Grattis drottning Sofia!

Grattis drottning Sofia!
Annons

sofia-ste

Idag fyller den spanska drottningen 75 år – vi passar naturligtvis på att gratulera.

Drottning Sofia av Spanien fyller 75 år idag. Hon föddes den 2 november 1938 i Aten i Grekland. Vi gissar på att det kommer bli ett stort kalas hemma på slottet med familjen, det vill säga maken kung Juan Carlos, barnen prinsessan Elena, prinsessan Cristina, kronprins Félipe och deras familjer. I det nya numret av Svensk Damtidning kan ni läsa ett längre reportage om drottningen, bland annat får vi där veta att hon talar sju språk och att hon är vegetarian.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Grattis drottning Sofia!”

 1. Molin skriver: 2 november, 2013

  Store fejringer af mærkedage i kongehusene med undtagelse af bryllupper, er åbenbart blevet passé, ikke længere comme il faut, med undtagelse af i Danmark…… her festes og ryges videre helt som tidligere.
  Og så iøvrigt: Grattis til dronning Sofia.


 2. Humaniora skriver: 2 november, 2013

  Om det är så att Sophia talar flytande sju språk – är jag mycket imponerad! Men – förmodligen gör hon inte det. – Det är så mycket som överdrivs och "skrivs upp" när det gäller kända personers färdigheter och talanger!!


 3. rasmus skriver: 3 november, 2013

  Grattis till Drottning Sophia av Spanien, hade glädjen att träffa henne för ca 10 år sedan vid denna tid i Paris på varuhuset Bon Marche, i närheten av sin dotters våning. Drottning Sophia var jordnära & mycket trevlig men det som förvånade mig var att hon inte hade några livvakter med sig, något man vant sig med att dom svenska kungligheterna alltid har på offentliga platser!


 4. Tina skriver: 4 november, 2013

  2 No big deal..!


 5. Irena skriver: 4 november, 2013

  Tack för den fina artikeln om Sophia i veckans Dam. Mycket läsvärd på alla sätt utom att Konstantin kallas vara Juan Carlos bror, han är ju Sophias!! Mäh 😉
  Denna kunglighet borde vara rollmodell för alla andra. Utan vank är hon det allra bästa argumentet för monarki i den moderna tiden.


 6. Sthlm skriver: 4 november, 2013

  Så enkelt det verkar vara för kungligheterna att bli gamla. I Sverige får ingen statsanställd vara kvar i tjänst efter 67 år, men i kungafamiljen "suger" man på apanagen långt, långt efter den allmänna pensionsåldern.


 7. matilda skriver: 4 november, 2013

  Det här kommer nog inte som en glad nyhet för spanska kungahuset:
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/domstolsbeslut-i-spansk-hovskandal_8690464.svd


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar