Grattis Stéphanie, 45 år i dag!

Grattis Stéphanie, 45 år i dag!
Annons

Grattis prinsessan Stéphanie, 45 år i dag!
Grattis prinsessan Stéphanie, 45 år i dag!
Grace Kelly med prinsessan Stéphanie.
Grace Kelly med prinsessan Stéphanie.

Prinsessan Stéphanie fyller 45 år idag. Och säkerligen står barnen på kö för att gratta sin mamma. Vilken cirkus det kommer att bli…

Prinsessan Stéphanie har inte gjort det enkelt för sig. För bara några år sedan levde hon ett kringflackande liv med den ene efter den andre med anknytning till cirkus. Men sedan en tid tillbaka satsar prinsessan Stéphanie allt på att hjälpa aidssjuka och deras familjer på olika sätt. Hon har själv startat en organisation som stöder folk i både Frankrike och Monaco. Och hon verkar nu må bättre än på länge.
I dag är det barnen, Louis, Pauline  och Camille som ger hennes liv mening.

Annons

Oj, det har varit mycket genom åren...
Oj, det har varit mycket genom åren...

Skandal på skandal

Den 13 september 1982 förändrades allt för den 17-åriga prinsessan av Monaco. Då inträffade bilolyckan som kostade hennes mor, furstinnan Grace, livet. En traumatisk händelse som fortfarande förföljer Stéphanie. Åren efter kraschen blev turbulenta för Stéphanie med ständigt nya och oftast synnerligen olämpliga pojkvänner, droger och festande. Denna rebelliska tid har hon kommenterat så här:
– Jag sa till mig själv: ”Mitt liv kan ta slut i morgon, därför måste jag leva livet fullt ut”.

Kunglig hitmakare och modell

Hon hann inte bara med ett oräkneligt antal män, hon lät också tatuera sig och prövade på flera glamourösa karriärer.

Prinsessan Stéphanie med pappa Rainier.
Prinsessan Stéphanie med pappa Rainier.

En kort period var hon elev hos Christian Dior och omslagsflicka på magasin som Vogue och Vanity Fair. I förbifarten designade hon en egen kollektion baddräkter och accessoarer  samt fick ett par riktiga hits som popsångerska.
1991 träffade hon den förre fiskhandlaren, sedermera storebrors livvakt, Daniel Ducruet, och ljuv musik uppstod. Men romansen föll inte i god jord hos hennes far, mycket beroende på att Daniel var förlovad, hade ett barn och ännu ett på väg. Det avskräckte dock inte Stéphanie som hävdade att Daniel var hennes livs stora kärlek, med eller utan ring. Snart föddes parets första barn, Louis och snart därefter också Pauline.

Prinsessan Stéphanie med dottern Pauline.
Prinsessan Stéphanie med dottern Pauline.

Bröllop – och så en
Stéphanie-skandal igen

Annons

Pappa Rainier gav motvilligt med sig och det blev bröllop, ett mycket litet sådant. Men prinsessan levde inte lyckligt i alla sina dagar. Efter mindre än ett år pryddes skandaltidningarnas omslag av bilder på den nygifte prinsess-maken och strippan Fili från Belgien, i en synnerligen intim situation vid poolkanten. Stéphanie var beredd att förlåta, men nu var Rainiers tålamod definitivt slut. Det blev blixtskilsmässa och Daniel fann sig plötsligt landsförvisad från Monaco för evig tid.

Några år senare kunde alla se att prinsessan åter var gravid. Någon man syntes dock inte till och Stéphanie är fortfarande tyst som muren angående vem som är Camilles pappa. Men “vännerna” runt omkring prinsessan hävdar att ännu en livvakt har varit framme, Jean-Raymond Gottlieb.

Annons

Stéphanies kärleksliv – en cirkus

I början av 2000-talet riktade Stéphanie in sig på cirkusvärlden i sitt sökande efter älskare. Först slog hon klorna i den gifte småbarnspappan och cirkusdirektören Franco Knie, för att ett par år senare, i september 2003, gifta sig med den portugisiske akrobaten Adans Lopez Peres.
Paret blev äkta makar vid en privat ceremoni i Schweiz, men det stormiga förhållandet fick ett plötsligt slut bara tio månader senare. Adans anade inget förrän han upptäckte att låset till deras hem var bytt och hans resväskor stod parkerade utanför dörren.
Men Stéphanie har lugnat ner sig och på senare tid har hon inte förknippats med en enda skandal. Storasyster Caroline med make Ernst August har tagit över och är de som idag skapar skandalrubrikerna!

Foto: IBL, Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Grattis Stéphanie, 45 år i dag!”

 1. Anna skriver: 1 februari, 2010

  Hon är absolut vackrare nu än när hon var 20!
  Då hade hon ju jättemycket smink och kort hår..
  En av världens vackraste prinsessor..
  Undrar varför hon och Adans skilde sig..


 2. Anna skriver: 1 februari, 2010

  Hon är säkert på en solig ö och firar..


 3. Anna-Karin skriver: 1 februari, 2010

  Trevlig artikel. Jag har alltid gillat prinsessan Stephanie. Men hennes intresse för cirkus förstår jag inte.


 4. HM skriver: 1 februari, 2010

  HM
  Prinsessan är verkligen en frisk fläkt, men hon borde sluta sola så förtvivlat… Hon kommer vara ett komplett russin när hon är 50 år.


 5. Anna skriver: 1 februari, 2010

  Kanske är Caroline med och firar och planerar skilsmässoansökan??


 6. Anna skriver: 2 februari, 2010

  En annan Anna…jag tycker att hon ser ut som Michael Jackson på bilden med dottern. Hon måste ha levt ett hårt liv för att åldras så i förtid. Caroline, som är åtta år äldre, ser betydligt fräschare och yngre ut.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar