Hertiginnan Kate: “Våra barn ska bli scouter”

Kate hos scouterna
Friluftsliv och ledarskap, det är två av anledningarna till att prins William och hertiginnan Catherine kommer låta sin barn George, Charlotte och Louis att gå med i scouterna.
Annons

Häromdagen kom Kate till Gilwell Park för att se hur scouterna arbetar med yngre barn, från 4 till 6 år. Klädd i praktiska kläder, rejäla kängor och svarta jeans, pratade hon med scoutledare om vikten av både teamwork och ledarskap samt hur bra barn mår av att vara ute i naturen, inte bara framför sina datorer och läsplattor.

Annons

Hertiginnan Catherine

Hon kröp in i kojor av grenar och lekte tittut med med de yngre barnen. Men hon fick också träffa andra lite äldre barn som varit scouter under många år.

– Vilken fin koja ni byggt, det är ju riktigt trevligt härinne och så är den väl helt vattentät, sa Kate medan hon hukande krupit in i barnens bygge.

Här nedan kan ni se en film från dagen, klicka bara på pilen till höger i bilden och gå vidare bland Instagram-inläggen.

Kate sa också att hon och prins William planerar att låta alla barnen, prins George, prinsessan Charlotte och så småningom även prins Louis, att bli scouter. Hon var själv med i scouterna som ung och vill nu se sina barn få samma chans i livet. Kate har redan lärt sina barn att vara ute i naturen och respektera den.

Hertiginnan Catherie scout

– Hos scouterna får man lära sig vikten av ledarskap, teamwork och uthållighet. Sådant som skolan inte alltid kan eller har tid att lära ut, sa Kate.

Hertiginnan planterade också ett litet träd, en ek, på området. för att fira Gilwell Parks 100-årsdag. Hon tog ett rejält tag med spaden och sa:

– Normalt sett så har jag högklackat, men så här går allt mycket bättre!

Under tiden Kate var i naturen kunde man se maken prins William dela ut medaljer på Buckingham Palace.

Foto: TT

Läs mer

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Hertiginnan Kate: “Våra barn ska bli scouter””

  1. PernillaA skriver: 2 april, 2019

    Jag hoppas att de bara motiverar dem att gå med och inte tvingar dem , det finns många andra saker man kan göra för att lära sig dessa egenskaper och organisationen ska passa barnen och inte föräldrarna


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar