Hektiskt schema för kungaparet

Hektiskt schema för kungaparet
Annons

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf

Drottning Silvia kung Carl Gustaf HOllandAMSTERDAM, HAAG. Invigningar, utställningar, intressanta besök, samtal och ceremonier.
Kung Carl XVI Gustafs och drottning Silvias första eftermiddag i Holland blev allt annat än lugn.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia hann bara sätta ner fötterna på den Holländska marken så var arbetet igång. Men något stillasittande monotont jobb blev det knappast. Tvärtom! Svensk Damtidnings team följde både kungen och drottningen hack i häl på deras första eftermiddag i Nederländerna, och någon lat dag i lugn och ro var det definitivt inte.
Första stoppet blev utanför slottet i Amsterdam, här var svenska flaggan hissad i topp och välkomnade kungaparet då de fulla av vördnad deltog i en kransnedläggning för att hedra de döda. När den vackra ceremonien var över var det dags för kungen och drottningen att dela på sig. Medan kung Carl XVI Gustaf styrde kosan mot ett intressant seminarium besökte drottning Silvia Amsterdams vackra bibliotek för att inviga en Drottning Silviautställning med svenska barnboksillustrationer.
En söt liten barnaskara välkomnade drottningen som glatt hälsade på de små liven. Efter besöket bland böckerna var det bara att skynda vidare till nästa stopp, Fort Kudelstaart. Här fick kungaparet bevittna ett arbetsprojekt som satt åtskilliga unga människor i arbete. Kungen lyssnade intresserat, gestikulerade och pratade mycket medan Silvia nyfiket frågade saker om projektet.
När besöket var till ända satte de sig i bilen för att åter köra mot Noordeinde Palace. En späckad dag, minst sagt. Och än var den inte över. När kungaparets svarta bil rullade vidare mot Haag väntade en festkväll till bredden fylld av kunglig flärd, glitter och glamour då det var dags för den traditionella banketten!

Annons

Av Johanna Fredriksson
Foto: Charles Hammarsten


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar