Hovet bekräftar – därför är Victoria ledig

Hovet bekräftar – därför är Victoria ledig
Det har varit en intensiv höst för kronprinsessan Victoria. På bara två månader har hon hunnit besöka tre länder. Men nu gapar hennes kalender tom och vi vet varför!
Annons

Höstlovsveckan är igång och hovets kalender avslöjar kungafamiljens planer. De officiella uppdragen lyser med sin frånvaro eftersom att alla är lediga just denna vecka.

Umgås med barnen

Kungen jobbar inte förrän på måndag nästa vecka och prins Daniel kommer vi inte att få se förrän tisdagen den 6 november då han ska besöka Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram i Linköping. Kronprinsessan har däremot ingenting planerat under 18 dagar. Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovets informationschef som berättar varför.

Annons

– Skolan är stängd den här veckan och precis som alla andra småbarnsföräldrar så tar även kronprinsessan tid med sina barn under höstlovet, säger Margareta Thorgren.

Vad ska de göra?

– I och med att det är privat så är det ingenting som vi kommenterar.

Victoria och Daniel med barnen i skogen.
Äntligen får Victoria och Daniel lite tid att höstmysa med barnen.

Under den här tiden på året brukar kronprinsessfamiljen åka till Ockelbo för att hälsa på Estelles och Oscars farmor och farfar, men eftersom Victoria är ledig i flera veckor har familjen förmodligen planerat någonting större. Kanske är de och hälsar på prinsessan Madeleine i Miami, Florida? Eller har de valt en annan solsäker destination där Estelle och Oscar kan doppa tårna i kristallklart vatten? Hösten 2016 reste ju de till lyxiga Maldiverna som blev en oförglömlig resa för hela familjen.

Senaste gången Victoria jobbade var den 24 oktober då hon och Daniel närvarade vid Generation Peps “Pep Forum” i Karolinska institutet. Då fick vi bland annat se kronprinsessan “flossa” och prinsen “dabba” för första gången! Nästa gång Victoria är på uppdrag igen är måndagen den 12 november då hon ska träffa representanter från Utrikesdepartementet inför statsbesöket från Italien.

Foto: TT och Kungahuset/Henrik Garlöv

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

86 kommentarer till “Hovet bekräftar – därför är Victoria ledig”

 1. konsttanten skriver: 29 oktober, 2018

  Victoria har inte haft en vanlig 8-timmars arbetsdag sista veckorna med förberedelser/uppdatera sig, resor, uppdrag, och kvällsbjudningar, plus upp ovanligt tidigt. Jag unnar familjen en skön ledighet!


 2. Anna skriver: 29 oktober, 2018

  Nu är det så att alla kan inte ta ledigt på höstlovet då man sparar dagar för jul och andra högtider, missunnar inte dom men dom tar ledigt när dom vill..


 3. m skriver: 29 oktober, 2018

  varför kallar man kungligheters alla ledigheter som lov? har de lediga studiedagar också då kanske?


  1. Hasse-Lasse skriver: 2 november, 2018

   vad hon ledig från?


 4. Desirée skriver: 29 oktober, 2018

  “..precis som alla andra småbarnsföräldrar så..” Inte alls! De allra flesta måste låta barnen vara på dagis/fritis då antalet semesterdagar per år för de allra flesta inte på långa vägar räcker till! 25 DAGAR per år har de flesta småbarnsföräldrar. Victoria har säkerligen inte arbetat in den här långa semestern, hon har personal som sköter alla förberedelser. Och snart är det lång julledighet…


  1. konsttanten skriver: 29 oktober, 2018

   Suck! Återigen: Det är otaliga timmar/dagars läsande för f ä r s k vetskap om det besökande landet, som skall ”sitta i huvudet”, och V skriver talen först skälv! Hovpersonalen lånar inte V:s huvud! Alla vet idag hur stora krav V har på sig själv. Sluta förminska det administrativa!!


 5. josefin skriver: 29 oktober, 2018

  Kungaparet har inga skolbarn o saledes inget trängande behov av just “höstlov”. Detsamma gäller ju faktiskt prinsparet, om än pa andra sidan av livet. Och KPfamiljen tar 3 veckor, när skolan är stängd i en. Alla tar mao ledigt samtidigt, och om landet fortfarande star kvar när vi närmar oss mitten pa november, sa ser vi ju att det gar bra även utan denna familjs insats. PM är atminstone ärlig o säger att hon inte vill/planerar att arbeta.


  1. A skriver: 29 oktober, 2018

   josefin
   ”Skolan är stängd den här veckan”

   Tycker du att prinsessan ska följa med mamma på jobbet?


  2. josefin skriver: 29 oktober, 2018

   A, skolan är stangd den här veckan — men KP tar 3 v ledigt. Det var den diskrepansen jag papekade.
   Dessutom skulle jag tro att KP har barnomsorg när skolan är stangd – kallas fritis för vanligt folk som inte har outtömliga ledighetsförrad at tulla av. KP har väl barnflicka sa vitt vi vet, och hon (de) behover kanske inte ta ledigt just denna veckan.


 6. EwaW skriver: 29 oktober, 2018

  Josefin
  Mycket bra skrivet , håller helt med dig.


 7. Pensionär skriver: 29 oktober, 2018

  Kanske behöver Victoria tre veckors ledighet, vecka 1 att samla krafter, vecka 2 ha lov med barnen, vecka 3 vila upp sig efter lovet. Vanliga föräldrar har ju inte det problemet, semesterdagarna räcket helt enkelt inte till.


  1. konsttanten skriver: 29 oktober, 2018

   Jämför inte kungafamiljen med oss vanliga ”svenssons”! Vi lever så olikt i krav och allt annat! Lägg era kommentarer på intelligentare nivå!


 8. Nin skriver: 29 oktober, 2018

  Ikke god stil Victoria – som alle andre børnefamilier må selv en kronprinsesse arbejde alle måneder. Jeg syntes Victoria burde være et foregangsbillede for andre børnefamilier.


 9. Gneta skriver: 29 oktober, 2018

  Räknekunskaperna verkar dåliga märker jag här. KP Victoria o P Daniel hade senaste uppdraget 24 okt. P Daniel har nästa inbokade 6 november och KP Victoria 12 november. Hmm, i min värld blir detta max antal lediga dagar för KP 19 inkl lörd-sön och för P Daniel 12 dgr. Knappast några tre veckor för någon av dom


 10. Royalist javisst skriver: 29 oktober, 2018

  Helt obegripligt att ni jämställer en kronprinsessa med en vanlig mamma.
  Vad har ni för problem med avundsjuka eller missunnsamhet? vi har hur mycket förmögna människor som helst som lever ett helt annat liv än vi “vanliga”. Miljardärsfamiljer t.ex. Ingen bryr sig om dem. Varför så intresserade av detaljer kring kronprinsessfamiljen? Acceptera att de har en särställning. Lämna dem ifred med privatlivet. Det är väl toppen att de sköter sina åtaganden.


  1. josefin skriver: 30 oktober, 2018

   Hmmm,vi kanske bryr oss om k-familjens leverne för att de representerar oss, och betalas av oss?! Alla miljonärs o miljardärsfamiljer betalas av sig själva.
   Om man tog bort apanage, gratis boende, hovstat mm sa skulle vi sa klart inte ha synpunkter pa hur fam Bernadotte förvaltade sitt eget kapital.


  2. a skriver: 30 oktober, 2018

   “Alla miljonärs o miljardärsfamiljer betalas av sig själva.”

   Personligen känner jag flera som säljare tjänster till både stat och kommun. På detta sätt har de dragit in ansenliga förmögenheter. Det är alltså vi skattebetalare som står för tjottaballongen.


  3. Pensionär skriver: 31 oktober, 2018

   Royalist
   Socialbidrag är lika med skattepengar, som alla som arbetar betalar in till staten. Det är väl klart att vi vill veta vad de pengarna används till.


 11. Margaretha skriver: 29 oktober, 2018

  Desiree – Mycket bra skrivit, som sagt andra småbarnsföräldrar kan inte ha sådan ledighet då semesterdagarna för dem är begränsade per år. Förstår att Victoria och Daniel njuter med all denna kvalitetstid med barnen.


 12. Ingrid skriver: 29 oktober, 2018

  Nu är det väl så att alla inte har tillräckliga krafter att arbeta full tid, utan behöver ledigheter för att orka med.
  Victoria kan ju dock glädja sig åt att ha fullservice i allt, vilket också underlättar.


 13. Kristiina från Turku skriver: 29 oktober, 2018

  Efter hovet har uppdaterad Victorias kalendar, vi ser när hon är tillbaka på jobbet igen.


 14. ancibetgfeldt i skriver: 29 oktober, 2018

  Önskar Victoria med familj ett fint Lov,
  med vandringar i vår fina natur.


 15. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 29 oktober, 2018

  Nej. Alla småbarnsföräldrar kan inte ta tid med sina barn för att det är ett skollov.
  V. får väl så klart göra som alla andra; anlita barnomsorgen! Dessutom har de tillgång till barnflickor.
  m
  Eftersom de inte har några arbeten, får de kalla alla ledigheter för “lov”.


 16. bettan skriver: 29 oktober, 2018

  Att långsemestra är kutym inom kunga- familjen. Lätt att säga att det privat ,behöver de inte redovisa sina “långsemestrar”. Gärna miljövänligt med långa utlandsresor.


 17. HMA skriver: 29 oktober, 2018

  De lever som sagt inga vanliga 9-5 liv, och jag tror få kan föreställa sig pressen det innebär att ständigt vara i fokus på det sätt som kungafamiljen, eller andra offentliga personer, är. Självklart måste de ha möjlighet att “dra ur jacket” ibland och hinna ladda om…
  Men visst är det en tuff tillvaro för de flesta svenskar där absoluta merparten jobbar 100% + och ska hinna med att resten av livet på kvällar och helger oavsett om de är singlar eller par..


 18. caterine skriver: 29 oktober, 2018

  Tre veckor ledigt, inte illa. Kanske man kan sluta hyllla henne för hennes idoga arbete för oss. Kanske hon inte ens är saknad dessa veckor.


 19. ananas skriver: 29 oktober, 2018

  konsttanten
  Undrar faktiskt vad du menar med en “intelligentare nivå”?
  Ps. krav har vi alla på oss, vi ska klara jobb, barn, hushåll osv.


  1. konsttanten skriver: 30 oktober, 2018

   Annanas
   Jag menar att för det första, inte jämföra V&D med heltidsarbetande barnfamiljen “Svensson”.
   För det andra: Statusen i uppdragsländerna/platserna skall vara färska, och de skall pluggas in.
   Att kommentera att hon har barnflickor, som kan ta hand om barnen under lovet, är
   kallt barnfientligt, när hon har varit borta så mkt!


  2. Ingrid skriver: 30 oktober, 2018

   Konsttanten måste väl mena att vi ska göra en faktisk jämförelse.
   “En vanlig Svensson” arbetar ju betydligt mer och har dessutom inte hjälp med precis allt.
   Av denna anledning går det ju inte att jämföra överhuvudtaget.


 20. Katten (FIN) skriver: 29 oktober, 2018

  Kara HMA, kan nagon betala mig for att “dra ur jacket” nar jag kanner for det?
  Visst kan det vara jobbigt att vara “in the limelight”, men detta hander max. 1-3 ggr/manad kanske. Inte SA jobbigt, detta borde alla vuxna manniskor klara av. Utan att behova extra “aterhamtning”. -Detta kallas for att vara”spoilt rotten”.

  Annars, pga. Victorias kladsel under resan – ar jag den enda som undrar om fortsatt familje tillokning?


 21. Singoalla skriver: 29 oktober, 2018

  Ett kungahus ska väl inte leva något svenssonliv – vad ska vi då med dem till? Våra kungliga ska leva ungefär som de andra europeiska kungahusen tycker jag. Eftersom vi nu har monarki.


 22. Mona skriver: 29 oktober, 2018

  Anledningen till att de inte har uppdrag denna vecka handlar nog om att
  många i det officiella Sverige är lediga när barnen har lov.
  Ordnas nog inte så många event när det lov och storhelger.
  Många högavlönade kan jobba hemifrån idag och då vara lediga med barnen,
  Viktoria kanske har interna arbetsuppgifter. Förbereda kommande uppdrag.


  1. Saras skriver: 5 november, 2018

   Mona,

   Förbereder kommande arbetsuppgifter skriver du.
   I Brasilien med hela familjen ?


 23. Katten (FIN) skriver: 29 oktober, 2018

  Kara Konsttanten, jag ar nastan fardig att sla vad med dig om att Victoria behover mera timmar for att forbereda sig for sina klader infor ett utlandsbesok, an hon behover for att bekanta sig med ett tjugotal ansikten och -besok. Att lasa upp farsk kunskap on landet kan val inte ta SA lang tid, hon har ju en utbildning (allmanbildning) som jag innerligt hoppas hjalper henne med dessa fakta (geografi o. internationell politik??). Ifall inte, maste jag saga, jag ar valdigt besviken.


  1. josefin skriver: 30 oktober, 2018

   Katten, det kan nog ta rätt lang tid f KP om hon ska läsa in nagot själv, m tanke pa hennes uttalade dyslexi. Da kan hon ju fa hjälp med ljudbok osv. sa det gar lite fortare. Bade hon o personalen verkar ha erfarenhet redan sedan hennes skoltid hur man assisterar hennes problem. Men tid tar det nog. Lite synd att hon ska ha ett uppdrag i livet som inte spelar till hennes styrkor – förutsatt att KP-rollen har mycket inläsning, vilket somliga hävdar men jag verkligen inte vet om sa är fallet.


 24. Helena FIN skriver: 30 oktober, 2018

  Önskar en fin semester för denna söta familj!


  1. Kajsa Nilsson skriver: 31 oktober, 2018

   Helena Fin: Inte på vår bekostnad….


 25. vesna skriver: 30 oktober, 2018

  Tid med egna barn värdesätter alla så de i kungahuset är inga undantag. Hösten är vacker med alla färger, kastanjer och äpple.


 26. Ingrid skriver: 30 oktober, 2018

  Singoalla,
  Du kan inte jämföra Det svenska kungahuset med de övriga, vi har ju enbart symboler!


  1. Mona skriver: 30 oktober, 2018

   Vad menar du Ingrid.De flesta kungahus har samma typ av uppdrag.
   Ceremoniella och officiella program.
   Kungen är inte en symbol han vår satschef.


  2. konsttanten skriver: 30 oktober, 2018

   VARFÖR är du så negativ? Du är en sådan, som tror att det är grönare på andra sidan.


 27. konsttanten skriver: 30 oktober, 2018

  Ingrid!
  Hur kan du säga, att en “Svensson” arbetar betydligt mer? Önskade att du kunde praktisera hos V&D!


  1. Ingrid skriver: 30 oktober, 2018

   Det hade varit rena semestern!


  2. Anna skriver: 30 oktober, 2018

   Konstanten… varför låter du inte ha folk sin åsikt? Jobbar du nära dom eller är släkt? Jag hade gärna ”praktiserat” där,!!


  3. ananas skriver: 30 oktober, 2018

   Tycker du skrev att kommentarerna ska tas till en “intelligentare nivå” och inte jämföra Svenssons med kungafamiljen!
   Hur som helst; jag är säker på att Svensson med heltidsjobb 5 dgr/vecka, familj och hushåll och utan hemhjälp, chaufför, barnflicka knegar på mycket mer och utan veckotals semestrar/år. Missunnar inte kungafamiljen det dom har men tycker det är befängt att säga att dom jobbar lika mycket som Svensson, som ofta får ta fritiden till hjälp för att hålla sig uppdaterad i sitt jobb.


 28. Pa skriver: 30 oktober, 2018

  kanske en resa till Miami hinns med nu…


  1. konsttanten skriver: 30 oktober, 2018

   Hoppas det! Kul för barnen att träffa sina kusiner, och Victoria sin syster.


  2. josefin skriver: 30 oktober, 2018

   en sadan bra ide; da kan de miljötänka med barnen pa flyget o shoppingcentret….


 29. undrende skriver: 30 oktober, 2018

  Her skrives det mye rart – nyt dine fridager Victoria !


 30. Kerstin Bergström skriver: 30 oktober, 2018

  När de ibland har flera uppdrag på en dag o även kanske på kvällen om är vardag eller helg. Då hörs inga röster men så fort de har ledigt då skallar rösterna. All tid som de lägger ner på inläsning dessutom hålla sig uppdaterade vad som händer den tiden räknas tydligen inte när man läser dessa kommentarer. Måste hålla med konstanten låg nivå. En avundsjuka som gränsar till det otroliga.


 31. CVM skriver: 30 oktober, 2018

  Svensson arbetar mer jooo ja tackar och bugar
  men tyvärr stämmer inte dessa påstående för 5 öre.
  Varför då undrar säkert tanterna jooo därför en Kunglighet är alltid på ”jobbet” medans Svensson
  har ett eget hem att gå till och lägga sina arbetsuppgifter åtsidan.
  Som Drottningen beskrev det hela vi har inga 8 till 5
  jobb vi är alltid i tjänst.
  För dom som inte förstår vad jag menar kan jag beskriva det hela såå här:
  Olika falla ödets lotter……..
  CVM


 32. Christina Åberg skriver: 30 oktober, 2018

  Inte i “the limelight”mer än 1-3 ggr i månaden??Men kan väl knappast gå utanför dörren utan att någon vill ta en bild o gärna en selfie. Såg någon som klev fram på en flygresa o ville ta foto när Viktoria satt o åt.Och hon ställde upp bärande på kvinnans baby .Och sedan kontaktar man ju naturligtvis någon tidning som visar bilden.


 33. Hellu skriver: 30 oktober, 2018

  Det är kunglugheternas funklubb som tror att de jobbar så himla mycket. De bestämmär ju själva hur mycket dvs litet de jobbar. De kan vara borta hela året om de skulle vilja och det märks inte nånstans utom dam- och kvällstidningarna och inom modebranchen.


 34. Ingrid skriver: 30 oktober, 2018

  Så trevligt ,
  Nu blev det fart på kommentarerna, men låt oss ha divergerande uppfattningar det främjar nivån.
  Nu har vi ju olika bakgrund och det visar på olika perspektiv och uppfattningar.


  1. MarieS. skriver: 30 oktober, 2018

   Ingrid 16.24
   Instämmer helt.


 35. Elin skriver: 30 oktober, 2018

  När ni jämför med vanliga Svenssons 25 semesterdagar så tänker ni helt fel. V och D är småbarnsföräldrar och alla får föräldrapenning. Alla jag känner med barn under 8 år har föräldrapenning att ta ut på lov. Alltså är det få som bara har 25 dagar att leva på. Dessutom kan man ju säga att de jobbat statligt och anställda i staten har 35 semesterdagar när man är över 40 år.

  sannolikt få av er som skulle vilja vara i rampljuset på den nivån, att alltid vara påpassad och få kommentarer om allt.


  1. Desirée skriver: 31 oktober, 2018

   Victoria har tagit ut sin “föräldrapenning” för länge sedan! Det antalet som man har till förfogande räcker inte till alla lov till barnet fyller 8! Privat- och kommunalt anställda har 25 dagars semester till man fyller 40, det är oftast under de åren man har små barn. Victoria har 2 månaders ledighet på sommaren och sedan 3 veckor vid jul samt sport- och påskledigt, vilka andra småbarnsföräldar har det? (Förutom rika som inte behöver arbeta). Det är nog du som inte tänkt …


 36. MarieS. skriver: 30 oktober, 2018

  Svensson’s vem är det?
  Jag ser endast arbetsamma föräldrar som gör allt dom kan för att få tiden att räcka till .
  Någon som tror sig vara allvetare (spec i kvinnofrågor) skriver här att …..”Svensson har ett eget hem att gå till och lägga sina arbetsuppgifter åt sidan”… med den inställningen gissar jag att där var det mycket längesedan det fanns några arbetsuppgifter överhuvudtaget.
  Ja ordspråket stämmer att – olika falla ödets lotter- en del får vaser en del får potter”


 37. Flemming Fartland skriver: 30 oktober, 2018

  Angående att jämföra kronprinsessfamiljen med familjen Svensson så var det ju inte kommentatorerna här utan hovet som började med att säga “precis som alla andra småbarnsföräldrar” (ehuru inte just familjen Svensson nämndes vid namn). Det var kanske inte bästa mediehantering, kan jag tycka.


  1. Royalist javisst skriver: 31 oktober, 2018

   Du har en poäng där Flemming. Litet överdrivet “utjämnande”, -vädjande om förståelse-skrivet av hovet.Varför inte stå för vad det är. Kronprinsessan arbetar och tar ledigt precis som hon vill och det är helt ok för de flesta svenskar.
   Hon är blivande statschef. Tack och lov för vårt statsskick. Glans och ära över ämbetet. Stora fördelar med ett kungadöme.


 38. Eva skriver: 30 oktober, 2018

  Är det allt resande som tröttat ut..? Det har rests något intensivt, liksom mycket annat att visa upp sig, gå på middagar, vinka. Jobb? De har allt förspänt; pengar, boende, chaufförer (behöver inte åka kommunalt som packade sardiner med diverse riskmoment), vakter…
  Inte alla har barn…eller höstlov. Höstlöv däremot.


 39. CVM skriver: 31 oktober, 2018

  Alla människor kan stänga av sin mobil/hem telefon
  när man vill dessutom finns det ingen lag på att vi
  ska vara närvarande 24/24.
  Men framförallt är det nyttigt att inte alltid vara tillgänglig dygnets 24 timmar.
  CVM


 40. Daga skriver: 31 oktober, 2018

  Gräla inte på Victorias ledighet.Häromdagen stekte hon pannkakor hela morgonen.En kvinnas absolut största åtagande i livet är att ta hand om sina barn ge dem tid och kärlek.Vårt kungapar är ett bevis på att man kan hålla ihop äktenskap och familj.Eloge till alla som arbetar för barnens bästa och en sammanhållande familj.Det är inte hur vi gör det utan att vi gör det som är det bästa för våra ungdomar.Mvh Daga


  1. josefin skriver: 31 oktober, 2018

   Söta rara Daga, inte kan det vara ett föredöme att halla ihop ett äktenskap genom att vända blad. Nu hade väl dr S inte sa mycket val, med tanke pa alder o privilegier men inte är det vál därför man ska halla ihop äktenskapet? Sa var det i början pa förra arhundradet, men nu och framat?? Bättre att ha val, sa man kan besluta med utgangspunkt fr det!


 41. Mona skriver: 31 oktober, 2018

  Viktoria & Daniel får ingen föräldrapenning.Då de inte har en inkomst av tjänst.
  Hovet får ett anslag/apanage per år.De har en budget,.
  Om den uppsjö av anställda finns inom hovet som ni tror,dygnet runt sju dagar per vecka 365 dagar per år så skulle inte anslaget räcka till.Det är mycket som ska betalas med anslaget.Precis allt från frimärken till hö åt hästarna
  På hovets hem hemsida kan ni läsa om hovets ekonomi samt verksamhets berättelse.


 42. Ingrid skriver: 31 oktober, 2018

  Daga
  Ja hon gör så gott hon kan, men blanda inte ihop objektiva synpunkter med dina personliga värderingar .
  Alla är ju då gulliga, inte sant?


 43. CVM skriver: 31 oktober, 2018

  Tänk att tanterna i sydligaste Sverige aldrig förnekar
  sig att komma tillbaka när hen tackade för sig för
  några dagar sig.
  Kanske hen hade mycket att göra med barn make
  och hästarna så hon glömde vilken signatur hen
  använde………
  Men såååååååå är det säkert eftersom hen är en
  av mest frekventa tanterna med minst 8 olika namn.
  Trevlig Halloween
  ClaesVonMonaco since 2012


  1. MarieS. skriver: 31 oktober, 2018

   Det är ju bra om du själv endast har en signatur.
   Tacksamt att du samlar alla dina löjliga oförskämda kommentarer och påhopp på alla damer som kommenterar här under en och samma signatur.
   Då blir det genast lättare att hoppa över dina inlägg och man behöver ej läsa allt onödigt svammel.


 44. CVM skriver: 31 oktober, 2018

  Det lyser tomt i den Kungliga Kalender sååååååå
  alla medlemmarna i det Kungliga Huset har tagit
  ut sin ledighet som dom förtjänar.
  Ungdomarna satte sig på flyg till sol och värme
  dock olika destinationer om man ska tro på bunte.
  Strävsamma KungaParet får väl kampa ihop och
  promenera gör själen gott även för bosatta i sydskåne.
  CVM


  1. Royalist javisst skriver: 31 oktober, 2018

   Claes 🙂 träffsäkert!


 45. ananas skriver: 31 oktober, 2018

  MarieS
  Instämmer med din kommentar om att det förmodligen är länge sedan vissa haft arbetsuppgifter. Dagens arbetsliv och livet överhuvudtaget kan inte jämföras med hur det var för åratal sedan.


 46. Kristina skriver: 1 november, 2018

  Hoppas dom har det trevligt! Dom kan ju ta semester precis när dom vill och behöver inte heller kolla kontot när dom planerar för en resa till något paradis! Det kan man kalla för lyxliv!


 47. caterine skriver: 1 november, 2018

  Tycker att kritiken mot kronprinsessan har blivit skarpare på sista tiden härinne. Dessutom i Aftonbladet att hon inte bör lägga sig i miljöpolitiken, det är inte hennes uppgift. Men en modern kvinna har nog svårt att inte engagera sig. -Antingen får hon avsäga sig sin titel eller satsa på ett eget yrke, om hon verkligen “brinner för miljön”. Att enbart fungera som kungen gör i dag är nog inte hennes melodi.


 48. CVM skriver: 1 november, 2018

  MarieS
  Mycket märkligt att just ni svarar på mina påståenden.
  Men som vanligt har jag rätt inte bara när det gäller
  kvinnofrågor utan hur många olika signaturer vissa
  tanter anväder sig av.
  Well Done CVM
  CVM since 2013


  1. MarieS. skriver: 1 november, 2018

   Hur många signaturer använder du själv?
   det vill du säkert inte tala om.
   Står du för ditt påstående så tycker jag att du skall namnge alla de dubbelsignaturer på dina skånetanter som du skriver om jämt. Sitt inte där o göm dig i buskarna och bara babbla.


  2. MarieS. skriver: 1 november, 2018

   ”Men som vanligt har jag rätt inte bara när det gäller kvinnofrågor” den va bra?


 49. Saga skriver: 1 november, 2018

  Krävs oceaner av tid för att “läsa på” väcks frågan om rätt person på rätt plats går att försvara i vårt samhälle. Eller menar ni att just detta ämbete står utanför verklighetens krav
  “Våra “hårt arbetande” svenska kungligheter har hittills lyckats arbeta hela 59 dagar i snitt under 2018. Vi minns särskilt det stenhårda arbetet kungen gjorde under de 9 dagarna han kollade på sport under vinter-OS.
  För den som undrar; 2018 har haft 205 arbetsdagar för vanliga dödliga fram till 23 okt.” (Repl för)


  1. konsttanten skriver: 2 november, 2018

   Ditt påstående om 59 dagar, och kungens OS-tid, är helt fel, men det är väl en republikanskt påstående…


  2. Saga skriver: 4 november, 2018

   Spydigheter lönar sig aldrig.
   Vill rojalister inte hålla sig till sanningen om den känns jobbig i skrift?
   Då får konsttanten kontakta hovet om en rättelse på deras hemsida!
   “Lördagen den 17 till och med söndagen den 25 februari besöker Kungen de olympiska vinterspelen i Pyeongchang för att följa den svenska OS-truppen på plats.
   Kungen vid OS i Pyeongchang – Sveriges Kungahus
   https://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/kungenvidosipyeongchang.5.419c8d9d16194a576661ef0.html


  3. Saga skriver: 4 november, 2018

   Om konsttanten ägnar sig åt fakta istället för påhopp ökar kvalitén.
   Redovisad arbetad tid:
   Kung Carl XIV Gustav: 122 dagar.
   Drottning Silvia: 91 dagar.
   Kronprinsessan Victoria: 109 dagar.
   Prins Daniel: 74 dagar.
   prins Carl-Philip: 42 dagar.
   Prinsessan Sofia: 27 dagar.
   Prinsessan Madeleine: 7 dagar.
   Chris O’Neill: 0 dagar.
   Snitt: 59 dagar.
   https://www.expressen.se/kvallsposten/sa-lite-och-mycket-jobbar-vara-nordiska-kungligheter/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=email


  4. josefin skriver: 7 november, 2018

   Saga, utmärkt sammanställning MEN i rättvisans namn far du nog ta bort C O’Neill som ju faktiskt avsagt sig kungafamilj”status”och förblivit en privatperson. Da blir väl medelvärdet arbetade “dagar”nagot, men inte mycket högre. Och skall minnas att vissa dagar har man ett atgande pa 30 min som text prisutdelningen till bästa brandkar. Det blir ju en ganska kort dag.


  5. Saga skriver: 8 november, 2018

   OS
   Dag 17 till dag 25 = 9 dagar
   17,18,19 20,21,22 23,24,25

   Arbetad tid i länkad artikel
   59 arbetade dagar i artikeln eller 67 arbetade dagar i snitt utan CON
   = 8 (!) dagar
   (Summan delat med 8 personer eller summan delat med 7 personer)
   Ingen dramatik med andra ord.
   Enkla mattetal som skolbarn i de lägre klasserna förväntas klara av…


 50. Ingrid skriver: 5 november, 2018

  Är CP också barnledig?


 51. Desirée skriver: 6 november, 2018

  Saga, bra att tydliggöra detta! Och då är det väl oftast inte dagar utan ett par timmar det handlar om. Visst, frisören och omklädning tar tid ….
  Varför gör CP så lite, kan man undra. Troligtvis ingen efterfrågan.


 52. Ingrid skriver: 9 november, 2018

  Att de är upptagna visat antal dagar är bra att redovisa, Men Vad de gör dessa dagar är betydligt viktigare.
  Vem gagnar vissa uppdrag?


  1. Saga skriver: 9 november, 2018

   Det är en fråga som saknar svar.
   Såg att D+V åkt kickbike i tjänsten.
   Det mest obegripliga för mig är ändå att vissa rojalister på sajten är i så total avsaknad av relevanta argument i debatten och därför helhjärtat ägnar sig åt direkta påhopp, faktafel och spydigheter i inlägg efter inlägg.
   De är med andra ord monarkins värsta fiende utan att själva förstå det, något svenskdam ger legitimitet åt genom att gång på gång publicera dessa inlägg.
   Vad cementerar ett statsskick i framtiden som inte ens dess främste anhängare kan argumentera för på ett sakligt sätt?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar