Här är artisterna som ska fira kronprinsessan på Victoriadagen

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle.
Varje år firas kronprinsessan Victoria på födelsedagen på idrottsplatsen i Borgholm. Kanske är ni själva där och upplever stämningen? Den 14 juli 2018 är det dags igen och planeringen är nu klar.
Annons

I ett pressmeddelande får vi veta att årets programledare blir Kalle Moraeus. Självklart förgylls även firandet av välkända artisters medverkan. Peter Jöback kommer att stå på scenen och dyker upp på Öland direkt från Broadway. Han får sällskap av Jessica Andersson, Johan Lundvik samt Emmi Christensson, vilka varit högaktuella i Melodifestivalen under våren.

Annons

Annons

Norrmannen Alexander Ryback, tidigare vinnare av European Song Contest 2009 med tidernas högsta poängsumma, kommer även han och sjunger för Victoria. I år är han aktuell genom vinst i norska versionen av Melodifestivalen.

Prinsessan Sofia, Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

En annan stor överraskning är att Nova Miller framträder vid årets firande, ett svenskt stjärnskott med självaste John Legend som mentor!

Peter Jöback, Alexander Rybak, Jessica Andersson, Johan Lundvik, Emmi Christensson, Nova Miller och Kalle Moraeus ska fira kronprinsessan på Victoriadagen

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “Här är artisterna som ska fira kronprinsessan på Victoriadagen”

 1. CarinHaweeh skriver: 17 april, 2018

  Det blir trevligt att se Victoria dagen i tv i år. Ovanligt bra artist val.Ser särskilt fram mot att se Peter Jöback och Jessica Andersson.


 2. josefin skriver: 17 april, 2018

  Alexander Ryback pa Skavlan gav ett synnerligen sympatiskt intryck.


  1. Cissi skriver: 17 april, 2018

   Ja verkligen, han visade både humor och självdistans.


 3. Bror skriver: 17 april, 2018

  När nu en välbehövlig vårstädning pågår bland kungaanknutna institutioner och frackevenemang, varför inte låta kvasten gå också gå bland dem som år efter år kör sin alldeles egna favorit i repris på Borgholms IP: popsnören som “tokhyllar” Victoria på födelsedagen.
  Denna pinsamhet handlar inte längre om frånvaron av “god smak”. Nu är det en fråga om bevarad anständighet i det offentliga rummet.


  1. Marguerithe skriver: 17 april, 2018

   Instämmer. Jag önskar att Kungaparet slapp att vara med. De yngre kanske står ut.


  2. IngridR skriver: 19 april, 2018

   Bror och Marguerithe
   Instämmer med er. Tycker synd om Victoria som måste visa upp ett glatt ansikte inför diverse trollkarlar och andra ”tokhyllningar”. En konsert med någon av Victorias favoritartister, där intäkterna går till hennes fond, kanske vore att föredra?


 4. mini skriver: 17 april, 2018

  Bra val av artister men jag personligen hade gärna sluppit se Jessica Andersson, men då hon är på scenen kan jag passa på att fixa lite gott kaffe 🙂


 5. Humaniora skriver: 17 april, 2018

  Skulle vilja höra Peter Jöback framföra “En sång om oss”, som jag av olika skäl uppskattar mycket..Men också Petter med “Upp på ett berg”..Båda mycket musikaliska artister, jämfört med alltför många dagsländor..!!


 6. Humaniora skriver: 17 april, 2018

  Rättelse:”Toppen av ett berg” ska det naturligtvis vara.


 7. Allegra skriver: 17 april, 2018

  Showen är ett härligt proffsigt arrangemang rent musikaliskt. Artisterna är hedrade alla är glada. Kungafamiljen ger kalaset extra glans. Det behöver inte vara fel.


 8. Kristiina från Turku skriver: 17 april, 2018

  Konserten är mycket viktig för Kronprinsessan Victorias Fond. Förra året under konserten samlades 3,4 miljoner kronor till Fonden. Den använder pengarna till stöd av aktiv fritid av barn med funktionsnedsättning och/eller sjukdom.


 9. Beth skriver: 17 april, 2018

  Bra!


 10. Bror skriver: 17 april, 2018

  Alla ni som hyllar detta Borgholmsspektakel, varför tar ni inte steget fullt ut och föreslår en kunglig födelsedagstablå med Stefan & Krister. Det vore helt stilenligt.


 11. Humaniora skriver: 17 april, 2018

  Herr Bror! Jag hyllar verkligen inte detta som du skriver “Borgholmspektakel”,det är oerhört banalt och andefattigt för min smak!!


 12. Mona skriver: 17 april, 2018

  Nu får ni rikta kritiken dit den ska nämligen Borgholms idrpttsfärening.
  Kungafamiljen har inget med själva programmet att göra,de är inbjudna gäster.
  Detta evenemang betyder mycket för Borgholm och idrottsföreningen.


  1. josefin skriver: 17 april, 2018

   Mona, tror du att detta jippos skulle paga ar efter ar om inte k-familjen “stöttade”? Riktigt sa naiv kan man inte vara, att man tror att k-familjen lystrar till IPs pipa.


 13. LopNor skriver: 17 april, 2018

  Om man tror att man valt “folklig underhållning” kan det vara så att man undervärderar folket?
  Tänk Sara Danius som konferencier….Peter Mattei, Rickard Söderberg, någon jazzsångerska, Lisa Nilsson…Henrik Dorsin….asch det är väl för galna tankar. Men är schlagerfestivalen verkligen så himla meriterande?


 14. Bror skriver: 17 april, 2018

  Gör följande lilla tankeexperiment och historiska tillbakablick!
  Gustav VI Adolf ska födelsedagshyllas.
  Torsten Adenby slår på stora PR-trumman för dåtidens storheter och fram på scenen skuttar bandyspelande fiskhandlarbiträdet Snoddas från Bollnäs och klämmer i med Flottarkärlek, Gnesta-Kalle är konferencier och Lapp-Lisa står för det salvelsefullt andliga med sin Barnatro.
  Redan i mellanakten bärs majestätet ut påtagligt blek.


 15. Magdalena skriver: 17 april, 2018

  “Borgholmspektakkelet” er tydeligvis populært. Det gleder meg at Kalle Moraeus utpekes som konfransier, også i år. Mark L. klarte jeg ikke å svelge, selvhøytidelig som han er. En bedre balanse mellom klassisk og pop hadde vært å foretrekke. Sverige har jo så mange dyktige kunstnere å ta av. Kongefamilien ser alltid ut til å kose seg, ja kongen selv er helt med og tramper takten med føttene.


 16. Ingrid skriver: 17 april, 2018

  Lap Nor
  Men då hade inte kungafamiljen kommit!


 17. Hedvig skriver: 17 april, 2018

  detta “arrangemang” har överlevt sig själv


 18. ancibergfeldt skriver: 17 april, 2018

  Bättre artister finns det! Men det är Victorias dag. Har sett det här många gånger nu, tycker att det är likadant varje gång. Programmet borde omarbetas!???


Annons

Laddar