Har du aldrig hört prins Charles tala? Titta här!

Har du aldrig hört prins Charles tala? Titta här!
Med sin stiff upper lip och lugnande brittiska dialekt är det en fröjd att höra prins Charles tala. Lyssna här, om du inte hört hans ljuva stämma förr.
Annons

Vi ser dem ofta på bild, kungligheterna, men vi hör dem sällan tala. Inte när det gäller den svenska kungafamiljen, men än mer ovanligt är det att få höra de brittiska kungligheternas röster. Drottning Elizabeth gör aldrig intervjuer. Den enda chansen att höra hennes stämma är under hennes årliga jultal.

Annons

Men under de senaste åren har den brittiska kungafamiljen öppnat upp sig betydligt. Vi har sett “ungdomarna” Harry, William och Catherine tala om psykisk ohälsa i tv-klipp och radioprogram samt hört dem berätta om mamma Diana och farmor Elizabeth i olika dokumentärer. Och deras utpräglade brittiska uttal för genast tankarna till filmer som Stolthet och fördom där Mr Darcy och Elizabeth Bennet flörtar helt olidligt artigt på bästa aristokrat-brittiska.

Men åter till våra kungligheter. För det är inte bara de yngre kungligheterna som numera syns och hörs mer i den brittiska kungafamiljen. Även prins Charles går numera ofta med på att tala på sociala medier om vad han ska göra eller hur han ser på vissa frågor. Och har du inte hört honom tala förr, så har du chansen nu! Det brittiska hovet har nämligen lagt upp ett videklipp där prinsen berättar om den resa till olika delar av Afrika som han och Camilla just nu genomför.

Se filmklippet på prins Charles här!

Prins Charles och Camilla är alltså på resande fot i länderna Ghana, Gambia och Nigeria under nio dagar. Den 8 november tar resan slut.

Hertiginnan Camilla och prins Charles är med om en hel del under resan till tre afrikanska länder.
Hertiginnan Camilla och prins Charles är med om en hel del under resan till tre afrikanska länder.

Detta är första gången Charles och Camilla besöker Gambia. Däremot har prinsen varit i både Ghana och Nigeria tidigare. Och i filmen berättar han om hur roligt det ska bli att besöka länderna igen, denna gång med sin fru vid sin sida.
– Vi vet att vi kommer att bära med oss många speciella minnen från resan, minnen som vi kommer att värna om för all framtid, säger prins Charles.

Prins Charles under resan!
Prins Charles under resan!

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Har du aldrig hört prins Charles tala? Titta här!”

 1. Ingrid skriver: 8 november, 2018

  Vilket proffs, hoppas han får sina dagar som kung!


 2. HMA skriver: 8 november, 2018

  Finns ingen länk till klippet som fungerar…


 3. m skriver: 8 november, 2018

  Ja det hörs att han har levt ett liv långt ifrån förorterna. 🙂


 4. Bror skriver: 8 november, 2018

  Det är då en evig lycka, att Charles undgått att i alltför hög grad internaliserat pappans föreställningar och beteenden.
  I andanom kan vi nog alla se och höra prins Philips reaktioner om och när han befunnit i Charles sits på den afrikanska kontinenten.
  Men vi skyller väl på åldern i vanlig ordning. Philip tillhör trots allt en annan och sedan länge svunnen tid.


  1. josefin skriver: 9 november, 2018

   Charles har sagt att han fick mycket omtanke och erfarenheter fran sin mormor, den saligen avsomnade drottningmodern.


 5. Ina skriver: 8 november, 2018

  Jeg er sikker på at Charles bliver en god Konge. Synd at han har ventet så længe. Han vil blive helt anderledes end sin mor og det tror jeg er godt for England. Rygterne vil vide at Dronningen vil træde endnu mere tilbage fra sin gerning. Hun har jo denne sommer opholdt sig betydelig længere i Skotland end normalt – tror alderen er begyndt at trykke hende.


 6. Vesna skriver: 9 november, 2018

  Han är trevlig och ärlig och det gillar folk hos honom. Hans mor kan lämna sina plikter utan problem.


 7. Pirran skriver: 10 november, 2018

  Deras skola lär ut hur man ska tala lugnt och sansat och få ta det tid det tar när man talar!


 8. G skriver: 10 november, 2018

  Nå har ikke dette noe med reportasjen å gjøre, men er et spørsmål til SD. De norske skal feire 70 års dagen til Charles neste uke, men ser at kungehuset har ikke dette jubileumet på sin kalender. Er de ikke invitert? Eller regner de det som et privat arrangement og dermed står det ikke i kalenderen?Hvem skal også fall dra? I Norge er det alle 4 på toppen.


 9. Fiorella Måneros skriver: 15 november, 2018

  Verkligen en fröjd att lyssna prins Charles, inte bara på hans härlig röst, utan att han är en verkligen intelligent, mkt beläst man


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar