Full fart för prinsessan Madeleine i New York

Full fart för prinsessan Madeleine i New York
Annons

prinsessan-madeleine

Prinsessan Madeleine har fullt schema i New York.
Prinsessan Madeleine har fullt schema i New York.

Ingen rast och ingen ro.
Nu jobbar prinsessan Madeleine
på för fullt.
I går besökte hon – bland annat – Ericssons välgörenhetsfest.

Hösten är stressig för de flesta – så också för prinsessan Madeleine. De lyxiga långluncherna med vännerna är nu ett minne blott. Shoppingturerna har bytts ut mot möten, sammanträden och välgörenhetsarrangemang.

Annons

Välgörenhetevenemang

I går kunde Aftonbladet notera hur prinsessan, iklädd beige Chanel-inspirerad kavaj och designväska på armen, skyndade igenom Grand Central Station i sällskap med vännen och kollegan Charlotte Brandin. Tidigare samma dag satt hon med i Childhood USA:s styrelsemöte på organisationens kontor innan hon skyndade vidare till nästa punkt i kalendern – Ericssons välgörenhetevenemang om hur modern teknik kan användas för att bekämpa fattigdom. Enligt Expressen sågs Madeleine sida vid sida med ett äldre par och en bit in på kvällen lyssnade hon till artisten Youssou N´Dour och ekonomiprofessorn Jeffrey David Sachs som båda framträdde på eventet.

Av Johanna Lejon
Foto: All Over Press, Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Full fart för prinsessan Madeleine i New York”

 1. BEN skriver: 22 september, 2010

  Bra prinsessan Madeleine att du använder din arbetskapacitet och inte bara “flyter omkring”. Nu gör du säkert pappa kungen glad också.


 2. sanna skriver: 22 september, 2010

  skulle gärna vilja “slita och stressa” på hennes sätt..


 3. A-B skriver: 22 september, 2010

  Gå ut på Hovets officiella hemsida, klicka på kalender och där på Prinsessan Madeleine och hela hennes kalender med officiella uppdrag (konferenser, seminarier osv.) finns där (däremot självklart återfinns inte det dagliga arbetet på kontoret).


 4. Linnea S skriver: 22 september, 2010

  Härligt Prinsessan Madeleine! Uppskattar att du gör ett gott jobb 🙂


 5. nea skriver: 22 september, 2010

  A-B, med vilken befogenhet/behörighet utnämner du dig till expert med rätt att uttala dig å prinsessans vägnar “självklart återfinns inte det dagliga arbetet på kontoret”? Bespara oss detta i framtiden, det är någonting du inte vet ett hum om. Jag tror inte för ett ögonblick att madeleine har varit ens i närheten av vanligt kontorsarbete. Skulle själv ge guld och gröna skogar för att få byta ut mitt eget stress och jäkt mot madeleines… 🙂


 6. Gneta skriver: 23 september, 2010

  .. och Nea med vilken befongenhet/behörighet kan du uttala dig så kategoriskt om att Prinsessan Madeleine “inte ens för ett ögonblick ens i närheten av vanligt kontorsarbete”?


 7. nea skriver: 23 september, 2010

  Ja du Gneta, för det första använder jag verbet “tror” – om vi skall gå till hårklyveri 😉 För det andra är det väl uppenbart för var och en att sessan inte är den som kavlar upp ärmarna då det gäller att arbeta

  Det skall bli intressant att se huruvida hon på sin resa i Kina gör något annat än dinerar – tex. besöker utsatta barn i deras verkliga omgivning. Hoppas för hennes egen skull att så sker.


 8. Lydia skriver: 23 september, 2010

  #/ nea

  Du har ingen koll alls på Madeleine, du läser bara det du vill om henne och du väljer också att läsa sorterat om Victorias arbetsdagar. Annars kan du berätta för mig vad hon gjorde förra gången hon var till Sydafrika och vad hon gjorde när hon reste i Ukraina och så vidare och så vidare. Du köper fullständigt medias bild av henne kontra Victoria.

  Du säger också att hon inte kavlar upp ärmarna. Vilken prinsessa har någonsin gjort det?

  Du vill gärna byta säger du och jag svarar du är ingen prinsessa.


 9. Gneta skriver: 23 september, 2010

  Nea: Återigen, du spekulerar.. för som sagt, det enda vi känner till (om vi nu mot förmodan inte har någon direktkontakt med kungafamiljen) är vad tidningarna skriver


 10. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 23 september, 2010

  Men jag tycker att Madelaine inte repreneterar Sverige för Childhood!Childhood är inte Sverige!


 11. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 23 september, 2010

  Alltså är hon i New york för andra saker!


 12. Lydia skriver: 23 september, 2010

  Medea kan hålla med dig och modern är väl i Tyskland. Sverige blev för litet för Silvia.


 13. A-B skriver: 23 september, 2010

  @5 nea

  Eftersom jag själv har lång erfarenhet av att arbeta inom olika organisationer och projekt, såväl statliga som privata, vet jag att det dagliga arbetet inne på kontoret är aldrig något du skriver upp i din kalender! (Eller brukar du skriva i din kalender att du ska gå igenom dagens post osv.?!). Däremot vet jag självklart inte exakt vad Prinsessan Madeleine gör och det skrev jag inte heller, utan jag kommenterade kalendern.

  När det gäller bilder/filmer från Prinsessan Madeleine “ute i fält” finns det länkar sen tidigare under andra artiklar här hos Svensk Damtidning.


 14. nea skriver: 24 september, 2010

  A-B, som vanligt haltar dina förklaringar. Du går ut med påståenden som om de vore absoluta sanningar. Än en gång, jag tror inte att madeleine varken nu eller någonsin gör vanligt kontors-/projektarbete… Jo, det finns några (enstaka) länkar där hon verkligen gör något annat än dinerar; förhoppningsvis får vi se bildbevis på mera sådant arbete i framtiden. Trots allt betvivlar jag det, hon är en stureplansbrud som knappt satt foten utanför stockholm och vars glans består i ett fagert utseende. Om hon hade verkligt engagemang skulle detta nog ha synats mer under det senaste decenniet.


 15. A-B skriver: 24 september, 2010

  @14 nea

  “Som vanligt haltar dina förklaringar.” Tack för dagens skratt! “Du går ut med påståenden som om de vore absoluta sanningar.” Förmodar du syftar på tidigarebataljer du och jag haft angående de akademiska kraven för examen – och ja, mina påståenden angående detta (eftersom det är mitt gebiet) är absolut sanna – sorry!

  När det gäller Prinsessan Madeleine, som när du kallar henne (eller någon annan) för “stureplansbrud” visar hur lågt du är villig att sjunka, trodde jag alla visste att hon har även tidigare bott i NY, USA, så nog har hon satt foten utanför Stockholm alltid. De intervjuer jag har hört med henne angående hennes studier och arbete visar på kunskap och engagemang. Kunskap (gäller självklart all kunskap och knappast bara formella studier) och engagemang hos en person är för mig glans, oavsett dennes utseende och oavsett om det handlar om exv. Prinsessan Madeleine eller någon annan person.

  Nea – let´s agree to disagree! Det gäller allt. Du och jag kommer med största sannolikhet aldrig att tycka lika i någon fråga!


 16. Emma skriver: 25 september, 2010

  Her er et par billeder af PM fra det i teksten omtalte Ericssons velgørenhedsarrangement i N.Y.
  http://myroyal-myroyals.blogspot.com/2010/09/princess-madeleine-in-new-york_25.html


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar