Här är prinsessorna som blev bjudna till “Monaco-bröllopet”

Här är prinsessorna som blev bjudna till
Annons

Beatrice-Borromeo

Svenska kungligheterna lyste med sin frånvaro när prinsessan Carolines son, Pierre Casiraghi, och italienska Beatrice Borromeo gifte sig.

Däremot såg vi en rad internationella gäster ur aristokratin och från anrika furstehus i Europa.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Carl-Philip var med sina respektive bara några kilometer därifrån (på Franska rivieran). Trots det var de inte med vid festligheterna i samband med vigseln, som ägde rum på Isola Bella, en av familjen Borromeos privata öar.

Stephanie

Brudgummens moster, prinsessan Stèphanie, fanns på plats tillsammans med döttrarna Pauline och Camille samt sonen Louis.

Anaciata

Många fina gäster var bjudna till bröllopet.

caroline-ste

Mamma Caroline en självskriven gäst.

Prins Félix och prinsessan Claire av Luxemburg var med på bröllopspartyt.

felix-

Prins Félix är ju som bekant storhertig Henris näst äldste son. Han och Claire har bosatt sig i Frankrike på en vingård i Provançe.

Marie-Astrid-Liechtenstein

 

Från furstliga Liechtenstein kom söta prinsess-systrarna Maria-Anunciata och Marie-Astrid av Liechtenstein. De är kusiner till prins Félix och barn till prinsessan Margaretha och prins Nikolaos av Liechtenstein. Margaretha är född prinsessa av Luxemburg och är storhertig Henris syster.

MM

Kronprinsessan Mette-Marit tog med sig sin äldste son Marius till bröllopet. Han var förstås bjuden och hade säkerligen roligt med alla unga som var med på festen.

ao_borromeo3

Det norska kronprinsparet med Marius.

mette-marit-martha-louise-bea-borromeo--insta

Här ser vi Beatrice Borromeo med kronprinsessan Mette-Marit och prinsessan Märtha Louise när de städade en strand i Norge för en tid sedan.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, All Over Press, Instagram

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

36 kommentarer till “Här är prinsessorna som blev bjudna till “Monaco-bröllopet””

 1. Singoalla skriver: 5 augusti, 2015

  Nu tycker jag ni kokar soppa på en spik. För den delen kan ni ju inte veta vilka som var bjudna och tackade nej!


 2. Sthlm skriver: 5 augusti, 2015

  Våra kungligheter skulle väl inte passa in där, med undantag av Chris O´Neill och Sofia Hellqvist. Det var ju ett jetset bröllop.


 3. Magdalena skriver: 5 augusti, 2015

  Som man ser er jo i tillegg til Monacos fyrstelige/kongelige, også ungdommer fra fyrstehusene Liechtenstein og Luxemburg godt representert. Pierre og Beatrice var tilstede i bryllupet til prins Felix og Claire i fjor. I tillegg er Beatrice søster gift med prins Antonius von Fyrstenburg. Tilstede var også Eugenie Niarchos fra den greske rederfamilie. Fiatarvingene o.s.v.
  Så å kalle dette et jetset- bryllup Sthlm, er vel et forsøk på å "forringe" de tilstedeværende? Jeg vil vel heller kalle det en bryllup hvor mye av Europas kongelige og aristokrater deltok.
  At de svenske kongelige ikke har knyttet vennskap akkurat med disse er vel ikke noe å surne over….


 4. Tulla skriver: 5 augusti, 2015

  # 2 Sthlm
  Det eneste kongehus, som var repræsenteret, var det norske! De øvrige kom fra hhv. Luxembourg, Lichtenstein og Monaco, og de medregnes ikke til Europas 7 monarkier, kun af ÅB.
  Felix og Claire hører antagelig til den rigtige vennekreds, for Beatrice og Pierre var også med til deres bryllup. MM har først mødt Beatrice i april og måske har Haakon først mødt Pierre til brylluppet, det betyder imgenting, hvis man kan strå lidt kongelig glas ud over brylluppet.
  Men fyrstinde Charlene burde have været der, selvom Albert var forhindret, hun kom jo alene til Chris og Madeleines bryllup.


 5. Magdalena skriver: 5 augusti, 2015

  #4 Tulla,
  Hvor har du det fra at Beatrice og Mette Marit møttes første gang i april???
  Mette Marit og Haakon ble kjent med dette brudepar i Albert og Charlene`s bryllup. Siden har de møttes en rekke ganger, både i andre bryllup og mer privat, bl.a. i Italia. Og liker man hverandre ønsker man vel å knytte sterkere bånd?


 6. My skriver: 5 augusti, 2015

  Kan aldrig tänka mig att svenska kungahuset ens var påtänkt, jetsetbröllop eller inte.


 7. Linnea skriver: 5 augusti, 2015

  Med oglamorösa kläder och i ett vardagligt sken är de tre flickorna inte märkvärdigare och vackrare än de jag möter när jag går min strandpromenad om morgnarna.Kanske trivs och vill helst ha det så.


 8. Karina skriver: 5 augusti, 2015

  #5 Magdalena
  Var jetsetvennerne Beatrice og Pierre forhindret i at deltage i MM 40-årsfest for Haakon? 🙂
  Jeg tror du digter lidt, det virker mere som ønsketænkning hos dig, for med din store interesse for begge par, er det helt utroligt, du ikke har skrevet om deres rækker af møder i Italien før ! Det må i hvert fald være ukendt for MaryK, hun plejer at bruge metervis af spalteplads på, at fortælle om hvem de omgås af ikke kongelige, som fx Bill Gates! Men nu er det også meget længe siden MM har været i USA. Har MM tabt interessen for det internationale Aids-arbejde, hun før var så engageret i eller hvad er grunden?


 9. Eliza skriver: 5 augusti, 2015

  Men konstigare var det väl att inte Albert och Charlene var med .
  Charlene var ju till och med på Madeleines bröllop men inte på makens släkt?
  Tycker de räcker med reportage därifrån nu.


 10. Runwaygirl2Twitter skriver: 5 augusti, 2015

  # 3 og 5 – magdalena – Se her ja – i full gang med å korrigere andre !
  Og du verden for en kunnskap om slektskaps og vennskaps forholdene mellom fyrstehusene !


 11. undrende skriver: 5 augusti, 2015

  Har de svenske prinsessene sendt sitt invitasjonskort til SD og klaget på at de ikke var skrevet om ?


 12. G skriver: 5 augusti, 2015

  #8 Karina vi vet du liker å komme med svada og kritikk av de norske, men vær nå litt saklig. MM jobber med aids saken like mye, er ute og holder foredrag det skrives bare ikke om det på SD…Hvorfor hørselvern om Bill Gates nå har MM fått Mary inn i world Economic Forum…


 13. G skriver: 5 augusti, 2015

  #8 Karina vi vet du liker å komme med svada og kritisere de norske, men vær nå litt saklig. MM jobber med aids saken like mye, er ute og holder foredrag, men det skrives ikke om det på SD. Hvorfor harselere om Bill Gates nå har jo MM fått Mary inn i World Economic Forum….


 14. AstridA skriver: 5 augusti, 2015

  Tåpelige kommentarer. Ignorance rules.


 15. LJ skriver: 5 augusti, 2015

  Bröllopet hölls på ön Isola Bella i Lago Maggiore (norr om Milano) och sedan på fastlandet – "några kilometer " från franska Rivieran?

  Provence.

  Kolla kartan!


 16. [email protected] skriver: 5 augusti, 2015

  Mette-marit har en förskräcklig klänning på sig med likbande bandage runt huvudet.
  Men vad annat att vänta med hennes bakgrund
  Kanske bäst ändra det blekta håret också till lite mer baturlig färg….


 17. Snorkfröken skriver: 5 augusti, 2015

  > 4 & 9
  Enligt flere franska källor har Charlene problem med sin rygg. Hon var vid civilvigseln i Monaco, det bekräftas av Paris Match reportern som också var vid vigseln. Pga ryggsmärtor kom Charlene inte till fotograferingen efter vigseln. På kvällen var Röda Korsbalen där hon nödvändigtvis måste vara med Albert. För att kunna gå dit måste hon vila mellan dessa två evenemang.
  Ryggproblemen hindrade henne också att närvara vid festligheterna på Lago Maggiore.


 18. Annette skriver: 5 augusti, 2015

  # 9 Eliza
  Helt enig… selv italienske Vogue omtaler ikke længere dette bryllup.
  Jeg tror SD er et af de steder, det har fået mest omtale og længst.
  # 3 Magdalena
  Tilsyneladende kan du ikke definitionen på kongelig! 😉
  Hvorfor interesserer du dig for alle gæsterne og hvem, der er gift med hvem i Europas high society.
  Det er vel totalt ligegyldigt?
  Du har undret dig over, at Felipe og Letizia ikke omgås med de øvrige unge i Europa! Men hvem af de unge kongelige omgås MM og Haakon med udover Victoria og Daniel???
  I Danmark ser vi dem kun til store fester, såsom fødselsdage, dåb og lignende officielle begivenheder.


 19. Magdalena skriver: 5 augusti, 2015

  #8 Karina,
  Opptatt av dette par ?? Ikke tidligere.
  Men de siste to ukene har deres bryllup preget sidene her på SD. Og som den grundige personen jeg er har jeg googlet og lest meg opp på slektshistorie o.l. I tillegg er det andre nettsider som har vist flere bilder med navn av gjester enn de du finner her.
  Om brudeparet var i Haakons 40 års dag vet jeg ikke,- kanskje du skal ringe og spørre ?
  Vær snill og ikke blandt sammen meg og MaryK. Vi er tilfeldigvis begge norske og mener ofte likt. Thats it!


 20. Nannie skriver: 5 augusti, 2015

  Isola Bella är en ö i Lago Maggiore i norra Italien mot schweiziska gränsen och inte alls "bara några kilometer" från Franska Rivieran.


 21. emma_h skriver: 6 augusti, 2015

  men i all fairness Eliza så arrangerade ju Abert del 1 av bröllopet (den viktigaste) för svärsonen+fru på "sin" hemmaplan eller hur såvisst har han deltagit …det finns många kungligheter som måste avstå bröllopsinvitationer – de är styrda av sin arbetskalender o går i mån av tid – italienska delen var ju en fest för redan gifta brudparet i Borromeos regi dvs ett i(privat) cke-hkhevent som inte r skäl nog att ställa in en sen länge inbokad internationellt konferensdeltagande för… Med 600 gäster märkte nog inte brudparet att A inte va där
  Och Monaco har säkert samma regel som här att MINST1 med kunglig rang måste finnas på plats hemma i kungariket M om A reser bort – då fanns bara Charlene att välja på… As ständiga reserv-reserver Systrar+systerbarn va ju alla på fest I ITALIEN


 22. emma_h skriver: 6 augusti, 2015

  enligt italiensk press + dailymail var det inte på Isola bella
  utan en annan intillliggande ö – också lätt att se om man ser på bilder vid gästers ankomst att de skärmat av för insyn för all paparazzi som inte fick hålla sig annat än mkt långt ut på sjön från ögruppen (ön Isola är svår att avskärma på sånt sätt, har full insyn) dessa dar
  "As is tradition with weddings in her family, the daughter of Count Carlo Ferdinando Borromeo and Countess Paola Marzotto exchanged religious vows on one of the Italian family’s private Borromean Islands – the remote Isolino di San Giovanni"

  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3182456/Europe-s-royal-rich-famous-Lana-Del-Rey-celebrate-second-wedding-Beatrice-Borromeo-Pierre-Casiraghi-secluded-Italian-castle-owned-family-bride.html#ixzz3i19Qd6OJ


 23. G skriver: 6 augusti, 2015

  Hvis Anette absolutt vil vite det. Som vi har sagt før det nederlandske kongeparet og det danske kronprinsparet blant annet.også nære venner med Sophie og Edward, og flere eks kongelige…


 24. Linnea skriver: 6 augusti, 2015

  Jag ser på bilderna i svensk och utländsk press OCH tänk vad en del spökar ut sig.Pengarna finns men inte smaken ty de går inte alltid hand i hand.Som farmor den duktiga finsömmerskan alltid sa "för mycket och för lite skämmer allt".


 25. emma_h skriver: 6 augusti, 2015

  magdalena5_Mette Marit og Haakon ble kjent med dette brudepar i Albert og Charlene`s bryllup. Siden har de møttes en rekke ganger,

  H+MM bodde i UK tills H tog examen 2004 – AoC gifte sig så sent som 2011… Det internationella jetsetgänget som festade loss nyss har H+MM troligen stött på ofta via bekantas bekanta (gemensamma vänner) med anknytning till bruden B under sina år i London då media rapporterade om 1 stadigt festargäng där de ingick: Rosario/Kryl of Bulgaria, G Paltrow, MarieChantal Miller(nu ingift i GrKfamiljen) Pavlos+Nicholas of Greece, Lady H Windsor, MM+Haakon, Jemima Khan, C Blanchett, Elle McPherson, Stella McCartney, Giancarlo Giametti och Valentino CITAT_Plus Mette Marit is friends with Franca Sozzani who is extremely tight to the Borromeo family so they run in the same circle. Mette Marit is also friends with Rosario Nadal and Marie Chantal Miller who are of Valentino’s inner circle, so they all know each other-and V is friends with Beatrice’s gr-mother Marta_citat
  Beatrices nära släkt r ingift VonFurstenberg, london-bosatta Tatiana/MChantals svägerska2be jobba då för designern med samma namn innan förlovning med grekisk x-prins


 26. Ingrid skriver: 6 augusti, 2015

  "Säg mig vem du umgås med och jag ska tala om vem du är".


 27. Erik skriver: 6 augusti, 2015

  Måste säga att klänningen med två släp var den snyggaste jag sett på länge. Vilken elegans! Passar en skärpt vaken kvinna med bra jobb. Beröm till brudgrummen som vält en kvinna med högt IQ.


 28. Cissi skriver: 6 augusti, 2015

  Kronprins Haakon är hur stilig som helst. Till skillnad från Carl Philip kallas han aldrig "playboyprins" i internationell media, så det är väl ingen fara om de norska kungligheterna skulle ha lite jetsetkontakter. 😉


 29. Mary KristiansenMaryKristiansen skriver: 6 augusti, 2015

  # 27 Erik:
  Brudekjolen minnet om MMs. Denne bruden hadde korte ermer – det hadde jo også MM etter at hun kom fra kirken – da hun ermene ble tatt av under dansen!


 30. Mary KristiansenMaryKristiansen skriver: 6 augusti, 2015

  # 27 Erik:
  Brudekjolen minner om MMs! Superenkel i silke! Bølgende skjørtekant, som en norsk foss – MM hadde avtagbare ermer i kirken, men disse ble tatt avunder dansen!


 31. Mary KristiansenMaryKristiansen skriver: 6 augusti, 2015

  # 24 Linnea:
  Bør de kle seg etter din smak? Og er det bare din smak som duger i verden – rikfolket må jo hyre deg inn fortest mulig – fordi du virker å ha faciten på hva som er KORREKT smak!


 32. Kari skriver: 6 augusti, 2015

  # 26 du har fattet poenget!


 33. Magdalena skriver: 6 augusti, 2015

  #25 Emma_h,
  Morsomt (roligt) med din oppdatering på omgangskretsen fra studiedagene i London. Jamen har du oversikt !
  Håper du ikke provoserer noen her inne med din kunnskap 😉

  At MM+H ble kjent med disse nygifte først i Albert og Charlenes bryllup, – har jeg nylig lest. Men kanskje du har rett i at de trolig har møttes tidligere? Spiller jo liten rolle.


 34. Kari skriver: 6 augusti, 2015

  # 26 du har så rett!


 35. Magdalena skriver: 6 augusti, 2015

  #18 Annette,
  Du har så rett,- DEFINISJONEN på kongelig er jeg lite opptatt av, – kanskje du kan lære meg den?
  Jeg er imidlertid opptatt av mennesker, – men om de er Jørgen Hattemaker eller kong Salomo, ja det er meg totalt likegyldig. Synes derfor det er befriende at SD også varter opp med sladder om andre mennesker enn de tradisjonelle kongelige. Det blir jo etterhvert noe enformig hver eneste sommer å lese om Gråsten, Solliden og St. Tropez.

  Ellers henviser jeg til #23 G og #25 emma_h


 36. Magdalena skriver: 6 augusti, 2015

  #28 Ingrid,
  Tja, folk er folk … alle med sine skyggesider.
  Med de undertoner din tekst har, får det meg til å tenke på dine egen kungs vennekrets; er det ikke Aje og Noppe og Lettstrøm, tro ….
  Og kaffeflickorna… nei, de ble visst gjømt .


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar