Fullspäckat schema för kungaparet under tisdagen

Fullspäckat schema för kungaparet under tisdagen
Annons

Turkiets president Abdullah Gül och maka bjöds på lunch av drottning Silvia och kung Carl Gustaf.

Det blev en fullspäckad dag för kung Carl Gustaf och drottning Silvia och det turkiska presidentparet.
Bland annat närvarande kungen och presidenten under invigningen av Institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet under eftermiddagen.
Drottning Silvia och fru Gül började dagen med ett besök på Stockholms stadsbibliotek.

Husgerådskammaren

Sedan besökte kungaparet och presidentparet Tekniska museet.
Därefter åkte Kungaparet och presidentparet till Stockholms stadshus där lunch serverades.

Annons

Drottningen och presidentfrun besökte också Husgerådskammarens konserveringsavdelning och Skattkammaren på Kungliga slottet.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och All Over Press

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

26 kommentarer till “Fullspäckat schema för kungaparet under tisdagen”

 1. Cena skriver: 13 mars, 2013

  varför denna sura min kungen? ta en titt på din vackra fru/drottning å hämta insperation om hur mycket bättre man ser ut om man dra lite på smilbanden.


 2. Maria skriver: 13 mars, 2013

  1. Cena. Onödig och plump kommentar från dig tycker jag, när man som bekant har sorg i kungahuset.


 3. Helena M Ah skriver: 13 mars, 2013

  Det är kanske lite mycket begärt att han ska vara glad när familjen har sorg och samtidigt är mitt uppe i begravningsförberedelser.
  Ibland döljer vi känslor som ledsenhet bakom irritation och ilska istället. Vem vet hur han känner sig?..


 4. Eva H. skriver: 13 mars, 2013

  Besökarna ska inte behöva drabbas av sorgen. De ska behandlas med respekt och det är inte fel att le även i sorgen. Drottningen vet att ta hand om sina gäster och få dom att trivas, precis som det ska vara.


 5. Marguerithe skriver: 13 mars, 2013

  Kungaparet är genialt. Oavsett vad som händer, eller hur man mår innerst inne, visar man alltid god sed och som dessa bilder visar, en känsla av gemytlighet för att gästerna ska känna sig välkomna och bekväma. Professionalism och god uppfostran, som är unik i vårt land.


 6. Aurora skriver: 13 mars, 2013

  # 1
  Tror inte att kungen är sur – han är allvarlig och beter sig korrekt. Statsbesöket är ett officiellt besök.


 7. Cena skriver: 13 mars, 2013

  okej. min fråga är då hur ofta ser kungen glad ut? alltid denna sura min, är det korrekt? då är dottningen väldigt inkorrekt enligt Aurora.


 8. Sthlm skriver: 13 mars, 2013

  Ofattbart hur vårt kungapar, som nu är i pensionsåldern, orkar med all uppmärksamhet som kretsar kring dem. De verkar göra sitt yttersta för att få allt att fungera.


 9. Marguerithe skriver: 13 mars, 2013

  “8” Sthlm,
  Håller helt med. Det är ofattbart, och Kungaparet använder sina yttersta krafter. Det verkar dock som att deras barn har deltagit här och hjälpt till i den nuvarande situationen.

  Kungaparet har ju inte som presidentparet Kennedy på sin tid, en dr FeelGood som kom varje morgon med alla vet vi vad.


 10. Eva M skriver: 13 mars, 2013

  Det är tidningarna som väljer bilder. Kungafamiljen har sorg så ibland tappar man kanske sitt leende även i officiella sammanhang. Vi har ju sett en glad kung förra veckan när kungaparet var på resa.


 11. pia skriver: 13 mars, 2013

  Inom EU förväntas varje land anpassa sig till EU-normen. Turkiet vill vara med. Landets första dam gör ett statsbesök klädd på konservativt turkiskt sätt. När vår drottning besöker ett land anpassar hon klädseln efter det landets sed. Hur ska vi ha det?


 12. PBoo skriver: 13 mars, 2013

  “invigningen av Institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet” – syns att Sverige med Bildt i spetsen jobbar hårt för att få med Turkiet i EU, trots att bara en liten marginell del av landet ligger i Europa! Det är som någon skrev på nätet, ungefär som att vi inte skulle anse att Danmark tillhör Europa pga av var Grönland är placerat geografiskt! Undrar om Kungen vågar ta upp något om den islänsk/svenske man som sitter fängslad i Turkiet med risk för att dömas till upp till 20 år och över 1 miljon i skadestånd för att ha köpt en liten sten på en marknad och som inte låg gömd i hustruns bagage o som tullen menar är antik? Låter som EU-demokrati?!


 13. Marianne skriver: 13 mars, 2013

  Om kungen ej ler från morgon till kväll,
  Klaga ej på det så är du snäll!
  Ett digert program dag efter dag,
  beundrar kungaparet det gör jag.
  I pensionsåldern är de ju båda två,
  Men representerar mycket gör de ändå!


 14. Humaniora skriver: 13 mars, 2013

  Förmåga att kunna alternera mellan glädje och sorg, när stunden kräver det, är en yrkesdisciplin som utvecklas genom erfarenhet.
  Kungaparet liksom vissa andra yrkesutövare måste lära sig parera mellan dessa ytterligheter. – Det leder också till en värdefull insikt om livets mångfald, sårbarhet och dualism, som de facto är rent själavårdande………..mänskliga villkor vi inte kan påverka och som vi alla delar!!


 15. PBoo skriver: 13 mars, 2013

  Kungafamiljen har SORG och då denna tar inte bara själsligt utan också fysiskt så är det knappast förvånande att Kungen inte går omkring och ler och är glad! Det var den sista i den äldre generationen i hans familj som gick bort. Nu är han och hans systrar den äldsta generationen. Sånt tar – utöver den akuta sorgen – extra hårt. Kungen och Drottningen var helt superglada när de reste runt i Kalmar, Kronoberg o Jönköpings län och träffade oss folket! Det var en glädjens stund. Nu är det sorg och allvar. Ingen har el åtminstone borde ha svårt att förstå skillnaden!


 16. Christina Helsinki skriver: 13 mars, 2013

  Har tidigare påpekat, varför tycker svenskarna att deras kungapar är så gamla att deras ork redan borde tryta?

  Den förväntade livslängden för tex Silvia är 84 år och då är medeltalet också uträknat på dem som inte mer orkar stå på ett par skidor.

  Skall Kungen och Silvia sitta och titta ut genom fönstren på Drottningholm och vänta på slutet, samtidigt som regeringen vill höja pensionsåldern till 70?. Ni som skriver här, lever ni i en blomstrande ungdom och säger var och varannan dag åt mamma och pappa i 65-årsåldern, hur orkar du? Hos oss skulle man bli sur.


 17. Marguerithe skriver: 13 mars, 2013

  “16” Christina Helsinki,
  Nej jag anser verkligen inte att Kungaparet är gamla, och de har under så många år visat en yrkesdisciplin som är beundransvärd. Däremot driver man dem kanske till sina yttersta krafter med nuvarande mediagranskning. Att utsättas för blixtrande kameror som registrerar alla ansiktsuttryck och som åskådarna tolkar på olika sätt, är på många sätt omänskligt.

  Sverige är ett mycket litet land, som du märker, och vi har “stenkoll” och tror oss känna till alla ev personliga problem Kungaparet skulle kunna ha. Det är nog det vi menar när vi talar om “att orka”.


 18. VenlaVenla skriver: 13 mars, 2013

  PBoo #12
  Kungen får inte ta upp politiska frågor med sina gäster. Det är statsministerns uppgift. Och bra det! Kungen får sköta om festligheterna.

  pia # 11
  Det skulle vara intressant att höra, vad enligt dig EU-normen är, vad det gäller klädsel.
  Menar du att muslimska kvinnor får ej bära slöja enligt EU? När har du sett att drottning Silvia har haft slöja, när hon har varit i muslimska länder?


 19. Desiréesvenskdam skriver: 13 mars, 2013

  #18 det har hon. När de var på statsbesök i Saudiarabien, jag tror att det var på 80-talet.


 20. Maryou skriver: 13 mars, 2013

  #11# Silvia har ibland anpassat sig och klätt sig i t ex fotsida klädsel och haft sjal på huvudet. Presidentfrun kan inte ändra sin klädstil till vår stil, eftersom hon alltid går i sin för oss speciella klädsel.


 21. pim vamelia.se skriver: 13 mars, 2013

  Gott så, gott så! Men jag känner sorg… Inte endast att P. Lillian lämnat oss, som var en sprudlande och frisk fläkt med sin humor och omtanke, inte minst till kungabarnen… Men även för att vi skall umgås med människor som ger Diktaturen ett ansikte! Där borde hovet=Kung&Drottning, säga att vänligt men bestämt nej till sådana “uppdrag” som gynnar enpartistater och annat mkt ick-demokratiska krafter… Tyvärr. men jag högaktar det fina arbete och representation vårt Kungahus gör för Världen i stort, med olika Organistaioner, arbetsplatser, föreningar och Export. men detta borde gynna Demokratier och de goda strävarnas arbete för en god sak! Dvs. Frihet, rättvisa demokrati och öppenhet! Dags att tala HKH Carl-Gustaf…. Om MEDMÄNSKLIGHET! Däri får även en Konung lägga näsan i blöt!


 22. Karin Nilsson skriver: 13 mars, 2013

  Kungen har fortfarande två fastrar kvar i livet.
  När en nära människa i Lilians ålder efter år av sjukdom avlider har de närmaste redan sörjt personen hon/han en gång var i flera år. Döden kommer inte som en överraskning och tung sorg.
  Det finns många människor i kungaparets ålder som fortfarande arbetar heltid. De får själva ta hand om allt i vardagen till skillnad från kungaparet. Kungen får inte diskuter vare sig politik, ekonomi eller rättsliga frågor med sina officiella gäster. Kungaparets främsta uppgift är att visa upp sig och till det hör att de ställer upp för media i officiella sammanhang.


 23. My skriver: 14 mars, 2013

  Kungen ser lika sur ut på 90% av alla andra bilder som tas och då överiga stadsöverhuvuden bjuder på betydligt fler både skratt och leenden och dessa bistra miner är desamma oavsett sorg eller inte. Förövrig var han lika sur (och distanserad) när kungaparet besökte mina söners gymnasium, Silvia däremot bjöd eleverna både på leenden, genuint intresse och värme. Man kan le och bjuda på lite charm och personlighet även om man håller sig inom det sk. hovprotokollet. Silvia är ett bra exempel.


 24. Ulla skriver: 14 mars, 2013

  #24 My
  Tihi, sådan kan du tillade dig at skrive, sikkert uden at få at vide af PBoo/ZZ, at du er uforskammet, men havde du været dansk, så…… jeg skrev det engang, at han så sur ud, og fik det at vide m.m. 😀
  Kongen bryder sig ikke om alle de fotoopstillinger, det er tydeligt, og det kommer han sikkert aldrig til, men de er et must, det er det så til gengæld ikke, at han også skal smile.
  I Dronning Silvia har Sverige fået en dronning, der formår både at være professionel og varmt nærværende på engang.


 25. PBoo skriver: 14 mars, 2013

  # 19 katya m.fl.

  Skönt att se att vi är flera som reagerar på icke demokratiska stater! Skönt att se att vi är flera som reagerar på västs krypande!

  Katya – har du källa/länk till ditt citat, skulle vara intressant att få!


 26. PBoo skriver: 14 mars, 2013

  # 27 katya

  Many thank’s for the link – will definately read it! Important that journalists expose this in different countries and that they stand up for each other, including publisher and so forth, unfortunately there are cases when they have not.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar