Här kommer Madeleines bebis bo i Sverige

Här kommer Madeleines bebis bo i Sverige
Nu har storken landat hemma hos prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill. Den nya prinsessan kommer att välkomnas in till ett välinrett och totalrenoverat hem.
Annons

I samband med prinsessan Leonores födelse för fyra år sedan valde prinsessan Madeleine och Chris att totalrenovera familjens lägenhet i Hovstallet i Stockholm.

Lägenheten har idag fem rum, och badrummen som gjorts om helt har nu bland annat ett inbyggt badkar i ett exklusivt kakel samt handdukstorkar- och krokar i krom. Köket går i marmor. Både som köksbänk och som stänkskydd har paret valt vitt finslipat carraramarmor. Till det har prinsessan Madeleine och Chris O’Neill installerat en exklusiv spis och en vinkyl.

Det finns även gott om plats för förvaring hemma i prinsessfamiljens Stockholmslägenhet. Hela 42 garderobsdörrar är uppsatta, vilket är perfekt nu när de snart utökas med ytterligare en familjemedlem.

Annons

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

39 kommentarer till “Här kommer Madeleines bebis bo i Sverige”

 1. Emilia skriver: 11 mars, 2018
 2. Katinka skriver: 11 mars, 2018

  Gott om plats då! Det är bra att de har hovstallet att bo i!


 3. Obs skriver: 11 mars, 2018

  Skönt för Chris att Madeleine och ungarna får apanage. Detta tillsammans med gratis boende och barnskötare gör väl att Chris blir tvungen att möta media med ett leende. Nu är de sex föräldralediga i kungahuset. Silvia njuter väl, men hur tänker kungen.


 4. m skriver: 11 mars, 2018

  Alla kungabarn med familjer bor i totalrenoverade hem, vissa i slott, vissa i lyxvilla och vissa i lägenhet… Bara privata spisen i Haga Slott kostade ju över 100 000 kr så smaken för lyx delar de alla sex (inkluderat respektive). 🙂


  1. Gneta skriver: 12 mars, 2018

   Kanske egentligen inte så konstigt.
   Haga slott – hade inte renoverats eller gjorts ngt med på över 50 år.
   Villa Solbacken var också inte renoverat sedan P Bertil flyttade in – och det var väl mer än 60 år sedan.
   P Madeleines lägenhet i Hovstallet också inte renoverad på många år – Som hyresgäst har du rätt att få renoverat ca vart 10:e år


  2. Gneta skriver: 13 mars, 2018

   Lola – jodå här finns visst ett samhällsengagemang, men kanske också en kännedom om vad medelsvensson har i sina hem – så jag ser inte Miele-produkter som så exklusivt som du verkar göra – fast det är klart – Vi har alla olika bakgrund och kunskaper


  3. Lola skriver: 13 mars, 2018

   Gneta gnetar på.
   Istället för att insinuera att jag saknar kunskap/möjlighet att köpa de vitvaror jag själv önskar bör du läsa igenom dina inlägg. Du lyckats trassla in dig i ett resonemang som saknar motstycket. Även en rojalist måste förstå när skattebetalarna med fog reagerar Du tycker inte ens det är förfärlig när en månadshyra chockhöjs med 171% trots avsaknad av den standardförbättring du vidhåller ska ske löpande, medan de själva bor gratis. Jag beklagar din respektlöshet för fakta


  4. Gneta skriver: 13 mars, 2018

   Lola – notera – standardförbättringar sker inte löpande i hyrda lägenheter. Däremot rekommenderas underhåll, vilket är en skillnad mot standardförbättringar, att ske med ca 12-15 års mellanrum.
   Standardförbättringar leder alltid till hyreshöjningar
   För övrigt har jag inte insinuerat din förmåga att köpa vilka vitvaror du vill – det är din egna subjektiva tolkning av vad jag skrivit


 5. Bror skriver: 12 mars, 2018

  Tänk om detta vore normalstandard för samtliga offentligförsörjda.
  En sån lycka!


  1. Lola skriver: 12 mars, 2018

   Gneta skriver: 12 mars, 2018 kl. 09:40
   “Om jag inte minns fel är det Miele-produkter de installerat – någonting, som även finns i standardhem”

   Varför påskiner du då att dessa exklusiva vitvaror finns i standardhem? De som väljer exklusiva vitvaror betalar för att inte ha ett standardhem.

   Du är oinsatt och oengagerad i samhällsfrågor och förblindad av kfam exklusivitet. Det visar ditt resonemang.
   De har valt lyx för att de har möjlighet. Inget att försvara eller förminska bara att konstatera


 6. Gneta skriver: 12 mars, 2018

  Om jag inte minns fel är det Miele-produkter de installerat – någonting, som även finns i standardhem. Renoveringen av lägenheten var standardrenovering då ingen renovering skett på många år. Det som är installerat utöver standard har Prinsessparet betalat själva.


  1. Stefan skriver: 12 mars, 2018

   Kära Greta!
   Även ni rojalister kan väl nu ändå vara såpass ärliga att medge att en “standardrenovering” inte kostar 6,8 miljoner kronor. Och vad beträffar kostnaden för “tilläggen” så bekostade Madeleine endast en begränsad del av dessa.
   https://www.expressen.se/leva-och-bo/hemlig-lista-maddes-lyxvilla–rum-for-rum/
   Trevlig dag!


  2. Lola skriver: 12 mars, 2018

   Gneta,
   Apropå standard och hyresavins storlek.

   Vad uppsakttar du att denna lilla lägenhet kostar för hyresgästen efter en enligt dig “standardrenovering”
   var tionde år?

   Kungen höjde hyran med 171 procent | Aftonbladet
   https://www.aftonbladet.se/brollopet/article12297717.ab


  3. Gneta skriver: 12 mars, 2018

   Vilket är ett tämligen normalt förfarande vid renovering. Det man lägger till utöver standard står hyresgästen för själv, P. Madeleine i det här fallet.
   Man har också gjort vad jag förstår omdisponering av rum, vilket nog är tämligen normalt då dessa lägenheter ingår i en fastighet som är så pass gammal. Fastigheten har också ett kulturhistoriskt värde, vilket medför betydande merkostnader vid renovering då man måste ta hänsyn till den ursprungliga miljön


  4. Gneta skriver: 12 mars, 2018

   jag är inte på ngt sett expert i hyressättning så kan inte svara på detta, men å andra sidan kanske ni som bor i Stockholm kan svara – En centralt belägenhet hyreslägenhet, vad är marknadshyran för denna per kvadratmeter?


  5. Lola skriver: 12 mars, 2018

   Gneta,
   Miele/diskmedelspump är inte standard i ngn hyresrätt. De som äger sitt boende kan välja vilken prisklass de har råd med, vilket inte kan ligga till grund för ditt resonemang.
   I tidigare artikel framgår hyresnivån i aktuell fastighet
   Hyran är en parameter men innan du ska fundera över om du har råd med den måste du betala för att stå i kö, minst 15-20år.
   Hon fick sin drömbostad – efter 28 år i kö – Lägenhetsbyte.se
   https://www.lagenhetsbyte.se/Blogg/hon-fick-sin-drombostad-efter-28-ar-i-ko


  6. Gneta skriver: 12 mars, 2018

   Nej, Miele-produkter är normalt inte standard i hyresrätter därför betalade också P. Madeleine en del av kostnaden. Antagligen mellanskillnaden mot vad som var standard och Mieles produkter.
   Om standard vi spisbyte är en spis med plattor och hyresgästen föredrar glashäll, så betalar också hyresgästen mellanskillnaden, antingen genom ett engångsbelopp, eller genom ett påslag på hyran


  7. Lola skriver: 12 mars, 2018

   Gneta,
   Marknadshyran för en av hyresgästerna tillika anställd av hovet var då
   3.800kr./. 24m2= 158.33kr/m2 med trinettkök (finns ej i Mieles utförande)

   Marknadshyran för familjen är då som nu noll.

   Inte mycket att räkna på med andra ord. Standardskillnaden är så stor att känt m2 pris inte kan användas.


  8. Gneta skriver: 13 mars, 2018

   Lola
   Jag vill nog påstå att en lgh på 24 m2 och hyra på 1 400:- med det läget i centrala Stockholm inte är marknadsmässig. Däremot låter 3 800:- för denna lägenhet klart mer marknadsmässig hyra med tanke på läge.


 7. ingalisa skriver: 12 mars, 2018

  Obs. Vilka sex personer i kungahuset är föräldralediga?


 8. Asta skriver: 12 mars, 2018

  hur mycket apanage håvar de in vid denna “visit”? har Chris tid att stanna?, förr jobbade han jämt


  1. MaggieM skriver: 13 mars, 2018

   Detta ständiga tjat om apanage! Läs denna artikel i Svenska Dagbladet “Vad är apanage?”. Ordet apanage måste vara det mest använda ordet i Svensk Damtidning. Det är många inlägg i Svensk Damtidning angående apanage som inte stämmer!


 9. Bror skriver: 12 mars, 2018

  Visst är det härligt med variation!
  Carrara och Perstorp.
  Lyx för den ena, standard för den andra.
  Skönhet & Odjur, Hot Shot & löskokt potatis.
  Vad bjuder oss inte dessa våra kungligheter på…


 10. Stefan skriver: 12 mars, 2018

  Blir det samma typ av “standardrenoveringar” bland beståndet i Stockholms miljonprogram tro?
  Gneta som tycks ha full insyn kanske kan ha vänlighet att svara?


  1. Gneta skriver: 12 mars, 2018

   Om någon boende i det sk miljonprogrammet önskar tillval utöver standard så självklart får dessa hyresgäster betala detta själva.
   Notera också att ännu är inte miljonprogrammets hyreslägenhet kulturminnesförklarade och därför behöver man inte pga av detta ta särskild hänsyn vad gäller ursprungsmiljö, vilket alltid medför kraftigt ökade kostnader, både i projekteringsskedet och byggskedet. Specialkompetens kanske måste tas in t.ex.


 11. Monlec skriver: 12 mars, 2018

  Gneta, “rätt att få renoverat vart 10 år…” , vilka hyresgäster exakt gäller det? Kan du berätta mera?


  1. Gneta skriver: 12 mars, 2018

   Googla och du skall finna svaret. Dock hade jag lite fel, då rekommendation för sk vanligt underhåll är att lägenheter renoveras med ett mellanrum av 12-15 år. Med vanligt underhäll räknas målning och tapetsering.


 12. Stefan skriver: 12 mars, 2018

  Kära Gneta!
  Du kan väl i alla fall ha den stora vänligheten att läsa det jag bifogar som källor. Eller är detta nu för mycket begärt?
  Madeleine erlade kostnaden för vinkylen, men i övrigt stod vi skattebetalare även för en betydande del av de s k “tillvalen”.
  Och 6,8 miljoner kronor anser du då vara fullt normalt för en renovering?


  1. Gneta skriver: 12 mars, 2018

   Jag läste bif källor och ser egentligen inget konstigt i de priser man uppgett för det man specificerat utöver priserna för garderober. Man har också angett fördelningen av kostnaden mellan statens fastighetsverk o P. Madeleine.
   För övrigt att exakt kunna avgöra om dessa 6,8 milj är rimligt behöver man betydligt mer underlag än bara en artikel i en tidning.


 13. Helene skriver: 12 mars, 2018

  Helt plötsligt tänker jag på Stenhammar slott, där kungen betalar 1000 kr./år i arrende! Lät lyxrenovera 20 rum:1400kvm. boendeyta för 9 millioner! Allt betalat av oss bidragsgivare. Vem betalde renoveringen på Villa Solbacken? osv. Men att 5 personer varav 3 småbarn, bor i 5 rum ock kök, då slår vi knut på oss själva i förkastligheten. Allt medan även ingiftas släktingar bor gratis i åtråvärda lägenheter i innerstan.


  1. Stefan skriver: 12 mars, 2018

   Kära Helene!
   Den ena absurditeten ursäktar inte den andra. Jag är emot alla alla allmosor, varenda nickel, till de kungliga. Men detta är då inte du?
   Trevlig dag!


 14. Helene skriver: 12 mars, 2018

  Stefan (13.15)

  Det kan du skriva upp att jag är! Det jag hänvisar till är att det sällan/aldrig talas om de riktigt stora kostnaderna, de riktigt stora bidragen, tex. Stenhammar.
  Stänger ner nu då jag skall gå på kvällsjour, allt medan Löven o & frotterar sig.


 15. Stefan skriver: 12 mars, 2018

  Kära Gneta!
  Det enda jag behöver för att göra min bedömning är:
  1) fastighetspriserna om ca 100 000 kronor per kvadratmeter för detta objekt.
  2) normala renoveringskostnader i nämnda objekt som i normalfallet ligger i intervallet 500 000-1 000 000 kronor vid mycket stort behov.
  Men du har då alldeles egna analyser helt utanför vad marknaden antyder?
  Trevlig eftermiddag!


  1. Gneta skriver: 12 mars, 2018

   Hur många motsvarande objekt, har du att jämföra vid din beräkning. Misstänker nämligen att Hovstallet är tämligen unikt i sin utformning.


 16. Stefan skriver: 12 mars, 2018

  Kära Gneta!
  Huruvida Hovstallet är unikt eller icke påverkar nu inte renoveringskostnaden per timme.
  Eller inbillar du dig nu också att dessa “kungliga” hantverkare erhåller 1000 kr mer per timme?
  Trevlig kväll!


  1. Gneta skriver: 13 mars, 2018

   Nej det påverkar inte priset/timma men det påverkar antalet timmar för renoveringen och som sagt – i denna miljö kan man också tvingas anlita hantverkspersonal med specialkompetens vilket ibland sker i särskilt unika miljöer av kulturhistoriskt värde.


 17. solan skriver: 13 mars, 2018

  Är väl fler lägenheter i Hovstallet? Vilka bor där förutom Madeleine och Chris?


 18. Obs skriver: 14 mars, 2018

  Vi får se om Chris orkar bo här längre än mars månad ut och inte tror jag att Madeleine släpper iväg honom ensam till London. De flyr nog vistelselandet för att återvända till hemlandet så snart tillfälle ges. Sedan kommer de väl att vistas här en kort period när det är dags för barndopsfestligheterna.


 19. lena Salomonsson skriver: 28 mars, 2018

  Hejochhå,nu är vi där igen.Varför skall det alltid vara så negativ attityd.Är det så svårt att unna människor att ha det bra. Jag har inga miljoner men jag är nöjd med det jag har arbetat ihop och kan glädjas åt andra.:-)Sen finns det säkert sakfel i Ovanstående tror jag.


Annons

Laddar