Harry svarar kritikerna: “Därför flyger vi privatjet”

prins Harry
Prins Harry flög till Amsterdam för att lansera starten på ett nytt projekt för att få oss bli bättre resenärer - men han försvarade också sina många privatresor med Meghan oh Archie.
Annons

Under dagen kunde vi se prins Harry presentera ett miljövänligt rese-initiativ som kallats Travalyst under ett möte i Amsterdam i Nederländerna.

Prinsen tog då också tillfället i akt att prata lite om sina egna kritiserade resor under sommaren, då Harry och Meghan samt Archie valt att resa med privatplan vid fyra olika tillfällen under 11 dagar, bland annat till Nice och Ibiza.

Annons

Meghan och Archie

– Jag reste hit till Amsterdam med reguljärflyg, det använder jag också 99 procent av alla mina resor jag gör i världen. Men ibland så finns det unika tillfällen när man tvingas göra något annat, för att kunna hålla sin familj säker, förklarade prinsen i sitt tal.

Klimatkompenserar sina resor

Prins Harry fortsatte sedan att förklara sig rörande sina resor, att han alltid ser till att klimatkompensera sina flygresor och de utsläpp planen gör. Prinsen menade också att varken han eller Meghan är felfria.

Annons

– Igen av oss är heller helt perfekta i det vi gör. Vi kan alla bättra oss på olika sätt.

prins Harry och Meghan

Hertigparet av Sussex har – tillsammans med ett antal företag i resebranschen – skapat ett nytt sätt att tänka inför semestern, via Travalyst, inte bara hur man reser till sin destination utan också hur man beter sig när man väl kommit fram.

prins Harry

Annons

– Vi är alla ansvariga för att ta hand om vår jord, från plastpåsar i havet till skogsskövling och jakt på utrotningshotade djur, ibland kan allt kännas överväldigande. En person kan inte göra allt men alla kan göra något, sa hertigen av Sussex.

Äntligen kunde Harry sova gott

Det kom också fram att prins Harry, som tillbringat natten på ett hotell i Amsterdam, äntligen fått  sova ut, antagligen på grund av hans och Meghans lille pojke Archie som uppenbarligen hållit honom vaken om nätterna – i princip sedan sonens födsel i maj.

– Här fick jag den bästa sömn jag fått de senaste fyra månaderna, sa Harry skämtsamt i sitt tal.

Foto: TT

Annons

Se själva en film från dagens tal här:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Harry svarar kritikerna: “Därför flyger vi privatjet””

 1. konsttanten skriver: 5 september, 2019

  Suveränt Harry! Den perfekta befria människan finns inte, och kommer inte att finnas.
  Lärde mig i Norge, att alla har en “tabbe-kvot”.


 2. konsttanten skriver: 5 september, 2019

  Rättelse! Ordet befria vet jag ej varifrån det kommer.


 3. Lena skriver: 5 september, 2019

  Lever man ett liv där man är påpassad 24 timmar om dygnet och behöver gå utanför ramen då måste man naturligtvis ta till extra säkerhet för familjen.
  Privatflyg vid dessa tillfällen är ju en självklarhet.


 4. Ina skriver: 10 september, 2019

  Det er temmelig dobbeltmoralsk det PH kommer med. Han flyver ofte selv med offentlige fly og nu har Meghan jo lige været ovre og se Serena tabe US open – der fløj hun også med offentlig fly – så den der med at det er for at beskytte familien – den må han længere ud på landet med. Omvendt hvis det er fordi vi ikke må se Archie så giver det selvfølgelig mening.


 5. josefin skriver: 10 september, 2019

  och sedan jettade Meghan till NY för att gá pá en tennismatch. dà flög hon o säkerhetspersonalen kommersiellt, i första klass eller businessclass fàr man ju förmoda…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar