Prova PLUS!
Klicka här för att skapa ditt konto och få obegränsad tillgång till en sluten värld. Första månaden gratis!

Här är kortegevägen under bröllopet

Här är kortegevägen under bröllopet
Annons

Vill ni få en skymt av det nya brudparet – prinsessan Madeleine och Chris O’Neill – den 8 juni så kan ni stå längs kortegevägen. Ni får den här.

Brudparet kommer att färdas i kortege med häst och vagn från Kungliga slottet till Riddarholmen. På bilden ovan ses en bild på kungahusets Paradkalesch som är tagen från hovets egen Bröllopssida med anledningen av Madeleines och Chris bröllop.

Kortegen går längs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Strömbron, Strömgatan, Norrbro, Slottskajen, Myntgatan och Wrangelska backen till Evert Taubes terrass på Riddarholmen.

Annons

Från Evert Taubes terrass på Riddarholmen färdas sedan brudparet, och de inbjudna gästerna, med båt till Drottningholms slott för middag. Försvarsmakten paraderar längs kortegevägen samt vid ankomsten till Drottningholm.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Kungahuset.se/Ewa-Marie Rundquist och hovets hemsida

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Här är kortegevägen under bröllopet”

  1. Sthlm skriver: 19 maj, 2013

    Märkligt om kungafamiljen inte förstår att svenska folket inte är intresserade av att prinsessan gifter sig med en utländsk finansman eller prinsen med en svensk pinuppa. Synd om brudparet att lägga upp en kortegeväg och låta dem sitta i kärran.


  2. Hans Janing skriver: 2 juni, 2013

    Vigselakten börjar 16.00 enl info. När tror man att kortegen startar ungefär från Slottsbacken?
    /


Annons

Laddar