Grattis Felix – se nya bilden på danska prinsen!

Felix Nikolai Margrethe Joachim
I samband med den danske prins Felix födelsedag har hovet nu släppt två nya bilder på prins Joachims och grevinnan Alexandras son. Se fotona här!
Annons

Stort grattis till den danske prinsen som fyller 17 år i dag. Prins Felix föddes den 22 juli 2002 på Rigshospitalet i Köpenhamn är prins Joachims och grevinnan Alexandras andra barn. Paret har även sonen prins Nikolai tillsammans.

Annons

Hovet firar prinsen med två nytagna fotografier och visst ser man att den 17-årige prinsen har vuxit. Men en mogen blick vänder han sig mot hovfotografen Steen Brogaards kamera. Borta är den busiga kalufsen som vi förknippade honom med för några år sedan. Istället har Felix håret bakåtkammat likt en ansvarig ung man.

Annons

Prins Felix

Pappa prins Joachim bor nu i Paris

Till hösten kommer Felix, precis som sin äldre bror prins Nikolai, att börja skolan hemma i Danmark. Men vid skolstarten har pappa prins Joachim och hans hustru prinsessan Marie – tillsammans med parets barn prins Henrik och prinsessan Athena – redan flyttat till Frankrike där de ska bo en tid framöver. Prins Joachim ska som vi tidigare berättat gå på en militärskola i Paris.

Annons

Prins Felix

Hela flytten till Frankrike har hållits lite lagom hemlig, dansk press har meddelat hur flyttbilar lämnat familjens villa i Klampenborg men hovet har inte sagt något om när de ska lämna landet.

Redan hyrt ut familjens villa

Vi har också fått veta att det familjen hus redan hyrts ut för en längre tid, till Caroline Fleming. Caroline är inte bara en tv-kändis i Danmark utan hon kommer också från en av landets finaste familjer, därav har hon fått smeknamnet tv-baronessan.

Annons

prins Felix, Nikolai Alexandra

Så nu får de bägge prinsarna Felix och Nikolai klara sig med sin mamma, grevinnan Alexandra som fortfarande bor i närheten. Och så drottning Margrethe förstås som säkert spelar en viss roll i deras unga liv.

Foto: TT och Steen Brogaard/Danska hovet

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Grattis Felix – se nya bilden på danska prinsen!”

 1. charlotte skriver: 22 juli, 2019

  Stilig bild med stylade kungligheter, snyggt. Jag jämför med förra bilden vi såg.


 2. Ina skriver: 22 juli, 2019

  Tillykke til Felix – Han er sin far op af dage


 3. Beata skriver: 22 juli, 2019

  Vad stilig han är, Felix!


 4. konsttanten skriver: 22 juli, 2019

  Wow, vad han har blivit snyggare, och mer vuxen, kanske en fotomodell ytterligare.
  Gratulerar med dagen Felix!


 5. ancibergfeldt skriver: 22 juli, 2019

  Båda killarna blir bara snyggare och snyggare.


 6. Birthe Vejrum skriver: 23 juli, 2019

  Felix og Nikolai kan jo hurtigt komme til Paris i weekenderne. Dels har Nikolai jo både kørekort og bil, og så kan de vælge at flyve. 🙁


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar