Har prinsessan Madeleine valt rätt?

Annons

Prinsessan Madeleine vill ha ett romantiskt bröllop, men frågan är om hon verkligen har valt rätt?

Prinsessan Madeleine kommer till kungens födelsedag den 30 april och vinkar till folket från slottsbalkongen. När hon ändå är i Stockholm kan hon även passa på att planera det sista inför bröllopet den 8 juni.

Bröllopsönskan

Blå himmel, sol och en vacker inramning i form av ett pampigt kungligt slott. Det önskar sig prinsessan Madeleine säkerligen på sin bröllopsdag.

Modigt

– En prinsessa av Sverige kan välja vilken kyrka som helst (inom Svenska kyrkan) i kungariket, säger en anställd vid hovet.

Gärdslösa kyrka

Prinsessan Margaretha, kungens äldsta syster, gifte sig på Öland i Gärdslösa kyrka till exempel. Det hade Madeleine också kunnat göra.

Hertiginna

Eller varför inte gifta sig i Hälsingland eller Gästrikland. Visst vore det väl annorlunda att ha en vigsel i prinsessans hertiginnedöme?

Hemmaplan

Men Madeleine valde det säkra kortet. Nämligen att gifta sig där hon alltid velat gifta sig – på hemmaplan i Slottskyrkan där hon själv döptes den 31 augusti 1982. Men är det verkligen rätt beslut?

Byggarbetsplats

Det renoveras för fullt utanför Slottskyrkans port. Hammarslagen ekar över Gamla stan. Byggplank och ställningar är uppsatta. Ett stort nät täcker fasaden ovanför Södra valvets entré. Statens Fastighetsverk förklarar varför:
– Stenen är i så pass dåligt skick att det är risk för personskador och för att arkitektoniska värden går förlorade. Därför har säkerhetsnät satts upp.

Stenbyte

Sydöstra Logårdsflygeln mot Slottsbacken håller på att restaureras. Det är sockelstenen som byts ut. I februari 2013 startade stenarbetet och beräknas pågå till vintern 2013-2014.

Det blir ett inplastat bröllop

Svensk Damtidnings utsända har varit på plats för att se hur långt förberedelserna har kommit inför prinsessan Madeleines stora dag. Och visst jobbas det för fullt.

Kungliga slottet och slottsbacken är rena rama byggarbetsplatsen. En vit slöja i plast täcker hela Livrustkammaren och sydöstra flygeln.

Cementpåsar och hinkar står utanför porten till Slottskyrkan. En brandgul bygghiss far upp och ned. Stålställningar fängslar in det gamla barockslottet, som ska genom gå en ansiktslyftning.

Annons

Baracker

Grå baracker står uppställda invid Slottskyrkans svarta port. Även de anrika byggnaderna mitt emot genomgår renoveringar och är gömda i blå nät under byggnadsställningarna.

Blommor

Travar med blomjord tornar upp sig mot muren och järnstaketet vid Logården. Nu planteras blågula blommor i trädgården vid Stockholms slott, som är belägen mot Skeppsbron och Saltsjön mellan slottets sydöstra och nordöstra flyglar.

Svensk Damtidnings praoelev Emma Bevegård inspekterar här bröllopsplatsen

Ingen bröllopskänsla

Parkskötare ilar fram och tillbaka för att hinna få alla plantor på plats. Men trots de blågula blommorna inger miljön vid slottet ingen större bröllopskänsla direkt.
– En aning oroväckande att det ser ut så här, säger en förbipasserande till Svensk Damtidning.

Värmande plast

Fastighetsförvaltare Lotta Günther vid Statens Fastighetsverk ger dock ett lugnande besked:
– Den vita plasten har fungerat som en vinterskrud för byggarbetarna. Den har gett värme under den kalla vintern.

Fotovepa

Plasten ska bytas ut mot en tunnare väv, en fotovepa, med bilder och text som inte har med bröllopet att göra. Detta ska ske före prinsessvigseln. Fotovepan ska hänga kvar under den varmare säsongen och den har ingenting att göra med bröllopet.

Och byggbarackerna?

– De kommer att stå kvar. SVT ska använda dem och filmar från barackernas tak. På så vis syns de inte i tv när bröllopet sänds, berättar Lotta Günther för Svensk Damtidning.

Av Emma Bevegård och Åsa Bönnelyche
Foto: Emma Bevegård och All over press

Läs även:

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

112 kommentarer till “Har prinsessan Madeleine valt rätt?”

 1. Sofie skriver: 26 april, 2013

  Är det verkligen nödvändigt att spekulera i prinsessan Madeleines och Chris O’Neils val? Varför inte bara respektera det? Man ifrågasätter väl inte andra människors val av vigsellokal…skulle man följa den här logiken skulle kronprinsessan Victoria ha gift sig i Västergötland, och Carl Philip den dag det är dags i Värmland…


 2. Sofie skriver: 26 april, 2013

  PS. Vilken kyrka de än valt skulle den nog ha behövt rustas upp (möjligtvis med undantag av Storkykan som ju renoverades till KP Victorias bröllop), men jag har full förståelse för att Madeleine väljer en annan kyrka än den där storasyster vigdes…


 3. snickarjohn skriver: 26 april, 2013

  En smart rubriksättning som leder till många inlägg och
  många besök på sajten.


 4. Tina skriver: 26 april, 2013

  Eftersom Madde inte ska bo i Sverige så bekymrar säkert inte bygget henne alls..!
  Paret åker ju direkt tillbaka till NYC..!
  Hade hon påverkats av byggstöket så hade hon valt en annan plats..!


 5. Sthlm skriver: 26 april, 2013

  Hoppas inte Madeleine blir alltför besviken om hon märker att inte intresset för bröllopet är så stort bland den breda allmänheten i Stockholm. Kanske är det viktigast för Madeleine att “Stureplansgruppen” är “på” och det är de nog.


 6. nea skriver: 26 april, 2013

  Att en (bara) prinsessa, som gifter sig med en (bara) herr o’neill, skall åka i kortege och ha försvarsmakten som paraderar, låter lite överdrivet. Varifrån kommer denna längtan eftet publicitet i stora mått?


 7. SA skriver: 26 april, 2013

  Hvorfor får svenske tronarvinger egentlige en Hertug(-inde) titel over et ‘hertugdømme’ — ingen bor der, ej heller har de en sommer- fritidsbolig der? Det mindste man kunne gøre var da, at gifte sig i sit ‘hertugdømme’ !
  Naturligt at kronprinsse Victoria blev gift i Stockholm, men hvorfor Madeleine skal have samme bryllup og samme sted er ikke logisk for mig. Men med en millionby som Stockholm er hun sikker på, at parret bliver hyldet på kortege-turen og det er vel det, hun gerne vil vise omverden …… eftersom de seneste meningsmålinger har vist, at hun er den mindst populære i kongefamilien!


 8. Marie skriver: 26 april, 2013

  Det blir säkert klart och undanplockat till bröloppet. Absolut ingenting att oroa sig i onödan för 🙂


 9. liljan skriver: 26 april, 2013

  Jag funderar mer på om hon valt RÄTT man…………


 10. signe skriver: 26 april, 2013

  Dom har säkert valt helt rätt kyrka ! Det kommer att städas upp och bli jättefint till den stora dagen ! Madde döptes ju här och känner väl stark samhörighet med kyrkan ! Dessutom är det jättevackert inne i Slottskyrkan och det är väl ändå det viktigaste !Men visst hade det varit roligt om bröllopet hade varit här på Öland så vi hade kunnat få se det på nära håll men nu blir det TV som gäller !


 11. signe skriver: 26 april, 2013

  “9” liljan
  Just nu är det väl rätt man och jag hoppas verkligen att vår Lillsessa blir lycklig med Chris ! Men i framtiden kan man ju inte veta…….


 12. Mary Kristiansen skriver: 26 april, 2013

  # 7 SA:
  Hvorfor overrasker det meg ikke at hun er den minst populære i den svenske kongefamilien???

  # 9 liljan:
  Og jeg funderer på om Chris har valgt rett dame………
  Jeg oppfatter henne som en bortskjemt lillesøster som må forsørges av en rik mann, slik at hun kan være hjemmefru med tid til kafebesøk på formiddagene!


 13. Jojo skriver: 26 april, 2013

  Troede først, udfra overskriften, at det gjaldt valget af rette mand dennegang, tihi.……
  At Madeleine er en shop-aholic, fornærmer man vel hverken hende eller hendes ukritiske beundrere ved at skrive?
  Men det samme synes langtfra at være en interesse, hun deler med hendes kommende mand.
  Er det ikke den samme mørkeblå jakke, vi altid ser ham med … fra PL’s begravelse til cocktailparty for Childhood og ovenfor ?


 14. Eva M skriver: 26 april, 2013

  När jag såg rubriken och bilden på prinsessan med blivande man trodde jag att frågan var om hon valt rätt man. När jag sedan såg vad det gällde skulle väl rubriken varit Har prinsessan Madeleine och Chris valt rätt kyrka. Men som jag sagt många gånger det är rubrikerna som säljer. Trevlig helg hoppas solen kommer skina över oss.


 15. lena nilsson skriver: 26 april, 2013

  Finns det någon bröllopssouvenir att köpa? Någon som vet?


 16. amj skriver: 26 april, 2013

  15
  Efter V o D:s bröllop frågade jag många gånger efter vykort att skicka till ett par små flickor jag känner i USA. Men det fanns inte. Konstigt, tycker jag.


 17. Olga skriver: 26 april, 2013

  Hoppas verkligen att det bli välstädat i stan i centrum till bröllopsdagen iallafall…en väninna visade foto fr. sin London-besök under påskledigheten…det turisttäta centrum såg så ren och välstädad …och Stockholms stadscentrum är ganska skräpig tyvärr …med eller utan snö, hela tiden…


 18. Arne von Giebel Löfström skriver: 26 april, 2013

  Sofie # 2
  Jag har svårt att förstå valet slottskyrkan. Med många personer närvarande är luften ofta mycket dålig. Trevligt med skärgårdsbåt till Drottningholm.
  Jag hörde ett problem: Det är om man slänger rosor till brudparet,
  under kotegen.
  Och glömmer ta bort tagarna.


 19. Arne von Giebel Löfström skriver: 26 april, 2013

  Vem kommer att bli hovtraktör ? Blir det någon bankett innan bröllopet på t.ex. operan ? Har brudparet inrättat någon fond, där folk istället för gåvor, kan skänka bidrag.


 20. Tjohanna skriver: 26 april, 2013

  Rätt så trött redan på detta spektakel innan det ens ägt rum.


 21. Arne von Giebel Löfström skriver: 26 april, 2013

  Undrar om även de, som kronprisessparet, får låna flygplan, båtar, lyxhus m.m. i bröllopsgåva. Värde minst åtta miljoner.
  Madeleine kan ju enligt lagtydarexpert ta emot gåvan. Då hon som sin syster Victoria, har immunitet som regent !


 22. Arne von Giebel Löfström skriver: 26 april, 2013

  Håller man inte upp dörren Chris för sin fästmö ?


 23. Maj-Britt skriver: 26 april, 2013

  16

  Man kunde köpa 10 vykort med olika motiv från Victorias bröllop genom Svensk Damtidning. Det läste jag senast igår när jag bläddrade i bröllopstidningen från 2010.


 24. Marguerithe skriver: 26 april, 2013

  “13” Jojo,
  Sverigekostymen får nog hänga med ett tag till tror jag.
  Den är nog 1 av de 100 enklare varianterna av hans garderob, som nog i övrigt innehåller allt man kan önska. 🙂
  I S:t Gallen ska man stå uppklädd kl 08.00 i perfekt outfit.


 25. Skotten skriver: 26 april, 2013

  Var det ikke fra Slottskyrken begravelsesceremonien af prinsesse Lilian fandt sted for godt en måned siden ?
  Men altså ikke fin nok, som den var, for H.K.H. prinsesse Madeleine af Sverige, Hertuginde af Hälsinglang og Gästrikland til at gifte sig i 2 måneder senere ?
  Sender man regningen til Kongen ?? eller til svenska folket via skatten ??


 26. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 april, 2013

  Skotten # 25
  Nu är det ju inte Madeleine som önskar en renovering utan den beror på att sockelstenen håller på att vittra sönder. Hela slottet kommer att genomgå samma procedur.
  Har ingenting med Madeleines bröllop att göra.


 27. emma_h skriver: 26 april, 2013

  skotten-citat “Men altså ikke fin nok, som den var…Sender man regningen til Kongen ?? eller til svenska folket via skatten ??”

  räkningen för vad? Fasadjobbet på annan del av slottet har ju inget m kyrkans innandöme att göra, där vigseln sker…


 28. caterine skriver: 26 april, 2013

  Det ser ganska oförskämt att gå långt före sin fästmö, och inte stanna och hålla upp dörren.


 29. Meryth Seybold skriver: 26 april, 2013

  WHy is it that we NEVER see anything about Chris or Madeleine here in USA? Nothing at all, not in New York or anywhere else..

  Meryth


 30. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 26 april, 2013

  Och det är inte kyrkan som restaureras utan slottet. Kanske läsa på lite innan man kommer med sura kommentarer.


 31. De_De skriver: 26 april, 2013

  Bankiren har valt rätt.


 32. sandra,norge skriver: 26 april, 2013

  Det ekteskapet holder i max 5år!


 33. Arne von Giebel Löfström skriver: 26 april, 2013

  Skotten # 25.

  Bröllopet betalas av staten. Möjligen får kungen ett höjt apanage som gällande Victorias bröllop. Så man kan säga att kungen tager ur sin egen ficka. Tidigare förlorade kungens farbröder sin prinstitel på löpande band. Nu får sverige en amerikans / engelsk hertig.
  Av bådas ansikten kan man utläsa. Brist på bröd äter man limpa.
  Madeleine säger kanske om bröllopsgåvorna: Nästa gång blir de nog inte lika många !


 34. Inge L skriver: 26 april, 2013

  # 22 Lövis
  Ha, Ha,…… svenskerne har skrevet spalte efter spalte om Chris’ uddannelser, formue,og fine manerer, hvor de har set det sidste ved jeg ikke, hidtil har han mest vist, at han strunter i dem.
  Nu skal han så med på kongeparrets USA tur og præsenteres for svenskerne i bl.a. Delaware — Mon svigerforældre også skal se hans selskab der, hvis det ikke kun er en postboks.
  Mens kongehuset ingen problemer har med, at en kommende (?) hertug “bruger” Caymanöerne, så giver det den franske præsident Hollande problemer.
  http://m.bbc.co.uk/news/world-europe-22027376


 35. Annica* skriver: 26 april, 2013

  Vilken konstig rubrik… Varför skulle hon inte valt rätt kyrka? Hon är ju döpt där, så jag tycker det är riktigt romantiskt! Hennes barn kanske en dag blir döpta i samma kyrka?


 36. Anitra skriver: 26 april, 2013

  Nej, jag tror inte att prinsessan valt rätt men inte beträffande kyrkan utan beträffande den blivande brudgummen. Verkar inte att vara “big love” precis. Bara en magkänsla men sådana skall man lita på.


 37. Sofie skriver: 26 april, 2013

  21#

  Madeleine är knappast regent eller ens blivande regent? F n är hon nr fyra i tronföljden, snart antagligen nr 5. Hon har m a o inga chanser att bli regent.

  25#

  Jag har hört att kungen står för kostnaden för själva bröllopet (middag m m), men att kostnaderna för brudparets och gästernas säkerhet (polisbevakning, bombhundar, etc) står svenska staten för.


 38. Karin Nilsson skriver: 26 april, 2013

  Madeleine är vuxen och kan nog ta sina egna beslut. Både valet av man och vigselkyrka är hennes privata beslut och ingenting som andra skall lägga sig i.
  # 6, nea. Jag håller helt med dig.


 39. pia skriver: 26 april, 2013

  6 “nea”. Jag håller med dig; det känns lite krystat. Jag tror dessvärre att Madeleine har komplex i förhållande till storasyster. Hon vet att det inte är lika stort intresse för hennes bröllop. Nånstans tycker jag lite synd om Madeleine. Hon kämpar verkligen, vill så gärna bli sedd, samtidigt som hon vill göra som hon själv vill. Nu visar hon upp sig på alla sätt: i facebook, vinkande från slottsbalkongen 30 april, i sitt jobb. Jag ser allt detta som ett sätt att be om uppmärksamhet. Hon vill att många ska stå och se på när hon åker häst och vagn från slottet. Jag undrar om det blir så. Hon har ju vänt ryggen till både familjen, representation och svenska folket i stort. Den plötsliga vändningen talar sitt eget språk.


 40. Christina K. skriver: 27 april, 2013

  Nea, både när Prinsessan Désirée och Prinsessan Christina gifte sig var det kortege genom stan. Désirée gifte sig med sin Friherre Niclas i Storkyrkan, och Prinsessan Christina gifte sig med sin “Tosse” i Slottskyrkan med efterföljande båttur ut till Drottningholm. Eftersom det var så nära inpå Désirées bröllop – Désirée gifte sig 5 juni och Margaretha den 30. ville Margaretha inte konkurrera med henne, eftersom ju hon väntat längst på att få gifta sig med sin Niclas. utan valde ett sommarbröllop på Öland.


 41. Christina K. skriver: 27 april, 2013

  Mary, har det alldeles undgått dig att Madeleine JOBBAR? även om hon “sitter vid datorn” (M.s egna ord) så arbetar hon med att få fram uppgifter om barn som är i behov av hjälp och kollar upp saken på ort och ställe och leder uppgifterna sen vidare till den organisation i respektive land som hjälper. – Childhood s kontor är visserligen i U.S.A. , men arbetet är internationellt (man rechercherar även i Sverige och hjälper alltså också om så behövs svenska nödlidande barn) .Varför tror du att Madeleine vill “forsørges av en rik mann, slik at hun kan være hjemmefru med tid til kafebesøk på formiddagene!” ? Hon är en ung välutbildad kvinna av idag som är yrkesarbetande.


 42. Christina K. skriver: 27 april, 2013

  19 Arne, Det blir Hovtraktör Stefano Catenacci; Bankett på Grand Hötel;


 43. christinavideotron.ca skriver: 27 april, 2013

  #22 Arne von Giebel Löfström
  I Nord Amerika håller männen inte upp dörren. Goda gamla hyfsade fasoner saknas helt . Klass och vanligt folkvett saknas helt, tyvärr.


 44. Anna skriver: 27 april, 2013

  Det viktigaste helt klart är ju att det är rätt man hon gifter sig med och att de blir lyckliga….. har aldrig haft bra vibbisar när det gäller Chris….


 45. AFia skriver: 27 april, 2013

  19

  Mycket bra fråga om det finns någon fond…….


 46. Annette skriver: 27 april, 2013

  Vil Kong Carl Gustaf og dronning Silvia også køre i kortege gennem Stockholms gader på dagen for Kongens 40 års-jubilæum som regent ???
  Eller er det kun Madeleine og Chris, der på bryllupsdagen skal eskorteres gennem byen i hästvågn og hyldes af stockholmerne og tilrejsende som nygifte Mr. og Mrs. O’Neill?
  Sorry, men det virker altså slet og ret SÅÅ latterligt, tihi, og fuldstændig UDE af proportioner!


 47. CHR skriver: 27 april, 2013

  På ovenstående foto ligner de mere et par på vej ud efter et
  møde om bodeling i ‘skilsmisseretten’…. end et par der skal
  giftes om 1½ måned.
  Har han ikke gået i prinseskole ?


 48. Annica* skriver: 27 april, 2013

  Verkar inte som om prinsessan Madeleine kan göra något rätt om man läser alla elaksinnande kommentarer här. Om hon arbetar i det tysta då “arbetar” hon inte för att det inte syns… Om hon berättar på Facebook om sitt arbete så gör hon “allt för att synas”… Hoppas prinsessan Madeleine bara struntar i det hela och fortsätter att berätta om sitt arbete på Facebook, och ni som störs av det kan låta bli att gå in här och läsa. Det finns nog lämpligare sidor för er att besöka.


 49. snickarjohn skriver: 27 april, 2013

  29 Meryth Seybold,
  Funny you should say that.
  I’ve claimed this for years but to no avail.
  Maybe they believe you……


 50. Marguerithe skriver: 27 april, 2013

  “34” Inge L,
  Kungaparet (och regering) är nog ytterst medvetna om mr O´Neills tveksamma bakgrund men har väl gett sitt samtycke till detta bröllop på vissa villkor.
  Jag har också svårt att förstå deltagandet i resan till Delaware.


 51. Marguerithe skriver: 27 april, 2013

  Republikanerna applåderar över det kommande bröllopet.
  Det är mycket tacksamt för oss rojalister att danskar och norrmän skriver här och försöker med all kraft få svenskarna att fokusera på rätt saker.
  Att kasta sitt hat och avundsjuka över en ung flicka som skett här är ovärdigt ett folk.


 52. MIa skriver: 27 april, 2013

  # 48 Annica: Precis exakt så är det! Jag tror inte att Madeleine är så förfärligt intresserad av någon enorm uppståndelse. Varför SD:s skriverier är så genomgående positiva gällande Victoria och negativa och ifrågasattende när det gäller Madeleine kan man verkligen undra. Vem är det som driver på denna osakliga linje?


 53. Charlotte skriver: 27 april, 2013

  Det virker så utidssvarende at nordiske kongeligheder ikke kan tage almindeligt lønnet arbejde. Hvad skal de så med akademiske uddannelser ? Er man nummer 4 eller nummer 10 i arvefølgen, så bliver ens rolle i kongefamilien at klippe bånd, besøge organisationer og åbne udstillinger.
  Gifter man sig med en borgerlig, så skulle man også få almindelige borgerlige pligter og rettigheder, såsom at tage et job og betale skat.
  ML af Norge har taget et lille skridt i den retning. Men hvad med Chris ? Kan han både være en HKH og arbejde som finansmand, mens Madeleine ikke må arbejde på rigtigt?
  Jeg synes virkelig, der mangler faktuelle oplysninger vedr. det juridiske/protokolmæssige inden brylluppet.


 54. ATL skriver: 27 april, 2013

  #48 Annica. Jag ar glad att det finns nagon i Sverige som har “uppfostran” for lack of a better word. Jag skams over att vara fodd i Sverige nar jag laser alla dessa illvilliga och skrammande kommentarer. Eftersom vissa skribenter tycker att dom vet battre an kunga familjen och hovet hur allt skall vara, hur man skall sitta, se ut osv. borde da ocksa veta att vad dom skriver ar i hogsta grad forfarligt, tyder pa “lack of manners” och aven tyder pa elakhet, avundsjuka och annat som man inte kan skriva pa ett public forum. What if the shoe was on the other foot?


 55. ATL skriver: 27 april, 2013

  Fortsattning – SvD sager att kommentarerna skall halla god ton … osv. Well. To deliberately go out an malign other people just for the pleasure of it is revolting. I do hope you do not raise your children to emulate you! No wonder society is crumbling. And, by the way Arne, American men do open doors for ladies. In the South people are polite, and, in D.C my former home town. No-one in the Royal family deserves to be treated this way. They do not deliberately go out of their way to hurt you!


 56. emma_h skriver: 27 april, 2013

  CITAT “…Håller man inte upp dörren Chris för sin fästmö ?”

  ovanligt klumpig o ej genomtänkt kommentar från Arne/Lövis som annars är så allvetande om de kungligas liv&vardag…
  Du vet mkt väl att då kungabarnen r ute på jobb r det LIVVAKTERNA som bestämmer vem som går först ´och ser till HUR prinsessan m följe ska gå/passera – Är deras jobb ur säkerhetssynvinkel bland folk

  När sessan är ute m fästman privat kan C “hålla upp dörren” och vara chevaleresk på gentlemanna-manér
  annars har de bara att följa order för att ta sig från plats A till B


 57. Julia skriver: 27 april, 2013

  Prinsessan Madeleine har valt bort att bo i Sverige och flyttat till USA. Där trivs hon och ska nu gifta sig med en amerikansk – brittisk man.

  För dessa sina val ska hon tydligen kritiseras och hånas av alla småsinta Jantelagare både i Sverige och som det verkar här i Danmark och Norge.

  Lycka till Madeleine med ditt fortsatta liv fjärran från avundsjukans och inskränkthetens högborgar.


 58. Anna skriver: 27 april, 2013

  #9 Liljan och #44 Anna.

  Håller med er!


 59. Mary Kristiansen skriver: 27 april, 2013

  # 41 Christina K.
  Jeg er ikke en like stor beundrer av M som deg – og jeg ser ut til å være i godt selskap her på sidene! M sliter seg ikke ut, men hun bor i verdens dyreste by, i et av verdens rikeste land, fjernt fra de aller fattigste barna i verden. Da må mye ressurser – tid og penger til bo og reise-utgiftene bli astronomiske – før hun kan begynne å bruke penger til de fattige og utsatte barna! Det er jo en jobb hun kunne gjort også fra Stockholm og spart mye penger til kontor- og bo-utgifter! Nei, hun er nok i NY av andre grunner enn fattige barn!


 60. snickarjohn skriver: 27 april, 2013

  Marguerithe 51,
  Jag måste faktiskt be Dig förklara varför “Republikanerna applåderar över det kommande bröllopet.”
  Jag kan försäkra Dig att De flesta, liksom jag, är likgiltiga och ointresserade.
  Om Din teori är att den blivande brudgummens affärer på något
  sätt ska bidra til att “störta monarkin” tror jag inte p[ den.

  Om Du vill kan Du väl förklara för jag förstår inte vad Du menar.


 61. ATL skriver: 27 april, 2013

  Noster Capital LLC – I sure do not know from where you get your information. Noster Capital, LLC, where Christopher O’Neill works, is registered in the state of Delaware. Last time I looked Delaware was still a member of the United States of America. There is no Cayman Island connection. Thousands and thousands of US companies are registered in Delaware. Delaware has the largest number, I think, of registered companies of any state in the Union. Noster Capita,l and, Mr. O’Neill have to pay federal taxes, state taxes (State of New York), and N.Ycity taxes. There is no tax avoidance. The British Noster Capital is registered in Cayman Island. Before you sling mud, get your facts straight.


 62. Karin Nilsson skriver: 27 april, 2013

  # 51. Är hat och avundsjuka de enda argument du har att komma med. Det handlar vare sig om hat eller avundsjuka personligt mot Madeleine eller någon annan medlem av den kungliga familjen. Det handlar om verklig demokrati och att alla människor skall bli behandlade på samma sätt. Varken du eller jag känner kungafamiljen personligen, det vi vet om dem har vi fått oss tillskrivna av journalister. Monarki är en kvarleva från uråldriga tider när kungen styrde landet.


 63. Nita skriver: 28 april, 2013

  Madeleine har övergett sitt hemland tycker jag. Varför då ha pompa o ståt här, när hon med all säkerhet kommer att bosätta sig i USA eller i England. Tycker fortfarande att hon ska ta konsekvenserna som vuxen och gifta sig i LAS Vegas med sin Chris. Det passar bättre in i hennes livsstil. Men, lycka till ändå.


 64. Marguerithe skriver: 28 april, 2013

  “60” Snickarjohn,
  Om du läser alla norska och danska kommentarer har man ju exakt samma uppfattning som jag har i det mesta, och om hur man ser på detta i Europa.
  Jag måste erkänna att republikanerna är smarta, smartare än många rojalister. Även om du säger att du inte bryr dig tror jag P Althin & Co följer varje mått och steg Kungafamiljen tar. Näringslivets toppar har ju från dag 1 konstaterat att C O´Neill är bad news för monarkin, och våra grannländer känner en viss oro, och uttrycker stor ironi över svenskars naivitet. forts.


 65. Marguerithe skriver: 28 april, 2013

  forts “60”
  Nu kommer man ju att sköta detta snyggt
  och föremålet själv har ju bedyrat att han aldrig kommer att ha några affärer med svenska företag. Tyvärr slår orättvisan också hårt här. Dåvarande Daniel Westling blev granskad in på bara kroppen och fick avyttra allt han hade jobbat för.


 66. caterine skriver: 28 april, 2013

  Undrar om Chris kommer att helt överge sina affärer när han gifter sig. Vad trist han ska få om han ska gå efter prinsessan Madeleine hela tiden och le och hälsa och klippa band. I den familjen förstår man vem som bestämmer, men har han förstått det? Vi får se.


 67. Linnea skriver: 28 april, 2013

  57 . Julia!
  Är det någon som är småsint och lider av Jantelagen
  så är det väl Du ,som missunnar alla andra att ha sina
  personliga åsikter här………. Och inte har väl
  Madeleine valt att bo i Sverige som Du skriver utan
  valt USA som boendeland . De tillfällen hon varit i Sverige
  Sen 2010 är lätt räknade.


 68. Kath skriver: 28 april, 2013

  #61 ATL
  Do you know why thousands and thousands of US companies prefer Delaware when they are living and working in New York ?
  Chris’ companies are registered in both Delaware and Cayman Islands.


 69. Brinck skriver: 29 april, 2013

  # 56 Emma_h
  Ind imellem er dine kommentarsvar ur-komiske! 😀 😀
  Man skulle næsten tro du var Peekaboo.


 70. snickarjohn skriver: 29 april, 2013

  Marguerithe 64, 65,
  Om Du då och då går in på http://www.repf.se kommer Du att märka
  att det är mycket lite tal om familjen Bernadotte som individer.
  Det är en levande och dynamisk sida som försöker bidra till införandet av republik på demokratisk väg.
  Jag vet inte om Du är medlem i Rojalistiska föreningen men om så är fallet kanske Du kan påverka så att deras hemsida blir något mer än en unison hyllningskör. Var är de olika åsikterna? Diskussionerna? Meningsutbytet?
  För det kan väl
  inte vara så att Ni rojalister är eniga i allt?

  Jag gled ifrån ämnet där , men jag tyckte min fråga var intressant.


 71. Julia skriver: 29 april, 2013

  67 Linnea Jag skrev att prinsessan Madeleine har valt BORT att bo i Sverige.

  Förra sommaren lämnade hon in ansökan om utvandring från Sverige.

  Att ho vill gifta sig i Sverige är väl naturligt. Det brukar ju vara brudens familj som står för bröllopet.


 72. emma_h skriver: 29 april, 2013

  Kath…
  statement from company solicitor on Chris´s behalf regarding Noster Capital International in UK :
  “…Mr. O’Neill is Not and has Never been a Shareholder of Noster Capital International

  …but is, instead, a member of Noster Capital LLC – a limited liability company registered in Delaware but carrying on business in New York…”
  http://www.kungahuset.se/pressrum/pressmeddelanden/2012pressmeddelanden/kommentarfranchristopheroneill.5.292a62ce13848168ac53292.html


 73. ATL skriver: 29 april, 2013

  #61 ATL
  Do you know why thousands and thousands of US companies prefer Delaware when they are living and working in New York ?
  Chris’ companies are registered in both Delaware and Cayman Islands.”

  A company cannot be domiciled in two jurisdictions. Read what is written!. Delaware, a very small state, is home to many financial institutions – also credit card companies. There is nothing wrong with registering a company in Delaware and have a physical location in another state. I think some of you just want to find faults. You go looking for them. IT IS THE BRITISH Noster Capital that is domiciled in the Cayman Islands.


 74. Marguerithe skriver: 29 april, 2013

  “70” snickarjohn,
  Vi som är medlemmar i Rojalistiska föreningen är ganska eniga i nästan allt. Det som för rojalister samman är att vi aldrig talar om pengar och pengars värde och att vi kommer från liknande miljöer, där man håller en ganska låg profil och tycker att hårdföra diskussioner är lite tacky och ovärdigt tänkande människor. Många rojalister lever under mycket små förhållanden men anser att traditioner och gemenskap är viktigare än annat.
  Sverige är idag ett så splittrat land så republik här vore en katastrof, viket P Althin struntar fullständigt i, bara han får sitt stora arvode.


 75. snickarjohn skriver: 29 april, 2013

  Att det skulle vara tacky att föra en diskussion kan jag inte hålla med om.
  Det visar ju ändå att ämnet lever.
  ” Vi vill sprida ökad kännedom om det monarkiska statsskicket dess historiska förankring och nuvarande ställning”. står det på Er hemsida.
  Vilka kanaler använder Ni till det?
  ” Vi bevakar vad som i riksdagen och den övriga samhällsdebatten sägs om Sveriges statsskick”.
  Vad gör Ni av det Ni kommer fram till?
  Jag måste samtidigt upplysa Dig om att P Althin inte längre
  är ordförande. Ordförande är sedan 13 april Mia Sydow Mölleby (V) och vice ordförande är Anna Steele (Fp), båda riksdagsledamöter.


 76. Arne von Giebel Löfström skriver: 29 april, 2013

  SD! Ni tar bort fakta om Childhood och Prinsessan Madeleines roll som projektansvarig. Veckans affärer, visade sanningen = Maddeleine på en av Childhoods inhyrda hästar i Central Park.
  Det är ett stort projekt som kostar en hel del !


 77. Fjäderlätt skriver: 1 maj, 2013

  undrar om det är fler som känner samma sak. Hela denna “kärlekshistoria” inklusive bröllopet känns totalt glädjelös. Skulle bröllopet ställas in vore det en lättnad. Jag har ingen lust att se det på TV: Det skulle bara ge en falsk, vidrig eftersmak.


 78. Fjäderlätt skriver: 1 maj, 2013

  CHRIS, do us alla favour. CANCEL this wedding.Your fiancé is to cowardly to do so. To much prestige will be lost for her. No one belives in this marriage. No one sees love and happiness anywhere near it.


 79. Nita skriver: 1 maj, 2013

  Gratulerar P Althin som tagit sitt förnuft tillfånga och slutat . Har alltid beundrat dig som yrkesman och advokat, samt som repr för KD. Du har förstört mycket för alla rojalister i Sverige, genom ditt namn. Stort tack från bl A Blekinge där du bor delvis. Lycka till i fortsättningen. Detta var en glad nyhet från “nätet”.


 80. snickarjohn skriver: 2 maj, 2013

  79 Nita,
  “Du har förstört mycket för alla rojalister i Sverige, genom ditt namn”

  Vad innebär denna mening?
  Den är helt obegriplig.
  Jag undrar vad det är Du vill säga.


 81. Marguerithe skriver: 3 maj, 2013

  “79” Nita,
  Bra skrivet. P Althin har förstört så mycket för oss rojalister, Vi är många i Blekinge som tackar för denna nyhet.


 82. Marguerithe skriver: 3 maj, 2013

  “77” “78” Fjäderlätt,
  🙂 🙂 Det måste ha krävts ett visst mod att skriva detta. Dock är det många som har samma uppfattning.


 83. Marie skriver: 3 maj, 2013

  Jag tror att Victoria har valt rätt och det räcker.
  Dom andra två bortskämda ungarna som alltid gjort vad som passade dom kan bosätta sig var dom vill.
  Det är väl ingen normal svensk som bryr sig om dom.


 84. snickarjohn skriver: 3 maj, 2013

  Vad är det P Althin har förstört?
  Mig veterligt har Sverige fortfarande en kung.


 85. Skotten skriver: 4 maj, 2013

  Det mærkelige for mig er, at jeg føler, at det ligesom er et ældre par, der har fundet sammen og nu gifter sig! Og det er jo helt forkert: hun er 30 år, han 38.
  Victoria og Daniel var også ‘voksne’, det samme var Mary og Frederik …… også Joachim, og han var endda fraskilt, da han giftede sig med Marie – alligevel virker dette bryllup ikke nær så ‘fængende’, der mangler noget. Men måske dukker det op på selve bryllupsdagen ? Jeg kigger i hvert fald med.


 86. PBoo skriver: 4 maj, 2013

  Fjäderlätt, Marguerithe m.fl. – känner djup sympati med era familjer och släktingar som måste stå ut med era negativa åsikter och att ni lägger näsan i blöt angående vem dessa ska gifta sig med eller inte, hur dessa ska ha sina bröllop eller inte, hur dessa ska ha alla andra stora festligheter eller inte osv, osv! Era vänner känner jag inte samma sympati med, då dessa kan låta bli att bjuda er! Samtidigt är det faktiskt lite synd om er – då människor som ni som inte kan glädjas åt andras lycka och glädje och därtill även har behov av att kritisera andra – är mycket små och inskränkta.


 87. marianne skriver: 4 maj, 2013

  Och nästa stora bröllop är Prinsen och Sofia, kanske höstbröllop


 88. Singoalla skriver: 4 maj, 2013

  Vad har P Althin gjort? Har man sagt A får man säga B!


 89. Elsebeth skriver: 4 maj, 2013

  At man er noget skeptisk til dette ægteskab, skyldes først og fremmest, tror jeg, at man egentlig ikke rigtig ved, hvem Chris er til trods for de har været kærester i næsten 3 år. Det gik hurtigt, måske lige lovligt hurtigt med at finde trøst hos en ny mand efter bruddet med Jonas, det gør også, at man tvivler på, om det er ægte kærlighed, når hun på så kort tid kan skifte den ene ‘manden i sit liv’ ud med en ny ‘manden i sit liv’!
  Men modsat den ældre generation… så behøver de ikke blive sammen, hvis lykken ikke holder. Skilsmisser er i dag ligeså almindelige i kongehusene, som hos familien Svensson og Jensen.


 90. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 5 maj, 2013

  # 78 Fjäderlätt
  Vem skriver du för egentligen?
  Vore det inte bättre att skicka brev direkt till Chris? För du tror väl inte att han läser Svensk Damtidnings webbsida?

  Till alla er som inte känner någon bröllopsglädje.
  Det gör inget. Ni måste inte det.
  Det är Madeleine och Chris som ska gifta sig och de är säkert glada och lyckliga.
  De gifter sig inte för att glädja er.


 91. Alice skriver: 5 maj, 2013

  #86 PBoo
  Det lyser (stråler) ganske enkelt ikke omkring parret, som
  man ser det hos Carl Philip og Sofia.
  Dronning Margrethe brugte også dette ord, da hun beskrev
  Marie og Joachims forhold.
  Udfra de billeder vi hidtil har set af parret, virker Chris ikke
  mere forelsket i Madeleine end i sin tid Charles i Diana.
  Chris er snart midaldrende og det er tid at anskaffe sig en
  kone…… håber ikke, at Madeleine bliver ‘luret’ ind i dette
  ægteskab.


 92. Linnea skriver: 6 maj, 2013

  90 kära Demba! Så sant! Så sant!

  Det bröllopet …….

  Tack att vi inte behöver glädja oss!

  Prinsessan gifter sig säkert bara för att glädja sig själv,

  och fästmannen.


 93. PBoo skriver: 6 maj, 2013

  # 91 Alice

  Människor visar kärlek på olika sätt, alla har inte samma behov av att visa alla andra utåt utan är trygga i varandra, i förhållandet. Bara för att vissa visar mer utåt betyder inte att de älskar varandra mer, bara för att vissa visar mindre utåt betyder inte att de älskar varandra mindre. Förhållanden ser helt enkelt olika ut, det finns inga rätt eller fel, utan varje par är unikt och måste få agera på det sätt som passar dem. Vissa visar genom att kyssa den andra på hand, vissa med en blick, en stöttande arm om ryggen, en lätt hand på den andres arm osv. Oförskämt jämföra Chris m P Charles då alla idag vet giftemålet m P Diana var skaffa arvingar!


 94. emma_h skriver: 7 maj, 2013

  Alice Medievana SH har varit offentlig person i flera år, jobbat framför kameran o trivs i rampljuset – därtill har S pluggat teater, scenisk framställan. tillika är hon medias älskling hyllad till tusen av dom… inte konstigt att S kan se avslappnad & glad ut!
  Chris har varit mkt hårt ansatt särskilt i media & icke minst dagligen förföljd av paparazzis i NewYork, är blyg av naturen, uppenbarligen ytterst obekväm att stå ensam i fotoblixtarnas sken, fotografen som tog sv-vita förlovningsfotot kämpade m att få honom naturlig/förbjöd honom att le m-e-n inte alla ÄR fotogeniska, därför blir inte alla bilder bra. Cs & Ms samspel & kärleksförhållande-status fel-tolkas av många utifrån bilders resultat. Privata bilder r kravlösa & då lyckas C betydligt bättre


 95. snickarjohn skriver: 7 maj, 2013

  79,81,
  Tänk, jag går fortfarande här och undrar vad det är för hemskt
  P Althin gjort sig skyldig till.


 96. Christina Helsinki skriver: 7 maj, 2013

  #95

  snickarjohn,

  Beundrar ditt tålamod och uthållighet för att ens idas kommentera kommentarer som inte har någon som helst med realism att göra.

  Sveriges kungahus har ingen funktion som världsförbättrande, säljer inte JAS plan eller IKEA. är endast en symbol för folk vars föräldrar bugade för grevar och baroner.

  I dagens värld, bugar ingen för en PRINS Daniel, och Estelle blir aldrg drottning.


 97. Ulla' skriver: 7 maj, 2013

  Menar du att han tycker att det är olämpligt att avla tronföljare istället för att välja den mest lämpade?


 98. Marguerithe skriver: 7 maj, 2013

  “95” snickarjohn,
  P Althin har varit ordförande för Rep föreningen så länge, så du kan väl inte vara ovetande om hans i mitt tycke mycket aggressiva framträdanden i alla lägen när det gäller monarkin. Alltid fula påhopp offentligt på Kungafamiljen, vilket han aldrig vunnit några poäng på, inte heller hos republikanerna som tycker att han fått en fix idé om demokrati (som ju inte finns i Sverige längre).


 99. Marguerithe skriver: 7 maj, 2013

  “96” Christina Helsinki,
  Monarkin är i högsta grad realism i Sverige. Så mycket annat har vi inte kvar.


 100. caterine skriver: 7 maj, 2013

  94: känner du Chris så väl att du vet att han är blyg? En så känd playboy (enl bilder) affärsman, blyg? Det har han inte sett ut att vara på de bilder från tidigare som har visats i tidningarna.


 101. Jette skriver: 7 maj, 2013

  # 94 Emma_h
  Er du Chris selvbestaltede psykiater ? Det er utroligt hvad du foregiver at vide om hans personlighed !


 102. Nita skriver: 7 maj, 2013

  P Althin har rätt att ha vilken åsikt om monarkin som han vill. Vi lever i ett demokratiskt land. Det som upprör mig är att han tidigare i alla lägen attackerade monarkin medhjälp av sitt kändisskap och som offentlig person använde sig av detta. Eftersom han är en mycket respekterad yrkesman så tror folk att detta är en sanning, vilket det inte är, majoriteten av svenska folket vill ha monarkin kvar! Han utnyttjar sin position på ett felaktigt sätt. Bra att han avgått.


 103. snickarjohn skriver: 8 maj, 2013

  Marguerithe 98,
  Om man, som Peter Althin t.ex., har en annan åsikt är Du,
  förstör man för Dig då.
  Vad är det som blivit förstört?
  Nog är Du väl fastare i Din övertygelse än
  att Du störs av oliktänkande?
  Det är jag.


 104. snickarjohn skriver: 8 maj, 2013

  Nita,
  Du vill alltså ha sagt att om man haft ett visst yrke kan man inte
  ha ett annat uppdrag?
  Ett slags omvänt yrkesförbud alltså?


 105. Ansan skriver: 8 maj, 2013

  Ja, tycker Prinsessan Madelenie att hon har gjort det så håller jag absolut med.


 106. Marguerithe skriver: 8 maj, 2013

  “108” snickarjohn,
  Min uppfattning påverkas inte såklart, men när jag ser vad han gjort/gör mot en enskild familj mår jag som rojalist lika dåligt som de utsatta gör.
  Patrik Åkesson Roj. föreningen håller en mycket lägre profil och har aldrig gått till angrepp mot republikaner överhuvudtaget, men finns alltid med i diskussioner och försvarar våra värderingar.
  Varför vill så många har strid och söndring? Vi borde verka för enighet.


 107. Nita skriver: 8 maj, 2013

  Man kan som yrkesman självklart ha vilka uppdrag som man vill, frågan är HUR man utövar dem, tex med hjälp av kändisskap. Såvitt jag känner till så finns ingen ordentlig utredning om kostnader för en president (statschef) gentemot en monark. Vem skulle ta vara på det fina kulturella arv vi har? Vem skulle vara representativ internationellt? Göran Persson, Bosse Ringholm osv. Nej vår kungafamilj gör ett utomordentligt arbete, inte minst drottningen som är välkänd för arbetet med chialdhood mm. Hon är känd långt utanför Sveriges snäva gränser. Vi ska vara tacksamma för all god PR som familjen gör. Rojalisterna är i majoritet i Sverige. Respektera detta.


 108. snickarjohn skriver: 9 maj, 2013

  Marguerithe 108,
  Det är klart att Roj föreningen kan hålla en “låg profil”.
  Vi har ju monarki så Ni borde ju alla vara glada och nöjda.
  Det är självklart att den grupp – vi republikaner – som vill ha en ändring till stånd märks mest.
  Samtidigt måste jag be Dig om exempel på tillfällen då P Althin
  angripit den kungliga familjens medlemmar personligt.
  Att kritisera systemet är inte detsamma som att ge sig på
  den enskilda kungligheten.


 109. miayahoo.se skriver: 9 maj, 2013

  Jag har tyvärr aldrig trott på deras förhållande annat att de är vänner.Det lyser inte om de alls-hon anstränger sig för mycket att se glad ut och han ser inte kär ut alls. Hon ska ha sitt bröllop helt enkelt.Faktum kvarstår att hon blev ihop med chris på rekord tid efter brytningen med Jonas och flydde. Att hon har utsatt sig själv och chris att vara på 2 stora bröllop där jonas var också gäst får inte jag att gå ihop med tanke på att hon och chris vägrar prata med honom. Det gör man bara om man är ff kär och vill bli sedd.Jag tror Jonas är oerhört kär i Stephanie.Madeleine var inte rätt för honom.


 110. Malene skriver: 9 maj, 2013

  Hvis man er så vild med luksuslivet, som man har fået indtryk af, at Madeleine er gennem at have “fulgt med” i hendes liv de seneste år, så er Chris den rette mand for hende og New York det rette sted.
  Han får en vacker hustru og hun en rig mand…
  ‘For better or for worse …’ det tror jeg ikke rigtig på for dette par.


 111. Liza skriver: 10 maj, 2013

  Usch – som vanligt massa småsinta och avundsjuka kommentarer.


 112. Anneli skriver: 10 maj, 2013

  Kyrkan är oväsentlig…..men valet av make..ack, ack!! Valet av make det stora bekymret..


Annons

Laddar