Första bröllopsdagen för Marie och Joachim!

Första bröllopsdagen för Marie och Joachim!
Annons

Prinsessan Marie och prins Joachim

Det firas för fullt på Schackenborgs slott i den lilla danska staden Møgeltønder. Nyblivna föräldrarna, Prins Joachim och Marie, kunde inte att fått en bättre kärleksgåva till den ettåriga bröllopsdagen.

Annons

Deras första gemensamma baby kom till världen elva månader efter det stilfulla bröllopet som ägde rum den 24 maj i fjol. Vilken fullträff!
– Jag grät av lycka när vår son föddes, berättade Joachim.
Bröllopsdagen firar de alltså inte på tu man hand – utan med sin son. Marie njuter av sin nya roll, både som prinsessa och mamma. Men så har hon ju också successivt ställt om sig till allt det nya. Kronprinsessan Mary har stöttat henne. Är det någon som vet hur det är att komma “utifrån” in i det danska kungahuset så  är det Mary.

Annons

Har tränat som plastmamma

Genom Joachims två söner Nikolai och Felix har Marie fått insyn i hur det är att vara förälder. Med sitt lilla knyte i famnen får Marie en bröllopsdag att minnas hela sitt liv. En stillsam middag med hela familjen står högst på önskelistan.

Blir kalas då Joachim fyller 40 år

Inom kort strömmar gäster till slottet. Inbjudningskorten är redan skickade till prins Joachims 40-års kalas. Han fyller år den 7 juni och datumet närmar sig med rekortdfart.
– Vi har inte fått meddelande om hur prins Joachim ska fira. Inget officiellt, men det blir naturligtvis en privat tillställning på Schackenborgs slott, berättar Kirsten Baltzer Kahr på danska hovets informationsavdelning för svenskdam.se.

Och lite senare blir det dop!

Alla kungliga släktingar är naturligtvis oerhört nyfikna på den “lille”. Och i juli blir det dop. Först då får vi veta vad Joachims och Maries barn ska heta.
– Vilken dag det blir är ännu inte fastställt, berättar Kirsten Baltzer Kahr vidare.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Första bröllopsdagen för Marie och Joachim!”

 1. Fredrik Nilsson skriver: 24 maj, 2009

  Grattis Joachim och Marie!


 2. Carolina, Malmö skriver: 24 maj, 2009

  Grattis på 1-årsdagen!


 3. Birgitta skriver: 24 maj, 2009

  Jag hoppas att den glädje som råder nu får följa dem genom livet… De ser så superlyckliga ut och passar bra tillsammans..
  GRATTIS JOACHIM OCH MARIE !


 4. Mysan Johansson skriver: 24 maj, 2009

  Hoppas att de fick en mysig bröllopsdag!


 5. Linda skriver: 24 maj, 2009

  Undrar om Marie hade fallit för Joachim om han hade varit en vanlig dansk man? Om han hade arbetat som exempelvis elektriker, hade hon tagit honom då?


 6. Sophia skriver: 24 maj, 2009

  Svar på Lindas undran: det hade hon säkerligen inte! En frånskild tvåbarnsfar som gärna dricker för mycket och dessutom har svårt att hålla händerna borta från unga flickors kroppar skulle nog ha fått henne att tänka efter en extra gång, om nu inte denne varit en prins av blodet.


 7. signesigne skriver: 24 maj, 2009

  Grattis på er 1-åriga bröllopsdag! Jag trodde vi skulle få lite nya bilder på Lillprinsen. Kommentar till Lindas påstående så håller jag med Sophia. Joakim hade inte alls varit intressant för Marie om han hade varit vanlig och inte är han snygg heller.Tyvärr tror jag Lillprinsen blir lik sin pappa.För barnets skull hoppas jag att de kan leva tills.lyckliga för evigt. Men jag tror inte det för Joakim har nog lätt för att halka in i sina gamla vanor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar