Gravida Zara Phillips blir gudmor till prins George

Gravida Zara Phillips blir gudmor till prins George
Annons

Zara-Phillips-1

Prins Williams kusin, Zara Phillips Tindall, blir gudmor till prins George – och här är de andra utvalda…

Så har du brittiska hovet avslöjat vilka som blir gudmor och gudfar till tronarvingen prins George vid dopet i dag. Gravida Zara Phillips är dotter till prinsessan Anne och således prins Williams kusin. Hon kommer säkerligen bli perfekt som gudmor till William och Kates baby.

Annons

Baby

George lär bli en duktig ryttare med OS-medaljösen Zara som gudmor! Här är de andra personerna som blir faddrar till prinsen: Oliver Baker, Emilia Jardine-Paterson, Earl Grosvenor (vars mor Natalie var Dianas bästa vän), Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem (prins Williams bästa vän).

flagga

Följ vår reporter Liv Sander som är på plats i London – läs om stämningen just nu i dopglada London>>

Annons

Missa inte heller Kungliga barnbloggens underbara film från prins Harrys dop>>

Vi uppdaterar med bilder och information från dopet i England hela dagen!

gudföräldrar

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press, Faksimil Daily Mail

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Gravida Zara Phillips blir gudmor till prins George”

 1. Sandra skriver: 23 oktober, 2013

  Från vad jag har läst står Zara och William varandra nära så det är ju inte ett oväntat val. Tycker dock det var oväntat att prins Harry inte är gudfar. Trodde att prins Harry och Pippa skulle tillhöra faddrarna.


 2. allegra skriver: 23 oktober, 2013

  Stark anknytning till prins Williams mor prinsessan Diana i valet av platsen för dopet – i just detta Royal Chapel
  placerades Dianas kista i avvaktan på begravningen 1997.
  Många minnen för prins William att handskas med under dopet.


 3. camilla skriver: 23 oktober, 2013

  Prins George må blive den eneste kommende regent uden én eneste kongelig fadder.
  For bl.a. Christian, Ingrid-Alexandra og Estelle gælder det jo, at de har "fine" faddere fra flere af Europas kongehuse.


 4. Louise skriver: 23 oktober, 2013

  Familien van Cutsem må være meget nære venner til Kate
  og William….. også en af brudepigerne hed van Cutsem.
  Synd for George – og Harry, at han ikke blev en af fadderne.


 5. Linnea skriver: 23 oktober, 2013

  Förstår de valt Zara Philips Tindall till gudmor.En genuint trevlig o sympatisk människa.Alltid vänlig och sympatisk när man ser henne i sportsliga sammanhang.Enkel utan några krusiduller liknar hon sin mor.En kusin William kan lita på.


 6. matilda skriver: 23 oktober, 2013

  Supercoola Zara, hon verkar vara en genuint härlig person som går sin egen väg i livet och gör det med stil!


 7. Hm skriver: 23 oktober, 2013

  "Gravida Zara Phillips"? Har hennes graviditet någon relevans i sammanhanget?


 8. Pamela P skriver: 23 oktober, 2013

  Jag är lite förvånad att det var Zara och inte Peter som fick bli fadder. Förvånande är att inte Harry heller fick bli fadder. Läckan från hovet hade rätt i att ingen av faddrarna var kunglig. Men läckan hade fel om antalet 6 för de är 7 stycken. Nytraditionen med en representant från hovfolket och hertigen av Westminsters familj fortsätter från William till George. Att någon av syskonen Middleton inte fick bli fadder är föga förvånande dels med tanke att inte heller Harry är det och dels att ingen av Dianas syskon är fadder till William och Harry. Traditionen med en representant från grekiska kungahuset och Mountbatten är avskaffad.


 9. Pamela P skriver: 23 oktober, 2013

  Traditionen med 4 namn har bytts ut till 3 namn. Hemdopet i Musikrummet i Buckingham Palace är avskaffad och utbytt mot kyrkdop i ett kapell. Jag undrar vad Charles som har gått vidare i livet med Camilla och lagt Diana bakom sig tycker dels om valet av kapell pågrund av att Dianas kista stod där i väntan på begravningen och dels om valet av Julia Samuel till fadder för att hon varit nära vän till Diana? En annan fadder är Earl Grosvenor vars mor Natalia, gift hertiginnan av Westminster är fadder till William för att hon är avlägset släkt med honom. Hur nära vän hon var med Diana är svårt att säga?


 10. emma_h skriver: 23 oktober, 2013

  Zara är ett bra val – även om kungliga traditionen är att ta bestman och brudtärna från bröllopet till självklara gudföräldrar så har ju Pippa och Harry egentligen redan varsin självklar roll/nära relation i Georges liv – moster farbror – och tillvaro (samt yrkesliv därtill) med nära & tät vardaglig kontakt livet ut… så har W&K gjort bra val beträffande alla 7 godparents
  De har mixat nytänk(högre andel privata individer, ickeKHKare) med tradionsenliga val exvis Hovmedarbetare(Pinkerton-Lowther) och Nära vän till Förälder(Dianas nära vän, familjevän via C) samt HKHsläkting (Zara)


 11. Pboo skriver: 23 oktober, 2013

  7 faddrar och ingen av parets syskon! 7 faddrar och ingen kunglig! Den nya kungliga generationen tycks inte vilja följa några traditioner, de verkar inte vilja ge sina barn rätten till sin historia (något alla barn har rätt till). KP Victoria valde att inte ge sitt barn något historiskt kungligt namn. I England väljer den nya generationen att inte visa dopet för allmänheten och de väljer bort kungliga faddrar, inte en enda, trots att de har hela 7 st! Som sagt precis som KP Victoria valde bort ett trad. historiskt kungligt namn, trots att hon enligt bestämmelserna fick ha 5 namn (valde 4 st). Mycket tråkigt "utveckling". Visst är det bra med förändring o förnyelse, men finns gränser om kunga/drottninghusen ska ha berättigande, o det är bl.a. att värna om traditioner o att dela historiska händelser; bröllop, dop osv. med folket de representerar.


 12. Anne Sofie skriver: 24 oktober, 2013

  At det blev Zara fra Williams familie har jeg ingen mening om, ved ikke hvor nært de står hinanden, men jeg synes slet og ret, at det er tarveligt, at Peter, Beatrice og Eugenie ikke var inviteret med til dåben af George !!!
  Der er plads til flere end 21 personer i "Chapel Royal" i St. James Palace og champagne til tre mere kan ikke vælte barnedåbsbudgettet!
  I det hele taget underligt, at ikke flere fra den nærmeste kongefamilien deltog!


 13. lauralanza skriver: 24 oktober, 2013

  Tycker de har rätt att välja namn, faddrar och dopgäster som de vill, men… dopet av den blivande tronföljaren borde ha TV-sänts! Det ingår i det kungliga paketet att folket (som till viss del betalar kalaset) får vara med! :-/


 14. magggan skriver: 25 oktober, 2013

  Håller med nr . 13.


 15. emma_h skriver: 26 oktober, 2013

  Antal/vilka faddrar avgör föräldrarna själva – gemensamt är att de har anknytning till Kfamiljen Föräldrarna Hovet. Apropå namnval till G så var det regentnamn/tronföljares mellannamn som var "temat" via de 3 som var m på historiska fotot från häromdan (inkl den maskulina versionen av QE2s dito: "Alexandra" – för övrigt 1 återkommande mellannamn hos pojkar v sidan om "Elizabeth" hos Dr Vs kvinnliga efterkommande till dags dato)
  Hovmedarbetare har varit fadder FÖRUT flera ggr till Windsor-barn. Diana-vänninan Julia S hette ogift Guinness – Js syster Sabrina deltade farfar Charles i unga år. Van Cutsems har umgåtts i 3 generationer m Windsors. (Mountbattens är idag ej mer viktiga i dop/fadder-sammanhang än andra Dr. Victoria ättlingar) Det som spelar roll är personlig relation/umgänge – där Z var 1 förväntat val
  #13 "Traditionally, Royal Christenings are private affairs, held behind closed doors … attended only by family, godparents and close friends." http://www.itv.com/news/2013-07-22/18-unusual-facts-about-royal-babies/ pressen fick en chans före/efter


Annons

Laddar