Grattis prins Maximilian
på 40-årsdagen!

Grattis prins Maximilian <br> på 40-årsdagen!
Annons

prins maximilian av liechtenstein och angela

 

Lille Alfons fyller åtta år på måndag och självklart blir han ordentligt firad av mamma och pappa.
Lille Alfons fyller åtta år på måndag och självklart blir han ordentligt firad av mamma och pappa.

 

Idag, lördag fyller prins Maximilian av Liechtenstein 40 år, men frågan är om det ändå inte blir sonen Alfons som får mest uppmärksamhet då han har födelsedag på måndag.

Oj, vilken härlig festyra !
Födelsedagarna duggar tätt hemma hos prinsparet Maximilian och Angela av Liechtenstein nu i helgen. Ja, hemma i huvudstaden Vaduz där de bor och där Max basar för den världsomspännande investeringsbanken LGT. Periodvis huserar familjen även i London och Hamburg.
Först så fyller pappa Max 40 år, nu på lördagen, och hinner knappt slurpa i sig champagnen och torka chokladmoussen ur mungiporna förrän det är dags att fira sonen Alfons’ åttaårsdag, nu på måndag. En dag som nog inte lär passerad obemärkt. Småpojkars “födelsedagskalajs” brukar blir rätt bullersamma events.
Prins Max är lyckligt gift sen nio år med mörkhyade Angela som är uppvuxen i tropiska Panama och född Brown – och en begåvad kläddesigner som både gått “Parson’s School of Design” i New York och vunnit “Den Gyllene Fingerborgen”, modeikonen Oscar de la Rentas prestigefyllda pris.

Annons

 

Angela gifte sig i en egendesignad klänning.
Angela gifte sig i en egendesignad klänning.

 

Eget klädmärke

Max och Angela möttes på en privat mottagning i New York våren 1997. Han jobbade då hos investeringsbanken Chase Capital Partners i stan medan Angela slet som chefsdesigner hos Adrienne Vittadini och dessutom jobbade med att marknadsföra sitt eget märke, “A.Brown”. Det gör hon förstås inte längre. Bröllopet ägde rum i New York den 29 januari 2000 i Saint Vincent Ferrar kyrkan – med det vackra rosettfönstret – på Lexington Avenue. Självklart var Angelas brudklänning i egen design, ostronvitt siden med sober touche. I hennes mörka håret gnistrade den liechtensteinska släkttiaran fullproppad med pärlor och briljantblad. 500 gäster var inbjudna, bland dem Max’ stolta föräldrar fursteparet Hans Adam II och Marie av Lichtenstein samt Max’ tre syskon med sina respektive – arvprins Alois och han svenskättade hustru Sophie (mamma är grevinnan Elisabeth Douglas), prins Constantin och hans Marie samt prinsessan Tatjana och hennes man Philipp von Lattorf. Och nu är det dags för 40-årspartaj, så tiden flyr.
Vi gratulerar såväl senior som junior å det varmaste !

Av Marianne Rolfstadius
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Grattis prins Maximilian
på 40-årsdagen!”

 1. LizetteGrattisprinsMaximilianpå40-årsdagen skriver: 16 maj, 2009

  Hur många lägenheter och villor har de runt om i världen?


 2. Gun skriver: 18 maj, 2009

  Roligt att ni skriver om de i Sverige lite okända furstendömena. Tack för det.


 3. LizetteVictoriasresamedFrederikochHaakon skriver: 18 maj, 2009

  Ställde frågan “hur många” eftersom de har råd att ha hur många som helst. En gissning 10 i varje världsdel?


 4. Gunilla skriver: 18 maj, 2009

  Fursteparet Hans Adam II och Marie av Liechtenstein var nog ganska mattligt “stolta” nar sonen gifte sig med Angela.
  Furstarna har alltid gift sig med damer ur den osterrikiska eller tyska hogadeln – Maximilians aldre bror Alois ar gift med en bajersk prinsessa (vars mor ar en svensk grevinna).
  Furstefamiljen anses vara mycket konsevativ – och otroligt rik. De har oksa en av varldensframsta konstsamlingar. De ar uppskattade for sitt stillsamma liv, valgorenhet och vardighet.


 5. Gun skriver: 18 maj, 2009

  I Liechtenstein är det fursten som har makten, han hotade för några år sedan att ta sitt pick och pack och avgå om landet blev mer demokratiskt., vilket inte Liechtensteinarna ville. Man skulle kunna kalla landet för västeuropas sista diktatur.


 6. Cheng skriver: 20 maj, 2009

  Märklig kommentar av Gunilla.
  Verkar som hon lever i en annan tid och tycker att det är förståeligt
  att furstefamiljen i början reagerade med viss skepsis. Vår svenska
  kronprinsessa har väl verkligen visat att kärlek är det viktigaste – inte
  börden. Jag vet att det också stack i ögonen på vissa att prinsens fru Angela har lite mörkare hud än vad som är vanligt inom österrikiska och tyska högadeln. Men det är väl knappast ett problem år 2009?


 7. Gun skriver: 20 maj, 2009

  Cheng: Jag tror inte det var så Gunilla menade, utan att fursten själv är konservativ, och att han nog inte bryr sig så mycket att året är 2009. Hade det varit den äldste sonen som ville gifta sig med Angela vete tusan hur det slutat.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar