Höggravida Sofia på uppdrag

Höggravida Sofia på uppdrag
Nu är det bara veckor kvar tills Sofia och Carl Philip blir för föräldrar för första gången. I dag visade den höggravida prinsessan upp magen på slottet.
Annons

SofiaCarlPhilip2

Det strålar om Sofia och Carl Philip som bara har några veckor, kanske till och med dagar, kvar innan de välkomnar sitt första barn till världen. I dag var det dags för deras sista gemensamma kungliga uppdrag på ett tag och under torsdagsförmiddagen höll de företräde för ett antal FN-ambassadörer på Stockholms slott. Ambassadörerna var på plats för att diskutera uppföljningen av klimatmötet i Paris som avslutades i december förra året.

Annons

SofiaCarlPhilip3

Prinsessan Sofia har nu bara två uppdrag kvar innan hon går på mammaledighet. Nästa tisdag ska hon ha företräde för representater från Brottsförebyggande rådet och den 21 mars ska hon tillsammans med drottningen vara med vi en workshop om flyktingbarn. Därefter är kalendern tom fram till kungens födelsedag som firas på valborgsmässoafton.

SofiaCarlPhilip4

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

53 kommentarer till “Höggravida Sofia på uppdrag”

 1. Pensionär skriver: 10 mars, 2016

  Fina kläder. Bra att Sofia inte har så korta kjolar som Victoria hade när hon väntade Estelle.


 2. My skriver: 10 mars, 2016

  Lika svårt att känna igen “gamla” Sofia idag som det är att känna igen “gamla” Daniel, de har sannerligen transformerats av hovet för att passa in i monarkins pussel.


  1. Grötchen skriver: 10 mars, 2016

   Det ska vi hoppas! Det skulle inte passa sig att Sofia kom till möten i sin gamla utstyrslar! Och inte i det gamla stripiga svartfärgade håret heller.


 3. Sherian skriver: 10 mars, 2016

  She looks really nice and since she has been married you can see that she is trying very hard to be a good role model and member of the royal family. I think she will do really well in the family and surprise all that don’t like her.


 4. Marguerithe skriver: 10 mars, 2016

  Sofia ser här lika kunglig ut som sina svägerskor. Mycket snyggt klädd.


  1. Obs skriver: 10 mars, 2016

   Tänk så enkelt det var för kungen att ge henne en HKH titel och göra henne ekonomiskt oberoende. Riksdag/regering borde skämmas med tanke på hur samhället i övrigt ser ut. Det kan inte vara riktigt att kungen ensam ska få sitta och dela ut de här, för samhället, kostsamma titlarna i parti och minut.


  2. My skriver: 10 mars, 2016

   Ja stylister kan göra underverk.


  3. demokrati skriver: 11 mars, 2016

   Det verkar vara ganska lätt att ha ett uppdrag för Kungahuset. De är som brukligt en stab, personal som arbetar, hjälper till och servar med allt. Intressant att få möjlighet att träffa och lyssna på FN ambassadörer. Det är nästan aldrig bilder på all personal,rådgivare som arbetar för att detta möte ska kunna vara möjligt.

   Sign. Obs. En bra kommentar. Regeringens uppdrag är faktiskt att se till alla medborgares bästa och att för landet, samhällets viktiga verksamheter ska fungera.


 5. Annakf skriver: 10 mars, 2016

  Det är en klänning som Victoria hade i januari. Tror även jackan är Victorias, är det inte den Victoria har på frimärket? Fint ihop var det i vilket fall.


  1. Jonny Ola skriver: 10 mars, 2016

   Snälla Obs!

   Låt vår käre kung få behålla denna enda lilla plym som återstår av den en gång personliga kungamakten. Så pass generösa kan vi väl ändå vara. Eller…?


  2. Vivi skriver: 11 mars, 2016

   Jonny
   Denne ‘lille enebeføjelse’ du mener kong CG har – er nu ganske stor!! 😉
   Om ganske få år har Sverige sikkert 12-14 HKH mod 9 i dag…… og når næste generation vokser op og gifter sig og får børn, så kan denne ‘lille’ kongelige enerettighed gøre Sverige til Europas største HKH-familie. 😀


 6. Nina skriver: 10 mars, 2016

  Det är något med outfiten som bara inte blir rätt.


  1. Helena FIN skriver: 10 mars, 2016

   …suck…


  2. Ann-Margaret Nylén skriver: 11 mars, 2016

   Skärpet med rosetten mitt på magen.


  3. Jonny Ola skriver: 11 mars, 2016

   Bästa Vivi!
   Den triumfens dag ser vi alla kungatrogna svenskar fram emot.
   Vem sa att Bernadotter mognar sent? Så sant, så sant!


 7. Julia Dahlgren skriver: 10 mars, 2016

  Tandraden är fixad, tror jag. Snyggt


  1. Marguerithe skriver: 10 mars, 2016

   Julia D,
   Jag tycker att det vore förskräckande om Sofia ändrat sin tandrad. Då kan man säga att kungligheten gått för långt. Man säger ju att de 4 främre tänderna i överkäken gör varje människas utseende unikt. Vi får se framöver om något ändrats.


 8. maria skriver: 10 mars, 2016

  snyggt!
  Jag tror att det blir en pojke


 9. Christina Kari Helsinki skriver: 10 mars, 2016

  Hur kommer det sig att Sofia kan låna Victorias kläder då deras kroppar inte har några som helst likheter? Isåfall, lönar det sig att börja sy om kläder vars priser ligger omkring 100 euro?.


  1. G skriver: 10 mars, 2016

   Er vel derfor hun har et blått band rundt jakken, for at den kanskje er litt for stor. Man kan “fuske” mye med bånd, nåler og lignende..så lenge det ikke vises 😉


 10. Helena FIN skriver: 10 mars, 2016

  Fina! På Instagram har de fått redan 3476 “like”.


 11. Marguerithe skriver: 10 mars, 2016

  Måste berömma Sofia för hennes snygga skor. Hela pumps med klack är alltid elegant. Där misslyckas Victoria ofta med olika remsandaletter eller speciella boots.


 12. lotta skriver: 10 mars, 2016

  Håret var väl inte så värst snyggt.


 13. Stefan skriver: 10 mars, 2016

  Nu har vi 11 st “Kungliga Högheter” i vårt land och snart 12 st.
  Under 50-, 60- och 70-talen klarade vi oss huvudsakligen med 2-3 stycken.
  Vari ligger nu plötsligt behovet med en hel stab med kungliga högheter?


  1. My skriver: 10 mars, 2016

   ….fråga kungen….


  2. L skriver: 10 mars, 2016

   Ja, det går ju onekligen lite inflation i antalet HKH… Det känns mer rimligt i Danmark där bara regentens barn och deras respektive samt tronföljarens barn är HKH. Joachims barn är ju “bara” hennes/hans höghet. Och i Norge är ju HKH t o m begränsat till enbart kronprinsparet och Ingrid Alexandra – Sverre tituleras prin utan vare sig HKH eller HH . Och det är väl fint nog i båda fallen!


 14. Bollan skriver: 10 mars, 2016

  Tror det är en pojke hon bär på,och att det snart är tid för förlossning,fina ni båda <3


 15. Pensionär skriver: 10 mars, 2016

  Lotta
  Ja, är kläderna oklanderliga har man ju alltid håret kvar att klaga på.


 16. A skriver: 10 mars, 2016

  Vacker. Så fint med gravida magar i allmänhet. De har verkligen äktenskapstycke precis som Victoria och Daniel. Tror det blir en flicka snart inom några veckor.


 17. Gunilla skriver: 10 mars, 2016

  Jag blir så trött på, när SD hela tiden skriver, höggravid Sofia och höggravid Viktoria som om det är en sjukdom. Den kommentaren existerade aldrig under prinsessan Madeleines graviditeter. Där ville man att hon skulle arbeta mer.


  1. Jag skriver: 10 mars, 2016

   Jättebra kommentar, håller med!
   Visst, ska det vara ett gravidmags tjat så får det vara like mycket som när Madeleine var gravid, det är ju ändå en kunglig tidning, och inte en Victoria-Sofia fanclub!


 18. ClaesVonMonaco skriver: 10 mars, 2016

  Stefan detta hoppas jag du får svar på snarast möjligt!
  Mycket Intressant fråga??
  CVM


 19. Frida skriver: 10 mars, 2016

  Mycket fina! <3 Huruvida hon lånar kläder av sin svägerska eller inte vet jag ingenting om. Precis som jag antar att Svensk Damtidning inte vet ett dugg om det heller. 😉 Varför göra antaganden till "sanningar"? Både klänningen och jackan är jättefina! Böjar vi räkna ner nu månne?


 20. Mia skriver: 10 mars, 2016

  Så jättefina de är vårt prinspar.Sofia kommer att bli en perfekt prinsessa. Att Carl Philips fru är HKH är väl inte så konstigt.Det är samma sak i ex Danmark också.Carl Philip är ju närmast efter Victoria till tronen i många år,innan Estelle är vuxen.Vi kommer att få se mycket framöver av vårt underbara prinspar


  1. Lisa skriver: 10 mars, 2016

   Vaddå kommer att bli en perfekt prinsessa? Hon är prinsessa redan och blev det den dagen hon gifte sig med Carl Philip och det är (tydligen) tillräckligt för att få kompetens att representera Sverige, mer kvalifikationer än så behövs inte. Rätt eller fel kan man diskutera men så är det. När man tillsätts på en tjänst, i detta fall genom giftermål, förväntas man ju kunna en del innan så att gå och vänta på att Sofia ska bli en bra prinsessa är ju lite konstigt, hon borde ha den kompetensen redan.


 21. L skriver: 10 mars, 2016

  Saknar kommentaren “Sofia är mer gravid än någonsin”!… 😉


 22. Kerstin Bergström skriver: 10 mars, 2016

  Mycket fina o glada.Nu är det bara 2 uppdrag kvar för Sofia innan mammaledigheten. Jag tror att det blir i påsk o att det blir en kille ,min man skaalltid vara tvärsemot en tjej säger han.


  1. Marguerithe skriver: 11 mars, 2016

   Hej Kerstin!

   Jag tror också att det blir en pojke. Jag hade rätt när det gällde Victoria, även namnet.


 23. Elisabet skriver: 10 mars, 2016

  My, de har väl inte transformerats av någon? De har väl själva valt det? Det krävs väl ett visst mått av stil när man ska representera sitt land. Tror inte detta kom som en överraskning för vare sig Sofia eller Daniel. Fina båda två!


 24. grema56 skriver: 10 mars, 2016

  Gunilla, håller med dig angående “höggravid” lika fult ord som “gravidmage”, att inte SVD kan sluta andvända dessa fruktansvärda ord.


 25. Vida skriver: 10 mars, 2016

  CVM. Varför är den frågan intressant? Eller vet du att det fanns många fler.


 26. Papaveran skriver: 10 mars, 2016

  Sofias leende är inte som förrut, vad har hänt……


 27. ME skriver: 10 mars, 2016

  Tummen upp för allt i Sofias look – kläderna, skorna, håret! Kanske hon fått hjälp av kronprinsessans stylist?


 28. Skånedamen skriver: 11 mars, 2016

  Äntligen! Äntligen en klänning som är klädsam och inte visar vare sig hela glipan eller smiter åt kring magen o stussen. Marinblått och vitt. Fortsätt med det kära Sofia så blir det nog bra så småningom.
  Trevlig helg!


 29. bettan skriver: 11 mars, 2016

  ” Det verkar slitsamt och tungt med “alla” uppdrag. Jag förstår att det behövs semestrar. OFTA.


 30. Pensionär skriver: 11 mars, 2016

  Lisa
  Tycker du då att Daniel var en fullärd och kompetent prins dagen efter giftermålet?


  1. Frida skriver: 11 mars, 2016

   En mycket bra fråga! Det ställs underligt höga krav på Sofia.


 31. Elisabeth Aronsson skriver: 11 mars, 2016

  Jag vill se en bild på prinsessan Sofias ansikte när hon ler stort, det kan väl inte vara så att hon varit tvungen att ändra sina tänder??


 32. ClaesVonMonaco skriver: 11 mars, 2016

  Snälla Hovet inga vita strumpor och svarta pumps!
  CVM


 33. AG skriver: 12 mars, 2016

  Tänk så elaka och ensamma en del människor är.Inte är de Särskillt svåra att genomskåda är de inte.
  Men nog tycker jag lite synd om dem i alla fall.Sitta och diktera elakheter,nej där går en gräns för mig, i de anonymas ogräshög vill jag inte hamna.


  1. Ronald skriver: 15 mars, 2016

   Ett tips i all välmening…
   Tänk efter två gånger innan du skriver elakheter nästa gång.
   Trots allt ÄR det tillåtet att tycka olika och man SKA få göra det utan att riskera att få elakheter slängda efter sig.

   Ha en bra dag kära AG:-)


 34. Gunilla Bengtsson skriver: 14 mars, 2016

  Hovet, hovet, inte kan jag väl tro att hovet bestämmer vilka strumpor Sofia ska ha på sig, är det ingen som kan upplysa mig om vilka hovet är? Verkar bestämma allting, placering vid Te Deum, bröllop o s v. Stackars kungligheter!


 35. ClaesVonMonaco skriver: 15 mars, 2016

  Gunilla Bengtsson
  Detta är Hovet = http://www.kungahuset.se
  CVM


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar