Grattis på bröllopsdagen – storhertigparet Maria Teresa och Henri!

Grattis på bröllopsdagen – storhertigparet Maria Teresa och Henri!
Annons

Maria Teresa och Henri firar 29-årig bröllopsdag i dag!
Maria Teresa och Henri firar 29-årig bröllopsdag i dag!
Maria Teresa med sitt första barnbarn Gabriel.
Maria Teresa med sitt första barnbarn Gabriel.

På Alla Hjärtans Dag 1981 fick storhertiginnan Maria Teresa äntligen sin prins. Men Maria Teresa fick kämpa för kärleken, Henris mamma var inte förtjust i att få “den lilla kubanskan” som svärdotter!

Alla Hjärtans Dag är en alldeles speciell dag för storhertigparet Henri och Maria Teresa av Luxemburg. Den 14 februari 1981 gifte de sig av kärlek och känslorna är lika varma idag, som då för 29 år sedan. Henri och Maria Teresa har inget emot att visa sin kärlek offentligt. De håller om varandra, kramas och har till och med kysst varandra när andra sett på, vilket är mycket ovanligt i kungliga familjer.

Annons

Blev snabbt farmor

Nu styr de tillsammans över både sin barnrika familj och lilleputtriket. Med fyra söner; Guillaume, 29, Félix, 26, Louis, 24, och Sébastien, 18, dottern Alexandra och en westie-hund är familjeidyllen total för frimärkssamlaren Henri och ”salsaprinsessan” Maria Teresa. De har ju redan blivit farfar och farmor. Prins Louis och Tessy blev ju föräldrar innan de han gifta sig, till Gabriel och efter bröllopet har familjen utökas med ännu en son, Noah.

Fick kämpa för kärleken

Henri och Maria Teresa vet av smärtsam erfarenhet vad det innebär att tvingas kämpa för sin kärlek.
”Känslor har väl inget med giftermål att göra?” Det ansåg Henris föräldrar, storhertiginnan Josephine Charlotte, född prinsessa av Belgien, och storhertig Jean. De tillhörde den generation kungligheter där man visste tidigt vem av ”kusinerna” som var utvald till make/maka.
Men deras son, tronarvinge Henri, var djupt förälskad i bankirdottern Maria Teresa, som han träffade när han studerade i Schweiz.
Han hotade att avsäga sig prinstiteln om han inte fick den han älskade. Så föräldrarna gav, om än motvilligt, med sig till sist.
Vi önskar dem en härligt romantisk Alla Hjärtans Dag!

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Grattis på bröllopsdagen – storhertigparet Maria Teresa och Henri!”

  1. Sophia skriver: 15 februari, 2010

    Bravo! Goda äktenskap och kärleksfulla familjer ska uppmärksammas.


  2. Jan-Olof Larsson skriver: 13 maj, 2010

    Vad är det för skit som Åsa Bönnelyche skriver om Storhertiginnans mamma?? Varför skulle inte hon vara emot äktenskapet?? Borde det inte ha stått arvprinsens Henri mamma storhertiginnan Josephine Charlotte?? OM det nu stått att det var Henris mamma som inte ville, så var även det en stor lögn. Densom var emot äktenskapet var Henris farmor, den förra storhertiginnan Charlotte.
    Jag tycker att Åsa Bönnelyche antignen skall läsa på innan hon skriver, eller också börja skriva sagor istället.
    Det är ju sådan här skitjournalistik som gör att folk får helt felaktiga inställningar till kungligheterna världen över.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar