Hemligt avslöjande: Därför gifte sig Charles med Diana

Diana
En hel värld tittade på när den blyga, unga förskolläraren gifte sig med sin stilige prins den 29 juli 1981, men det blev inget lyckligt äktenskap. Förhållandet förgiftades av hemligheter och otrohet från början. Så varför gifte sig prins Charles med Diana överhuvudtaget?
Annons

I en omskakande intervju på BBC Panorama 1995 gav prinsessan Diana en hint om det triangeldrama, som utspelade sig bakom fasaden i äktenskapet med prins Charles.
“Tja, vi var tre i det här äktenskapet så det var ganska trångt.
Ett år senare var skilsmässan ett faktum. Camilla Parker Bowles är i dag gift med prinsen av Wales och står som nummer ett till drottningposten i Storbritannien.

Annons

Charles och Camilla

Anledningen till att prins Charles gifte sig med den unga Diana var, enligt brittiska Express, ett missförstånd. Äktenskapet med de tre aktörerna i påminner om ett grekiskt ödesdrama. Tragedi och hjärtesorg!

Annons

diana och Charles

Alla tre led. Prins Charles har fått otroligt mycket kritik för sitt agerande. Han har aldrig försvarat sig mot Dianas ord. Det var ju sant. Han älskade Camilla. Hade alltid gjort.

Annons
Charles och Camilla vid en polomatch 1975.
Charles och Camilla vid en polomatch 1975.

Tidigt 70-tal träffades Charles och Camilla. De gillade varandra och hade roligt ihop. Camilla var förtjust i Charles och det var ömsesidigt. Problemet var att prinsen var en anig seg och hans försenade frieri satte käppar i hjulen för relationen. Camilla väntade och väntade. Hon ville bilda familj och det vet ju alla kvinnor hur den biologiska klockan är. Detta förstod inte riktigt Charles eftersom Camilla aldrig sade det till honom. Om hon hade uttalat orden kanske framtiden varit en annan för paret.

Ett missförstånd

Det första missförståndet ägde rum när prins Charles reste i väg till Karibien och gjorde militärtjänst 1972. Camilla trodde, sorgligt nog, att han inte var tillräckligt intresserad. Hon träffade Andrew Parker Bowles, en vän till Charles, som i samma veva återvände till London. Camilla och Andrew gifte sig 1973.

Annons

diana med familj

När så Charles kom hem igen var Camilla upptagen. Han blev sårad. Prinsen var inte van att visa känslor och kapslade i stället in sin sorg. Drottningen och kungafamiljen blev alltmer nervösa. Skulle Charles förbli ungkarl? De såg till att han fick träffa en rad lämpliga prinsesskandidater, däribland Diana.

Lyckligt slut?

Ja, resten vet vi. Det blev en kärlekssoppa av det hela. Men något bra skedde också: prins William och prins Harry! Charles fick ju som bekant sin Camilla och sagan är all.

Annons

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Hemligt avslöjande: Därför gifte sig Charles med Diana”

 1. Bror skriver: 29 september, 2019

  Sagor och sanning har, som vi vet, inte mycket gemensamt. Så också här.
  I den nu återberättade kungliga sagan om Charles och Diana saknas en viktig figur: den onda drottningen.
  Den rollen kreerades med all ackuratess av drottningmodern. Hon sa NO till Camilla. Den flickan har nämligen “varit med förr”. Då kan man inte bli imperiets drottning!
  Istället för att göra som den avlägsne släktingen Harald i Norge gjorde och ställa ultimatum: Sonja eller jag förblir ogift, böjde sig den mesige Charles för mormor drottningmodern. Det var också hon som handplockade Diana åt dottersonen. Och hur det sedan gick vet vi alla.


 2. Anita Ekblad skriver: 29 september, 2019

  Hur kan ni ens skriva ett lyckligt men ändå sorgligt slut.Hade inte Diana gift sig med Charles hade hon aldrig blivit känd och hade kanske levt ännu och i en lycklig familj.Kan inte riktigt tycka att Charles och Camilla förtjänat ett lyckligt slut när de var fullt medvetna om hur mycket sorg de orsakade Diana


 3. ancibergfeldt skriver: 30 september, 2019

  Hur länge ska vi läsa om detta
  olyckliga äktenskap?

  Alla sagor har ett slut, även i detta
  fall!! Det är helt galet att ni på
  redaktionen inte har förstått det.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar