Hertigen och hertiginnan av Kent semestrar på Winhöring slott

Hertigen och hertiginnan av Kent semestrar på Winhöring slott
Annons

Hertigen och hertiginnan av Kent har anlänt till “Schloss Winhöring” nära den österrikiska gränsen för att hälsa på släkten.

Medan kusin drottning Elisabeth vistas med hundarna och sin familj på Balmoral i Skottland, tillbringar hertigen av Kent augustisemestern i forna kungariket Jugoslavien.

Lämnat England

Vi är vana att se hertigparet av Kent dela ut den ståtliga pokalen till Wimbledonvinnaren. Nu har hertigen och hans hustru Katherine lämnat tennisbanorna och England, meddelar the New York Times.

Annons

Hertigparet hälsade först på Olga, som är gift med prins Paul, och deras familj. Nu njuter de av sommaren på vackra Winhöring slott, där greven av Toerring-Jettenbach bor. Han är gift med hertiginnan av Kents andra syster, prinsessan Elisabeth.

Har fiskat

Hertigen av Kent, Edward, har fiskat på ägorna och har gjort en biltur i de Bayerska alperna.

Systrarna Worsley

Edward och Katharine av Kent gifte sig den 8 juni 1961 i York Minster. Hertiginnan hette tidigare Katherine Worsley och de måste man ju tillstå att hon och hennes båda systrar fick fina titlar via sina äktenskap.

Här ser vi hertigparet av kent på omlaget av The Sphere 1961.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures, IBL

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Hertigen och hertiginnan av Kent semestrar på Winhöring slott”

 1. Airuska skriver: 2 augusti, 2013

  Heter hon ändå inte Katharine? Och vet ingenting om någon syster – eller tom 2 systrar som Ni påstår. Detta måste väl vara något hemskt “mess”… Hon är ju minst lika bildad som de kungliga; bl.a. anspråkslösheten visar ju detta. Hon vill bli kallad enbart Katharine Kent, utan titlar. (Fast hennes egen Worsley-släkt är ju urgammal engelsk adelssläkt, alldeles säkert lika “fin” som kungasläkten.)


 2. Snorkfröken skriver: 2 augusti, 2013

  Prinsessan Elisabeth var syster till den TIDIGARE hertiginnan av Kent, dvs. Edwards mor, född prinsessan Marina av Grekland.
  http://www.noblesseetroyautes.com/nr01/category/toerring-jettenbach/
  Den tredje systern Olga gifte sig i Jugoslavien.
  De Bayerska alperna är i det forna kungariket Bayern, inte i det forna kungariket Jugoslavien. Troligen semestrar hertigparet både i Bayern och i Jugoslavien/Serbien. Hertigen har kusiner på sin moders sida i både länder.


 3. Vivi skriver: 2 augusti, 2013

  Jeg troede at hertugparret omend ikke var skilt, så i hvert fald
  havde levet hver deres liv i mange år.
  Synes også det er mange år siden, man har set dem sammen på
  Wimbledon.


 4. emma_h skriver: 2 augusti, 2013

  Katherine själv verkar vara en HKHare m ena foten i verkligheten då hon jobbat som förskolelärare i flera år och inte använt sig av den högtravande titeln till vardags

  en av Katherines anfadrar var Oliver Cromwell som utnämndes till Statschef för kungariket under en period då kungen innan tagits död på
  politiskt fokus/styre m religiösa influenser…även han själv hade bra familytree m anknytning till kungligheter


 5. H. Jensen skriver: 4 augusti, 2013

  Nu er billedet af Hertuginde Katharine og Hertugen ikke taget fra deres semester, men jeg synes, at hun ser ældet og ikke frisk ud. Håber hun er ved bedre helse end billedet giver indtryk af.
  #2
  Skulle Hertugen af Kents moster Olga, være samme Olga af Grækenland, som en kort periode var officielt forlovet med Kong Frederik IX ?


 6. Pamela P skriver: 4 augusti, 2013

  Konstigt att en ättling till Oliver Cromwell slapp in i kungahuset med tanke på att Cromwell låtit hugga huvudet av kung Charles I? På den tiden då Katharine gifte sig med Edward härstammade inte kungafamiljen från Charles I och hans bägge söner Charles II och James II. Diana som senare kom in i familjen härstammade från illegitima barn till både Charles II och James II. Camilla i sin tur härstammar från ett illegitimt barn till Charles II. Prins Charles härstammar från en legitim dotter till James I. Katherines förfader högg huvudet av Williams och Harrys förfader. Finfin familj det här där ättlingarna till förövaren och offret har blivit släkta!


 7. Mårten Bladroyalmusingsblogspotcom.blogspot.se skriver: 8 augusti, 2013

  Bifogar länken till originalartikeln från 1935 via Marlene Eilers blogg Royal Musings:

  http://royalmusingsblogspotcom.blogspot.se/2013/07/the-kents-are-in-munich.html


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar