina tillsammans. Det enda jag kan önska är att de oftare skulle hålla varandra i hand, likt Danmarks kronprinspar. Där tror jag dock att det snarare är V som håller tillbaka. Hon är mer strikt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar