Grattis Victoria! En födelsedag att minnas

Grattis Victoria! En födelsedag att minnas
Annons
Nu fick de fira födelsedagen tillsammans.
Nu fick de fira födelsedagen tillsammans.

Solen stekte. Publiken väntade. Men så plötsligt kom de ut, hand i hand, från Sollidens slott – Victoria och Daniel.

Årets Victoriadag är verkligen något att minnas. Förr om åren har Daniel hållit sig i skymundan. I hemlighet har han firat Victoria i hemmets trygga vrå – långt borta från blickar och kameror.

Annons
Kronprinsessan och Daniel Westling tackar för uppvaktning.
Kronprinsessan och Daniel Westling tackar för uppvaktning.

Idag var allt annorlunda. Publiken hade väntat i timmar, både barn och vuxna stod tålmodigt med blommor i händerna och väntade på att få gratulera kronprinsessan.

I över en timme tog hon emot gratulationer, blommor, halsband och teckningar. Hon tog sig tid, hälsade på alla som ville och passade på att småprata och skoja med dem som uppvaktade henne.

Daniel gick hela tiden tätt intill, också han småpratade och skrattade med publiken. Länge och väl kryssade Victoria och Daniel, kungen och drottningen mellan förväntansfulla uppvaktare och till sist återstod bara den obligatoriska gruppbilden.

I skuggan av det vita valvet på Sollidens slott ställde de fyra upp sig sida vid sida, nära, nära som för att markera hur väl Daniel kommit in i familjen. Efter idag är han verkligen en av dem. Och dagen är inte slut än. Om några timmar fortsätter firandet från idrottsplatsen i Borgholm. Också då finns Daniel vid hennes sida.

Av Johanna Fredriksson

Foto: Charles Hammarsten


Du kan följa firandet på Öland
på svenskdam.se:s sommarblogg,
timme för timme… Klicka HÄR.

Här hittar du alla tidpunkter
för firandet. Klicka HÄR.rabatt.weekendpaket

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

102 kommentarer till “Grattis Victoria! En födelsedag att minnas”

 1. Anders skriver: 14 juli, 2009

  Man ser tydligt på bilderna att dom har så kallat äktenskapstycke!!
  Varför envisas Daniel med dessa klumpiga svarta glasögon bågar??
  Hur som helst GRATTIS pa 32-årsdagen!!!!!


 2. Anna-Karin skriver: 14 juli, 2009

  Grattis Victoria! Är väldigt glad för att vårt land har just Victoria som kronprinsessa. De har absolut äktenskapstycke. Kul att se de två så
  nära varandra!


 3. Marie-Louise skriver: 14 juli, 2009

  Jag förstår inte riktigt varför alla är så förvånade över att Daniel “får” vara med och fira Victoria…det hade ju varit mer förvånande om han inte hade varit där! Njurtransplantationen var ju för en tid sedan, och enligt rapporter har han ju hunnit med både middagar, att vara med i välkomstkommittén för Sydkoreas president och att ta en runda på gymmet…Och det där med att han “äntligen är en av den kungliga familjen”. Ja, men vad förväntar sig journalisterna egentligen? Att han ska vara utfryst av kungen och Silvia och bli stående 10 m från dem, alldeles för sig själv? Mycket väsen för ingenting, skulle jag vilja beskriva det hela…


 4. Kerstin B skriver: 14 juli, 2009

  Grattis till kronprinssessan på 32 årsdagen o Grattis till både Victoria o Daniel !!!!!!!!!!!!!


 5. Kristina skriver: 14 juli, 2009

  Stort grattis till Victoria på födelsedagen. Önskar de båda turturduvorna lycka till i livet.


 6. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Anders. Ja, dom har äktenskapstycke. Håller med dig om glasögonen. Dom får Daniel byta ut med det snaraste.
  Sällar mig väl till gratulanterna jag med fast det satt långt inne. Man mjuknar. Kärleken är stor men vänskapen är störst.


 7. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Eller?


 8. Martin skriver: 14 juli, 2009

  Neta vadmenar Du med att Du mjuknat?? var Du emot Daniel??…:)
  hehe…men grejen ar ju att dom helt klart alskar varandra….sa vad kan man annat an att vara glad for deras skull…..och om man ser pa engelska kungahuset som “tvingade” Prins Charles att gifta sig och det ledde ju till en an storre skandal….sa vi far hoppas och tro…och det gor jag faktiskt numera..att Daniel klarar skivan…det blir nog bara battre med aren….och sa gillar jag att han upphojs till prins….fler skulle upphojas..:)
  vi behover mer adel inte mindre..:) xx


 9. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Snabbt svar från vännen Martin. Ja, jag tror att dom klarar skivan. Det blir bara bättre med åren det där. 😀


 10. Martin skriver: 14 juli, 2009

  jag har borjat tro det..Daniel vaxer in i denna rollen…:) (har vissa synpunkter men tanker inte dra dom har i offentlighetens ljus..:)


 11. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Fast ändå? Mer adel. Räcker det inte med det som finns. Skall vi ha ny adel.? Vilka skulle de bli då, om jag får fråga. Tack så mycket, men jag håller på det gamla.


 12. Martin skriver: 14 juli, 2009

  tja i England adlas ju folk an i denna dag…det kunde vi oxa gjora…det ar val over hundra ar sedan nagon adlats i Sverige..??
  Sir Paul McCartney, Sir Roger Moore, Sir Mick Jagger, Sir Elton John
  SIR Per Gessle….??’….:) Sir Martin later ju bra…:)


 13. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  I alla fulla fall så ser killen snäll ut. Det blir nog bra ska du se….


 14. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Den siste var Hedin, sen vart det slutt.


 15. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Gillar inte tanken att någon Martin eller n´importe qui, numera slulle adlas. Vi har riddarhuset. Det räcker. Inga uppkomlingar, thank you very much.


 16. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 14 juli, 2009

  Vad fint av dig Neta, det är nästan så man blir lite tagen. 🙂


 17. sara skriver: 14 juli, 2009

  STORT GRATTIS kronprinsessan viktoria!
  Hoppas du haft en trevlig dag!
  All lycka till dig och herr daniel westling!
  Ni så fina ihop!


 18. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 14 juli, 2009

  Ja man fick tårar i ögonen när man såg dem ihop och vad de månade om varann detta kommer att bli bra många många GRATTIS till Victoria på sin födelsedag och många lycka till för hela kungahuset!


 19. Martin skriver: 14 juli, 2009

  jomen horru de e ju ett demokratiskt rattvisekrav….:) baron Gessle absolut…lady Lena 🙂


 20. Irena. skriver: 14 juli, 2009

  Här är jag helt på Netas linje; Sir Orup? sir Måns? dame Jill och Lady Lena??
  Nä tack så mycket: Att bli dubbad till riddare skall isåfall vara förbehållet den som hittar det exakt rätta vaccinet mot ex.vis aids…
  I vilken obskyr tänkte Matte dra sina synpunkter om “prinsen”? I sin garderob? Kom ut därifrån, nu..det är luftigare härute…
  All heder åt Daniel Westling, som definitivt inte överdriver sin betydelse i offentligheten och som, naturligtvis, betyder allt för kronprinsessan!
  Stort, stort grattis till Kronprinsessan!( Vad snygg hon var idag); Se där en höghet som blandar sig utomordentligt väl med allmoge. Kanske är det det som gör henne kunglig. I ordets bästa mening…


 21. Martin skriver: 14 juli, 2009

  ja bra kommentar Irena..Din basta hitills…seriost talat ser man vilken betydelse ett EXEMPEL har och Victoria o Daniel satter ett exempel har nanting for ungdomar att se upp till och leva upp till….nagot som ar uppbyggligt och inte destruktivt som Paris Hilton eller Britne Spears
  leve Victoria..!!


 22. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Tack Johannes, för kommentaren, såg det nu. Visst är det intressant med dialekter.
  Kramis
  Phortos


 23. Kristine fra Oslo skriver: 14 juli, 2009

  Kjære broderfolk og spesielt mine venner her på siten. Jeg ble så høytidelig plutselig. Jeg hilser særlig til dere som jeg tenker på som mine venner her, Neta, Martin, Johannes, Demba og Gun (de siste to må være på ferie (semester, men nå vet der sikkert hva ferie betyr). Jeg hilser også til Christina Helsinki, den stridbare, som jeg har all respekt for. Jeg skulle ønske vi alle kunne treffes en gang. Signe, ikke å forglemme! Jeg har på en måte vært med dere i Victoria-firandet i kveld, ettersom jeg har fulgt det på tv her hjemme i Oslo. Mitt budskap til dere alle er: Frykt ikke! Daniel blir veldig bra for Victoria og for dere. Han har substans. Kongehuset er tross allt ikke ytlighet, celebrity, etcetera, etcetaera. Det har med selveste statsforfatningen å gjøre. Daniel er solid svensk. Hans familie har gjort rett og skjel for seg sikkert i mange generasjoner. Disse pojkarna som liker å sprute champagne på hverandre på utesteder på Stureplan og Båstad og andre steder, de har ikke substans. Daniel sa ved forlovningen, at hans første (og siste) uppgift er å støde kronprinsessen i sin gjerning. Han har ingen primadonnanykker, men er solid, solid. Grattis til dere alle. Det var så fint å høre Solveigs sang; Kankje må det gå både vinter og vår, både vinter og vår, og den hele sommer med og det hele neste år, det hele neste år. Men engang vil du komme det vet jeg visst, det vet jeg visst, og jeg, jeg skal nok vente for det lovte jeg sist, det lovte jeg sist. Selv om Victoria er Solveig, så er Daniel på ingen måte Peer Gynt, tvert i mot, Daniel er trofast og stødig som et fjell.


 24. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 14 juli, 2009

  Vad snällt av dig Kristine. Hälsar tillbaks. 🙂
  Håller också med dig i allt väsentligt.


 25. Martin skriver: 14 juli, 2009

  Kristine tack for vaenlig haelsning…och tack for Din kommentar
  och jag har fatt precis samma uppfattning om var blivande Prins
  jag tror ocksa har ar gjuten i ett stycke….det gladjer mig att han blir utnamnd till Prins…forbaskat bra ar det..an en gang tack for Din fina kommentar xx Martin


 26. Martin skriver: 14 juli, 2009

  och en sak till Din kommenatr om dom champagne sprutande ungtupparna pa diverse innekrogar ar helt 100 ratt…dom ar bara vilsna i livet..och saknar fast fotfaste…


 27. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Karlar. Din bästa hittills säger du til irena. då har du inte läst mycket här tidigare. Idiot.


 28. Martin skriver: 14 juli, 2009

  ooops tack for den vaenligheten…den basta jag last i alla fall da…


 29. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Kristine. jej elsker dej , rätte mig om det var var felstavet. Men som du vet så har je starke bann me Norge. Du er bare så greit. Du må rette mig, för norsk skrivning, du vet…
  Bare ha dé
  Stor kram


 30. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Nå skönner jeg att det är natt snart.
  Stor kram till Kristine och alle andre.
  Love you.


 31. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Kristine, du är bare bäst. Det vore morsomt om vi kunne träffes en gang.
  Jag vill så gerne komma till Oslo ännu en gang. Eller du kan komme till Stockholm. De vore nåe, syns jeg.


 32. Bo skriver: 14 juli, 2009

  Ja det var ett ganska bra firande av vår fantastiska kronprinsessa på hennes 32 års dag, dom tv bilder som gavs visade hon närvaro, känsla,dignitet tillskillnad från sin bror och syster carl-Philip och rundnätta intetsägande ¨Madeleine, så tråkig så världens alla klockor stannar, denna nu full vuxna kvinna som medhögt apanage inte åstadkommit någonting. Börja arbeta människa både med Dig själv och något eget: Du har alla förutssättningar och så vid snart30 årmed alla möjligeter har Duinte åstadkommit någontingf av värde, köpa mhögst misskläddsamma klänningar är en konst när människan utan smak har rådgivare, mentorer m.m. Denna tråkiga Madeleine blir nog inte något mer än en småtråkig kvinna utan några mål som sina fastrar – bästa skräckexemplet är Birgitta 72, sommarpratar 72 år gammal så man blir mörkrädd. Ja Bästa fina Kronprinsessan Victoria. Jag tror att Du är den enda i denna nuvarande familj son kan föra Sverige vidare precis som Din gammelfarbror Prins Sigvards och Prinsessan Marianne, osjälviskt med äkta engagemang för människors bästa och inte tramsa runt som Carl-Gustav,Carl-Philip och otroliga inom situationstecken Madeleine. Stort och kärleksfullt Grattis Kronprinsessan Victoria. Allt gott till Dig och Daniel. Stor varm kram.


 33. Netahttp skriver: 14 juli, 2009

  Hoppas du inte blev sur nu Martin, men det blev nog för mkt mumm för mig ikväll. No hard feelings, I hope.
  Natti natti


 34. Nina skriver: 14 juli, 2009

  Hur kan folk kommentera så mycket att Madeleine lagt på sig och blivit fet? Det är ju inte alls sant. Tänk vilken ångest sådana kommentarer skapar hos känsliga tonårstjejer som tror att de måste vara trådsmala för att duga. Madeleine ser helt normalviktig ut, både hon och Victoria har väldigt fina figurer.


 35. Bo skriver: 15 juli, 2009

  Ja Victoria har en Fantastisk figur och hon arbetar mycket för Sverige men Madeleine som inte arbetar sååå mycket och har betydligt mer tid för motion är ett dåligt föredöme för Sveriges unga och i hennes ålders kvinnor att äta och äta. Kanske skulle hon lägga på ett kol med sin loverboy och göra något åt sina kroppar, tänk Prinsessan Ingeborg och Drottning Louise – Ja det var riktiga kungliga damer med stil, stil är något man har och inte kan lära, tyvärr är Madeleine ett sånt ledsamt fall.Stil är medfött, dessa kepsar och ledsamma vindjackor man ser Madeleine i stup i kvarten skulle få varje modemedveten människa att baxna. Lär av Dina föregångare Madeleine vad stil är och då menar jag inte Bertils änka Lillian som allt som oftast visade sig på rivieran i ett nattlinne med på målade bröst- osmakligt och så långt från stil man kan komma.


 36. Martin skriver: 15 juli, 2009

  Nina har helt ratt…bada systrarna ser valdigt bra ut….och Bo ovan -Mr Hacka pa alla- (nastan)…eftersom Madeleine och Carl-Philip har “gjort sa lite” for sin alder….?? vad har Du gjort som ar sa stort att Du kan tillata Dig en sadan nedlatande och anklagande ton….ar Du kanske VD eller Landshovding eller sitter Du pa svenska ambassaden i Buenos Aires??
  skulle Du tala en liknande hard granskning av Ditt liv…?? tror inte det…!
  den stora varma kramen Du oversander vill nog inte Victoria ha…vem vill bli kramad av nagon som forst fortalar hela ens familj..?? Pappa, fastrar. syskon…Du glomde hacka pa Drottningen??….Nej Du tank om. Det ar inget fel pa den kungliga familjen tvartom…ingen latt uppgift att vara alla till lags….dom behover stod i stallet…om Du ar monarkist tank pa det..!!


 37. Martin skriver: 15 juli, 2009

  Neta nej inte sur men knivhugg gjor ont…:( sarskilt fran en van
  men jag ar van vid det..det har foljt mig fran andra klass….
  puss/M


 38. Bo skriver: 15 juli, 2009

  Martin, Kronprinsessan Victoria är en fantastisk människa på alla sätt men hon kan ju inte hjälpa att hon har en sådan icke prmässig familj trots all hjälp man kan tänka sig.Jag är en stor royalist men inte någon beundrare av festglidare som Bertil Bernadotte (kungens sen 12 åravlidne farbror) Carl-Gustaf, Carl-Philip och Madeleine som lever lyxliv imodern tid när man iSverigeintehar ett riktigt kungahus (krönt) utanfungerar som fröken Sverige. Då SKALL dom göra ett bra jobb som dom har rikligt betalt för och som Kronprinsessan Victoria gör


 39. Martin skriver: 15 juli, 2009

  OK men det gor dom faktiskt ocksa,,,,och i all synnerhet Kungen…!!
  tidningarna skriver ju mest om det glamorosa…mindre om alla invigningar och representationsplikter som uppfylls….klart ocksa att en storre del faller pa Kronprinsessan..det ar ju bara naturligt….skal..!!


 40. Kristine fra Oslo skriver: 15 juli, 2009

  Martin darling, vi er så glade i deg, både Neta og jeg. Neta, vi må finne mer ut av saker og ting. Din familie hadde en butikk på Karl Johan? Men nå må vi sove. En fin dag har det vært, denne 14. juli 2009. Nå er det 15. juli 2009.


 41. Janaina skriver: 15 juli, 2009

  Grattis Victoria!Brasil loves you!


 42. Martin skriver: 15 juli, 2009

  Janaina…Obrigado para a espécie saudando. ….no’s você demais.. beijos../M


 43. Martin skriver: 15 juli, 2009

  harliga bilder fran ett sommarfagert Oland, visserligen en dag gamla och infon ar kand nu men anda ett trevligt inslag sarskilt for Olands vanner.
  Klicka pa lanken samt darefter ga till sida 2 och dar finns inslaget:
  http://tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videold=1.1093517


 44. Maja skriver: 15 juli, 2009

  Programmet lyfte inte riktigt i år! Pinsamt att vi inte hörde något av stipendieutdelningen. Bäst var Lena och Orup. Håller med er om att Victoria såg naturlig och glad ut, men varför envisas hon med folkdräkten? Daniel såg väldigt nevös och stel ut, nickade och höjde ögonbryn till alla. Såg mest ut som en “stockholmsbrat”. Håller med er om de där glasögonbågarna. Vi hoppas att Daniel mjuknar med åren för nu finns det ingen återvändo för honom. Han har friat till vår kronprinsessa.


 45. Gittan skriver: 15 juli, 2009

  Uj.. vad kommentarer här har hunnit bli …
  Martin, om du åter går in här så vill jag bara återknyta till dina inlägg ovan angående adling..
  Ja, det har jag ingenting emot..Om det riktas rätt…Och det anser jag inte att man gör i England med alla sina adlingar av artister.. Lady Kiri Te Kanawa tex har en titel förbehållen endast henne och går inte i arv… Det anser jag bara är fiktiva utnämnelser utan innebörd ! En adling ska ske så att adelskapet följer generationer och är bestående. Det är ju av den regeln som vi har många av dagens adelsfamiljer.. Utmärkelsen har kommit på grund av en uträttad tjänst för landet eller hederstitel för högre militärer och krigsförare.
  Vi har absolut några i landet som skulle kunna åtnjuta ett adelskap liksom Hedihn på sin tid..
  Ta tex. Lennart Nilsson och hans enastående forskning och dokumentation som givit en hel värld inte bara forskarunderlag utan även insyn i och förståelse för livets uppkomst !


 46. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 15 juli, 2009

  Jag måste säga att jag har fått mycket kritik för vad jag sagt tyckt om delar av kungahuset, men är det någon som borde få huvudet på ett fat så är det väl ändå den jobbiga person som Marin är, kan du inte ens skriva på svenska så anser jag du kan hålla dig från sidan du stör mer än att sprida glädje och kunskap, sedan att du har en del damer som vill visa sina kunskaper i olika språk tar jag som ett stort skämt.


 47. Netahttp skriver: 15 juli, 2009

  Maggan. Det har kommit vänliga hälsningar till oss här på sajten på bl.a spanska och portugisiska. Då är det väl artigt att svara? Och på det språk som kan förstås.
  Vi är nog rätt många som till skillnad från dig tycker att Martin tillför en hel del här.


 48. Gittan skriver: 15 juli, 2009

  Jajamän….Vi behöver kommentarer från Martin, Anders, Bo och Johannes…och gärna ännu flera män.
  Men att Martin har en “räv bakom örat” är väl inte omöjligt ! Om man är observant, såg man i artikeln om Daniels första officiella uppdrag efter operationen, lite längre ner på sidan att kommentar 18 från Martin plötsligt skrevs med ett “å”…. Han driver nog gäck med oss lite då och då…Men det kryddar tillvaron…..


 49. Netahttp skriver: 15 juli, 2009

  Rätt Gitttan. Fast jag är inte 100 på att Bo är en man.
  Förresten klistrar Martin in å och ö där han tycker det passar. Har han redan förklarat flera gånger.


 50. Martin skriver: 15 juli, 2009

  hehe Tack Neta och Gittan…det var ratt kul….satt och skrev ett “forsvarstal” som Schyffert sade…men sa dog min dator pga automatik och nar jag fick upp sajten igen hade min ara redan forsvarats…..
  ack ja…tank sa mycket lattare allt vore om vi alla var 100% lika….??
  NOT..!! FEL det roliga ar ju att vi ar annorlunda och tanker olika
  aven om en dels varldsbild hotas därav…eh ooops!!…:)
  tack an en gang mina galanta damer….vi ses pa Cassi..och jag bjuder…:)
  mvh the Red Fox….:)


 51. signesigne skriver: 15 juli, 2009

  Maggan
  Kritik på kungafamiljen har du rätt att ge det har ingen med att göra för det är din åsikt. Men jag tycker inte du har rätt att säga vem som får skriva här som du säger till Martin.Han tillför mycket trevligt på de här sidorna. Men jag tror Martin skojar lite med oss eftersom han inte vill säga var han bor.Visst skriver han på svenska och har han ett utlänskt tangentbord så finns inte å ä ö med.Vad är det som stör dig när han och div “damer” här skriver på ett annat språk.Se det positivt och plocka fram ditt lexikon !


 52. signesigne skriver: 15 juli, 2009

  Kristine fra Oslo
  Jag har haft likadana tankar som du att det skulle vara kul att träffas.Det är precis de personerna som du räknat upp samt Helena M
  Daniel är ett jättego kille och det bästa som hänt Viktoria.Jag såg dem på Solliden igår och de är så kära de hade mycket svårt att släppa varandra. Det kommer att bli jättebra för Sverige. Det var ju första gången för Daniel och han får allra betyg!


 53. Catta skriver: 15 juli, 2009

  Nu vill vi se små prinsar och prinsessor som tultar runt ute på Haga slott.


 54. Martin skriver: 15 juli, 2009

  jus det Catta 2+2 minst (garna fem ocksa….:) och nummer ett redan 2011……!!
  se pa Belgien se pa Holland o folj exemplen..!!


 55. Martin skriver: 15 juli, 2009

  Signe det ironiska ar ju att Du ofta far hora att Du ar polisen har i spalterna, men i sjalva verket ar Du ju den som hela tiden forsvarar allas ratt att skriva och det hedrar Dig verkligen…och nar nagon ibland blir for grov eller gar over gransen sa sager Du ocksa ifran..utan att forbjuda..!!.jag tror Du ar en valdigt rejal och bra manniska , med hjartat pa ratta staellet…….. heder at Dig fran i varje fall mig…!! Signes skål..!!


 56. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 15 juli, 2009

  Ni får tycka vad ni vill, jag tycker i alla fall att Martin försöker tillrättavisa alla andra hela tiden, sedan att han tycks ha charmat några damer här det får stå för dem.
  Signe du har rätt,jag inte har någon rätt att säga till Martin att han inte bör skriva på denna sidan DET VAR FEL AV MIG, men jag är mycket ärlig och säger att jag stört mig på honom hela tiden han har varit inne “vet ej varför”. Det är säkerligen många har stört sig på mig också och det har jag fått ta.


 57. signesigne skriver: 16 juli, 2009

  MAGGAN
  Heder åt dig som säger att du gjort fel vilket inte alla har gjort! Fel kan alla göra det är bara mänskligt. Det vara bara detta jag reagerade på. Dina åsikter respekterar jag och jag har inte stört mig på dom.


 58. signesigne skriver: 16 juli, 2009

  Martin
  Tack för din fina komplimang ! Skål på dig själv


 59. Martin skriver: 16 juli, 2009

  Ja Maggan jag sager bara vad JAG tycker och forvantar mig att andra gor det samma..sa enkelt ar det. Trakigt om det stor Dig det ar inte meningen
  det ar ju sa i Sverige att man inte ska breda ut sig utan vara en gra mus bland hundra andra…det vet Kungen och man ser ju att han ar en mastare i att tala utan att saga ett enda dugg som ar kontroversiellt-men ibland gor han ett avsteg fran det och sager tankvarda saker..som om tsunamin..och om dokusaporna….och da lyssnar folk…!!
  Man kan ocksa se att Drottningen har lart sig vara en gra mus…nar hon satt i fastfolks soffan 1976..?? var hon ju sprudlande och super charmig
  och nar hon satt i soffan med blivande svarsonen 2009 Daniel var hon sa gra som gra kan vara..tom laste innantill….trist.. I Sverige skall alla vara lika och sa uttalar man sig gillande om det fargstarka danska kungahuset….visst men om dom bodde i Sverige skulle fargen snart flagna pa dom med….for det tillats inte i Sverige…Och alla svenskar som sager att Danmark ar saa trevligt och fritt…och det ar det ocksa (ganska) men de flesta av dom sager det skulle inte klara att bo i Danmark…for det ar en helt annan mentalitet som skapar denna fargskala.. Markligt faktiskt att dansk mentalitet inte ar som Tysk/Svensk utan mer som Fransk/Italiensk….precis som fransmannen kan dansken rycka pa axlarna och saga – og hvad sa??…det kan inte svensken eller tysken som regel dom ar for regelbundna…jag har manga erfarenheter som illustrerar detta….jaha det blev ett langt svar men ingen BEHOVER ju lasa
  vad NAGON annan skriver.. “lat hundra blommor blomma” sa Mao tse Tung..:)


 60. Martin skriver: 16 juli, 2009

  assa en sak till…det ar darfor som skaningar inte gillas uppat landet..dom har for mycket farg och ar for “sjalvsakra” (fult ord i Sverige)
  skaningen ar sveriges fargstarkaste individ…sa darfor trivs jag bast i Skane…” vi skryder ente. vi sae’r bara som de’ e’..”…..eller “jo jag har varit i Norrland, men de’va sa raeligt sa jag vande i Markaryd”….:) ligger nat i det dar med “halvdanskar”….


 61. Netahttp skriver: 16 juli, 2009

  Signe. Jag håller med Martin. Du verkar vara en fin person skriver aldrig något som man blir illa berörd av. Därmed inte sagt att du inte har åsikter!
  Alltid trevligt och positivt när du är med.
  Kram


 62. Helena M skriver: 16 juli, 2009

  En liten fråga bara, vad gör Madde ohc C-P på dagarna när de inte solar utomlands, Jag menar de har ju pluggat en del och något måste gått in i skallarna? Kan de inte bli nåt på sin utbildning? C-P har ju designat bestick men Madde? vad har hon åstakommit? ingenting verkar det som,

  Det är dax att få ändan ur vagnen och söka jobb, skall de bara slappa genom livet?

  Mvh Helena


 63. Netahttp skriver: 16 juli, 2009

  Men Helena M. Jonas är ju hårt arbetande jurist, mitt i karriären. Han siktar väl på att bli advokat antar jag. Och Madeleine har ju sitt Childhoodprojekt. Söka jobb? Madeleine är faktiskt prinsessa!


 64. Helena M skriver: 16 juli, 2009

  Neta, tack, jag menade inget illa men jag visste inte om Maddes jobb, det låter bra tycker jag, tack för informationen. Jag vet att de inte ska söka jobb men jag trodde inte detta, man ser Madileine så sällan.

  Från mitt hjärta FÖRLÅT min dumma kommentar.

  Kram Helena.


 65. signesigne skriver: 16 juli, 2009

  tack Neta.Det är kul att bli uppskattad. Jag tycker det är trevligt med dig också och allt du skriver.Hoppas vi kan ses någon gång. Kram


 66. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 16 juli, 2009

  Martin kan bara tala om att de bästa människor som jag känner och tycker MYCKET om är SKÅNINGAR de är lättsamma och för det mesta glada älskar god mat och tycker om att umgås, min dröm har alltid varit att få med mig min man och flytta ner till Skåne nu när vi är pensionärer men inte vill han det inte. De flesta som kommer uppifrån tror att de äger hela Sverige och alla andra är fånn, det köper inte jag utan säger vad jag tycker.


 67. Netahttp skriver: 16 juli, 2009

  Helena M.
  Du skall inte be om förlåt, det skall nog jag göra för jag läste ditt inlägg slarvigt och såg inte att du frågade om Carl Philip och Madeleine. Så jag svarade om Jonas och Madeleine, för det var det var Jonas som dök upp i min lilla hjärna i samband med prinsessan. För jag gillar honom och tycker att han och Len passar så bra ihop.
  Men om jobb som vi talade om, så gäller ju samma sak för Carl Philip. Han kan inte heller “söka jobb”, såvida han inte avsäger sig sin plats i tronföljden. Kungligheter kan inte ha betalda kneg. Om han tjänar en hacka på sin design så måste det nog gå till välgörenhet eller någon fond.
  Rätta mig gärna om det är någon som vet hur det ligger till med det.


 68. Helena M skriver: 16 juli, 2009

  Neta, vad bra att jag är förlåten, jag blev lite ställd när du skrev om Jonas.

  Vad bra att du berättade om Maddes “jobb” det hade jag ingen aning om.

  Tack Neta.

  Kram Helena


 69. Netahttp skriver: 16 juli, 2009

  Helena M. igen. Vet du att imorgon åker deras kompisar ner till Troppan (Saint-Tropez). Där skall dom festa och lite shopping blir det nog. Sen ansluter sig Jonas och Len, och dom skall bo någon vecka hos familjen Magnusson utanför Nice. Kul va?


 70. Helena M skriver: 16 juli, 2009

  Gud vad mysigt det låter, ordet shopping har en laddning hos mig, jag är hopplös med att hålla mig borta från affärer (skratt)


 71. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 16 juli, 2009

  Madeleine och Jonas har nyss flyttat till Torekov där är mycket vackert och deras hus ser ganska bra ut, dessutom blir de Skåningar.


 72. Netahttp skriver: 16 juli, 2009

  Javisst Maggan. Torekov är toppen. Men dom drar till rivieran också nu snart. Själv tycker jag att det är bäst i Sverige på sommaren.


 73. Netahttp skriver: 16 juli, 2009

  Ja nu är det väl så här att vår gode Martin håller på att kolla sina börsnoteringar. Så ingen kommentar, so far.
  Good night, Bonne nuit (Förlåt Maggan).


 74. Martin skriver: 17 juli, 2009

  ah mina kommentarer vacker bara ont blod sa jag flyttar…adjö….
  Sverige ar inte stort nog for mig….:(


 75. Helena M skriver: 17 juli, 2009

  MAAAAAARRRRTTTTIIIINNNN!!!!!

  Kom tillbaka snälla, jag älskar dina förnumstiga kommentarer.

  Lämna inte oss i sticket sssssssssssnälla?????


 76. Kristine fra Oslo skriver: 17 juli, 2009

  Jeg er helt uenig med Neta som mener at prinser og prinsesser ikke skal skaffe seg utdannelse og et ordentlig jobb. Skattebetalerne vil ikke ha store skarer av kongeligheter på apanasje i vår tid. Når Kronprinsessen om noen år har skaffet familie, blir CP mer og mer en avdanket prins som går der uten noe fornuftig å ta seg til. Se på kongehusene i Europa – alle som ikke står i første rekken til tronen arbeider, bortsett fra noen få mislykkede tapere. De fleste prinsene er i forretningslivet eller som Andrew som er marineoffiser. Edward mislyktes med sitt filmforetak og har vel problemer med å få dagene til å gå. Prinsessene kan sikkert velge å bli hemmafruer og drive med veldedighet, golf eller noe annet tøys. Det er bare så gammeldags, og lettere patetisk i vår tid, med kvinner i 20-30 årene i den rollen.

  Du må ikke gi opp Martin, blås i dumme kommentarer, og hold fram som du stevner, som det heter på norsk. Hvorfor er du forbauset over at vi er kommende mormødre? Du er jo snart farfar.


 77. Kristine fra Oslo skriver: 17 juli, 2009

  Dessuten er det mange unge damer her, som kan være noe for en farfar in spe.


 78. Martin skriver: 17 juli, 2009

  aha….ah well…men det tar nog tio ar innan jag blir farfar..:) Tack for fortoendet Helena M…:)


 79. Irena. skriver: 17 juli, 2009

  Men Martin; Det finns ett svensk ordsprak som lyder som foljer: “Den som sig i leken ger, far leken tala” eller varfor inte “Arga katter far rivet skinn”
  Sverige ar stort, tro mig, mycket storre än det verkar på kartan, Norrlands inland t.ex skall utgora oandliga vidder med vildmark. Dar ryms det hur manga som helst…aven farfader in spe…


 80. Kristine fra Oslo skriver: 17 juli, 2009

  Du blir farfar før du vet ordet av det. Ha-ha. Farfar er den siste som får vite det. Du har sønner i 10-15 års alderen da?


 81. Kristine fra Oslo skriver: 17 juli, 2009

  Til Irena
  På norsk har vi samme ordspråk: den som er med på leken, får tåle steken. Nå synes jeg at Martin er en riktig gentleman, så jeg forstår ikke at noen skulle ha noe imot ham. Det er noen som ikke tåler at han flørter med damene.
  Til Martin:
  Bare fortsett med det du, Martin. Til slutt kan det bli en date over Atlanteren. Nå har jeg lokalisert deg til California. Ja, ikke med meg da, som kan bli mormor allerede i løpet av et år eller to (håper jeg). Good luck to you, Martin, ûber Rio und Shanghai, über Bali und Hawaii.


 82. signesigne skriver: 17 juli, 2009

  Martin
  Hoppas du skämtar när du säger att du tänker sluta.Det skulle bli väldigt tomt utan dig! Strunta i de gnällspikar som klagar på dig.Du är ju uppskattad av mig och de flesta här. Snälla stanna kvar !


 83. Netahttp skriver: 17 juli, 2009

  Signe. Martin tänkte nog bara så här när han skrev att han skulle sluta: “Låt dom pinas”


 84. Netahttp skriver: 17 juli, 2009

  Det där om “Låt dom pinas” har jag från en gammal historia. Kände en gång i ungdomens dagar en kille som var så otroligt snygg. Så min man sa till honom: “Ser du inte vad damerna glor?” Då svarade snyggingen:”Låt dom pinas” 😀


 85. Kristine fra Oslo skriver: 17 juli, 2009

  Ha-ha, en god historie Neta. En rappkjeftet (vet ikke hva det heter på svensk), og litt innbildsk snygging.


 86. Netahttp skriver: 17 juli, 2009

  Ja visst, Kristine fra Oslo. Men vet du, nu skall jag nog segla vidare in i drömmarnas värld.
  Förresten, känner du till Jan? Alltså ett område utanför Oslo. Jag har aldrig varit där, men mor min är född där. Det skulle vara lite som vårt Djursholm här, stämmer det?


 87. Kristine fra Oslo skriver: 17 juli, 2009

  Det heter Ljan (men uttales jan). Det er i min bydel Nordstrand. Jeg går også til sengs, god natt.


 88. Martin skriver: 18 juli, 2009

  ahahaha mina broder ett fonster star oppet mot soder,
  bak en gardin, luftig och fin. ja sa minns jag inte mer
  men tack for alla goa kommentarer man blir ju glad igen…
  http://www.youtube.com/watch?v=LFSDdSoLUR4


 89. Martin skriver: 18 juli, 2009

  och om vi nu anda ar inne pa tyska sjomans sanger sa lyssnar vi pa den absolut storsta genom tiderna: Freddy Quinn original 1962 denna ar fran 1997:
  http://www.youtube.com/watch?v=t43V3ji8rVA


 90. Martin skriver: 18 juli, 2009

  och precis som med skamt sa leder ju en sang till associationer till nasta och da blir det en av mina absoluta favoriter Miss Vera Lynn…!!
  http://www.youtube.com/watch?v=UdGX_FcvVoE
  tur att ni inte ser mina tarade ogon nu..


 91. Kristine fra Oslo skriver: 18 juli, 2009

  Sang Freddy Quinn den i Grand Prix, som vi sier her, altså Melodifestivalen? Han er flott, ja. Jeg husker best denne fra forna dar:

  http://www.youtube.com/watch?v=rKmcEg9hqCk


 92. Martin skriver: 18 juli, 2009

  Kristine ja den ar go men bast med Freddy sjalv..se linken i nr 88.


 93. Kristine fra Oslo skriver: 18 juli, 2009

  Ja Freddy er en slägersanger som kan forføre oss i 2009 også, ja kanskje ikke de aller yngste da. Jeg skulle ønske det var lov til å ha gode stemmer i dagens populærmusikk også. Selv om jeg notabene også liker de litt ru og hese og spesielle stemmene. Da jeg tenkte på og fant fram den Lolita-versjonen, hadde jeg fått der for meg at det var Catharina Valente som sang den. Nå kommer jeg ikke på hva det var Catharina sang. Vera Lynn er også bra, hun kom til Norge iblant på 70-tallet og sang for de gamle soldater som hadde elsket henne under krigen,og oss andre.


 94. Martin skriver: 18 juli, 2009

  Dame Vera ar kult….!! Valente ar en mycket allsidig underhallare:
  http://www.youtube.com/watch?v=vEOWIGbJNJo


 95. signesigne skriver: 19 juli, 2009

  Martin
  Over the rainbvow låter jättefin på italienska. Kan du det språket också?


 96. Martin skriver: 19 juli, 2009

  Chatarina Valente ar fantastisk..
  nej inte mer an nagra meningar pluggade Italienska i Kalmar pa nagon kvallskurs men kom aldrig sa langt..amore scusami….scusami..
  http://www.youtube.com/watch?v=r263C_obl74


 97. Netahttp skriver: 19 juli, 2009

  Italienska är vackert, lärde mig lite som barn. Då är man så receptiv. Ma a totto domenticato adesso.


 98. Åsa skriver: 5 augusti, 2009

  Hej!

  Ni är så söta på denna bild och jag tor på er:-) Ni kommer få ett mycket bra liv tillsammans 🙂

  Här kommer en bra sida dalairama.com och handlar om horskop men mycket mer på djupet och mycket att läsa 🙂
  jag tycker den är mycket bra och är högt uppe på googel. Så sprid denna sida vidare 🙂

  han en bra ons 🙂


 99. Lahaye Laurence skriver: 7 augusti, 2009

  J’écris en français car je ne connais pas le suédois. j’espère que vous comprendrez un peu ce que je vous envoie.
  Je suis heureuse du bonheur de Victoria et Daniel, elle le mérite. J’avais suivi à la télé française le mariage de ses parents et j’ avais eu le “coup de foudre” pour Silvia que je suis désormais pas à pas. J’espère que le mariage de Victoria sera retransmi en France surout que 2010 réprésente l’arrivée au trône de Jean-Baptiste Bernadotte dont j’ai visité plusieur fois sa maison natale à Pau.
  J’ai trouvé sur internet votre revue qui parle de la famille royale suédoise, il y a la traduction, donc je profite des explications et surtout des photos. Je vous remercie, car en France peu de personne connaisse le maréchal de France Bernotte devenu roi de Suède et Norvège sur un coup du sort.
  Je me suis inscrite pour recevoir des nouvelles par mail mais je ne sais pas comment m’abonner, pouvez-vous m’aider, s’il vous plait. Et encore merci.


 100. Martin skriver: 7 augusti, 2009

  Bien venue Laurence, parmi nous il y a des gens qui comprennent tout ce que vous nous aves escrive’ je vous assures…:) C’est tres gentille de votre part d’avoir envoyes ces mots, et de demonstrer votre passion pour la Famille Royal de la Suede…comment abonner? je ne sais pas mais peut etre que Neta vous pouver aider des dans. N’oubliez pas que en France vous aves la publication Point de Vue ce que est excellent, bien mieux que cette magazine…
  Ici quelques scenes de la vie de Jean- Baptiste Bernadotte
  http://www.youtube.com/watch?v=vOPQqKe6Xvk
  et encore merci d’etre venue….


 101. Netaadika.bloggspace.se skriver: 7 augusti, 2009

  Je vous souhaite bien venue chez nous, moi aussi. Je ne sais pas, moi non plus, comment faire pour s´abonner. Mais tout en haut de cette page il y a un mot: Kontakt. Là, vous pouvez écrire à la redaction. Mais je vous previens, ca peut durer un peu avant qu´on va vous repondre.
  Autrement, pour entrer faites seulement comme vous l´avez fait aujourd´hui.
  Avec mes meilleurs salutations et bonne chance…..


 102. Martin skriver: 7 augusti, 2009

  Froken neta imponerrrarrr aterigen….inte bara med rosten …utan (enligt egen utsago)…ocksa med brosten….hehe….jaha nu far man val sta i skamvran ett tag,,,,,:)


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar