Annons

Så gick det till när Madeleine skulle träffa påven

Madeleine träffade påven.
Prinsessan Madeleine har alltid gått sina egna vägar. Hon låter sig inte beordras hit och dit, skriver Svensk Damtidnings krönikör.
Annons
Annons

Drottning Silvia hade, i alla fall för några år sedan, ett stort fotografi på sitt arbetsbord föreställande påven Johannes Paulus som lyfter upp en mycket ung Madeleine från golvet och pussar henne på pannan. Under hennes bara ben står hennes skor på salongsmattan.

Jag frågade vad som hände på bilden – drottningen berättade: ”I alla familjer finns ett barn som inte är som de andra, som bråkar om varje klädesplagg, som inte vill gå dit alla andra ska gå, som vill göra som hon vill. Då påven skulle komma till Stockholm var jag bekymrad hur jag skulle få Madeleine att klä sig rätt och komma med på morgonen utan bråk. Jag fick idén att hon, för första gången, själv skulle få välja en av tre framlagda munderingar, mot att hon klädde sig själv. Hon blev överlycklig. Så var stunden inne, vi skulle iväg på morgonen. Madeleine kom springande, utan de vita strumporna. Jag sa: Madeleine du måste ha strumpor. Påven kommer!”

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:
Annons

Laddar nästa artikel…