Hit går Silvias nästa utlandsresa – kungen följer med

Hit går Silvias nästa utlandsresa – kungen följer med
I april bär det av!
Annons
Silvia.kungen.ste1
Kungaparet reser till Brasilien.

Den 4:e april får drottning Silvia återse sitt barndomsparadis Brasilien. Enligt kungahusets officiella kalender ska drottningen och kungen resa till Brasilien för att vara med vid Global Child Forum i Sã Paolo.

Annons

Global Child Forum initierades år 2009 av kungaparet men hela kungafamiljen är engagerade i plattformens arbete. I Global Child Forum samlas företrädare för regeringar, företag, det civila samhället och den akademiska världen för att diskutera det aktuella läget när det gäller barns rättigheter.

Just barns rättigheter är drottningens hjärtefråga och hon arbetar på bred front för att belysa ämnet, både i Sverige och utomlands.

Drottning Silvia tillbringade stora delar av sin uppväxt i Brasilien. Hon och kungen har rest till landet många gånger, här är de i Rio de Janeiro under ett statsbesök år 1984.
Drottning Silvia tillbringade stora delar av sin uppväxt i Brasilien. Hon och kungen har rest till landet många gånger, här är de i Rio de Janeiro under ett statsbesök år 1984.

Foto: Stella Pictures.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Hit går Silvias nästa utlandsresa – kungen följer med”

 1. Marguerithe skriver: 6 mars, 2017

  Här förenar man nytta med nöje. Drottningen är så väl förunnad att åka till sitt barndoms paradis.


  1. Karin skriver: 7 mars, 2017

   Jag håller med dig.

   Samtidigt undrar jag om samma skribenter kommer att hoppa på Marguerithes kommentar som de hoppade på de skribenter som skrev exakt motsvarande kommentarer om prinsparets besök i Sofias hemort och nära CP:s stuga. De som hade mage att antyda att paret förenade nytta med nöje under sina besök var avundsjuka och missunnsanna nätmobbare.


 2. kerstin bergström skriver: 6 mars, 2017

  Det är en så pass lång flygresa att de bör vara där några dagar.


 3. Barbara skriver: 6 mars, 2017

  Resa bort gillar de. Förtäckt semester. När skall de göra nytta hemma?


 4. Pensionär skriver: 7 mars, 2017

  När kommer nästa uppmaning från slottet att vi måste tänka på miljön.


 5. konsttanten skriver: 7 mars, 2017

  Bra att de åker tillsammans, är nog både trevligare och tryggare.

  Angående flygresor, så har det aldrig varit så billigt att flyga som nu! Orsaken är för låg skatt, vilket regeringen inte törs höja. Det måste till en effektivare forskning i bränslefrågan.
  Om kungafamiljen flyger minimalt, har ingen effekt alls!!


 6. Augustiblomman skriver: 7 mars, 2017

  Undrar om kungahuset klimatkompenserar vid alla sina flygresor.
  Dom är som en resande cirkus som gör nedslag här och där för att säga några väl valda ord vid konferenser och dyligt. Till vilken nytta kan man ju undra.
  I övrigt lever dom sina lyxliv bakom höga staket och vakter. Så lite insyn som möjligt vill dom ha för då skulle vi svenssons kunna se deras slöseri med pengar.


  1. Marguerithe skriver: 7 mars, 2017

   Vi skulle nog alla må lite bättre om vi bodde i gated communities utan insyn av grannar som ska kontrollera allt vi gör. “Mitt hem är min borg”. Att våra offentliga har det så är väl en nödvändighet.


 7. CVM skriver: 7 mars, 2017

  Kungafamiljen uppmanar alla att ta sitt ansvar men inte dom själva där gör man som sååååå ofta
  tvärtom!
  CVM


 8. Obs skriver: 7 mars, 2017

  Visst kan det vara trevligt för dem att få vara ifred, men flygresan är på tok för lång. Silvia är inte längre ung och hon har ju ganska nyligen varit sjuk. Varför så bråttom.


 9. caterine skriver: 7 mars, 2017

  Augustiblomman, alldeles riktigt, jag tror inte att det gör den minsta skillnald om Victoria ellr annan kunglighet håller ett tal, till största delen skriven av en tjänsteman, och sedan åker land och rike runt och bor bakom inhägnad.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar