Gulligt kungligt dop i Holland

Gulligt kungligt dop i Holland
Annons

Prins Pieter-Christiaan, Prinsessan Anita, Emma and Pieter

När prins Pieter-Christiaan, systerson till drottning Beatrix, döpte sin son var det både kungligheter och en världsartist närvarande.

I söndags döptes holländska prinsessan Margriets barnbarn Pieter, som är prins Pieter-Christiaans och prinsessan Anitas andra barn. Ceremonin ägde rum som alltid i kapellet vid Het Loo slott i Apeldoorn, Holland. Tyvärr kunde inte drottning Beatrix och kronprins Willem-Alexanders familj närvara då de var upptagna på annat håll. Kronprinsessan Máxima var till exempel tillsammans med kronprinsessan Mathilde i Belgien och gästade ett scoutläger.
Men med på dopet var självklart prins Pieter-Christiaans bröder prins Floris, prins Maurits och prins Bernhard med sina söta familjer. Detta var även första offentliga tillfälle då kusinen prins Floris och prinsessan Aimees visade upp nyfödda dottern Eliane.

Annons

Världsstjärna

Färggladast var prins Constantijns hustru prinsessan Laurentien, som tillsammans med döttrarna Eloise och Leonore gick i stil med varandra i sina fantastiskt söta röda klänningar. Prinsessan Margriet hade också anammat det röda modet i en elegant dräkt.
En överraskning på dopet var när världsstjärnan sångerska Katie Melua dök upp. På så sätt blev det ett dop med både kungligheter och celebriteter.

Annons

[smooth=id: 91; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Gulligt kungligt dop i Holland”

 1. Gittan skriver: 22 september, 2009

  Viktoria i Umeå 19/9 …Invigningstalar på en internationell freds- och säkerhetskonferens..Som uppmärksammar 200 år av fred, och belyser frågorna ur ett nordligt perspektiv…..Pax Expo…

  http://svt.se/svt/road/Classic/article/615/jsp/Render.jsp?a=1699623&d=99767&index=0&popup=true


 2. Gittan skriver: 22 september, 2009

  Och tydligen läser inte redaktionen någonting av sajtens inlägg…Dopet och samtliga bilder avhandlade vi här i förrgår….


 3. Anna skriver: 22 september, 2009

  Laurentiens röda klänning och vinröda skor passade inte ihop..


 4. signesigne skriver: 22 september, 2009

  Just det REDAKTIONEN En gammal nyhet igen.Anställ Martin och Gittan så får ni en färsk och ny nyhet………………. konstigt att ni sover,fikar eller på jobbet……………. men de ska ha bra betalt !!!!!!……….

  Jag känner inte till det hollänska kungahuset spec.bra……..
  men det är gulliga ungar iaf.


 5. Netaadika.bloggspace.se skriver: 22 september, 2009

  Signe, jag tycker du är så bra. Så mycket klokt som du säger. Jag tror Margareta håller med dig. Man kan bara avundas dig, gumman. Att komma på något sånt här. Inte klokt bara…. men som jag har sagt förut så verkar det ibland som om dom har en flaska i skrvibordet….. eller ?


 6. Gittan skriver: 22 september, 2009

  Hej igen… Mette-Marit och Haakon är i Ungern på ett tvådagarsbesök…

  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.6786989


 7. signesigne skriver: 22 september, 2009

  Neta
  så är det nog…………….


 8. signesigne skriver: 22 september, 2009

  Gittan
  fina bilder på M-M hon är naturligt söt……………….hon ser lite rund ut …..gravid ?
  de här bilderna får vi väl se om en eller två veckor…………..


 9. Kristine, Oslo skriver: 22 september, 2009

  Svensk Dam har trodd lenge at MM er gravid, men hun er nok rett og slett bare rundere enn de andre prinsessene. Jeg synes hun kunne sette opp håret eller klippe det, og i enda større grad burde Silvia gjøre det. Det er mer elegant. Lang hår som henger løst passer bedre på unge jenter.


 10. Gittan skriver: 22 september, 2009

  Kristine…. Nä, jag tror inte heller att Mette-Marit väntar barn…Men hon är en lång människa, och liksom Máxima och Michelle Obama har hon klädsam vikt till sin längd…
  Men däremot kan man ju börja fundera mot Danmark…. Frederik ska tydligen till Australien enligt dansk press idag…Men inga uppgifter om att Mary ska med….Hon brukar ju passa på vid sådana tillfällen att åka “hem” och hälsa på…..Kanske något lite “hinder” där???


 11. Gittan skriver: 22 september, 2009

  …Och vad är det för gräslig slips som Pieter-Christiaan satt på sig… Dessutom fult knuten…Men det kanske har mindre betydelse i sammanhanget till den fula kostymen….


 12. Netaadika.bloggspace.se skriver: 22 september, 2009

  OBS igen Helena!!!!! Lammskinnet är ditt.
  Nu ropar kudden efter mig…..kram,


 13. Netaadika.bloggspace.se skriver: 22 september, 2009

  Signe, vad du skojar och driver med oss….he he. LU


 14. Karin skriver: 22 september, 2009

  Er vi interessert i systerson til dronning Beatrix?


 15. Karin skriver: 22 september, 2009

  Hvorfor har Mette Marit det stygge beltet på drakten?


 16. Martin skriver: 22 september, 2009

  Karin manga norskor ar stygga :)??


 17. hilde skriver: 23 september, 2009

  Det har blitt spekulert i om Mette-Marit er gravid helt siden Mexico turen i mars i år. Synes hun var “rundere” da. Tror heller ikke at hun er gravid. Hun er heldigvis ikke syltynn,det er ikke pent. Kanskje er det klærne hun bruker som gjør henne litt større enn hun er.
  Har lest i norske medier at hun og Haakon er veldig opptatt av å trene,de har treningsapparater hjemme og skaffet seg personlig trener.


Annons

Laddar