Grattis Alexandra 46 år – piggare än nånsin

Grattis Alexandra 46 år - piggare än nånsin
Annons

Grevinnan Alexandra och maken Martin Jörgensen.
Grevinnan Alexandra och maken Martin Jörgensen.

Idag fyller grevinnan Alexandra 46, grattis säger vi!

Grevinnan Alexandra fyller 46 år idag och hon mår bättre än någonsin, skriver danska Billedbladet. Hon har tidigare berättat att hennes 14 år yngre man, Martin Jørgensen, hjälper till att hålla henne ung. Men att även rätt kost och bra motion gör sitt till. Sedan har hon också bytt frisyr till en mer ungdomligare korthårig variant än den mer tantiga page hon bar innan.

Annons

Diskbråck

Hur viktigt det är med en sund  livsstil blev uppenbart för Alexandra då hon för några år sen drabbades av ett smärtsamt diskbråck. Det var ett hektiskt liv som ledde till att Alexandra kort efter sin skilsmässa från prins Joachim 2005, drabbades. Nu har hon sakta motionerat sig tillbaka från smärtorna och har berättat öppet i dansk press om den tunga tiden. Hon förlorade också sin far i vintras vilket var en smärtsam förlust för henne.

46-årsdagen tillbringar hon säkert med sina nära och kära, mannen Martin och sönerna prins Nikolai och prins Felix som hon har tillsammans med prins Joachim.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

Läs mer här:


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Grattis Alexandra 46 år – piggare än nånsin”

 1. Karin skriver: 30 juni, 2010

  Er hun interessant?


 2. Louise skriver: 30 juni, 2010

  #1
  Knappast.


 3. A-C skriver: 30 juni, 2010

  Kul att hon mår bra.


 4. IrjaGrattisAlexandra46år skriver: 30 juni, 2010

  Trevligt, att hon mår bra och är lycklig i sitt äktenskap! Jag skulle så gärna vilja veta var man kan läsa hur hon lyckades få bukt med värken och smärtan i sina ben.


 5. Nikki skriver: 1 juli, 2010

  Vem är intresserad av fru Jörgensen i Sverige


 6. Lotta skriver: 1 juli, 2010

  Totalt ointressant. Hon är inte längre medlem av det danska kungahuset och bör inte få dennna uppmärksamhet med tanke på vad hon har åstadkommit.


 7. pernilla skriver: 1 juli, 2010

  Hon är inte medlem i danska kungahuset, men hon står det nära i och med att hon är mor till drottningens barnbarn.


 8. Yasmine. skriver: 1 juli, 2010

  #7
  Men varför skriva om hennes födelsedag i SD? HON är helt
  ointressant för oss!


 9. pernilla skriver: 1 juli, 2010

  Jag är inte så intresserad heller, men jag kan tänka mig att en hel del ändå gillar att läsa om hennes liv. Hon förekom ju så ofta i pressen när hon var gift med prins Joakim och många är nog intresserade av hur hennes liv är efter skilsmässan. Vi lär ju få se henne då o då vid barnens skolstarter, födelsedagar mm eftersom hon är mamma till barn i kungafamiljen.


 10. mb skriver: 1 juli, 2010

  Jag är intresserad! 😉 Come on, bara bakgrunden, att hoppa av prinsesskapet och gifta om sig med en vän till familjen och lyckas behålla goda relationer till alla inblandade är fascinerande. Alexandra är dessutom något av det elegantaste jag vet, ett modereportage om henne skulle sitta fint.


 11. Emil skriver: 1 juli, 2010

  Hon tillhör det förflutna och visade sig vara något av en golddigger, när sanningen kom ut. Hon är Inte värt att skriva om.
  SD kan skriva om barnen i stället….. 🙂


 12. Lotta skriver: 1 juli, 2010

  Bra Emil. Du förstod precis vad jag menade.


 13. Mavis Fraser skriver: 2 juli, 2010

  After she was separated from Prince Jochim and the royal faimly she and others thought that the Royal business would not suceed without her forgetting that it was Prince Jochim who brought her on the world’s stage.


 14. Ulla Forsman skriver: 2 juli, 2010

  Such a pity Alexandra cant have a child with her Martin, it seems too late now. I hear he is good with Alexandra`s boys. Hope their marriage will last.


 15. Margaretha skriver: 2 juli, 2010

  Trist att läsa om Alexandra i tidningen,golddigger bara.


 16. Milan skriver: 2 juli, 2010

  Hon var en golddigger ,som gifte sig i den danska kungafamiljen
  och nu hänger danska skattebetalarna på henne med ett underhåll på 3-4 miljoner per år. Att hennes pappa bara förlät henne på sin dödsbädd säger allt.


 17. Irena. skriver: 2 juli, 2010

  Lika snygg som alltid..det måste underlätta golddiggandet??


 18. fredrik, sthlm skriver: 2 juli, 2010

  Snygg är hon iaf, och vad vet vi egentligen om varför deras äktenskap tog slut? Ni är snabba att döma här.


 19. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juli, 2010

  Jag gillar Alexandra.
  Hon var det Danska kungahusets “lyft” när hon dök upp på den kungliga arenan. Hur kul var det kungahuset innan?


 20. Nikki skriver: 2 juli, 2010

  ha ha #18 Fredrik
  …..snappa at döma här 😉
  Hur är det med dig själv på andra sidor? ?? 😀


 21. Dikte skriver: 2 juli, 2010

  Milan
  Alexandra beholdt ikke en apanage ved skilsmissen – Alexandra fik rent faktisk først apanage på grund af skilsmissen.

  Folketinget vedtog på eget initiativ denne apanage – så Alexandra har ikke haft nogen indflydelse på at få denne apanage tildelt.


 22. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juli, 2010

  Alexandra måste ha apanage. Hon uppfostrar två prinsar åt Danska kungahuset. Prinsarna måste ha ett ståndsmässigt boende och ett bra liv. Och eftersom prinsarna mest bor hos mamma ska hon ha pengar till att ge dem det liv som prinsar förväntas få leva. Kommer säkert att bli så i framtiden också. Prinsarna ska förhoppningsvis ha utbildning på läroanstalter utomlands. Det kostar multum.

  Och deras far är prins av Danmark och nummer två i tronföljden. Hans barn ska ha allt det bästa trots att han inte har dem så mycket, utan mamma Alexandra sköter det mesta.


 23. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 juli, 2010

  Förlåt… vet inte om Joachim är nr 2 i tronföljden efter Frederik längre, men troligen tills lille Christian blir gammal nog för att ta över.


 24. Nadia skriver: 2 juli, 2010

  Âr hon fräschare än någonsin, kan hon väl tjäna sina egna
  pengar och inte låta danska skattebetalarna betala hennes
  och Martins lyxliv ?
  Prins Joachim är nummer FYRA i tronföljden. ;).


 25. anna skriver: 2 juli, 2010

  Hon är för gammal för honom


 26. Stina skriver: 2 juli, 2010

  24 # Vadå för gammal. Hon ser ju ut som rena ungdomen. Hennes mkt fina yngre man verkar ju verkligen älska henne precis som hon är… 🙂


 27. Lotta skriver: 3 juli, 2010

  Alexandras sista dagar som momsfri prinsessa användes till att köpa ett stort bröllop för ca 100 personer på en herrgård i Sydsjälland. Fly me to the moon var festtemat.
  Jag har berättat det tidigare och berättar det igen även om ovanstående reportage inte handlar om Alexandras tidigare liv. På Amalienborg pratas det fortfarande om hur ” förtjust ” Alexandra var för dåvarande kronprins Fredrik. Hon flörade som besatt med Fredrik.
  Alexandra vet i allra högsta grad vad som fodras för att få PR.
  Hur många svärföräldrar skulle glädjas åt att se sin fd svärdotter med barnbarn flytta in en villa ( som skänktes till Alexandra ) med sin nya partner.Medan deras son Joakim, fick skulden för det hela.
  Sitt livslånga skattefinansierade underhåll kan Alexandra ta med sig till utlandet om hon vill.
  Joakim och Alexandra delar på vårdnaden. Alexandra har med andra ord mycket ledighet. Det hade hon också under äkenskapet med Joakim. Hon var mycket och då säger jag mycket ute och roade sig i Köpenhamn, medan barnen passades av sin 2 barnflickor. Joakim tog vill jag nog påstå tog större ansvar för barnen än vad Alexandra tog.
  2000 var Martin Jörgensen för första gången på Schackenborg. Några menar att Alexandra redan då tillbringade mer tid framför kameran än bredvid Joakim. Febr 2004 började hon leta hus i Köpenhamn.
  På våren 2003 var Alexandra och Martin ute och roade sig i Köpenhamn. Hon var inte särskilt diskret och det var mycket konstigt att tidningarna inte skrev om detta. Hon var också och hälsade på Martin när han hade ett uppdrag i Italien. Under denna tiden var Alexandra gift med Joakim.


 28. Nettan skriver: 5 juli, 2010

  16 # Ja Millan. Med tiden visade det sig vad hon egentligen var för en person och hon lämnade tillslut Joakim för en man hon kände äkta kärlek för.. Att hennes pappa bara förlät henne på sin dödsbädd är väll inte så konstigt..
  Ha det fint…


 29. Lena skriver: 12 oktober, 2010

  Varför är folk så dömande mot Alexandra?! Hon var en fantastisk fin prinsessa och en pärla för danska kungahuset. Kärleken kan ta slut och det gjorde det för Alex och Joachim. Hon förälskade sig i en annan man. Att danska staten ger henne apanage är väl inte konstigt när hon är mamma till två prinsar?!


 30. Ulla skriver: 12 oktober, 2010

  #29 Lena
  Who cares about Alexandra ?
  Ja, varför ens skriva om henne, hon hör till det förflutna!
  Bäst att glömma henne – för hennes egen skull, Golddigger !!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar