Hetaste namntipsen till kungaparets sjunde barnbarn

Hetaste namntipsen till kungaparets sjunde barnbarn
Blir det en liten Margaux eller Renate? Och får bebisen Öland som hertigdöme? Prinsessan Madeleine har fått sitt tredje barn, och vi har listat troliga namn och hertigdömen.
Annons

Sverige har fått en ny prinsessa, det sjunde kungliga barnbarnet på bara sex år. Hittills har alla fått tre namn var (förutom Victorias Estelle och Sofias Alexander som fick fyra).

Eftersom att blev en flicka kan ett av namnen mycket väl bli Alice. Det hette både prinsessan Madeleines mormor Alice Sommerlath och hennes farmor prinsessan Sibylla. Och eftersom prinsessan Leonore inte fick något av sina namn efter drottningen, så kanske Silvia (eller rentav Renate?) ligger bra till nu.

Annons

Samtidigt talar en del för att det blir ett oväntat – och kanske franskklingande – namn. Som Elouise, Celine, Pauline och Margaux. Eller Josephine, både efter mamma Madeleine själv och efter hennes anmoder drottning Josefina.

Blir det en prins Paul –  eller en prinsessan Alice?

Mellannamnen är lättare. Det finns en stor chans att det blir Maria. Det är det stora släktnamnet på kvinnosidan i Chris familj – lilla Leonore, hans mamma Eva, hennes två döttrar och alla deras döttrar bär det namnet.

Ingen hade gissat på Leonore… Och Madeleine och Chris kan ju välja något lika oväntat nu med.

Så till hertigdömena. Vill kungen vara lite nyskapande kan han välja Blekinge, Bohuslän, Härjedalen, Lappland, Medelpad eller Norrbotten, för de har aldrig haft någon hertig eller hertiginna. Annars är Närke ledigt (efter prins Eugen), precis som Västmanland, Småland (efter prins Lennart) och Uppland (efter prins Sigvard). För att inte tala om härliga Öland som inte har varit hertigdöme på 364 år!

Foto IBL och Stella pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

98 kommentarer till “Hetaste namntipsen till kungaparets sjunde barnbarn”

 1. AstridA skriver: 1 mars, 2018

  Vad håller ni på med i Sverige i 2018? Hertigdöme? Vilken innehållsrik monarki ni har! Tror att svenska monarkin skulle överleva bättre om den förenklades lite.


  1. Stefan skriver: 1 mars, 2018

   Ja vår svenske kung har tyvärr inte kunnat axla ansvaret från hans farfar.
   Der är numera bara “Goddagens goddagens, hejsan hejsan” som gäller innan titlar, ordnar och hertigdömen delas ut såsom det vore diplom i scoutrörelsen.


  2. Marguerithe skriver: 1 mars, 2018

   Stefan,
   Även om både du och jag är bekymrade över valet i höst behöver du väl inte låta det gå ut över Kungahuset. Jag tycker att Kungafamiljen får vara så oerhört följsam och buga och bocka för regeringen vad de än skulle tycka privat. Monarkin är byggd på traditioner och vilket samhälle får vi utan traditioner?


  3. Stefan skriver: 1 mars, 2018

   Marguerithe!
   Kungen är naturligtvis hårt reglerad av våra grundlagar, men för den sakens skull så behöver han ju inte strö salt i såren på den svenska folksjälen.
   Julintervjun i TV 4 var väl ändå bara för mycket.


  4. Lise Tandberg skriver: 1 mars, 2018

   Lurer også på hva de holder på med….det er vel bare for at barna/barnebarna skal få tittel og apanasje


  5. Marguerithe skriver: 1 mars, 2018

   Stefan kl 10.44
   Kungen har fått så mycket kritik i hela sitt liv om han säger något utöver det förväntade. Jag tror inte att han orkar med detta idag. Han gör det bästa av en svår situation både för sig själv och sin familj. Man ska ju inte tro att Kungafamiljen inte är medveten om problemen och aggressiviteten i landet idag. Drottning Margrethe får ju credit från folket när hon säger sin mening. Vår kung har ju bra åsikter och dessa borde kunna komma fram.


  6. Bror skriver: 1 mars, 2018

   Marguerithe (10:22)
   “…buga och bocka för regeringen…”
   Som jag skrev i en tidigare kommentar är dagens konstitutionella ordning den, att statschefen och familjen njuter privilegiet kunglig person enbart på folkets nåd. Och folkets främste företrädare är de som styr landet – ytterst regeringen!
   Så vill CXVIG sitta kvar på tronen med plymen fladdrande i vinden, är det bara att gilla läget. Och sitta kvar det vill han. Goddagens, goddagens…!


  7. Stefan skriver: 1 mars, 2018

   Bror!
   Att gilla läget behöver dock inte betyda att kungen gör sig till företrädare för den mer radikala PK-ismen vilket nu är fallet.


  8. Bror skriver: 1 mars, 2018

   Stefan (11:50)
   Jag tror faktiskt att han bara försöker vara allmänt hygglig.
   CXVIG är ju i grunden en tämligen okomplicerad person som i det genetiska lotteriet råkat hamna i en minst sagt komplicerad situation. Där försöker han göra så gott han kan. Mer än så är det nog inte.


 2. CarinHaweeh skriver: 1 mars, 2018

  Tror bestämt på ett litet oväntat och fransk klingande förnamn.Madelaine och Chris har en bestämd åsikt ,som inte ens pappa kungen rår på! Det är positivt.


  1. Jacquetta skriver: 1 mars, 2018

   Pappa kungens åsikt lär nog rå på Madeleines och Chris åsikter! Jag tror att det var meningen att Leonore egentligen skulle hetat Eleonore, men att de fick vika sig då kungen inte tillät samma begynnelsebokstav som Estelle. Därav Leonore!


 3. Vera skriver: 1 mars, 2018

  är inte Ronja och Kevin poppis längre?


 4. ann-britt nyholm skriver: 1 mars, 2018

  Föräldrarna väljer, och låt barnet bli fött först.
  Ann-Britt


 5. konsttanten skriver: 1 mars, 2018

  Vera: De “förortsnamnen” passar ej in som förslag.

  CarinHaweeh och annbritt n: Instämmer helt!


  1. josefin skriver: 1 mars, 2018

   men Konsttanten, det var bigott. Dansklubbsdrottningnamnet Estelle gar bra men inte vanliga svenska namn.
   Fram for Sune, Madicken och andra litterara anspelningar!
   Pippilotta Viktualia Efraim kanske.


 6. Jacquetta skriver: 1 mars, 2018

  Inget av kungens tidigare 6 barnbarn har samma begynnelsebokstav på sina tilltalsnamn vilket det beror på att kungen inte tillåter det och det var nog orsaken till att Leonore inte fick namnet Eleonore pågrund av att Estelles namn börjar på E. Så det är bara att glömma namn som Alice, Arthur, Edmund, Edward, Eugen och Eugenia. Inte heller Josephine lär komma i fråga pågrund av den danska prinsessan. Men det finns inget hinder för t.ex. Joseph och Thérèse.


 7. Pia skriver: 1 mars, 2018

  “AstridA” Det tror jag också.
  “Konsttanten”. Det där såg väldigt illa ut. Särskilt sagt av en “Konsttant”.


 8. Gilla skriver: 1 mars, 2018

  Madeleine har sagt att barnen ska ha namn som Chris kan uttala.


  1. marie skriver: 2 mars, 2018

   Roligt att läsa alla kommentarer….
   Den här ovan gillar jag bäst! Riktigt bra!


 9. Elisabeth Aronsson skriver: 1 mars, 2018

  Varför inte Ann-Britt eller Britt-Marie eller Lars-Olof, de gamla dubbelnamnen borde komma tillbaka!


  1. Marie S skriver: 2 mars, 2018

   Dubbelnamn fungerar inte sa bra utomlands. Britt ar dessutom ett manligt namn i en del lander.


 10. PernillaA skriver: 1 mars, 2018

  Leonore heter Maria.
  Tyvärr är ju gamla namn inte populära.
  Elisabeth här har det varit väldigt populärt med dubbelnamn men i den här stilen:
  Maximilian – Kevin eller Chantal – Desiree


 11. Marguerithe skriver: 1 mars, 2018

  De vackraste namnen av alla Ingrid och Charlotte är ju upptagna. Finns bara Elisabeth kvar. Kungen kan ju heller inte påverka något när det gäller namnval.


  1. Jacquetta skriver: 1 mars, 2018

   Är du säker på att kungen inte kan påverka namnvalet? Han väljer inte namn åt barnet, men begränsar föräldrarna till att välja såna namn som har en begynnelsebokstav som tidigare inte används såsom A, E, G, L, N, O. Så tyvärr kan inte Elisabeth som jag tycker är ett vackert namn inte komma på fråga som tilltalsnamn pågrund av Estelle, men förhoppningsvis som andra namn.


  2. M skriver: 1 mars, 2018

   I andra kungahus ja, som tilltals namn kanske. Skulle utan tvekan gå bra som mellannamn. Jag kan tänka mig att man undvek att kalla Estelle Ingrid eftersom Prinsessan Ingrid Alexandra i Norge också är en framtida drottning. Men Maddes tredje barn är långt bort i tronföljden och då borde det inte på verka på det sättet.


 12. Sus skriver: 1 mars, 2018

  Då blir det inte någon Ansgar den här gången heller?
  Kanske det undersköna namnet Rebecca är tänkbart eller har det dragit på sig fel konnotationer nånstans? 🙁


  1. Marguerite skriver: 12 mars, 2018

   Rebecca är ett vackert namn, men …. vi får väl fråga Herman först, tihi!


 13. Vera skriver: 1 mars, 2018

  vad har kungen med detta att göra?


  1. Marguerithe skriver: 1 mars, 2018

   Vera,
   Kungaparet döpte sina barn till vackra och passande namn. Det vore nog bra om Kungen ändå kunde säga vad som är OK ur kunglig synvinkel.


  2. Stella skriver: 1 mars, 2018

   Marguerithe
   barn döps till medlemmar i den kristna kyrkan, namnen har de redan när de bärs fram till dopet


 14. Alfhild skriver: 1 mars, 2018

  föreslår Buster eller Blanceflor


 15. Jacquetta skriver: 1 mars, 2018

  De kommer att ha lite större frihet med andranamnen än tilltalsnamnen. Så om vi antar att barnet får Joseph eller Thérèse till tilltalsnamn så kan en pojke t.ex. få namnen Joseph Carl Christopher eller Joseph Folke Cesario eftersom Chris fars namn Paul inte har samma tradition att nedärvas som hans mors andranamn Maria. En flickas namn kan bli Thérèse ? Maria och mellannamnet kan bli Alice, Sibylla, Eva, Silvia eller Renate/Renée. Hertigdömen kan bli för en pojke Medelpad och för en flicka Öland


 16. Hanna skriver: 1 mars, 2018

  Varken Leonore eller Nicholas har någon historisk svensk kunglig referens och låter inte svenskt på något sätt, så namnet kan bli vilken euro-anglo-upperclass som helst!


  1. Jacquetta skriver: 1 mars, 2018

   Leonore och Nicolas har visst historisk svensk kunglig referens! De skrivs bara i annan form! Eleonora som Leonore kommer ifrån har många svenska drottningar och prinsessor burit och Nicolaus som Nicolas kommer ifrån har 3 bernadotte-prinsar burit som andranamn. De prinsarna är August, Eugen och Lennart.


  2. Sus skriver: 1 mars, 2018

   Det finns ett antal Eleonoror och åtminstone en Nicolaus.
   Det finns också en uppsjö andra vackra, historiska och “allmängiltiga” namn som lätt skulle kunna införlivas i den kungliga traditionen.


  3. Hanna skriver: 1 mars, 2018

   Jag är fullt medveten drottningar som hetat Eleonora men nu talar vi om Leonore och Nicholas som vad jag vet inga födda svenska kungligheter hetat.


  4. Birthe Vejrum skriver: 10 mars, 2018

   Hanna – Nicholas er den engelske form for Nikolai/Nicolaj. Navnet har sin oprindelse i den græske mytologi, hvor sejrens gudinde hedder NIKE – udtales som det staves.
   Navnet var yderst populært i den russiske kejser-familie.


 17. LopNor skriver: 1 mars, 2018

  Konsttanten får döma ut namn som flrortsnamn och samtidigt prata om att kritik mot kungligheter är mobbing. Ja, undrar vilken människosyn som döljer sig, egentligen. Slicka uppåt – sparka netåt.


 18. ingalisa skriver: 1 mars, 2018

  Familjebilden är helt outstanding! Silvias stil är härlig!


 19. Anna skriver: 1 mars, 2018

  Oj, jag har visst varit borta en tid.

  En ny kommentator som verkligen är insatt och vet allt om barnens begynnelsebokstäver och kungliga både tankar och hypoteser.

  Vad sägs om en allitteration istället?


 20. Helene skriver: 1 mars, 2018

  Bror (11.39) samt Stefan

  En koncis definition, mycket bra. Tack! Se gärna Özz Nujens :beskrivning av Kungen på 7 sekunder,,,


 21. Linda skriver: 1 mars, 2018

  Jag har läst ett rykte att Chris föreslog Natasha efter hans syster men kungaparet tyckte att det var alldeles för okungligt och utländskt. Varför inte Isabelle eller William.


 22. Monlec skriver: 1 mars, 2018

  Konsttanten, vad exakt är ett “förortsnamn”? Lätt att tro att du menar att vissa namn är “trash class” och att du tycker att förort äär någonting som är mindre värt än någonting annat. Men det kan du väl ändå inte mena? Förklara gärna hur du tänkte här.
  Fina namn, tycker jag är Nils och Karin.


 23. Helene skriver: 1 mars, 2018

  Bror (1139)

  Tillägg: Özz Nujen:Dålig stämning


 24. PernillaA skriver: 1 mars, 2018

  Josefin, bra förslag, dessutom är Efraim kungligt eftersom han var kung på kurredutteön


  1. josefin skriver: 1 mars, 2018

   Men Pernilla: kurrekurreduttön var det ju! 🙂

   ja du forstar ju – hertig(inna) av sagda ö – hur coolt ar inte det? Da kan man landskapsvandra


 25. Aurora skriver: 1 mars, 2018

  Intressant notering Jaquette. Kan nog ligga något i det. Jag tror att det blir Marie eller Pauline om det blir en flicka, Joseph eller Paul om det blir en pojke.


 26. Humaniora skriver: 1 mars, 2018

  Kungliga epitet och privilegier,baserar sig inte på “folkets nåd”, visserligen ska våra folkvalda,är det tänkt iallafall,företräda sina väljare utifrån sin ideologis-
  ka grund,men så är emellertid inte fallet.Den socialdemokratiska regering vi nu har företräder mest sig själva verkar det som och de egna idealen inom s-lednings- gruppen. Vi ser en royalistisk yra inom s, där det tycks viktigt att hålla sig väl med kungahuset och tillfredsställa deras behov så gott det nu går.
  Det tror jag inte är förenligt med deras klassiska väljarkår.MEN,när politikerna fått makt och “folkets förtroende” som det heter,agerar de som de vill och alla mer eller mindre fagra löften är “glömda” och förpassade till en förhoppning om väljarnas bristfälliga minne.Detta gäller alla politiker i maktposition,när ska majoriteten av väljakåren inse detta?? Hög tid vill jag säga!!


  1. Bror skriver: 1 mars, 2018

   Humaniora (13:40)
   Här har du kokat en politisk bekännelsesoppa som varken är välsmakande eller särskilt lättsmält.
   Att blanda ingredienser som sträcker från de vanligaste fördomarna om politik och politiska företrädare till köksbordspopulistiska betraktelser om vi-och-dom, blir till ett långkok som möjligtvis kan gå ner hos grabbar med slokmustasch efter bastun. Och då krävs det till yttermera visso en myckenhet öl och vodka för att klara spjälkningen.
   Här får du allt läsa på!


 27. Paulina skriver: 1 mars, 2018

  Föräldrarna väljer sina barns namn. Sluta spekulera!


 28. Bror skriver: 1 mars, 2018

  Namngivning
  Den här gången skulle det kanske vara på sin plats att markera Sverige och det svenska. Istället för de internationellt gångbara namn som tidigare valts, kan det nu vara på sin plats med något riktigt pur-svenskt kungligt. Ett gossebarn får då heta Anund, och ett flickebarn Eufemia.
  Den litterära kopplingen till prinsessnamnet ger då osökt möjligheter för pappa Chris att ytterligare slipa på svenskan, liksom på kusinspråken danskan och norskan. Synnerligen välfunnet.


 29. Marie skriver: 1 mars, 2018

  Louise Philippa Alice Maria


  1. Sus skriver: 2 mars, 2018

   Javisst, där har vi det; Louise så klart. Det finns både i närmaste vänkretsen och på respekterad svensk drottning.
   Det är dessutom vackert.


 30. Benedictus skriver: 1 mars, 2018

  När det blir sådan samling av de löjliga hattarna på en bild så kan man inte tänka något annat än MASKERAD och det på flera plan…


 31. caterine skriver: 1 mars, 2018

  Så särskilt svensk är väl inte denna familj längre, bor utomlands och pappan kan inte ens svenska, så ett internationellt namn kommer det att bli. Annars tycker jag Gunnel borde vara fint.


 32. caterine skriver: 1 mars, 2018

  Denna familjebilden är väl härlig, Leonore som vanligt på rymmen, de andra tittar åt ett annat håll, Sofia med hatten på sned, Oscar som vanligt helt nollställd. Den här bilden borde bli den officiella kungabilden och finnas på alla länsstyrelser. Visar på en helt vanlig, normal familj som av en underlig anledning blivit upphöjd till kunglig.


 33. Nelly skriver: 2 mars, 2018

  Humaniora mår så mycket bättre nu då förnumstig galla fått pysa ut. Tänk om den för tillfället eller i framtiden sittande
  regeringen gick till handgripligheter i umgänget med kungamakten. Skönt att alla håller god och civiliserad ton.Så
  även framgent,förhoppningsvis.


 34. Marie S skriver: 2 mars, 2018

  Namnet skall naturligtvis vara och kommer att bli ett namn som gar att uttala internationellt. Ej ett svenskt namn.
  Det kommer med all sakerhet att bli ett vackert namn som passar bra ihop med
  ovriga familjenamn.


 35. Eva skriver: 2 mars, 2018

  Jaha, vad kan vi gissa på,,,Leonore och Nicolas är namn som både klingar europeiskt/franskt och american society. Feminina vackra flicknamn,klassiska pojknamn. Kanske…Isabelle, Louise, Andrea, Beatrice, Rose, Lily, Catherine, Laura, Sarah, och om pojke…André, Frederic, Benjamin, Malcolm, Marcus, Sebastian, Erik/Eric, Michael, Christian, …o.s.v.
  Jag tror de överraskar, även denna gång.


 36. PernillaA skriver: 2 mars, 2018

  Josefin , perfekt ide och de behövs inga nya jackor för att vandra där dessutom miljövänligt eftersom man kan segla dit


 37. Eva skriver: 2 mars, 2018

  Eller Emma, Emily/Emelie/Amelie


 38. Humaniora skriver: 2 mars, 2018

  Bror,en sak har jag lärt mig,att inbitna socialdemokrater tillika royalister,kan man inte föra en saklig diskussion tillsammans med,ty de har ett så starkt psykologiskt försvar gällande sin övertygelse,att det nästan kan liknas vid sekternas totala grepp över de som ingår i deras hägn.Vidare,vilka ingredienser ingår i denna som du skriver bekännelsesoppa??Du har ett flertal ggr attackerat mig,då min politiska världsbild inte överensstämmer med din.Det jag skrev,är en sanning,det vet du och i ditt försvar ser jag inte något konkret bevis för att det jag säger inte överensstämmer med verkligheten,utan det du förmedlar här,är ett tunt hopkok av svammel som inte ger utrymme för en saklig diskussion,vilket enbart är beklagligt!!


  1. Bror skriver: 2 mars, 2018

   Bästa Humaniora (08:55)
   Jag har inte attackerat dig som person, lika lite som jag anklagar dig för det. Däremot påstår jag att du fått vissa grundläggande fakta om politik om den s k bakfoten.
   Om du och övriga tillåter en viss långrandighet från min sida, ska jag peka på ett sådant missförstånd, det som rör representativitetens idé.
   Att representera förutsätter i en viss mening “likhet”. Det innebär för politikens del att våra förtroendevalda politiker ska “likna” sina väljare.


  2. Bror skriver: 2 mars, 2018

   Forts Bästa Humaniora
   Om politikerna gör det eller inte är en empirisk fråga. Sådana studier finns.
   En närmare granskning visar då på en mycket god överensstämmelse med avseende på “likheten” väljare/valda, dvs representativiteten är god. Detta gäller f ö även internationellt.
   En liten genomgående skillnad finns dock. Våra politiker är något “bättre” än den genomsnittlige väljaren inom ett antal relevanta områden: bättre utbildning och inkomst, bättre hälsa, högre IQ, bättre allmänbildning…


  3. Bror skriver: 2 mars, 2018

   Forts 2 Bästa Humaniora (08:55)
   Detta är alltså fakta i frågan. Hur sedan samma fakta ska värderas är något annat.
   De politikvetare som ägnat uppmärksamhet åt frågan värderar dock de funna skillnaderna som något positivt. Inte konstigt noga betänkt.
   Att dessa fakta inte stämmer med vulgäruppfattningar om politiker som tjuvar och banditer som skor sig på väljarnas bekostnad är ett problem vars lösning får sökas på annat håll än inom det politiska systemet. Det systemet fungerar bra som det gör.


 39. Humaniora skriver: 2 mars, 2018

  Nelly….No comments!!


 40. PernillaA skriver: 2 mars, 2018

  Nelly, om någon yttrar sig sakligt och välformulerat så är det Humanoria.
  Hon spyr definitivt inte galla över någon, yttrar bara sin mening.
  Men du ska kanske fundera på om din ton är civiliserad


 41. Humaniora skriver: 2 mars, 2018

  Bror,tack för ditt svar och det gör mig glad ifall vi kan upprätthålla en vänlig ton då vi bemöter varandra utifrån olika politiska perspektiv.Jag är inte en person som i första hand söker strid, snarare visst samförstånd.Ibland måste vi däremot “strida”,i kampen för vår övertygelse,men denna “strid” behöver egentligen inte vara aggressiv och permanent,utan då var och en fått klargöra sin ståndpunkt,så har man kanske fått lära sig något nytt som man själv inte tänkt på el känner till,det är vad jag vill säga,ett fruktbärande resultat utifrån en ärlig diskussion med nödvändigheten av ett öppet sinne..Vidare den ursprungliga socialdemokratin gjorde ett fantastiskt och mycket viktigt grundarbete,då de skapade det skriande behovet av det sk välfärdssamhället.Där har de all min respekt, däremot den nya socialdemokratin som växte fram i skuggan av Palme-mordet,har frångått sin ideologi och anammat en mer moderat politik.Nu vill S ta bort den sk karensdagen.Varför just nu? Svar:S ligger inte så bra till i opinionen och man vill därför försöka hitta ett lockbete som kan vända den nedåtgående trenden,taktik så det förslår.Hade nu S varit ett parti som verkat utifrån sin klassiska värdegrund,hade karensdagen aldrig ifrågasatts,ej heller den tidigare lagen om anställningsskydd (LAS) misstänkliggörandet och jakten på sjukskrivna,där läkaren(kompetensen)inte har sista ordet,utan det är numera FK som härskar över detta.Bror,du kan väl inte påstå,att detta som du skriver “liknar” väljarnas förväntningar av en socialdemokratisk politik??!


  1. Bror skriver: 2 mars, 2018

   Humaniora (13:53)
   Jag kan hålla med dig så långt, att något avgörande nytt kom att känneteckna socialdemokratisk politik efter Olof Palmes död. Vad som i det skiftet faller på person och inte är svårt, för att inte säga omöjligt, att svara på.
   En liten personnotis som jag personligen tror betyder mer än vad som tidigare sagts är denna: med Ingvar Carlsson lyftes Mona Sahlin upp och Anna Lindh ut!
   Det var en rockad som många inom s idag djupt beklagar.


  2. Bror skriver: 2 mars, 2018

   Humaniora (13:55) Litet tillägg
   När du skriver om “väljarnas förväntningar” är jag rädd att du missförstått mig. Jag talade tidigare om “likheten” mellan väljare och valda som något av fundamentet i föreställningen om politisk representativitet. Det som här tycks föresväva dig är det som Tage Erlander mycket elegant formulerade som “de stigande förväntningarnas missnöje”. Ett lyxproblem kan tyckas men likafullt problematiskt att hantera.
   Vidare har vi en från politiken självständig förvaltning.


 42. Humaniora skriver: 2 mars, 2018

  PernillaA,tack för att du förstår.Ha en fin helg, så “ses” vi förmodligen nästa vecka här på kommentarsfältet..:)


 43. PernillaA skriver: 2 mars, 2018

  Tack detsamma Humanoria


 44. Magdalena skriver: 2 mars, 2018

  Kanskje blir det Josephine Charlotte Alice Maria, eller Caroline Josephine o.s.v. Svenske navn blir det definitivt ikke på dette internasjonale par.


 45. Jacquetta skriver: 2 mars, 2018

  M heter Madeleine Thérèse Amelie Josephine, men 2 av namnen är inte helt korrekta på franska. På franska blir det Madeleine Thérèse Amélie Joséphine. Jag vet inte varför de 2 sista namnens apostrofer tappades bort med tanke på att drottning Josefina av Sverige och hennes syster kejsarinnan Amélia av Brasilien som M är uppkallad efter utsprungligen fick sina namn på franska. M skulle hellre välja Thérèse framom Theresia, men det vore fint om en dotter fick namnen Theresia Elisabeth Maria.


 46. caterine skriver: 3 mars, 2018

  Numera ska namnen vara så utrikiska och märkvärdiga. På fyrtitalet fick prinsessorna heta Margareta, Birgitta, Christina, de absolut vanligaste namnen då. Varför inte moderna namn på kungabarnen idag. Det är lätt att förstå vilken ungefärlig ålder det är på folk som heter de gamla rejäla namnen. På sextitalet var det Mikael, Pernilla o dyl som var på ropet.


 47. Kerstin Bergström skriver: 3 mars, 2018

  För mig får de döpa till vilket namn som helst. OM kungen vore klok skulle han ej utdela HKH o ej utdela hertig/innedöme förrän vid 18 års ålder Då märks det om barnet är intrsserad,som det nu är det få med intresse. Tror ej Chris har sett hennes hertiginnedöme annat än Gävle men det är ej bara Gävle finns många vackra spännande ställen att se.Ex GammelStilla där de tillverkar Wishy.gin o vodka.


 48. Aino Samuelsson skriver: 4 mars, 2018

  Vår första drottning av ätten Bernadotte hette ju Decirè.Vore passande för den nyfödda prinsessan. Om det blir en son – ja då kan han väl heta Sigismund?


  1. Jacquetta skriver: 10 mars, 2018

   Désirée är den franska formen av namnet Desideria. Det finns också en manlig form av namnet som är Désiré. Jämför med namnen Honoré/Honorée och René/Renée. Som kronprinsessans son borde Oscar också haft 4 namn och inte 3! Han kunde ha hetat Oscar Carl Olof Désiré eller Oscar Carl Olof Victor så att han hade haft namn från båda sina föräldrar. Madeleines barn har 3 namn och Maria är alltid obligatorisk. Désirée är C16Gs systers tilltalsnamn så därför kommer inte det på fråga. Desideria går bra!


 49. Cissi skriver: 10 mars, 2018

  Jag tror eventuellt på namn som Isebell, Josefina, Beatrice. Jag tror på lite namn som passar även i Storbritanien.


 50. rebecka skriver: 10 mars, 2018

  kungen har sagt att nya prinsessnamnet som tilltalsnamn inte får börja på en bokstav som redan är tagen, eftersom varje kunglighet använder sin initial som monogram

  då blir dessa upptagna:
  d för daniel
  s för sofia
  m för madeleine
  e för estelle
  o för oscar
  a för alexander
  g för gabriel
  l för leonore
  n för nicolas

  min namngissning: josephine (madeleines mellannamn efter drottning josefina, chris farmor heter också det).


 51. Birthe Vejrum skriver: 10 mars, 2018

  1. Josefin 1. marts 2018 kl. 12:19.
  Nu er barnet født, og det blev en “sessa”, så nu kan vi begynde at tale navne.
  Du havde en ufin kommentar til navnet Estelle. Dette kære barn er opkaldt efter ESTELLE ROMAINE MANVILLE, som blev gift med diplomaten, grev Folke Bernadotte 1. dec. 1928 i sin hjemby. Estelle bar ved brylluppet en svensk brudekrone i platin og bjergkrystaller over Dronning Sofias brudeslør i “genombruten spets”!


 52. Birthe Vejrum skriver: 10 mars, 2018

  2. Josefin 1. marts kl. 12:19;
  Estelle Bernadotte døde 28. maj 1984 i Uppsala efter en hofteoperation, som resulterede i “sjukhussjuka” og blodforgiftning.

  Kan Helene forklare, hvad der skete her?


 53. Birthe Vejrum skriver: 10 mars, 2018

  Marguerithe – Ingrid er et smukt gammelt navn – og det kan siges på engelsk!
  Det er ikke bare den norske tronarving, der hedder Ingrid. Prinsesse Benediktes barnebarn hedder det også. Hun er for resten en meget smuk teenager nu.


 54. Birthe Vejrum skriver: 10 mars, 2018

  Bror 2. marts kl. 11:54
  Om politikere har en højere IQ + bedre almendannelse kan jo diskuteres.
  Og Humaniora har nogle punkter, som de føromtalte politikere burde tænke over!


 55. Anna skriver: 10 mars, 2018

  En sån sötnos. Alltid lycka med nyfött men visst är det speciellt med en prinsessa, både med makt och maktlös. Sluta gnäll på kungafamiljen. Det är inte de som bestämt alla regler. Grattis kungen, du har gjort ett bra jobb med dina barn. Fel kommer med mänskligheten. Grattis till bebis vilket namn ni än väljer åt henne!!


 56. C skriver: 10 mars, 2018

  Gissar på Isabelle som tilltalsnamn, Hertiginna av Öland


 57. Maggan skriver: 10 mars, 2018

  Saga, Lova eller Vera till en så söt flicka tycker jag är vackra namn.


 58. Christina K. skriver: 10 mars, 2018

  Désirée Alice Maria vore fina namn för en prinsessa.


 59. Carin S. skriver: 11 mars, 2018

  Pauline Eva Victoria?,
  skulle vara fint på lillsessan.


 60. Fia Andersson skriver: 11 mars, 2018

  Tacksam få veta varför namnet ej får börja på samma bokstav som de andra kusinernas namn som ex vis E som i Estelle???


 61. caterine skriver: 11 mars, 2018

  Blanceflor är väl fränt. Så reagerar jag på att Humanoira får bre ut sig i hur långa epistlar som helst, är det något speciellt med henne?


  1. Birthe Vejrum skriver: 12 mars, 2018

   Det har jeg også funderet over. Længden på kommentarerne altså ikke indholdet!


 62. Fleur skriver: 11 mars, 2018

  Någon som vet, om konseljen sänds live på tv?


 63. Birthe Vejrum skriver: 12 mars, 2018

  Jeg synes , at Svenskerkongen skal blande sig uden om sine børns valg af navne, det skal forældrene helt selv bestemme.
  Ingrid er nordisk og smukt. Kathrine – stavet med K er et bud, Barbara, Bernadette og Regitze.
  men de kan jo også gå til den amerikanske skik med at give barnet navn efter undfangelses -/ befruktnings pladsen. Hvad siges om Londonia eller Stockholmmina?


 64. MONA skriver: 12 mars, 2018

  Det går inte att skriva mer än 500 tecken,humaniora har nog dispens
  eller favörer vi andra inte har.


 65. Jacquetta skriver: 12 mars, 2018

  Pauline Helena Maria eller Pauline Elisabeth Maria? Ms anmoder Pauline of Württemberg (1810-1856) https://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Pauline_of_Wurttemberg har 2 döttrar som M härstammar från, tryck på Helena (som har Pauline till andranamn), hon har många döttrar, så tryck på dottern Helena. Hon var gift med drottning Victorias blödarsjuke son Leopold, hertig av Albany, tryck på deras son Charles Edward och ni kommer att känna igen hans dotters namn.


 66. Humaniora skriver: 12 mars, 2018

  Mona,jag kan tydligt och klart bekräfta, att jag inte har några som helst favörer.
  Så du kan känna dig helt lugn och trygg beträffande dina orosmoln..


 67. Birthe Vejrum skriver: 13 mars, 2018

  Som Emma!:)


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar