Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Förändring för kungaparet! Händelsen i relationen efter 46 år som gifta

kungaparets relation har förändrats

Kungen och drottningen har nått en ny plats i relationen. Efter 46 år som gifta.

Kungen och Silvias magiska festkväll på stan!
0:36

Efter reklamen: Kungen och Silvias magiska festkväll på stan!

(0:36)

Slå på ljud

Det är snart bara tre och ett halvt år kvar till att kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia firar Guldbröllop den 19 juni 2026 efter att ha varit gifta i 50 år. De har redan varit gifta i häpnadsväckande dryga 46 år och skapat sig ett rikt äktenskap med tre barn och åtta barnbarn.

Men äktenskapet har inte alltid varit en dans på rosor. Det värsta bakslaget för deras relation kom i november 2010 då skandalboken ”Den motvillige monarken” (Lind&Co) kom ut. I den påstods det bland annat att kungen hade haft en romans med artisten Camilla Henemark.

– Nu vänder vi blad och går vidare, sa kungen i en intervju direkt från skogen under den årliga älgjakten.

Denna period, och den mediauppmärksamhet som följde, var förstås otroligt svår för drottning Silvia. Hon hade läst artiklarna om skandalboken och makens festkvällar med de gamla vännerna Anders Lettström, Noppe Lewenhaupt, Aje Philipsson och Christer Gustafsson.

Nu har det gått många år sedan skandalerna som boken orskade. Och kungaparet befinner sig på en bra plats i äktenskapet. Kanske har de det till och med bättre än på länge!

Ja, de verkar nästan nyförälskade. Då drottning Elizabeth II begravdes i Westminister Abbey anlände till exempel drottning Silvia med sin hand runt kungens arm, och de sågs även hålla varandras händer under själv ceremonin. Armkrok, visst, men att den här generationens kungligheter håller varandra i handen är ytterst ovanligt.

Pontus Lundahl/TT

Även på de bilderna av kungaparet vid statsbesöket i Jordanien i mitten av november gick Silvia runt med sin hand runt Carl Gustafs arm. Det kan tyckas vara en liten detalj, men den säger ändå mer än hundra ord, för det går inte att missta sig på att drottningen också tittar mer kärleksfullt på kungen än vad hon gjort på länge.

En anledning till den återuppväckta kärleken kan så klart vara att kungaparet tyvärr har förlorat många nära vänner under det senaste året, och sådant kan så klart få de flesta människor, framför allt vid en högre ålder, att fokusera på det väsentliga i livet. Kärleken och familjen.

Foto: TT